<  Index "Rebelul şi ezotericul Isus"

Transmisiunea nr.7

 Când v-am învăţat să renunţaţi la păcate, prin asta înţelegeam că păcatul nu există. RENUNŢAŢI LA PĂCATELE CELUILALT. Nu le mai judecaţi, nu le mai faceţi reale. Numai făcând acele lucruri care vă fac să vă simţiţi prost, veţi avea şansa să aflaţi ceea ce sunteţi cu adevărat şi să vă întoarceţi Acasă. (Isus)

Mesajul nr. 7, "Cum suntem ghidaţi interior în privinţa banilor, valorilor şi dragostei", publicat pe data de 08/09/2015, din seria de transmisiuni înregistrate în decembrie 2014 şi grupate de noi sub genericul "Rebelul şi ezotericul Isus". Spiritul lui Isus ne vorbeşte prin vocea mediumului Tina Spalding. Mesajul în limba engleză este subtitrat în româneşte, iar videoclipul este încorporat la sfârşitul acestei transcrieri.


Textul video #7: "Cum suntem ghidaţi interior în privinţa banilor, valorilor şi dragostei"

ISUS:

«Voi puteţi preda aceste principii spirituale, în primul rând, demonstrându-le prin însăşi viaţa voastră.

Apoi, povestind anecdote, cum făceam şi eu când predicam. Ca învăţători, căci sunteţi cu toţii învăţători, vrem să înţelegeţi puterea povestirilor anecdotice. Transmiterea informaţiilor prin ele este foarte importantă, deoarece coboară principiile spirituale superioare în experienţa fizică obişnuită. Ideea că eşti bolnav şi că vei depăşi boala când te vei reacorda la ghidarea interioară – genul ăsta de poveşti trebuie să le audă oamenii obişnuiţi. Nu cu principii spirituale înalte îi veţi trezi pe ceilalţi. Ci demonstrând acele principii spirituale în viaţa voastră de zi cu zi.

Iar aici apare ideea smereniei, pentru că există o învăţătură a societăţii occidentale cum că, dacă nu eşti faimos, dacă nu eşti bogat, dacă nu îţi afişezi averea şi realizările, înseamnă că ai trăit degeaba. Dar, de fapt, prin înţelegerea smerită a principiilor, veţi fi inundaţi de abundenţă şi un flux continuu de energie şi viaţă, indiferent de ceea ce faceţi pentru a trăi, indiferent de cum arătaţi fizic, indiferent de calea pe care o alegeţi. Dacă ascultaţi de sistemul interior de ghidare, veţi avea această minunată experienţă. În schimb, dacă acţionaţi orbeşte, veţi experimenta boala, veţi experimenta frica, veţi experimenta separarea.

Într-adevăr, unele persoane au sistemul de ghidare mai puternic. Eu am fost o astfel de fiinţă. Încă de timpuriu în încarnarea mea, am primit îndrumări clare şi verbale de la entităţi non-fizice. Deci eram medium sau channel. Nu se numea aşa pe atunci, erau multe alte denumiri. Şi eu am păstrat acest secret, dar pe măsură ce intram în adolescenţă, eram atât de convins că societatea pe care o vedeam nu mă interesa, că sistemele pe care le observam nu mă atrăgeau deloc, încât am devenit foarte revoltat, ca mulţi dintre voi. Să fii rebel într-un sistem nebun este cel mai minunat lucru. Poţi fi mândru că eşti o forţă perturbatoare într-un sistem represiv, injust şi nesănătos. Nu cu mândria ego-ului – că ai fi mai bun, mai important, mai valoros – ci demonstrând în mod natural adevărul, aratând cum stau lucrurile şi ce trebuie să fie încurajat.

Sistemul vostru de ghidare este destul de complicat. Aşa că vom intra puţin în acest subiect. Vă parvin multe tipuri de informaţii. Sunteţi familiarizaţi cu sinele emoţional. Când vă treziţi dimineaţa, sunteţi fericiţi să vă sculaţi sau vă nelinişteşte ce vă aşteaptă peste zi? Chiar şi în această simplă senzaţie se manifestă sistemul vostru de ghidare, care vă comunică ceva despre experienţa pe care o aveţi. Dacă viaţa voastră nu se aliniază cu adevăratul vostru Sine, veţi simţi teamă. Dacă interpretaţi greşit experienţele pe care le aveţi, veţi avea un sentiment de teamă. Iar asta-i cealaltă faţă a monedei. Da, vă veţi simţi bine când sunteţi pe calea cea bună. Şi da, vă veţi simţi prost când veţi fi alăturea cu drumul.

Dar tot prost vă veţi simţi şi când interpretaţi greşit indicatoarele de pe drum. Dacă, de exemplu, nu reuşiţi să aveţi o abundenţă financiară şi o interpretaţi ca pe un eşec, vă veţi simţi rău, pentru că nu este adevărat. Abundenţa financiară nu înseamnă abundenţă. Deci când îţi dai seama că orice sentiment negativ înseamnă că eşti în dezacord cu realitatea, atunci devii dispus să-ţi analizezi judecăţile în legătură cu multe lucruri. Nu experienţa pe care o ai, ci judecata ta despre ea provoacă problema.

În legătură cu lipsurile financiare, de exemplu… pentru că este considerată o problemă importantă în societatea voastră, care este un sistem conceput pentru a vă seca de putere – vom intra în acest subiect la un moment dat. Dar deocamdată fiţi conştienţi că aveţi această credinţă în societate, care vi se bagă în cap în mod repetat, iar şi iar şi iar, că dacă nu aveţi bani, atunci nu aveţi nicio valoare. A fost o vreme în acest plan fizic când nu existau bani şi toată lumea avea valoare. Banii sunt o idee născocită. Sunt un sistem de valori iluzorii, în care v-aţi pierdut cu toţii. Valoarea înseamnă experienţă, valoarea înseamnă iubire, valoarea înseamnă expansiunea conştiinţei, valoarea înseamnă sănătate, valoarea înseamnă vitalitate, valoarea înseamnă pasiune, valoarea înseamnă dragoste. Pe acestea vrem să le priviţi ca având valoare. Şi începeţi să vă îndepărtaţi mintea în mod sistematic de la ideea de bani, din cauză că este un sistem artificial conceput să vă îndepărteze de ceea ce este cu adevărat valoros. Iar când te îndepărtezi de ceea ce are valoare autentică, devii neputincios, pentru că nu mai ai însufleţire, nu mai eşti pasionat, nu eşti aliniat cu adevărul. Acesta este motivul pentru care foarte mulţi dintre voi vă simţiţi prost când vă gândiţi la bani: din cauză că nu au nicio valoare. I-aţi dat sistemului toată puterea voastră şi de aceea vă simţiţi atât de rău.

Când conştientizaţi că sunteţi un aspect energetic al Conştiinţei şi că trebuie să-i împliniţi dorinţa sistemului vostru de ghidare, să zicem aşa, atunci veţi începe să vă detaşaţi de aspectele materiale, veţi începe să nu mai căutaţi salvarea şi satisfacţia în lucrurile fizice şi veţi începe să vă întoarceţi înlăuntru spre acele trăiri pe care le preţuiţi cu adevărat. Iar ceea ce preţuiţi cu adevărat este prietenia, este sănătatea, este bucuria, este experienţa, este expansiunea, este creativitatea. Asta apreciaţi cu adevărat în lume. Şi de aceea sunteţi derutaţi de atracţia banilor.

Acum veţi spune: „Cum pot fi fericit în această societate dacă nu am bani, pentru că această societate este construită pe bani?” Dar noi suntem aici pentru a demonta această societate. Deci nu putem avea discipoli obsedaţi de bani, deoarece noua societate nu va fi obsedată de bani. Provocăm o revoluţie a conştiinţei, o revoluţie a valorilor, o revoluţie a iubirii. Iar fiinţele care vor crea noua societate trebuie să priceapă că trebuie să ajungă la o înţelegere profundă a ceea ce sunt, a ceea ce preţuiesc şi a ceea ce înseamnă să trăieşti într-o societate bazată pe dragoste.

Banii exprimă fizic ideea că v-aţi separat de propria voastră capacitate de a crea. Asta se întâmplă. De aceea vă simţiţi rău atunci când daţi importanţă lipsei lor: din cauză că sunteţi într-un foarte mare dezacord cu adevărul că deţineţi puterea creatoare. Nu uitaţi, acesta este visul vostru, fiecare lucru pe care îl trăiţi este manifestat de voi. Dar Spiritul nu admite să vă puneţi într-o cutie atât de mică, iar când încercaţi să o faceţi, vă vom transmite un NU răsunător prin sistemul vostru de ghidare.

Şi la fel e şi cu locurile de muncă, cu ideea că locurile de muncă ar fi limitate şi greu de dobândit. Majoritatea oamenilor au această idee că a trudi din greu la o slujbă este degradant. Este chiar ideea noastră: da, este o degradare a voastră. Sunteţi atât de puternici, aveţi capacitatea de a aduce în manifestare orice vreţi, dacă înţelegeţi cum să o faceţi. Aşa că auziţi mereu în cap vocea noastră sâcâitoare, care vă spune să încercaţi altceva diferit. În acelaşi timp, auziţi şi vocea cicălitoare a societăţii, care vă spune să vă conformaţi. Deci trebuie să înţelegeţi că în corpul-minte sunt în competiţie doi jucători puternici.

Tânăr fiind, m-am scos singur din sistem. Părinţii mei voiau să mă căsătoresc de tânăr, dar am refuzat. Hălăduiam pe dealuri cu prietenii mei, cu care formam un grup de rebeli veseli. Şi ne distram pe cinste. Asta am făcut în adolescenţă, iar mama era foarte supărată pe mine. Credea că-i sfârşitul lumii. Dar mai ştia, i se dăduseră informaţii că nu eram un copil obişnuit. Nu eram un copil obişnuit, nu am fost niciodată. Încă de la o vârstă fragedă, primeam informaţii şi le transmiteam oamenilor. Puneam sub semnul întrebării sistemul, le luam apărarea celor năpăstuiţi şi, odată ce am intrat în anii adolescenţei, îmi era foarte clar că nu voiam să mă căsătoresc şi să mă aşez la casa mea la acea vârstă. Şi mulţi dintre noi simţeam la fel. Nu era altfel faţă de societatea voastră de acum. Conştiinţa se manifestă în acelaşi mod. Există tineri care refuză să se înroleze în sistemul care distruge planeta. Există tineri rebeli care spun: „Nu, nu voi face ceea ce aţi făcut voi”.

Aşa eram şi eu. Am făcut acelaşi lucru. Circulă povestea că aş fi fost un fel de călugăr-preot. Nu am fost deloc aşa. Eram un agitator şi un tânăr-problemă şi asta-mi plăcea foarte mult. Nimic nu-mi făcea mai multă plăcere decât să deranjez sistemul. Acesta era programul cu care venisem. Asta era sarcina mea: să deranjez, să zgudui cuştile acelor fiinţe care erau controlate şi celor care le controlau. Şi o fac din nou. Ceea ce este o mare bucurie pentru mine. Mulţi dintre voi simţiţi la fel, vă bucură ideea de a fi instigatori. Este o misiune foarte importantă.

Pentru mintea separată, pentru societatea separării, pentru mintea materialistă condusă de ego este un mare disconfort să aibă prin preajmă o minte motivată de libertate, motivată de adevăr, motivată de pasiune. Şi vor fi folosite tot felul de tehnici pentru a vă ţine sub control.

Iată de ce este foarte important să înţelegeţi acest sistem de ghidare, deoarece societatea va încerca să vă aducă sub control. Asta se observă prin puterea sporită a poliţiei în societate, prin nenumăratele legi care vor să controleze lucrurile percepute ca fiind deranjante. Deci trebuie să mai fie şi unii ca voi, care înţelegeţi că ghidarea interioară nu poate fi urmată respectând toate normele societăţii şi că trebuie să vă îndepărtaţi de sistemele ce condiţionează această societate, astfel încât să puteţi menţine o conexiune clară şi impecabilă cu sistemul de ghidare, cu ghizii voştri. Pare dificil la început, din cauză că vă îndepărtaţi de sistemele în care sunt cuprinşi toţi oamenii – fie că este şcoala, fie că este religia, fie că este privitul la televizor, fie că este folosirea anumitor tipuri de alimente – şi veţi simţi că sunteţi diferiţi. Dar trebuie să înţelegeţi că aici nu căutăm banalitatea, nu căutăm mediocritatea, ci căutăm excepţionalul, revoluţionarul şi ceea ce se bazează pe conştiinţa unităţii, lucru foarte diferit faţă de ce găsiţi în acest loc. Amintiţi-vă că asta nu-i casa voastră naturală, ci Căminul vostru este Unimea. Iar sistemul vostru de ghidare vă conduce întotdeauna înapoi la Unitate. Aţi decis să faceţi o călătorie foarte problematică printr-un peisaj dificil, dar vi se oferă îndrumare până la capăt. Şi este necesar să înţelegeţi cât de importantă este.

Şi mai trebuie să vă disciplinaţi mintea, trebuie să vă antrenaţi mintea să asculte doar de ceea ce vine de la Sinele vostru profund. Această calitate nu este uşor să v-o dezvoltaţi, deoarece s-au depus foarte multe eforturi pentru a vă instrui în sens invers. S-au depus atât de multe eforturi ca să vă condiţioneze mintea, încât trebuie să fiţi dispuşi să ieşiţi din normă, trebuie să fiţi dispuşi să fiţi altfel.

Eu asta am făcut. Am ieşit din normă, am ieşit din programul care rula în societatea acelui spaţiu şi timp, fapt care a supărat pe mulţi oameni. Povestea asta despre mine nu o auziţi nicăieri. De ce? Fiindcă nu era nimeni acolo să scrie această poveste. Nu am fost acel Isus creat de Biserică, ci eram un adolescent dotat parapsihic, intuitiv, foarte creativ şi necuviincios. Nu eram un Mesia, nu eram un învăţător, ci eram un tânăr care avea o legătură foarte puternică cu non-fizicul şi îl urmam în toate, că nu aveam de ales. Era calea pe care trebuia să o urmeze acea viaţă de om.

Fiecare aveţi o cale proprie pe care trebuie s-o urmeze viaţa voastră de om şi o veţi recunoaşte după senzaţiile pe care vi le dă. O veţi recunoaşte după ceea ce vă aduce bucurie. Nu judecaţi aspru ceea ce vă aduce bucurie.

Şi acum ajungem la ideea că dorinţele ar fi înşelătoare. Este o idee unanim acceptată în Biserica creştină şi în societatea voastră. De ce se crede că ar fi periculoase? Pentru că aşa aţi fost învăţaţi, că ar fi periculoase. Nu este o întâmplare, ci este o condiţionare adânc implantată de Biserica creştină, cu care au fost îndoctrinaţi toţi cei care tindeau să se comporte altfel, uzându-se de pedeapsa capitală, tortură şi multe alte lucruri. Vă este frică de dorinţe, din cauză că aţi fost învăţaţi să vă fie frică de ele. Aşadar, nu ascultaţi de frică, deoarece frica vă blochează conexiunea puternică cu Spiritul.

Urmând acest sfat, această fiinţă-medium a început să fie aptă de channeling, deoarece a practicat în mod sistematic, ştiinţific şi perseverent ceea ce i s-a indicat să practice. Şi voi va trebui să vă dedicaţi în acest fel, ascultându-vă sistemul de ghidare, refuzând să vă întoarceţi la fricile voastre, urmându-vă dorinţele care se ivesc în voi. Dorinţele vă arată că trebuie investigat un anumit loc din mintea voastră. Nu înseamnă că acolo s-ar afla salvarea voastră. Ci înseamnă că subiectul respectiv vă va da nişte răspunsuri. Şi numai intrând în acel subiect, vi se va revela ce trebuie să aflaţi despre el.

Să zicem că ai o pasiune pentru Egipt, asta înseamnă că acolo este ceva pentru tine. S-ar putea să fie credinţa ta în puterea vreunei structuri de acolo, s-ar putea să crezi în natura sacră a vreunui loc fizic. Pe măsură ce intri mai adânc în acel subiect, vei avea ocazia să înţelegi mai profund adevărul.

Căci adevărul este cuprins în acel subiect, este învăluit de acel subiect. De ce? Pentru că aveţi atâtea credinţe în minte, încât noi, ca Spirit, pentru a vă învăţa ceva, trebuie să folosim acele credinţe deja existente. Trebuie să ne folosim de acele dorinţe pe care aţi venit să le experimentaţi în lumea separării. Aceşti idoli la care vă închinaţi: trupul, banii, sexul, hrana, puterea, pentru aceştia aţi venit aici, ca să-i experimentaţi şi, în cele din urmă, să vă eliberaţi de ei. Iar noi trebuie să ne folosim de aceste credinţe ca să vă atragem către semnificaţii mai profunde.

Deci nu judeca pasiunile altuia. Nu-i treaba ta. Tu ocupă-te de pasiunile tale. Focalizează-te asupra minţii tale. Pune-ţi la punct propria ta experienţă aici. Sistemul tău de feedback este conceput doar pentru tine. Aşadar, încetează să dai sfaturi. Împărtăşeşte-ţi experienţa, transmite şi altora ceea ce ai înţeles pentru tine, dar ca principii, nu în detaliu. Omul din faţa ta va învăţa ceva de la tine, dacă aşa îi este dat. Dar îi vei inspira pe alţii dându-le exemplul personal de pace interioară, de dragoste, de exprimare de sine. Nu uita că sistemul tău de ghidare este conceput pentru această încarnare a ta, pentru acest corp-minte, pentru viaţa ta, iar sistemele altor persoane sunt concepute pentru viaţa lor. Deci, atunci când analizezi o altă viaţă şi decizi că ar fi greşită sau că cineva face ceva ce nu ar trebui să facă, de fapt, îţi impui propria ta ghidare. Or asta nu-i treaba ta. Treaba ta este să-ţi urmezi sistemul de ghidare doar pentru tine.

Acesta este, de asemenea, un lucru foarte important de înţeles când îţi interpretezi emoţiile. Îndrumarea este pentru tine şi numai pentru tine. Şi de unde vei şti că ai luat-o pe o cale greşită? Te vei simţi rău. Vei vedea pe cineva comportându-se în vreun fel şi îl vei judeca, vei spune că greşeşte, când, de fapt, tu eşti cel care te înşeli.

Când v-am învăţat să renunţaţi la păcate, să vă pocăiţi, nu am spus-o în sensul în care îl înţelegeţi acum. Trebuie să fie interpretat în alt sens, anume că păcatul nu există. Fiecare fiinţă merge pe calea sa, fiecare fiinţă se experimentează pe sine prin experienţele de care are nevoie. Nu este treaba voastră. RENUNŢAŢI LA PĂCATELE CELUILALT. Nu le mai judecaţi, nu le mai faceţi reale. Nu sunt reale. Nimeni dintre noi, de partea aceasta, nu crede în păcat. Vă înţelegem rătăcirile, vă înţelegem confuzia, înţelegem de ce faceţi ceea ce faceţi. Şi numai făcând acele lucruri care vă fac să vă simţiţi prost, veţi avea şansa să găsiţi ceea ce sunteţi cu adevărat şi să vă întoarceţi Acasă.

Privind această lume, vedem frică şi vedem război şi vedem ucideri şi vedem multe lucruri lipsite de iubire. Toate aceste fiinţe sunt rătăcite. Toate aceste fiinţe trăiesc din plin conştiinţa separării. Şi când veţi ajunge să trăiţi Unitatea? Când vă veţi sătura de separare. Cu toţii aţi trăit ideile de limitare, sentimentele de frică, aţi experimentat ceea ce nu doreaţi şi tocmai acestea v-au împins să căutaţi ceea ce doriţi cu adevărat. Fiecare fiinţă se află într-o anumită etapă a călătoriei printre aceste experienţe. Unii sunt mai avansaţi decât alţii, alţii sunt mai în urmă. Treaba voastră este să-i ajutaţi pe cei cu care veniţi în contact direct, cu blândeţe şi iubire, pe baza propriului vostru sistem de ghidare, având încredere în voi înşivă, dar fără a oferi sfaturi în stilul obişnuit. Oferiţi-le inspiraţie, oferiţi-le încurajare, oferiţi-le dragoste, oferiţi-le o ceaşcă de ceai sau o masă, oferiţi-le un pat în care să doarmă, dacă de asta au nevoie, dar faceţi-o cu blândeţe şi compasiune şi fără ego. Să vă fie clar că ştiţi mult mai puţine decât credeţi că ştiţi şi că mai aveţi un drum lung de parcurs. Căci trăiţi permanent în această conştiinţă a separării. Dacă aţi fi fost atât de înţelepţi pe cât vă credeţi, nu v-aţi mai fi aflat aici.

Ne vom întoarce în scurt timp.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
 3 mai 2021

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=u8i2qUDZbQY