<  Index "Rebelul şi ezotericul Isus"

Transmisiunea nr.10

Preţuiţi-vă prietenii şi relaţiile platonice la fel de mult ca pe relaţia voastră specială de natură fizică sexuală. (Isus)

Mesajul nr. 10, "Isus despre marea dragoste", publicat online pe data de 09/11/2016, din seria de transmisiuni ceva mai vechi şi grupate de noi sub genericul "Rebelul şi ezotericul Isus". Spiritul lui Isus ne vorbeşte prin vocea mediumului Tina Spalding. Mesajul în limba engleză este subtitrat în româneşte, iar videoclipul este încorporat la sfârşitul acestei transcrieri.


Textul video #10: "Isus despre marea dragoste"

ISUS:

«Urmăriţi un vis. Să nu uitaţi asta când vreţi să găsiţi acea fiinţă care credeţi că este marea dragoste a vieţii voastre. V-aţi obişnuit să vă faceţi vise despre acea persoană, ce calităţi va avea şi ce va face, cum va arăta, ce mărimi şi greutate va avea şi ce venituri va deţine. Acestea sunt nişte îndoctrinări care vă blochează să exploraţi iubirea. Destinul vă este scris în Inimă, nu în mintea condiţionată. Acolo trebuie să cercetaţi când începeţi să căutaţi marea dragoste.

Înainte de toate, trebuie să înţelegeţi ce este iubirea. Am transmis o carte prin această fiinţă-medium despre dragoste, definiţie şi amănunte despre manifestarea ei în lumea voastră. Deci, am dori să vă îndreptăm către această carte “Love and a Map to the Unaltered Soul – Iubirea şi o hartă către sufletul pur”. Această transmisie completează acea carte. Iar întrebările voastre mai specifice vor primi răspuns de acolo.

Când călătoriţi pe tărâmul dorinţei, când doriţi să vă întâlniţi iubitul sau iubita visurilor voastre, trebuie să înţelegeţi limbajul iubirii. Care nu este limbajul iubirii pe care l-aţi învăţat în societate. Societatea voastră are o natură egotică, ceea ce înseamnă că are o vibraţie redusă, este obsedată de material şi fizic. Şi atâta timp cât vă concentraţi pe material şi fizic în această căutare, veţi fi confuzi şi vă veţi ataşa, prin rezonanţă, de fiinţe care nu au o natură spirituală. Dacă vă preocupă tot timpul numai corpul fizic, dacă vă preocupă tot timpul numai veniturile şi chestiunile financiare – fie că e vorba de îmbogăţire sau de sărăcie, care sunt două feţe ale aceleiaşi monede – atunci alunecaţi în lumea iluzorie a ego-ului şi veţi atrage spre voi o fiinţă cu aceeaşi frecvenţă.

Dar dacă vă simţiţi bine în lumea materială şi sunteţi fericiţi alergând după visele tipice Occidentului – desigur, în primul rând, nu aţi urmări această transmisie sau deja v-aţi simţi deranjaţi – totuşi, dacă sunteţi în acea etapă, atunci va trebui să experimentaţi acele lucruri până când nu vă vor mai face fericiţi. Dacă credeţi în lume şi în toate lucrurile pe care vi le poate oferi – case mari şi maşini de lux şi multe corpuri pe care să le consumaţi, indiferent dacă e vorba de carne pentru dejun sau de iubiţi ori iubite, diferenţa nu-i prea mare – atunci trebuie să continuaţi pe acea direcţie. Dar dacă acea cale v-a dezamăgit şi înţelegeţi că a continua să mergeţi în aceeaşi direcţie nu vă va folosi pentru binele vostru mai înalt şi nu vă va face fericiţi, dacă ceea ce faceţi nu vă aduce ceea ce doriţi, asta este deja o schimbare în înţelegerea voastră a iubirii. Abia acum se poate manifesta ceea ce vă doriţi cu adevărat şi anume comuniunea, iubirea adevărată, apropierea onestă şi naturală a inimilor şi minţilor cu trupurile, care va urma, poate.

Vrem să ştiţi că relaţiile platonice sunt la fel de valoroase ca şi relaţiile sexuale fizice. Aceasta este prima poveste înşelătoare pe care trebuie să o ştergeţi din minte, fiindcă în societatea voastră vi se spune că relaţiile platonice – relaţiile non-sexuale, relaţiile care nu implică contactul intim – nu sunt la fel de valoroase ca relaţiile sexuale fizice. Pur şi simplu, nu este adevărat. Dacă vă uitaţi retrospectiv la viaţa voastră şi la prietenii dragi, veţi vedea că lecţiile învăţate, ce aţi dăruit şi aţi primit, în acele relaţii au avut adesea mai multă influenţă benefică asupra evoluţiei voastre spirituale decât relaţiile sexuale. Aceasta este una dintre modificările de conştiinţă necesare la începutul căutării iubitului sau iubitei ideale, deoarece majoritatea oamenilor din Occident consideră că relaţiile platonice ar fi mai puţin preţioase şi că iubirea pe care o simt pentru prieteni ar fi mai puţin importantă pentru viaţa sentimentală decât o relaţie sexuală fizică – ceea ce nu este adevărat. Trebuie să vă preţuiţi prietenii şi relaţiile platonice la fel de mult ca pe relaţia voastră specială de natură fizică sexuală.

Iar această schimbare în conştiinţă va schimba modul în care e abordată problema găsirii persoanei iubite. Să spunem că, la sfârşitul săptămânii de lucru, un prieten de acelaşi sex cu tine – să zicem că eşti femeie şi o prietenă – te sună şi îţi propune „Hai să ieşim la cină în seara asta”, s-ar putea ca o parte din tine să spună „Ei bine, dacă tot nu-i niciun bărbat prin preajmă, o voi face şi p-asta”, dar există acolo o nuanţă de nemulţumire sau ceva care îţi şopteşte „Asta nu-i o cină la fel de valoroasă cum ar fi întâlnirea cu un bărbat”. Am vrea să răstorni această idee!

Începe să vezi iubirea peste tot. Dă-ţi seama că ai o reală relaţie de dragoste cu animalul tău de companie. Priveşte-ţi mentorul, profesorul, instructorul preţios ce te îndrumă în pasiunea vieţii tale, ca pe o altă iubire. Chiar şi acel hobby sau pasiune este tot o relaţie de dragoste. Dacă studiezi chitara sau înveţi cum să faci filme sau să dansezi, chiar dacă nu eşti un expert, dar ai dorinţa de a învăţa ceva, conştientizează că aceasta este o adevărată relaţie de dragoste. Nu faci asta doar ca să-ţi umpli timpul până va veni acea persoană iubită specială.

Dacă îţi place să înoţi în ocean sau într-un lac sau în piscină şi adori senzaţia de scufundare în apă şi cum lucrează muşchii pentru a te mişca prin acel element al naturii, aceasta este tot o relaţie de dragoste. Astfel transformându-ţi dialogul interior, vei vedea că nu eşti deloc singur, că există multă dragoste în viaţa ta, iar asta te va expansiona energetic, te va face mai fericit, mai liber, îţi vei exprima personalitatea mai frumos şi mai deplin şi vei începe să apreciezi mai mult aceste relaţii de dragoste şi nu vei mai spune lucruri de genul „Sunt singur, nimeni nu mă iubeşte. Nu am o iubită sau un iubit”. Ba ai mulţi iubiţi sau iubite. Iau multe forme diferite, căci, ori de câte ori doreşti intens să te dăruieşti către orice – fie o persoană, fie un lucru, fie o idee – atunci ai o relaţie de dragoste.

Aceasta este schimbarea fundamentală pe care trebuie să o faceţi în conştiinţă, astfel încât să vă ridicaţi frecvenţa până la tărâmul iubirii reale. Modul cum vă educă societatea vă paralizează. Vă face să credeţi că, dacă nu aveţi lângă voi acel corp la care visaţi, acea persoană care credeţi că este unică în lume, atunci aţi fi un fel de rataţi, nişte oameni jalnici care nu sunt în stare să obţină ceea ce ar trebui în această lume. Dar nu este aşa. Unele persoane rămân celibatare toată viaţa, pentru că sunt atât de implicate într-o relaţie de dragoste cu ceva, o idee, o tehnică – cum ar fi un muzician, un dansator, un scriitor, un artist – încât atunci când trec dincoace, aceasta a fost marea lor poveste de dragoste, care este la fel de valoroasă ca orice relaţie sexuală fizică. Din punctul de vedere al spiritului, acesta este adevărul.

Aşa că, înainte de a începe căutarea marii iubiri, mai întâi de orice, extinde definiţia iubirii, deoarece te paralizezi singur dacă priveşti iubirea într-un mod limitat. Îţi diminuezi personalitatea atunci când priveşti iubirea într-un mod atât de strâmt. Devii confuz când ai o viziune limitată asupra schimburilor de energie. Dar dacă îţi spui că lucrurile pe care le faci mereu cu bucurie sunt nişte adevărate relaţii de dragoste, atunci când vei ieşi din casă dis-de-dimineaţă la o plimbare prin soare şi te uiţi la păsări şi la copaci şi cum se reflectă lumina în ocean, nu vei mai spune „Sunt singur. Nimeni nu mă iubeşte”. Ci vei spune „Mulţumesc, mulţumesc, mulţumesc. Îmi place cum pătrunde lumina printre frunzele copacilor. Ador felul în care aceste păsări salută venirea dimineţii prin cântecele lor. Ce bun este aerul răcoros pe care îl trag adânc în piept!”. Iar când stai pe acea stâncă, contemplând reflexiile apei şi ale cerului şi ale munţilor şi copacilor din jurul tău, atunci preţuieşti totul pe deplin, iar energia corpului care apreciază totul este aliniată cu dragostea, vibrează la o frecvenţă înaltă. Şi atunci, chiar în acel moment de preţuire plină de iubire a tot ce există, atragi către tine marea dragoste.

Nu mai eşti deloc singur. Şi nu eşti în comuniune doar cu propria ta fiinţă înaltă, ci şi cu alte fiinţe de frecvenţă mai înaltă, pentru că eşti deschis, eşti iubitor, ai acea receptivitate prin care te putem ghida, te putem învăţa, iar cunoaşterea poate intra în conştiinţa ta. Însă când te afli în acea stare de „Nimeni nu mă iubeşte”, când vibrezi pe acea frecvenţă de „Sunt singur, sunt un trist specimen uman, nu-mi place corpul meu, nu pot fi iubit, vai ce poveste tristă”, atunci eşti într-o vibraţie de frecvenţă joasă, iar spiritul are dificultăţi să comunice cu tine, deoarece fiinţelor de lumină şi iubire nu le place să coboare în acea zonă.

Nu coborâm acolo decât dacă n-avem de ales. Uneori vom merge acolo pentru a salva pe cineva care vrea să se sinucidă sau care suferă atât de tare, încât nu-şi mai poate învăţa lecţiile. Dar în acea stare de autocompătimire, de ură de sine şi de autoizolare, complet în modul de separare, atunci îţi alungi singur marea dragoste. De fapt, chiar inviţi experienţele negative să-ţi intre în viaţă. De exemplu, dacă eşti foarte îngrijorat din cauza banilor, pot apare din senin probleme de genul: o gleznă răsucită, un mic accident de maşină, eşti dat afară de la locul de muncă etc.

Aşadar, pentru a găsi marea iubire a vieţii, trebuie să începi să te vezi ca pe o fiinţă complet integrată. Nu eşti separat în mai multe părţi: muncă, distracţie, bani, mâncare, corp – nu eşti deloc separat. Eşti o fiinţă întreagă, holistică. Şi fiecare gând pe care îl ai, fiecare lucru la care te concentrezi, fiecare teamă pe care o alimentezi şi o încurajezi creează, clipă de clipă, ceva care va reveni la tine sub formă de experienţe şi întâmplări.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
5 iulie 2021

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=PUL5S0xIJK8