<  Index "Rebelul şi ezotericul Isus"

Transmisiunea nr.5

 Mintea ego-ului cercetează viitorul și intră în panică, deoarece nu are suficiente informații. Când îi daţi de lucru ceva stimulativ, intelectual, educativ, de înaltă vibrație, atunci nu mai născoceşte povești, nu mai caută în viitor. (Isus)

Mesajul nr. 5, "O călătorie prin conştiinţă", publicat pe data de 31/08/2015, din seria de transmisiuni înregistrate în decembrie 2014 şi grupate de noi sub genericul "Rebelul şi ezotericul Isus". Spiritul lui Isus ne vorbeşte prin vocea mediumului Tina Spalding. Mesajul în limba engleză este subtitrat în româneşte, iar videoclipul este încorporat la sfârşitul acestei transcrieri.


Textul video #5: "O călătorie prin conştiinţă"

ISUS:

«M-am întors pentru a continua învăţătura.

Călătoria voastră evolutivă este una solitară. Se pare că sunteţi înconjuraţi de mulți alți oameni, dar călătoria către iluminare are propria desfășurare interioară. Studiind “Cursul de miracole”, veţi ajunge să vă cunoaşteţi pe voi înşivă. Veţi cunoaște peisajul minții voastre, unde anume sunt nisipuri mișcătoare și mlaștini și stânci periculoase la care trebuie să fiţi atenţi. Este un adevărat peisaj, un peisaj interior care produce o lume exterioară.

Deci nu vă gândiți că lumea ar fi locul unde trebuie rezolvate problemele. Problemele apar din peisajul minții. Prin urmare, peisajul interior este locul unde trebuie să acţionaţi pentru a vă schimba lumea. Dacă aveţi nişte relații dificile, dacă ţineţi ură și neiertare care vă chinuie mintea, atunci trebuie să preluaţi controlul, cercetându-vă peisajul interior. E ca şi cum aţi trăi într-o țară și nu aţi călătorit niciodată prin ea. Trebuie să fiţi dispuşi să călătoriţi, să trăiţi lucruri noi, să exploraţi întinderea pământului.

Asta se întâmplă când studiați "Un curs de miracole”. “Cursul de miracole” este o hartă a peisajului vostru interior. Vă conduce pe acolo, este ca o lumină care străluceşte în întuneric, este ghidul vostru într-un teritoriu periculos. Mintea ego-ului este un teritoriu periculos. Nu veţi reuși singuri. Nu intraţi acolo singuri. Luaţi cartea cu voi. Pentru asta este făcută. Este ca un medicament prețios.

Când te simți trist, deprimat și singur, citește cartea. Această carte are o vibrație proprie. Te va înălţa din mintea egotică doar citind-o. Nu trebuie să o înțelegi, nu trebuie să o practici în acel moment. Doar citirea ei îţi va aduce energii cu o vibrație înaltă. Este posibil să nu fii conștient de ele, din cauză că, dacă eşti într-o stare de vibrație scăzută, nu ne poți simți, nu poţi înțelege limba noastră, deoarece are o vibrație mai mare. Dar folosește această carte pentru a te autocerceta.

Pe măsură ce studiați acest material, pe măsură ce practicați lecțiile, pe măsură ce vă disciplinați mintea, vă veți cunoaște pe voi înșivă. Şi tocmai aceasta este călătoria în care trebuie să porniţi înainte de a vă face griji pentru oricine altcineva, pentru orice altceva. Tot ce trebuie să știți este că aveți întotdeauna posibilitatea de a fi buni sau de a fi cruzi, de a oferi dragoste cuiva sau a judeca pe cineva. Acestea sunt lucrurile simple dintre care trebuie să alegeţi atunci când interacționați cu lumea. Voi sunteţi factorul decisiv, voi alegeţi. Nimeni altcineva nu alege pentru voi.

Aşadar, pe de-o parte, aveți practica personală de a citi și studia materialul, de a practica lecțiile, de a disciplina mintea, de a contempla ce se întâmplă în conștiința voastră. Şi apoi, aveţi experiența exterioară, care, de fapt, vă prezintă peisajul vostru interior. Aveţi astfel ocazia să vă înțelegeţi propria persoană din ce în ce mai mult, pe măsură ce experimentaţi lumea din jur. Relațiile toxice, inimile frânte, bolile, locurile de muncă pierdute, succesele, distracția, toate acestea alcătuiesc peisajul vostru interior manifestat în exterior pentru ca să îl vedeţi. Aşa că, puteți evalua echilibrul din mintea voastră prin prisma a ceea ce vi se întâmplă.

Iar sistemul vostru de ghidare împreună cu reeducarea minții condiționate este cea mai eficientă combinaţie de tehnici. Vă spunem că aveți nevoie de amândouă, dar trebuie să practicaţi clarificarea minții, ca să vă înțelegeți mai clar sistemul de ghidare. Trebuie să vă analizaţi viața și să înțelegeţi că, în acest moment, lumea este guvernată de sisteme de condiționare care v-au învățat lucruri neadevărate. Trebuie să observaţi atent ce simțiţi şi să înțelegeţi ce vi s-a întâmplat. Acestea pot părea lucruri dificil de înțeles, dar tocmai de aceea producem materialele informative pe care vi le oferim. Par revoluționare pentru societatea voastră din acest moment, în care normalul nu este deloc natural, normalul nu este sănătos. Normalul de acum nu stimulează nici expansiunea şi nici trezirea spirituală.

Sunteţi scufundați într-o societate care preţuieşte inconștiența, care promovează inconștiența, care celebrează violența, crima și moartea. Sună foarte dramatic, dar nu trebuie să priviţi prea departe ca să vedeţi că aşa este. Trebuie să vă îndepărtaţi de acea lume, dacă nu în fapte, măcar ca atitudine. Dacă sunteţi la o masă, alături de nişte oameni care bârfesc şi lansează idei izvorâte din frică, trebuie să înţelegeţi că voi veţi decide cu ce anume veți rămâne din acel moment. Aţi putea decide că ei au câștig de cauză, că ideile lor vă copleșesc sau aţi putea să vă împotriviţi cu succes, aducând o idee pozitivă la masă. Aţi putea aduce dragoste la masa respectivă într-o formă concretă, nu ca un conferenţiar sau predicator, ci prin manifestarea unui act de iubire. De pildă, aţi putea să oferiți cuiva o ceașcă de ceai. Sau aţi putea pune cu blândeţe mâna pe umărul cuiva care îşi face griji pentru devastarea mediului. Aveţi ocazia în orice moment să demonstraţi dragoste. Poate fi o acțiune foarte măruntă. Poate fi o afirmație foarte scurtă. Dar în acel moment, în conștiința voastră, alegeți iubirea în locul fricii. Şi veți culege mari recompense făcând-o.

Această acțiune nu trebuie să fie vreo mare demonstrație. E vorba aici de mici demonstrații, una după alta. E vorba de a nutri un gând pozitiv după altul, de a asculta ceea ce simți, de a asculta cuvintele pe care le spui, visele pe care le ai, ideile care îți trec prin minte. Învățați să discerneți care anume sunt ideile ego-ului și gândirea condiționată și care anume sunt ideile superioare și ideile inspirate. Şi le veți discerne după cum vă fac să vă simţiţi.

Dar trebuie să intraţi în interior pentru a o face. Trebuie să vă acordaţi timp și spațiu și răbdare și dragoste și iertare în acea călătorie lăuntrică. Şi să înțelegeți că aveți nevoie de ajutor. Trebuie să vă antrenaţi.

Cei care sunteți nou-veniţi în această călătorie, aveţi îngăduinţă pentru voi în aceste etape inițiale. Când intraţi în aceste domenii noi, cel mai important lucru este studiul și înțelegerea principiilor. Lumea ce vă înconjoară este o demonstrație a gândirii voastre imprevizibile, a gândirii conduse de ego. De aceea, veţi simţi că lumea este apăsătoare şi în opoziţie cu dragostea. Dar odată ce aţi primit mijloacele pentru a vă transforma mintea, atunci focalizaţi-vă pe treaba asta.

Aşa i s-a întâmplat acestui medium de faţă. I s-au dat în mod clar mijloacele de a-și transforma mintea. În acel moment, mintea ei nu era deloc bine și a decis să şi-o transforme. Iar pe măsură ce practica tot mai mult, a apărut pacea, s-a manifestat din ce în ce mai puțină frică și mecanismul s-a perpetuat de la sine. Asta vrem să înțelegeți. Cu cât depuneți mai mult efort pentru recondiționarea minții, cu cât vă concentrați mai mult asupra iubirii și iertării, cu atât va fi mai plăcută experiența voastră în lume, cu atât va fi mai plăcută experiența corpului vostru fizic. Şi veţi atrage oportunități și persoane și relații care nici nu vă trec prin minte în acest moment.

Așadar, când vă uitați în jurul vostru acum și vedeți anumiţi oameni, locuri și lucruri, și credeți că acesta este materialul cu care trebuie să lucraţi, ei bine, aflaţi că acest material provine din starea voastră actuală de conștiință. Dar se va schimba, pe măsură ce vă schimbați conștiința. Deci nu încercați să vă dați seama cum va arăta viața din ceea ce vedeți acum în fața voastră. Ci mergeţi înlăuntru și acţionaţi astfel încât să vă elevaţi conștiința: mâncaţi mai sănătos, gândiţi mai corect, nu mai vizionaţi violență la TV, nu mai întreţineţi idei agresive, încetaţi cu judecăţile și veţi descoperi că vibrația voastră se va ridica la nivelul la care veţi manifesta idei și vise pline de inspiraţie.

Inspirația are o vibrație foarte înaltă. Creativitatea are o vibrație foarte înaltă. Dar când funcţionaţi în modul de supraviețuire, plini de frici și judecăți, acele vibrații nu pot fi atinse cu ușurință. Nu vom coborî noi la voi. Dacă mintea voastră conștientă este prea înfricoșată, vă vom oferi mesaje în starea de vis. Dacă este prea plină cu idei neadevărate, vom veni în starea voastră de vis sau prin intermediul sinele vostru emoţional. Activităţi precum dansul sau înotul sau un pui de somn, acestea sunt manifestări ale vibrațiilor mai înalte pe care le puteți practica într-o lume cu vibrații mai joase.

În călătoria voastră, nu încercați să convertiți pe nimeni. Scopul vostru este să vă treziţi în sferele superioare de putere spirituală. De acolo vă veți exercita influența. Nu vă pierdeți timpul în această etapă de început încercând să convertiți oamenii, încercând să educați oamenii, decât dacă acest impuls apare în mod spontan și natural și vă face să vă simţiţi bine. Însă dedicaţi-vă timpul ca să vă înțelegeţi propria minte, propriul sistem de ghidare emoțională, să faceţi față fricilor voastre când apar. Vor ieși la suprafață în ordinea perfectă în care trebuie să se ivească. Nu trebuie să săpați după ele, ci doar să le simțiți când apar. Iar când apar, tratați-le cu pricepere.

Dacă nu știţi cum să vă descurcaţi cu ele, doar luaţi la cunoştinţă că este nevoie de ceva muncă aici. Şi începeți să vă rugați, începeți să cereți asistență pentru a face față acelei probleme. Vă putem ajuta în multe feluri. Putem să vă ajutăm la transformarea corpului vostru. Această matrice în care locuiți este o idee și, dacă ne dați permisiunea, vă putem ajuta foarte mult în transformarea ideilor, adică ceea ce sunteți. Toate suferințele, toate temerile, toate judecățile din mintea voastră sunt doar idei. Atâta sunt. Dar sunt puternice, deoarece voi sunteţi puternici, sunteţi chiar Dumnezeu Creatorul, iar acele idei se vor manifesta ca boli, accidente și relații dificile. Este cazul să vă asumaţi totala responsabilitate pentru ceea ce vi se întâmplă, dar asta vă va aduce bucurie, pentru că vă veţi vedea ca fiind Creatorul. Vă veţi putea ierta pentru ignoranța şi lipsa voastră de înțelegere, pentru învățăturile primite care nu sunt în concordanță cu adevărul. Şi veţi putea începe să vă relaxaţi când aveţi diverse experiențe. Veţi deveni simpli martori, înțelegând că, de pildă, atunci când aveţi o ceartă, ea este creaţia propriei voastre minți, nu înseamnă nicidecum că cineva v-ar face nu ştiu ce.

Dar pentru aceasta, trebuie să înțelegeți principiile care mişcă totul, iar înţelegerea vine prin educație, pe care o face “Cursul de miracole”. Vă va educa mintea ca să înțelegeţi ce se întâmplă. Odată ce mintea egotică intelectuală începe să înțeleagă ce se întâmplă, devine mai puțin înfricoșată.

Majoritatea reacţiilor voastre egotice sunt cauzate de faptul că încercaţi să scrutaţi viitorul și nu puteţi, pentru că viitorul nu există. Mintea ego-ului cercetează viitorul și intră în panică, deoarece nu are suficiente informații. Când îi daţi de lucru ceva stimulativ, intelectual, educativ, de înaltă vibrație, atunci nu mai născoceşte povești, nu mai caută în viitor. Când studiați adevărul, atunci educați această minte. Mintea egotică este concepută pentru a menține corpul fizic în viață și pentru a interpreta mesajele din mediul vostru înconjurător. Doar pentru asta-i concepută. Iar odată ce aţi instruit-o, odată ce aţi învățat-o care este treaba ei, nu vă mai este dușman. Este concepută pentru a interpreta și prelucra o mulțime de informații despre experiențele voastre. Iar experiențele voastre sunt preţioase, căci aici are loc procesul de trezire. Deci mintea ego-ului este prietena voastră.

Dar nu este prietena voastră când nu este instruită, când i se permite să se revolte. Trebuie să fie corect antrenată, trebuie să fie stăpânită. Dar acesta este un proces plăcut. În schimb, este neplăcut când mintea ego-ului aleargă aiurea, lovindu-se de mobilier și făcând prăpăd. Acesta, da, chiar că este un proces neplăcut. Şi va fi tot mai rău dacă nu faceți ceva în acest sens.

Şi tocmai în asta constă darul. Odată ce începeți să vă antrenați mintea, odată ce începeți să ascultați de sistemul de ghidare, odată ce înțelegeți ce se întâmplă în interiorul vostru, atunci veţi înceta cu acuzațiile, veţi înceta cu învinuirile, nu vă mai provocaţi frică și începeți să manifestați o lume care este cu adevărat în armonie cu iubirea, cu pacea, bucuria și creativitatea. Asta vreţi cu toții. Este ceea ce își doresc toate ființele. Există un mijloc de a ajunge la acest final fericit și vi s-a oferit acest mijloc. Dar trebuie să-i fiţi dedicaţi şi trebuie să fiţi blânzi cu voi înşivă.

Nu vă mai admonestaţi pentru ceea ce nu aţi realizat și iubiţi-vă pentru ceea ce sunteţi. Sunteți un aspect divin al minții lui Dumnezeu manifestat aici pentru a experimenta această realitate spaţio-temporală tridimensională, deoarece aici puteţi vedea ceea ce este neadevărat în mintea voastră. Şi aceasta este călătoria către iubire, aceasta este călătoria către iluminare. Trebuie să fiţi prezenţi aici pentru a vă primi nestematele și lecțiile conținute în această experiență.

Aşadar, este vorba de prezență, este vorba despre trăirea în Acum. Iar pentru a o face, trebuie să înțelegeți cum funcționează mintea, trebuie să înțelegeți valoarea și onestitatea sistemului vostru de ghidare, dar mai trebuie să înțelegeți și ce fel de instruire aţi primit până acum şi pe baza căror credinţe funcționați.

Eşti cea mai Divină Fiinţă. Ești conectat la tot ce ai nevoie în relația ta non-fizică cu Divinul. Dar dacă nu ești capabil să-ţi antrenezi mintea, dacă nu ești în stare să-ţi linişteşti vocea mentală critică care nu tace niciodată, atunci nu poți auzi mesajele care vin din acel loc înalt. Este o voce mai slabă, este o voce mai blândă, care nu te va obliga să faci nimic. Orientează-te spre acea voce, orientează-te către lumină. Iar pentru asta, trebuie să fii reinstruit, din cauză că ai fost instruit să adopţi frica, ai fost instruit să te simţi slab şi neimportant și ai fost instruit să cauţi salvarea în lumea materială. Salvarea voastră nu se găseşte în lumea materială. Lumea materială este un efect al minții voastre. Pentru a schimba lumea, trebuie să vă transformaţi mintea.

Ne oprim aici pentru moment. Vom încheia aşa: iubiți-vă pe voi înşivă, fiți blânzi cu voi înșivă, dar fiți şi disciplinați cu voi înșivă, înțelegeți că aveți o minte care creează mereu, în fiecare secundă a fiecărei zile. Fiecare gând pe care îl aveţi este creator, fiecare cuvânt pe care îl spuneţi este puternic. Începeţi să daţi atenție acestor lucruri. Nu vă exprimaţi fiinţa în mod inconștient şi necontrolat, ci fiţi atenţi la tot ceea ce faceţi. La început, pare dificil, dar este mult mai dificil, credeţi-ne pe cuvânt, să navigaţi prin viaţă având ego-ul drept căpitan al corăbiei voastre. Nu este o experiență plăcută. Vă oferim dragostea noastră, vă oferim încurajarea noastră și vă vom vorbi din nou săptămâna viitoare.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
 28 aprilie 2021

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=ENesWrPT5z4