<  Index "Rebelul şi ezotericul Isus"

Transmisiunea nr.6

 Cu cât simţiţi mai multă bucurie, fericire, însufleţire, pasiune, inspiraţie, cu atât sunteţi mai aproape de calea pe care sunteţi îndrumaţi. Nu sunt nişte stări plăcute întâmplătoare, nu vă sunt date pentru distracţie. Acest sistem de ghidare vi s-a dat ca să ştiţi pe ce cale să o luaţi. (Isus)

Mesajul nr. 6, "Dorinţa şi noua paradigmă", publicat pe data de 03/09/2015, din seria de transmisiuni înregistrate în decembrie 2014 şi grupate de noi sub genericul "Rebelul şi ezotericul Isus". Spiritul lui Isus ne vorbeşte prin vocea mediumului Tina Spalding. Mesajul în limba engleză este subtitrat în româneşte, iar videoclipul este încorporat la sfârşitul acestei transcrieri.


Textul video #6: "Dorinţa şi noua paradigmă"

TINA: Am avut o săptămână foarte încărcată de probleme. E plăcut să ne reîntâlnim aici.

ANANDA:

«Suntem din nou cu voi, dragii noştri. Vă spunem: Bine aţi venit! Bine aţi venit! Bine aţi venit! Aveţi o viaţă ocupată, sunteţi conduşi de pasiuni, iar bucuria vă luminează. Şi iată care este cel mai important lucru în practica voastră spirituală. Pe lângă meditaţie, rugăciune, aprinderea de lumânări, curăţarea colecţiei de cristale, pe lângă astfel de lucruri pe care oamenii le practică ca parte a vieţii lor spirituale, ceea ce vrem să ştiţi este că răspunsul la toate problemele este sistemul vostru de ghidare. Sistemul de ghidare este locul unde dorim să reveniţi mereu. Vrem să puteţi discerne clipă de clipă când ieşiţi de pe calea corectă. Când sunteţi pe calea cea bună, simţiţi bucurie, simţiţi pace, vă simţiţi relaxaţi. Când sunteţi alăturea cu drumul, veţi simţi judecată, veţi simţi frică, veţi simţi anxietate, vă veţi simţi rătăciţi. Acestea sunt semnele.

Aşadar, înţelegeţi că vi s-a dat tot ce aveţi nevoie pentru a practica calea spre trezire. Aici nu există secrete. Dumnezeu nu vă ascunde adevărul până când aţi fi pregătiţi să-l primiţi. Vi se oferă toate indiciile pe care le puteţi folosi în acest moment, în ordinea în care trebuie să le folosiţi. Însă pe acest subiect devin confuze multe dintre învăţăturile provenite din diferite structuri religioase, diferite practici spirituale.

Deci vom vorbi despre chestiunea dorinţelor, deoarece există multă confuzie în privinţa lor. Multe practici spirituale vă condamnă dorinţele, din cauza suferinţelor pe care le cauzează. Mulţi practicanţi şi-au blocat unele aspecte ale personalităţii lor, din cauza învăţăturilor eronate care au fost răspândite şi impuse societăţii. Acesta este subiectul nostru de astăzi: ideea de dorinţă, ideea de cale spirituală, ideea de sistem de feedback, ideea ghidării voastre prin emoţii, toate acestea sunt profund interconectate. Şi toate sunt importante să le înţelegeţi. Căci, din cauză că nu interpretaţi corect ghidarea internă şi nu conştientizaţi ce credinţe aveţi în minte, veţi acţiona greşit.

Acum o vom transfera pe draga noastră lui Isus. Bineînţeles că-i aici, nu-i plecat în vacanţă. Este atât de pasionat de învăţăturile pe care vi le aduce. Este atât de entuziasmat, aşa cum este întotdeauna în privinţa învăţăturilor pe care le transmite. Asta nu s-a schimbat niciodată, e în firea lui. Vrem să vă reamintim de acel loc atemporal în care el locuieşte, loc atemporal în care şi majoritatea dintre voi locuiţi. În realitate, sunteţi mici avanposturi ale Conştiinţei, care primeşte informaţii din experienţele voastre şi îndrumări de Sus. Nu în sensul de deasupra, ci de vibraţie superioară. Aşadar, îi facem transferul dragei noastre, iar noi vom vorbi mai târziu.»

ISUS:

«M-am întors să continui învăţătura.

Corpul vostru emoţional este soluţia universală. Acest lucru este greu de înţeles pentru occidentali, deoarece aţi fost sfătuiţi să evitaţi emoţiile. Aşa vă recomandă societatea voastră. Este fundamentul multora dintre valorile voastre: că emoţiile şi sentimentele nu ar trebui ascultate, că ar fi periculoase, că ar fi locul de joacă al diavolului. Aceasta este credinţa fundamentală promovată de-a lungul istoriei Bisericii voastre: că a simţi ar fi periculos, că a răspunde dorinţelor voastre ar fi un sacrilegiu într-un fel, că veţi fi conduşi în rătăcire, că trebuie să vă controlaţi, că trebuie să fiţi cuminţi, că trebuie să faceţi ceea ce vi se spune ca păcătoşi ce sunteţi, că există fiinţe care ştiu mai multe decât voi, că sunteţi lipsiţi de sfinţenie. Acestea sunt învăţăturile societăţii voastre, acestea sunt ideile pe care se bazează structurile sociale.

De aceea, ideea de a vă respecta şi preţui Sinele care îşi experimentează propria conştiinţă este cea mai revoluţionară idee transmisă de acest material informativ. Priviţi la oamenii din jurul vostru, şi chiar la voi înşivă, trăiţi cu toţii neputinţa de a face ceea ce vă doriţi. Aveţi o dorinţă, simţiţi nevoia de a vă exprima sau a vă expansiona, de a crea sau de a vă juca şi totuşi, ceva vă împiedică, mintea vă este strânsă de chinga unei idei care se opune acelei dorinţe.

Asta vom explora astăzi. Vom explora sistemul de ghidare emoţională. Vom intra adânc în interior, ca să puteţi înţelege ce se întâmplă, pentru că vă luaţi după un sistem atât de complex, atât de vechi şi atât de denaturat şi care, totuşi, vă pare normal. Nu este natural, dar a devenit normal şi sunteţi total prinşi în el. Îl simţiţi în fiecare zi, manifestat de fiecare persoană pe care o întâlniţi. Aşa că, vă simţiţi derutaţi când începeţi să primiţi noi informaţii despre acest sistem. Vă veţi simţi dezorientaţi, vă veţi simţi buimăciţi, deoarece clădirea unei societăţi pe această nouă idee este atât de revoluţionară, încât nici nu v-o puteţi imagina. Structura minţii fizice, a minţii ego-ului, care este proiectată pentru a vă organiza starea actuală, pentru a interpreta informaţiile primite din această stare actuală, devine foarte confuză când vă gândiţi la cum ar arăta societatea dacă toţi oamenii ar fi deschişi şi corecţi şi ar face ce le place şi ar spune adevărul.

Ştiţi bine că societatea voastră se bazează pe minciuni, dominaţie şi autocenzură, iar ideea că acestea ar dispărea vă provoacă o mare frică. De fapt, majoritatea fiinţelor umane încearcă să dea sens unei situaţii ilogice. Încearcă să judece sănătos pe baza unei nebunii, ceea ce este imposibil. Şi astfel mintea devine agitată, anxioasă, pentru că nu poate înţelege.

Aşadar, vom aprofunda sistemul vostru de ghidare emoţională, sinele emoţional, pentru a pune cărămizile fundamentale ale noii paradigme. Trebuie să înţelegeţi ce se întâmplă în minte, în corpul vostru emoţional. Trebuie să înţelegeţi ce vi s-a făcut prin procesul de condiţionare. Dacă nu, veţi pedala în gol, ca să zicem aşa, veţi încerca să faceţi nişte schimbări pe care nu le puteţi face, din cauză că aveţi credinţe fundamentale în dezacord cu adevărul. Iar când veţi încerca să faceţi schimbări, veţi simţi frică, din cauză că aceste credinţe vor ieşi la suprafaţă şi veţi fi complet cufundaţi în mintea disociată, mintea divizată.

În societatea voastră, vă imaginaţi că atunci când un copil este conceput, se adună nişte elemente fizice care determină naşterea acestei fiinţe: ovulul şi sperma. Vă imaginaţi că, dacă cele două se unesc, atunci se creează un bebeluş. Dar nu este aşa.

Conştiinţa decide să se nască. Îşi va alege părinţii, va alege materialul genetic ideal, dar mai ales, îşi va DORI experienţa şi va începe, în anumite momente, să şi-o afirme. Va începe să-şi afirme dorinţa de a avea o experienţă fizică asupra celor două fiinţe care sunt deja prinse într-o experienţă fizică, viitorii părinţi – cu toţii aţi avut relaţii romantice şi înţelegeţi ce se va întâmpla în acest scenariu. Deci conştiinţa care vrea să se manifeste în formă fizică, care vrea să intre într-un corp, practic, va începe să preseze acele două persoane, acele două aspecte ale Conştiinţei deja manifestate în formă fizică. Va începe să manifeste o DORINŢĂ în acele fiinţe. Şi aşa va fi creat corpul care va conţine acea conştiinţă ce vrea să se nască, cu ajutorul acelei DORINŢE. Nu se întâmplă aleatoriu, ci este prestabilit, este un corp proiectat a funcţiona perfect în vederea experienţelor considerate a fi potrivite de către conştiinţă, adică de Mintea superioară împreună cu învăţătorii şi ghizii săi. Prin urmare, aşa apare structura fizică, din minte, din conştiinţă.

Am vrea să începeţi să priviţi altfel lucrurile. În loc să vedeţi că s-a născut un bebeluş, vrem să vedeţi o conştiinţă care locuieşte într-un corp pe care l-a creat pentru sine. De exemplu, în cazurile de avort spontan, conştiinţa care a creat acel corp fizic s-a răzgândit. Conştiinţa intră şi iese din structura fizică găzduită de corpul mamei de multe ori în perioada de sarcină. Ar putea intra foarte devreme, aproape la concepţie. Dar nu locuieşte acolo permanent. Intră şi iese, la fel cum şi voi intraţi şi ieşiţi din corpul fizic în fiecare noapte. Atunci, conştiinţa voastră superioară părăseşte corpul fizic, lăsându-l să viseze, iar ea duce o activitate de cunoaştere, de experimentare, de învăţare şi de predare. Acelaşi lucru se întâmplă şi în perioada de gestaţie. Conştiinţa acelei fiinţe îşi petrece cea mai mare parte a timpului în exterior, nu în trup. Intră şi iese, experimentează respectiva structură fizică, deoarece ştie că asta va trebui să facă şi în viitor. Dar uneori se va răzgândi, va spune: „Nu, nu mai vreau să locuiesc în această structură”. Şi atunci, i se poate da posibilitatea unei alte conştiinţe, unui alt aspect al Conştiinţei de a folosi acea oportunitate, dar alteori nu, nu se decide în favoarea vieţii şi nu se va naşte nicio viaţă.

Iată un lucru foarte important de ştiut de către femeile care au pierdut sarcini, care au făcut avorturi spontane: nu este nicio pedeapsă de la Dumnezeu. Înţelegem durerea pe care o provoacă aceste “pierderi” de vieţi (folosim cuvântul “pierderi” între ghilimele, fiindcă nu e nicio pierdere a vieţii). Conştiinţa nu are nevoie ca un corp ca să se experimenteze pe sine. Alege uneori forma fizică pentru a se experimenta, dar conştiinţa nu se pierde (în caz de avort). Acea conştiinţă ar putea decide chiar să manifeste un alt corp în aceeaşi mamă. Sau ar putea decide să se manifeste într-o altă mamă, dacă simte că mediul iniţial nu ar fi perfect pentru experienţa pe care doreşte să o aibă. Aşa că, acei părinţi îndureraţi care cred că au făcut ceva greşit sau doresc ca lucrurile să fi fost altfel, ei nu înţeleg că Conştiinţa creează viaţa. Nu viaţa creează Conştiinţa.

Când crezi că materia creează conştiinţa, atunci vezi moartea ca pe un dezastru, vezi moartea ca fiind sfârşitul absolut. Şi nu este, căci ea este doar eliberarea conştiinţei din fizic. Conştiinţa este veşnică, este nesfârşită, generează viaţă, generează experienţe. Corpul fizic nu face nimic în sine. Nici măcar nu susţine viaţa. Corpul fizic este animat de conştiinţă şi nu invers.

Astfel, pe măsură ce începeţi să vă modificaţi cunoştinţele la 180 de grade, moartea şi naşterea capătă o cu totul altă semnificaţie. Acestea sunt experienţele fundamentale pe care trebuie să le înţelegeţi ca să nu vă mai fie frică şi să fiţi dispuşi să vă ascultaţi sentimentele şi emoţiile.

Căci aţi fost crescuţi într-o societate care spune aşa: „Dacă îţi asculţi sentimentele, atunci vei fi păcălit şi înşelat, vei rămâne neprotejat”. Dar această atitudine este cauzată de faptul că asta s-a predicat de către structurile ierarhice care înţelegeau puterea emoţiei, puterea pasiunii, care înţelegeau forţa creatoare din spatele dorinţei. Aceste lucruri vă învăţam eu, iar conducătorii bisericii timpurii deţineau învăţăturile mele complete. Au înţeles de unde vine puterea şi a fost în interesul lor să ascundă adevărul de persoanele care studiau acele învăţături primare.

Teoria conspiraţiei? Nu neapărat. Este un fapt. Acele fiinţe nu doreau să împărtăşesc acele învăţături, pe care le diseminam cu atâta pasiune şi devotament. Nu doreau ca acele învăţături să fie înţelese şi folosite de oameni, deoarece nu le serveau propriilor scopuri. Priviţi astăzi la sistemul politic şi veţi vedea aceeaşi împotrivire. Vedeţi politicieni care nu îşi joacă cum s-ar cuveni rolul politic, astfel încât la o dată viitoare să aibă mai multă putere în afaceri private. Vedeţi politicieni adoptând o legislaţie care le va servi mai târziu pentru puterea personală. Acum este la fel ca atunci. Deci nu vă amăgiţi că Biserica timpurie ar fi avut principii superioare celor pe care le vedeţi acum aplicate în sistemul vostru politic. Era exact la fel. Erau manevrele minţii ego-ului, mutând nişte piese pe tabla de şah a puterii.

Şi roadele “conspiraţiei” le culegeţi acum. A fost ocultată prin influenţa, tehnicile şi strategiile pe care Biserica le-a folosit de-a lungul timpului pentru a înşela fiinţele care veneau la ea pentru mântuire. Învăţăturile pe care v-aţi întemeiat societatea nu sunt adevărate.

Prin urmare, în situaţia în care conştiinţa voastră decide să manifeste o structură fizică pentru a experimenta separarea, amintiţi-vă: prin această acţiune, vă îndepărtaţi de conştiinţa Unităţii şi coborâţi într-o structură fizică separată. Când faceţi aceasta, înţelegeţi – nu micul vostru eu, ci Conştiinţa colectivă care participă la acest proces – că a te izola de Unime este realmente o misiune dificilă. Acest ocoliş prin separare, acest ocoliş prin frică, acest ocoliş prin ceea ce nu este iubirea este un proiect important şi nu sunteţi trimişi în această operaţiune singuri. Vi se oferă un sistem de ghidare, vi se oferă o hartă, care este sinele vostru emoţional. Oriunde v-aţi aventura în această experienţă de separare şi oricât v-aţi pierde în ideea de separare, s-a stabilit că veţi fi îndrumaţi, că veţi primi mesaje de la non-fizic şi ştiţi asta atunci când intraţi în această structură corp-minte. Acea hartă este sistemul vostru de ghidare emoţională. Este un flux constant şi fără oprire de feedback de la Mintea superioară. Este un flux constant şi nesfârşit de iubire de la Tot-ce-există, care vă anunţă unde este Căminul vostru, de unde aţi venit. Astfel, când vă naşteţi în separare, când vă manifestaţi în această experienţă fizică a corpului-minte, acolo găsiţi toate răspunsurile, acolo este harta către Acasă.

Dar dacă v-aţi trăit copilăria într-o societate care s-a rătăcit, dacă conştiinţa se experimentează într-o familie care gândeşte denaturat, divizat, care crede în vis, atunci imediat vi se va nega acel sistem de ghidare şi veţi cunoaşte conflictul. Nu uitaţi că vă manifestaţi într-un loc care este opusul iubirii atotcuprinzătoare.

(De fapt, nu există un opus real, ci doar o lipsă. Iar ce trăiţi este doar o experienţă aparentă.)

Acest sistem de ghidare vă însoţeşte de la început, el este salvarea şi mântuirea voastră. Aşadar, fiţi conştienţi în ce conflict profund v-a adâncit această societate. Pe de-o parte, aveţi această sursă puternică şi nesfârşită de iubire, informaţii şi îndrumare, care se exprimă prin eul vostru emoţional. Şi pe de altă parte, aveţi tot felul de alte sisteme de condiţionare – un sistem financiar, un sistem economic, sisteme religioase, sisteme de producere a alimentelor – care se opun primului. De ce acest conflict? Păi, aţi ales să vă îndepărtaţi de iubire. Aţi decis să experimentaţi ce nu este iubirea.

Iată de ce este atât de important să înţelegeţi că acest sistem de ghidare este soluţia care vă oferă toate răspunsurile. Cu cât simţiţi mai multă bucurie, cu cât simţiţi mai multă fericire, cu atât simţiţi mai multă însufleţire, cu cât simţiţi mai multă pasiune, cu cât simţiţi mai multă inspiraţie, cu atât înseamnă că sunteţi mai aproape de calea pe care sunteţi îndrumaţi. Nu sunt nişte stări plăcute întâmplătoare, nu vă sunt date pentru distracţie. Acest sistem de ghidare vi s-a dat ca să ştiţi pe ce cale să o luaţi.

Şi totuşi, societatea voastră condiţionată vă spune exact opusul. Vă spun să staţi nemişcaţi când vreţi să fugiţi, vă spun să purtaţi haine când vreţi să fiţi despuiaţi, vă spun să vă protejaţi când aţi prefera să vă îndrăgostiţi de cineva. Ei vă spun multe lucruri care sunt total contrare a ceea ce vă învăţăm noi.

De aici apare agitaţia în minte, din cauză că nu înţelegeţi ce se întâmplă. Dar pentru asta suntem noi aici, acesta este motivul pentru care scriem acest material prin acest medium, deoarece ea a trăit experienţa de a fi năucită de sistemul de feedback emoţional. Este foarte dispusă să transmită acest material, pentru că a văzut daunele şi pericolele de a nu înţelege ce se întâmplă în sinele emoţional.

Dar trebuie să înţelegeţi de unde vine, trebuie să înţelegeţi ce este, căci altfel nu îi veţi oferi respectul pe care îl merită, nu îi veţi acorda atenţia cuvenită. În schimb, veţi asculta mai întâi de condiţionările voastre. Întotdeauna veţi asculta mai întâi de condiţionări, indiferent ce aţi înţeles, din cauză că instrucţia cea mai recentă pe care aţi primit-o este condiţionarea minţii. Este o instruire încărcată de emoţii, este o instruire susţinută de toate structurile convenţionale la care vă raportaţi în viaţa de zi cu zi. Televiziunile, cluburile, cafenelele, îmbrăcămintea, toate acestea vă impun norme societale care par a fi reale pentru voi, par a fi solide, ca şi cum ar însemna ceva. Dar nu înseamnă nimic. Ci sunt doar structurile societăţii în care vă aflaţi.

 De unde ştiţi asta? E suficient să mergeţi într-o altă societate. Veţi vedea alte haine, veţi vedea alte sisteme de valori, veţi vedea alte opinii. Aşa vă puteţi da seama că această societate în care trăiţi este un grup arbitrar de decizii care funcţionează de mult timp. De asta par normale. Nu sunt normale, ci sunt doar o modalitate de a exista, asta-i tot ce sunt. Nu sunt calea corectă de a fi sau calea greşită de a fi, sunt doar o experienţă pe care o puteţi avea.

Dacă nu vă simţiţi bine în pielea voastră, dacă nu înţelegeţi structura minţii, dacă credeţi în gândurile condiţionate impuse de aceste structuri ierarhice, şcoli, familii, religii, televiziuni, dacă credeţi în aceste structuri, atunci veţi avea un conflict profund în minte, pentru că sistemul de ghidare de la Spirit vă spune să fiţi liberi, vă spune să vă exprimaţi, vă spune să iubiţi pe toată lumea, vă spune tot felul de lucruri la care societatea voastră se împotriveşte. De aceea, mulţi dintre voi sunteţi neliniştiţi, de aceea mulţi dintre voi nu ştiţi ce să faceţi, de aceea mulţi dintre voi simţiţi frică. Această nelinişte arată că se dă o bătălie între sistemele de credinţă. Atunci când aveţi două credinţe puternice despre un subiect care se opun reciproc, nu poate fi pace în minte. Iar mintea, deoarece trebuie să aibă o anumită onestitate, se va agita, străduindu-se de a respinge una dintre credinţe. Dar dacă nu înţelegeţi ce se întâmplă, vă veţi trata cu medicamente stresul din minte, adică lupta dintre cele două sisteme de credinţă.

Exact asta fac mulţi occidentali: se tratează singuri cu tot felul de lucruri, în efortul de a ajunge la o pace fragilă, din cauză că nu înţeleg structura minţii, nu înţeleg ce li s-a făcut, nu înţeleg ce este sistemul de ghidare şi cum funcţionează.

Prin urmare, aceste două surse puternice de îndrumare şi informaţii se luptă în minte şi provoacă anxietate şi frică, provoacă depresie şi dezamăgire, provoacă multe lucruri. Din acest motiv apelăm la aceste strategii de bază, ca să puteţi înţelege ce se întâmplă şi să puteţi începe să vă realiniaţi cu adevărul şi cu puterea.

Aţi văzut că, în timpul vieţii mele, aceste învăţături nu au putut fi împărtăşite în mod deschis. Acum este altfel. Sunteţi mai liberi în unele privinţe, sunteţi mai puţin liberi în alte privinţe. Dar este cert că societatea are acum capacitatea de a distribui aceste informaţii pe scară largă. De exemplu, acest videoclip poate fi văzut de multe mii de oameni. Asta nu se întâmpla pe timpul vieţii mele. Trebuia să o fac personal, prin urmare, mă supuneam regulilor acelei societăţi. Distribuiam personal acest material informativ pe care îl primeam din non-fizic, la fel cum acestei fiinţe i se dă material din non-fizic. Nu-i place când fac această comparaţie, pentru că se teme să se compare cu mine, deşi aici nu-i vorba de aşa ceva. Totuşi, această teamă a apărut din mintea condiţionată: că puteţi spune orice, dar în niciun caz să nu vă comparaţi cu cel numit Isus. Aceasta este o frică, nu este un adevăr. De unde ştiţi asta? Nu vă simţiţi bine când gândiţi aşa.

În schimb, ce bine vă simţiţi când vă deschideţi la propriile trăiri, când vă deschideţi către înţelegerea că sunteţi la fel ca mine! Aceasta este lecţia pe care v-o ofer. Cu toţii sunteţi fiii şi fiicele lui Dumnezeu, cu toţii sunteţi la fel de puternici ca şi mine, pentru că tot ce am făcut eu a fost să înţeleg sistemul. Este o ştiinţă, nu este o favoare a lui Dumnezeu.

Şi totuşi, în timpul vieţii mele, din cauză că informaţiile pe care le transmiteam erau atât de revoluţionare, trebuia să le ascund, trebuia să fiu foarte selectiv cui predam acest material. A devenit foarte clar încă de la început că unii oameni nu puteau înţelege aceste informaţii, că mintea lor era atât de lumească, că puterea lor de pricepere era atât de mică, încât aceste concepte erau mult prea mari pentru ei. De aceea am conceput parabolele, pentru a pune ideile mari într-un limbaj simplu, în poveşti simple.

Totuşi, am predat acest material în privat acelor fiinţe care manifestau interes, care înţelegeau ceva din ce vorbeam şi nu erau atât de îngroziţi de teroarea şi represiunile din acea societate, încât erau dispuşi să iasă din limitele impuse de societatea de atunci.

La fel ieşiţi şi voi din limitele care au fost impuse societăţii voastre. Ieşiţi din aceste restricţii şi vă ciocniţi de credinţele interioare. Dar ştiind ce proces se petrece, dacă simţiţi frică, dacă simţiţi nelinişte, dacă simţiţi o reticenţă de a vă împărtăşi experienţa cu alţii, nu forţaţi nimic, nu forţaţi mintea, nu vă forţaţi să faceţi ceva ce nu vreţi să faceţi. Dar dacă simţiţi o dorinţă şi este întâmpinată de o senzaţie de rezistenţă, de o senzaţie de limitare, înţelegeţi că în minte se duce un război între credinţe. Asta simţiţi, acesta este conflictul care se apropie. Trebuie să cercetaţi cele două idei pe care tocmai le-aţi avut: împărtăşirea cu alţii a credinţei entuziaste în învăţătura spirituală şi teama că veţi fi judecaţi. Acesta este un exemplu perfect de conflict interior. Când vă daţi seama că acestea sunt cele două credinţe cu care luptaţi, reflectaţi fără grabă până înţelegeţi ce se întâmplă în minte.

Fiţi conştienţi că frica este urmarea unei condiţionări. De unde ştiţi că este condiţionată? Pentru că vă simţiţi prost. În schimb, entuziasmul de a împărtăşi o experienţă iluminatoare, pasiunea de a împărtăşi oamenilor informaţii care ştiţi că îi vor ajuta – acesta este un mesaj de la Spirit, este sistemul vostru de ghidare care vă spune că ceva este important şi vă comunică: “Da, mergi pe acest drum!”.

Dar, la fel cum făceam eu când am trăit pe Pământ într-o formă fizică, trebuie să fiţi atenţi şi la societatea în care vă aflaţi. Trebuie să înţelegeţi limitările fizice care se manifestă în prezent. Într-adevăr, aduceţi noi informaţii, împărtăşiţi informaţii care au rolul de a elibera, dar dacă omul se simte ca într-o închisoare, dacă trăieşte într-o stare de spirit obtuză şi înfricoşată, acele idei de nivel înalt nu pot ajunge la el, din cauza marii diferenţe dintre nivelurile de vibraţie. Deci trebuie să vă alegeţi cuvintele, trebuie să vă alegeţi cu atenţie persoanele de contact, nu cu teamă, ci cu înţelegerea faptului că nu puteţi împărtăşi unele materiale cu anumite minţi. Nu sunt capabile să înţeleagă. Le va provoca doar frică şi vor ataca.

De ce vor ataca? Din cauză că la comandă este mintea ego-ului, iar mintea ego-ului va ataca orice consideră o ameninţare. Va ataca fizic, va ataca verbal, va ataca în orice fel poate, în efortul de a menţine corpul fizic în siguranţă, pentru că asta este treaba sa.

Încă o dată, trebuie să înţelegeţi ce este mintea ego-ului. Ea nu este duşmanul vostru. Este conştiinţa pe care o aveţi în experienţa de separare. Odată ce aţi înţeles-o, o puteţi folosi la lucrurile la care se pricepe. Este bună pentru supravieţuire, este bună pentru a interpreta mediul înconjurător, este bună pentru a vă menţine structura fizică sănătoasă şi mulţumită. Dar nu este pricepută la planificări sau la cercetarea viitorului, nu este bine să folosim mintea ego-ului pentru a decide în privinţa unor experienţe de natură superioară. Vă va spune să vă izolaţi, va încuraja separarea, deoarece aceasta este natura sa. În acest fel de experienţă sunteţi cufundaţi aici.

În schimb, mesajele pe care le primiţi de la sistemul de ghidare sunt despre conştiinţa unităţii, sunt despre dragoste şi vor fi contrare a ceea ce mintea egotică crede că-i aduce siguranţă. De aici vine disocierea pe care o simţiţi, adică diavolul şi îngerul de pe umerii voştri. Unul vă încurajează să fiţi expansivi, creativi, iubitori şi buni, iar celălalt vă încurajează să fiţi suspicioşi, critici şi limitaţi. Dacă înţelegeţi sursele acestor tipuri de informaţii, puteţi să discerneţi clar gândurile şi sentimentele care străbat corpul-minte.

Vom face o mică pauză acum, ca să puteţi digeraţi aceste informaţii. Ne întoarcem în câteva minute.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
 30 aprilie 2021

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=NRwF4pm4AL0