<  Cuprins "ISUS - Autobiografia mea"

O clarificare a termenilor

Acest text va deveni definitoriu pentru societatea voastră. Va fi un subiect de controversă. Va genera dezbateri aprinse. Ideea aceasta este foarte plăcută minţii noastre şi în mintea celui pe care îl numiţi Dumnezeu. Dezbateri foarte interesante şi exprimare pasională – iată forţa din spatele experienţei creatoare pe care o aveţi, dar dacă nu înţelegeţi asta, dacă nu înţelegeţi cum se manifestă lucrurile şi credeţi că ele apar de la sine, atunci nu veţi avea deloc succes.

Aşadar, să analizăm unele cuvinte pe care le folosim în acest text, astfel încât să înţelegeţi exact ce înseamnă, să vă trezească în minte sensul corect şi să nu le interpretaţi pe baza unor credinţe greşite, neînţelegeri sau neadevăruri.

Ego

Ego este cuvântul care se află acum în centrul atenţiei societăţii voastre. Are o reputaţie rea. I se dă sensul de agresor. Dar mintea ego-ului este un dispozitiv foarte creativ. L-aţi adus cu voi pentru a simţi separarea. Aveţi o minte fragmentată. Mai există o parte mult mai mare a voastră, să zicem aşa – partea care este conectată la Unime, partea care este legată de Dumnezeu, Mintea Divină, aceea este o parte mult mai mare a voastră. Dar mintea ego-ului este partea pe care aţi adus-o cu voi aici, jos, în lumea separării şi, prin urmare, mintea ego-ului este, prin definiţie, concentrată pe separare, fiindcă tocmai asta vreţi de la ea.

Mintea ego-ului se focalizează continuu pe separare. Asta înseamnă că, în situaţia când trebuie să comunicaţi cu cineva – dacă vă aflaţi în mintea ego-ului, fără să ştiţi ce face ea sau fără să-i înţelegeţi funcţionarea – ego-ul va căuta motive pentru a se separa de acea fiinţă. Nu va căuta motive de a se apropia de acea fiinţă. Deja vă puteţi da seama cum această tendinţă provoacă multe, multe probleme în relaţiile voastre şi o mare parte din dificultăţile societăţii voastre. Trebuie să înţelegeţi ce este mintea ego-ului şi de ce aţi adus-o ca s-o experimentaţi aici. Apoi o puteţi folosi fără ca ea să vă mai controleze conştiinţa.

Mintea egotică este asociată cu corpul fizic. Este concepută pentru a vă menţine în siguranţă. Este procesul mental pe care l-aţi încorporat în experienţa pe care o are aici conştiinţa voastră. Aţi decis să intraţi în separare, în individualitate, să vă urmaţi unele dorinţe şi aţi adus cu voi acest dispozitiv de focalizare. Este un mecanism de supravieţuire. Scopul său este de a vă menţine în siguranţă în vehiculul fizic, astfel încât să puteţi experimenta ceea ce vreţi să experimentaţi. Desigur, privit în acest fel, este un lucru foarte pozitiv. Are ca scop protecţia voastră personală. Dar mai puteţi înţelege şi că, dacă mintea ego-ului nu este echilibrată printr-o practică spirituală – dacă nu este echilibrată cu o înţelegere a proceselor şi principiilor sale – atunci poate deveni un aspect agresiv, autocentrat, iar majoritatea dintre voi suferiţi de asta.

Aveţi o minte egotică ce îşi joacă rolul, încercând să vă ţină în siguranţă, încercând să păstreze banii la bancă, încercând să aibă un acoperiş deasupra capului şi mâncare în frigider şi în stomac, dar dacă nu o echilibraţi cu o practică spirituală şi o înţelegere superioară a ceea ce sunteţi, atunci vă provoacă durere. Deci, atunci când folosim cuvântul mintea ego-ului sau egotică, asta înseamnă.

Ego-ul nu este duşmanul vostru, dar trebuie înţeles. Trebuie tratat cu respect şi autodisciplină. Este o energie imensă, puternică şi care deţine controlul, pentru că îi dăruiţi toate gândurile voastre. Ca aspect divin al Minţii Creatoare, aveţi o putere extraordinară, aşa că, atunci când vă concentraţi energia asupra unui lucru, el capătă atâta putere, încât poate deveni atotputernic şi super-creativ. La mulţi dintre voi, mintea ego-ului – cu frica sa de moarte, asocierea cu corpul şi capacitatea sa limitată de a înţelege (amintiţi-vă că ea este interesată şi interpretează doar mediul imediat) – este tot ceea ce solicită din partea voastră continuumul spaţiu-timp personal. Pentru asta-i util ego-ul.

Dar el trebuie echilibrat cu o practică spirituală intensă. De ce? Pentru că tot ceea ce vedeţi în afară şi fiecare aspect al vostru interior manifestă ideea de separare. Dacă nu contrabalansaţi acest lucru, veţi fi complet dominaţi; şi aşa apare sinucigaşul sau agresivul sau dependentul. Acestea sunt fiinţe al căror ego a luat-o razna, fără niciun echilibru mintal şi fără nicio înţelegere-de-sine sau autodisciplină.

Aveţi capacitatea de a aplica metode care să vă echilibreze mintea egotică. Este foarte important să reduceţi şi să alegeţi critic ce priviţi la televizor. Vizionarea de violenţă sau pornografie este hrană pentru ego, având o vibraţie foarte scăzută. Şi vă provoacă probleme, deoarece vă coboară vibraţiile şi aţâţă mintea să capteze şi alte frecvenţe de tip inferior.

În schimb, când citiţi o carte spirituală, când citiţi o carte inspirată de Dumnezeu, se transmite vibraţia acelei minţi superioare. Deci, dacă urmărirea unei emisiuni violente despre crime vă reduce vibraţia, din contră, citirea sau ascultarea materialelor inspirate de Dumnezeu vă ridică vibraţia şi vă permite să atingeţi o frecvenţă superioară. Mintea ego-ului este un receptor; acţionează în corpul fizic, dar preia informaţiile de la un anumit nivel de frecvenţă, şi exact pe aceea o experimentaţi.

Nu-i ceea ce credeţi. Mintea egotică este o vibraţie pe care o captaţi, iar corpul vostru fizic este o demonstraţie a unei anumite mentalităţi. Numai prin antrenarea minţii şi prin exprimarea naturii voastre spirituale veţi echilibra mintea ego-ului. Sunteţi înconjuraţi de ego în lumea voastră. Tot ceea ce vedeţi şi experienţele din corp sunt impulsionate de ego şi este important să înţelegeţi magnitudinea minţii egotice. Cu toate acestea, vă stă în putere să influenţaţi modul în care o resimţiţi de-a lungul călătoriei voastre prin această încarnare.

Iubire

Iubirea este starea voastră naturală. Este vibraţia a ceea ce voi numiţi Dumnezeu sau Tot-ce-există, forţa binevoitoare care impregnează totul cu viaţă şi energie.

Formele pe care le vedeţi nu sunt realitatea. Ele sunt interpretate ca atare de către dispozitivul senzorial numit corpul-minte al ego-ului. Şi astfel, vedeţi lucruri care indică separarea, dar sub aceste forme, există o energie, o forţă, care este o forţă a iubirii. Este o forţă de expansiune, care este natura creativităţii ce se exprimă veşnic. Deci asta este dragostea.

Iubirea are anumite calităţi. Are calităţile de bunătate şi de exprimare. Are calităţile de creativitate, expansiune şi dăruire. Nu este limitată; are o vibraţie de natură expansivă. Iubirea pe care o trăiţi mulţi dintre voi – sau ceea ce numiţi iubire la nivelul vostru – nu este asta. Aceea este mintea ego-ului, care posedă, controlează, limitează şi restricţionează. Deci, vrem să înţelegeţi care este definiţia reală a iubirii. Este întotdeauna pozitivă, dă întotdeauna o senzaţie de bine, se expansionează şi se extinde mereu. Este nelimitată. Când simţiţi dorinţa de a poseda pe cineva sau de a-i pune restricţii pentru a-l păstra numai pentru voi, aceea este mintea ego-ului care încearcă să controleze; aceea nu este iubire.

Aşadar, iată o distincţie foarte importantă pe care trebuie să o înţelegeţi: Dragostea la care ne referim ca Iubire Universală, Iubire Divină, Tot-ce-există, această iubire este iubirea care vă cheamă Acasă. V-aţi separat de această iubire în mod voluntar pentru a experimenta individualitatea şi separarea, aşa că mintea ego-ului se simte strivită de dragoste, din cauză că îi este opusă. Acesta este un alt motiv pentru care este foarte important să studiaţi materialele spirituale şi să practicaţi principiile iertării, bunătăţii iubitoare, compasiunii şi non-judecăţii. Toate acestea sunt aspecte asemănătoare între ele care pot reduce separarea dintre voi şi, prin urmare, separarea de dragoste.

Iubirea nu discriminează. Iubirea nu desparte. Iubirea nu atacă în niciun fel. Este o extensie paşnică a lui Tot-ce-există. Când sunteţi separaraţi de acest principiu al iubirii, vă simţiţi singuri, izolaţi şi temători. Dar prin practica iertării, pe care o vom defini în continuare, veţi reveni la iubire şi veţi elimina ideile, gândurile şi blocajele din minte care vă împiedică să conştientizaţi prezenţa iubirii.

Iubirea este mereu aici. Această forţă binevoitoare este întotdeauna aici, chemându-vă Acasă, dar judecăţile şi fricile vă împiedică să simţiţi această iubire. Scopul învăţăturii mele este de a vă ridica barierele din calea conştientizării prezenţei iubirii. Este întotdeauna aici, dar când sunteţi meschini şi când vă focalizaţi numai pe critică, limitare, frică şi atac, dragostea nu poate rezista în acea vibraţie. Iubirea are o vibraţie înaltă. Este o frecvenţă spre care trebuie să vă ridicaţi, iar prin practicarea acestor principii, vă veţi eleva vibraţia suficient de sus încât să puteţi trăi iubirea.

Dacă în relaţiile voastre nu există iubire, dar vizionaţi violenţă la televizor, mâncaţi nesănătos şi, poate, beţi alcool sau consumaţi droguri, aflaţi că acestea vă scad vibraţia şi vă îndepărtează de frecvenţa tărâmului iubirii. Vă veţi creşte vibraţia printr-o dietă sănătoasă, curăţarea minţii şi purificarea gândirii, iar atunci veţi păşi cu adevărat în tărâmurile unde poate fi simţită dragostea, creativitatea, sănătatea şi abundenţa vieţii.

Aceasta este o ştiinţă. Nu este acea spiritualitate care v-a fost predicată – că Dumnezeu dă lucruri bune oamenilor buni şi lucruri rele oamenilor răi. Puteţi vedea clar că nu este aşa; lumea voastră nu se potriveşte cu această credinţă. Dar când observi că frecvenţa ta înaltă îţi permite să ai anumite experienţe minunate, atunci înţelegi că, dacă ai o stare de mai bine, poţi să te expansionezi ca dragoste către ceilalţi şi vei avea parte de multă abundenţă, cooperare şi colaborare pe acea frecvenţă vibraţională.

Iertare

În continuare, vă cerem să vă gândiţi la iertare. Aceasta este calea pe care o recomandăm ca soluţie la problema voastră. Problema voastră este separarea de Unime. Nu mai sunteţi conştienţi de Ea. Totuşi, încă vă aflaţi în Sinele vostru mai mare, conectaţi la iubire, în legătură cu Tot-ce-există. Nu plutiţi în derivă şi rupţi de Sine, dar aţi pornit cu un aspect al sinelui vostru într-o călătorie foarte pasională şi, uneori, terifiantă.

Prin practica iertării, vă puteţi întoarce Acasă. Acest proces nu este ca o moarte. Nu este ceva ce puteţi înţelege. Procesul trezirii înseamnă întoarcerea Acasă. Cât timp vă aflaţi în ciclul reîncarnărilor, nu puteţi scăpa de viaţa asta prin moartea fizică. Moartea duce la renaştere şi tot mai multe vieţi, până când începeţi să înţelegeţi ce se întâmplă aici cu adevărat. Mintea voastră este Creatorul. Mintea voastră este Creatorul Divin al lumii voastre, dar nu înţelegeţi că exact asta faceţi, aşa că temerile şi neadevărurile din mintea voastră vă provoacă experienţe neplăcute în viaţă.

Nu-i nevoie să aveţi experienţe neplăcute pentru a învăţa. Aceasta este o născocire – că oamenii ar trebui să sufere. Multe fiinţe suferă până când se satură de suferinţă, iar apoi încep să caute un nou mod de a se comporta. Dar nu aveţi nevoie să suferiţi. Puteţi alege chiar în acest moment să practicaţi iertarea, să studiaţi “Un curs de miracole” şi să citiţi această carte. În aceste cărţi găsiţi adevărul despre cum funcţionează viaţa, cum funcţionează creativitatea şi cum puteţi relua legătura cu acea conştiinţă iubitoare pe care o numiţi Dumnezeu sau Tot-ce-există. Vă întinde mâna, dar are o frecvenţă ridicată şi trebuie să urcaţi voi la acel nivel, findcă nu va coborî la nivelul vostru. Nu poate face asta; nu-i stă în natură. Este la înălţime. Şi trebuie să vă ridicaţi voi acolo, sus. Asta am făcut eu în acea viaţă pământească şi sunt foarte încântat să vă aduc toate informaţiile de care aveţi nevoie pentru a vă putea şi voi înălţa în această viaţă. Nu trebuie să aşteptaţi să treceţi în viaţa de apoi, căci acolo nu veţi mai putea lucra ca fiinţe întrupate. Va trebui să renaşteţi şi să încercaţi din nou şi, bineînţeles, după cum ştiţi, veţi uita iarăşi totul.

Aşadar, să profităm de această ocazie pentru a începe procesul de trezire, să punem în aplicare acum şi aici minunatele, splendidele lecţii pe care vi le oferim. Nu sunteţi abandonaţi. Voi înşivă L-aţi abandonat pe Dumnezeu, dar am decis că este timpul pentru un efort concertat al fiinţelor non-fizice ca să vă facem cunoscute aceste învăţături la cât mai mulţi. Vrem să corectăm greşelile din istoria voastră mistificată şi să înfăţişăm adevărul, astfel încât să puteţi deveni voi înşivă un dispozitiv de comunicare cu Dumnezeu. Nu aveţi nevoie de intermediari, dar vă putem ajuta. Vă oferim serviciile noastre de învăţători şi instructori, dar o puteţi face şi singuri. De fapt, trebuie să o faceţi singuri. Nimeni nu o poate face în locul vostru.

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
16 martie 2021