<  Cuprins "ISUS - Autobiografia mea"

Cap.9: A doua reunire

- capitolul nouă -

A doua reunire

Mergeam pe drumul de la casa părintească către Maria după lunga şi interesanta mea şedere în sălbăticie. Aflasem multe şi, după săptămâna petrecută cu părinţii, cu familia, îmi reluasem aspectul normal, după săptămânile din pustietate.

Trebuie să înţelegeţi că, atunci când corpul uman transmite şi primeşte energii superioare, îşi poate pierde legătura cu lumea fizică, astfel încât persoana uită să mănânce. Corpul va bea lichide pentru a se menţine în viaţă, dar chiar şi asta devine inutil atunci când structura fizică este impregnată de vibraţiile superioare ale luminii extreme. Uneori, această situaţie poate chiar ucide fiinţele care au această experienţă, dar lor nu le pasă, pentru că se află într-o asemenea stare de extaz, de fericire şi de conexiune cu energia Sursei, încât nici măcar nu sunt conştiente de moarte. Căci moartea este o stare psihologică; nu este o stare fizică.

Voi credeţi că moartea este dureroasă; credeţi că este neplăcută, dar doar ideile voastre despre moarte sunt cele care provoacă teama de distrugere şi dificultatea tranziţiei. Când sunteţi în legătură cu realitatea – anume, că nu sunteţi o fiinţă fizică, că voi sunteţi conştiinţă pură şi că ea este conexiunea voastră cu Sursa, nu structura voastră fizică – atunci puteţi să părăsiţi corpul la fel de uşor cum respiraţi, căci nu-i deloc dificil.

Soţul şi soţia se reunesc

În timp ce mă îndreptam spre Maria, am observat că îmi revenisem oarecum; eram tuns şi curat. Încă eram mai slab faţă de perioada dinainte, dar era vorba doar de câteva săptămâni în care nu mâncasem mai nimic, deci fusese un fel de dietă, cum o numiţi voi.

M-am apropiat de casă cu o oarecare teamă, aşa cum ar face orice bărbat căsătorit în aceste condiţii. Când am deschis uşa, Maria s-a repezit în braţele mele şi s-a aruncat spre mine cu atâta putere şi o furie şi o pasiune devorantă, încât a fost o încântare, trebuie să spun. Era furioasă, dar şi atât de uşurată. Auzise că mersesem acasă la familia mea, dar a decis să nu vină acolo. Îşi dăduse seama, în propriul ei mod înţelept, că mă găseam acolo pentru un scop şi ştia că nu aş fi făcut-o fără un motiv. După câţiva pumni în piept şi câteva sărutări pasionale, ne-am aşezat. Mi s-a pus în poală, iar eu o ţineam strâns şi am început să-i povestesc ce mi se întâmplase.

Auzise de la cei care au asistat la botezul meu şi la transmiterea energiilor că dispărusem în pădure după aceea. Ei văzuseră o lumină şi văzuseră cum corpul meu reacţionează într-un mod clar anormal, aşa că vestea se răspândise rapid. Ştia că se întâmplase ceva, dar pentru că era în legătură cu un botez şi cu dorinţa mea de a avea acea experienţă, înţelepciunea ei i-a dat de înţeles că a fost un eveniment spiritual. Se îngrijorase în limitele normale ale minţii umane, mintea de soţie, dar celălalt aspect al ei, în calitate de partener în studiile spirituale, ştia că se întâmpla ceva grandios. Stând împreună în acele prime ore, i-am povestit ce s-a întâmplat şi despre experienţele mele din ultimele săptămâni. Am început să-i vorbesc despre noile puteri, noua conştientizare, noile înţelegeri pe care le trăiam. Pricepea, din comportamentul şi cuvintele mele, că se petrecuse o trezire masivă, o transformare spirituală gigantică a complexului minte-corp.

Am petrecut următoarele câteva zile reînnodându-ne legătura, stând împreună şi vorbind despre aceste experienţe. Am început să-i descriu metodic ceea ce experimentam. Împreună, am pus la punct un plan de a împărtăşi această înţelepciune cu alte fiinţe, pentru că ştiam că este un dar din partea cerului, să zic aşa. Ştiam că este o profundă transmutaţie a conştiinţei şi ştiam că eu primesc informaţii pe care alte fiinţe nu le primeau. Vedeam în interiorul fiinţelor şi vedeam în structura lumii la nivel energetic într-un mod pe care nu-l mai trăisem niciodată înainte.

Putem să intru şi să ies la voinţă din această stare de conştiinţă; tot ce trebuia să fac era să-mi schimb focalizarea şi vedeam aspectele şi funcţionarea structurii interioare a oricărui lucru pe care îl priveam. Şi înţelegeam cum aş putea să-l influenţez sau să-l transform. Am început să facem experimente elementare cu plante şi chestiuni de acestea. Era clar că puteam face o plantă să înflorească, dacă voiam, şi era clar că puteam face o plantă să moară aproape instantaneu, dacă aşa hotăram.

La început, mi s-a părut înfricoşător, pentru că mi-am dat seama că deţin o putere extraordinară. Mi-am propus să meditez câteva ore în fiecare zi, stând în comuniune cu această nouă conexiune. Primeam comunicări vocale şi învăţături direct de la Spirit. Am înţeles că viaţa mea se schimbase – că aceste pregătiri, aceşti ani de studiu al textelor spirituale, această călătorie şi această nouă transformare, toate fuseseră planificate şi erau legate de scopul vieţii mele.

Am discutat cu Maria despre aceste transformări şi am început să înţelegem cu adevărat amploarea a ceea ce ni se întâmpla. Căci eu percepeam că ni se întâmplau amândurora – schimbările fizice şi de conştiinţă mi se întâmplaseră mie în corpul-minte, dar Maria era partenerul meu în toate sensurile. Acesta este un aspect important pe care să-l reţineţi din această poveste. Ea nu a fost inclusă în scrierile biblice, deoarece cartea voastră nu intră în detalii despre această parte a vieţii mele. Nu intră în detalii despre aceste lucruri, deoarece nu era niciun martor acolo; nu era nimeni acolo să înţeleagă. Toate descrierile despre viaţa mea au fost transmise după iluminare, au fost transmise lumii la mulţi ani după ce avusese loc experienţa. Aşadar, vă spun adevărul despre cum am trăit eu experienţa, ca om, exact aşa cum s-a întâmplat în lumea tridimensională.

Nu uitaţi: Voi vă controlaţi tranziţia dincolo

Desigur, nu mă lăsam iluzionat cu privire la divinitatea mea; nu mi-am făcut iluzii că aş fi fiul lui Dumnezeu. Acest lucru mi-a fost adăugat la povestea de viaţă după mulţi, mulţi ani de la moartea mea. Iată ce aş vrea să înţelegeţi: Transformarea mea a fost o tranziţie prin care toate fiinţele umane sunt capabile să treacă. Tranziţia minţii, a conştiinţei voastre depinde de propria voastră natură divină, nu de natura mea divină. Eu nu sunt mai mult sau mai puţin divin decât voi.

În acest tărâm de acum, am continuat să caut lumina cu o foame vorace şi cu sprijinul tuturor rugăciunilor şi atenţiei din partea conştiinţei planetare. Trebuie să înţelegeţi că, pe măsură ce neadevărul că aş fi fost o fiinţă divină s-a răspândit în populaţia lumii voastre, toate aceste fiinţe au început să se roage la mine, pentru mine, despre mine şi împreună cu mine, astfel încât această energie a devenit ceva tangibil, pentru că eram concentrat să alin suferinţele, să-mi adâncesc iluminarea şi să ajut alte fiinţe. Conştiinţa minţii poate creşte nelimitat, iar energia care s-a concentrat asupra mea timp de secole mi-a ridicat nivelul de dezvoltare către sfere foarte înalte de lumină şi iubire. Acesta este procesul prin care am trecut.

Acest lucru ar putea părea contradictoriu şi sună de parcă aş fi devenit special în vreun fel. Nu este cazul. Doar a accelerat programele mele de evoluţie şi conştientizare, dar şi voi vă puteţi accelera programele voastre de evoluţie şi conştientizare. Când ajungeţi la o înţelegere profundă şi adevărată a conexiunii voastre cu Divinul (voi sunteţi un aspect al creaţiei cerut de către Divin), atunci însuşi Divinul se exprimă prin voi.

În Biblie, sunteţi învăţaţi că procesul creator, ceea ce numiţi creaţie, a durat o săptămână, dar asta, desigur, este ridicol; nu este cazul. Natura divină se creează tot timpul prin fiecare dintre voi, prin fiecare acţiune în care mintea voastră se exprimă, creează, iubeşte, explorează, transformă, face şi desface. Toate acestea sunt experienţe care se adaugă la Mintea Divină şi se reflectă înapoi în lumea voastră. Pe măsură ce vă transformaţi conştiinţa, creşte şi capacitatea de a influenţa lumea şi toate elementele lumii voastre se transformă în ea. Pe măsură ce vă ridicaţi vibraţia, acele zone ale minţii care sunt incompatibile cu acea vibraţie ajung în prim-plan în scop de vindecare şi le veţi conştientiza ca pe nişte evenimente negative ce se manifestă în faţa voastră. Este foarte important să aveţi această conştientizare.

Voi credeţi că lumea voastră este ceva obiectiv care vi se impune; dar nu este aşa. Este un sistem care reacţionează, care vă arată pe ce nivel vă aflaţi în propria conştiinţă. Lumea este oglinda fiecăruia. Lumea este mintea ta reflectată înapoi către tine. Deci, vedeţi că multe lucruri trebuie transformate şi schimbate. Dacă sunteţi prea convinşi de aspectul fizic al lumii materiale, aceasta vă indică pe ce nivel vibraţi.

Însă, nu vă spun acestea ca pe o critică, pentru că şi eu am fost un om obişnuit care a parcurs o călătorie evolutivă. Studiile mele de la 20 de ani, elevarea gândirii şi preocuparea mea pentru a alina suferinţa şi durerea semenilor au început să-mi ridice vibraţia către sferele superioare. Pe măsură ce m-am ridicat din mintea condiţionată de cultura în care mă născusem, am devenit mai liber şi mai înţelept şi am putut accesa din ce în ce mai multe informaţii spirituale.

Vedeţi voi, mintea condiţionată de cultura voastră vă îngustează orizontul. Vă ţine limitaţi într-o cutie şi vă împiedică să evoluaţi în ceea ce sunteţi cu adevărat, anume, o fiinţă divină, conştientă, iluminată, care poate influenţa multe lucruri pe care le trăiţi.

Poveştile voastre biblice sunt adaptate şi manipulate. Nu-mi place să vă spun asta – deşi îmi cam place să v-o spun, mărturisesc. Simt o mare bucurie să vă spun adevărul. Este o mare bucurie să vă explic ce s-a întâmplat cu adevărat, căci este prima dată, cu adevărat, în istoria voastră când acest tip de transmisie poate decurge ca un dialog, ca o comunicare cursivă.

Cu tehnologiile pe care le aveţi acum, cu libertatea de gândire pe care o aveţi acum şi starea de spirit pe care a atins-o marea parte a populaţiei, armura condiţionărilor s-a fisurat; a apărut o crăpătură în armura persecuţiei şi oprimării religioase care poate fi lărgită acum. Barajul crapă şi va ţâşni un asemenea şuvoi de informaţii şi materiale prin acest medium, încât veţi putea să vă treziţi foarte repede. Acesta este scopul nostru. Aşadar, este o mare bucurie să particip la crearea acestei cărţi.

Acesta este un text important, deoarece credinţele voastre despre divinitate, despre vinovăţie, suferinţă şi resemnare sunt doar câteva dintre multele concepţii foarte greşite, din cauza Bibliei, din cauza învăţăturilor religioase de secole şi din cauza structurilor de gândire care s-au dezvoltat în cultura voastră. Trebuie să le risipim începând de la bază, care este şi rostul acestei autobiografii. Rolul ei este să vă demonteze credinţele despre ceea ce este moral, ce este just, ce este divin, ce este rău, ce este corect şi ce este incorect. Are rolul să vă înveţe cum să ajungeţi de la nivelul la care sunteţi până în adâncul conştiinţei, astfel încât să puteţi înţelege că natura voastră este divină, că dorinţele voastre sunt oneste şi adevărate. Dar, mai întâi, trebuie să vi se limpezească conştiinţa; trebuie să demontăm condiţionările prin care aţi trecut şi trebuie să înţelegeţi cu adevărat că cultura voastră este clădită pe mari neadevăruri, viziuni greşite şi, în unele cazuri, minciuni flagrante.

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
26 martie 2021