<  Cuprins "ISUS - Autobiografia mea"

Cap.15: Tărâmurile nonfizice

Partea a treia: Adevăratele lecţii

- capitolul cincisprezece -

Tărâmurile nonfizice

Am ajuns într-un punct în care deja am clarificat, într-o oarecare măsură, experienţa mea pământească. Unelor fiinţe nu le va plăcea concizia cu care descriu unele dintre aceste evenimente, dar nu doresc să vă împovăraţi cu istoria; este inutil. Acele corpuri au existat cu mult timp în urmă. Vă răspundem la întrebări doar pentru a vă linişti gândurile privind acest capitol din istoria lumii. Este inutil să fiţi obsedaţi de trecut. Punctul de manifestare a creativităţii voastre este aici-şi-acum şi de aceea sunt eu aici, folosind acest medium sub această formă.

Inegalitatea nu este acceptabilă în lumea spirituală

Nu folosesc un bărbat. Folosesc o femeie. Asta-i important. Este important să înţelegeţi că masculinitatea mea nu a fost mai semnificativă decât feminitatea ei. Toate fac parte integrantă din aceeaşi călătorie. În cultura voastră, teoriile misogine, adică cele care detestă femeia, bazându-se pe interpretarea greşită a lucrării mele şi pe faptul că mă găseam deseori în preajma bărbaţilor într-o cultură dominată de bărbaţi, au provocat multă suferinţă pe planetă în societăţile considerate creştine. Femeile au fost aservite, brutalizate, cumpărate şi vândute, în ideea că bărbatul este mai valoros decât femeia. Nu este adevărat, desigur.

Femeia şi bărbatul sunt egali în ochii lui Dumnezeu. Unul nu este mai bun sau mai rău decât celălalt, dar societatea voastră este extrem de dezechilibrată în privinţa raportului dintre bărbat şi femeie, yin şi yang, latura activă şi cea receptivă. Vorbesc destul de mult în acest text despre ideea că Maria a fost partenera mea egală. Ea nu a avut experienţa iluminării, dar manifestarea mea fizică pe Pământ în acel timp şi spaţiu a fost cea a unui om obişnuit, care avea nevoie de o parteneră, care avea nevoie de un arbitru moral şi care avea nevoie de cineva care să-l susţină şi să-l iubească. Maria a făcut treaba asta cu brio, cum se zice.

Nu aş fi putut trăi viaţa pe care am trăit-o şi nu m-aş fi bucurat să trăiesc dacă nu aş fi avut unde să mă întorc acasă, dacă nu aş fi putut să închid uşa casei mele ca să stau alături de familia mea şi să uit cine eram. Acele momente de răgaz în căminul nostru erau minunate. Mă epuiza afluxul de trupuri şi solicitări şi pretenţii şi întrebări. Şi vreau să ştiţi, indiferent din ce mediu proveniţi, că nu există loc pentru inegalitate în lumea spirituală. Aveţi cu toţii aceeaşi valoare; aveţi acelaşi rost identic de a înţelege universul şi a vă trăi viaţa.

O copiliţă nu este mai puţin valoroasă în ochii noştri decât preşedintele unei ţări. Vă sugerăm să daţi atenţie acestei informaţii. Mulţi trăiesc cu iluzia că sunt mai valoroşi, deoarece sunt bărbaţi albi, puternici şi bogaţi. Nu este cazul. Este posibil ca experienţele lor din următoarea încarnare să nu fie atât de plăcute pe cât speră. Mai bine şi-ar folosi puterea şi influenţa pentru a ajuta la educarea şi îngrijirea tinerilor care nu corespund descrierii lor. Modul cum îşi folosesc conştiinţa şi influenţa le va determina următoarea experienţă în lumea fizică. Dacă au mintea îngustă şi sunt convinşi că au o valoare mai mare faţă de alte fiinţe, atunci li se va oferi o experienţă care le va demonstra contrariul.

Asta nu-i o ameninţare; ci aşa funcţionează sistemul. Cu toţii experimentăm tot ce se poate. Vom experimenta toate iluziile noastre de pe ambele feţe ale monedei. Veţi fi cel care manevrează iluzia şi veţi fi şi cel care este victima iluziei, astfel încât să puteţi înţelege ambele aspecte şi să ajungeţi în poziţia în care să lăsaţi iluzia să treacă complet pe lângă voi. Acesta este scopul încarnărilor voastre: Să vă treziţi, să lăsaţi visul să treacă şi să vă daţi seama că credinţele voastre eronate nu sunt cine sunteţi cu adevărat.

Voi toţi sunteţi aspecte divine ale lui Dumnezeu, care vă manifestaţi pentru a vedea unde greşiţi, iar prin trezire, sunteţi eliberaţi de povara suferinţei. Atunci înţelegeţi că sunteţi la fel cu toţii, că toţi meritaţi dragoste, grijă şi compasiune şi că vă aflaţi cu toţii într-o călătorie anevoioasă de trezire. Nu este uşor pentru nimeni să se trezească în planul tridimensional. Este un loc dificil, deoarece este plin cu bombe anti-personal, adică acele înţelegeri eronate care prind viaţă în visul vostru pentru ca să le vedeţi. Monştrii vă pândesc din spatele tufişurilor; aceasta este ideea generală a vieţii voastre, care, fără îndoială, nu este deloc uşoară.

Am fost foarte recunoscător că am avut-o pe Maria şi pentru sprijinul ei plin de iubire. Şi când privesc înapoi la acea încarnare, îi sunt mereu recunoscător pentru că mi-a oferit sprijinul şi bunătatea plină de iubire de care aveam nevoie pentru a putea face lucrarea pe care am făcut-o.

Mutarea pe un alt tărâm

Am ajuns în acel punct al poveştii în care am fost răstignit şi am înviat. (Totuşi, cuvântul „înviere” nu este cel corect. Acel corp nu a fost vindecat; nu a fost făcut bun de reutilizare. Ci acel corp a fost dematerializat şi altul nou a fost construit.) Misiunea mea a continuat pe Pământ sub aspectul interacţiunii mele cu Maria şi copiii mei, până când Maria a decedat. După aceea, nu am mai petrecut prea mult timp cu copiii mei. Aveau propria lor viaţă de trăit şi propria lor evoluţie personală de realizat. Nu pentru că nu i-aş fi iubit. Nu spun aşa ceva. Ci spun că mi-am deplasat atenţia.

Mă mutam în tărâmul non-fizic şi accesam straturi şi sfere magnifice de inteligenţă, trezire spirituală şi perfecţionare. Îmi făcusem munca pe Pământ şi, ca fiinţă de lumină, să zicem aşa (pentru că devenisem complet iluminat), nu eram ataşat de Pământ. Când Maria şi copiii mei erau mai mici, ei erau singurii care mă mai trăgeau înapoi.

În schimb, aveam dorinţa de a preda adevărul despre viaţă, aşa cum toate fiinţele non-fizice încearcă să vă ajute. Ele încearcă să vă ghideze spre sferele spiritului, astfel încât să vă puteţi trezi şi să obţineţi informaţiile corecte despre ceea ce sunteţi.

Scoaterea legăturii de pe ochi

Trebuie să înţelegeţi că – din punctul nostru de vedere de aici, din lumea nefizică, lumea fiinţelor trezite – sunteţi ca nişte oameni legaţi la ochi care se plimbă într-un peisaj frumos. Vă ciocniţi unul de altul, adică aveţi conflicte, şi vă împiedicaţi unul pe altul, rănindu-vă singuri şi uneori pe alţii. O grădină magnifică se întinde în jurul vostru, iar în depărtare, v-aţi putea aventura să exploraţi panorame şi peisaje extraordinare, dar sunteţi legaţi la ochi şi rătăciţi împreună pe câmp, încercând să ajungeţi la o anumită organizare, dar fără a înţelege unde sunteţi sau ce se întâmplă. Noi putem să vă ridicăm legăturile de pe ochi, încetul cu încetul, în efortul de a vă ajuta să vedeţi adevărul despre lumea voastră, anume că ea este doar o mică parte a realităţii. Vă aşteaptă nişte aventuri grozave când vă veţi da jos eşarfa de la ochi. Totuşi, v-aţi obişnuit cu ochii legaţi. V-aţi obişnuit să trăiţi într-o lume plină cu restricţii, iar ideea de a scăpa de aceste limitări, de fapt, vă poate chiar înspăimânta atunci când trăiţi în acest fel de atâta timp.

Fiinţele tind să facă asta timp de multe, multe vieţi. Aveţi în minte o istorie abisală a tuturor experienţelor pe care le-aţi avut vreodată ca fiinţe întrupate fizic. Şi, uneori, cu cât petreceţi mai mult timp întrupaţi, cu atât mai grave devin ataşamentele, temerile şi erorile. Trebuie să depunem tot timpul eforturi concertate din non-fizic pentru a ajuta aspectul fizic al minţii să se transforme şi să se trezească, să îndepărteze legătura de la ochi şi să-şi dea seama ce peisaj magnific aşteaptă să fie folosit şi explorat.

Dincolo şi dincoace de văl

După ce am trecut în non-fizic cu conştiinţa complet trezită, nu a mai fost nevoie să mă reîncarnez. Am început să lucrez cu fiinţe de pe întreaga planetă în orele lor de somn şi cele de veghe. Puteam să apar în faţa oamenilor din diferite locuri şi să continui să predau, şi asta am făcut.

Am apărut în planul fizic în diferite locuri. Nu conta în ce ţară mă aflu; nu mă preocupau graniţele politice sau naţionale. Acest aspect nu are nicio importanţă pentru non-fizic. Noi nu privim la aceste graniţe. Vedem suferinţa umană şi minţile suferinde şi oferim ajutor în lumea fizică, dacă ni se cere acest lucru. Putem face acest lucru manifestând un corp, dacă este necesar. Cu toate acestea, nu toate fiinţele non-fizice pot face acest lucru. Trebuie să vă explic.

Pentru a-i învăţa pe oameni, unele fiinţe non-fizice pot lucra numai asupra minţii, în starea de vis a omului sau prin mesaje strecurate în experienţele de viaţă. Eu însă puteam să-mi manifest corpul fizic în diferite locuri, şi asta am făcut.

Apăream adesea într-un sat sau oraş pentru o bucată de vreme şi mă făceam cunoscut sub formă fizică. Desigur, nu eram limitat la dimensiunea şi forma corpului meu anterior; el nu mai era important. Este important în lumea voastră, dar nu este important în lumea noastră. M-am manifestat în multe forme, atât masculine, cât şi feminine, pentru a atinge anumite obiective şi am continuat să predau despre elevarea conştiinţei de sine prin iertare, compasiune şi bunătate plină de iubire, ştiind că aşa puteţi lua legătura cu vibraţiile superioare. Iar când sunteţi în contact cu vibraţiile superioare, fiinţelor non-fizice le este mult mai uşor să comunice cu voi şi să vă înveţe adevărul despre ceea ce sunteţi.

Cunoaşteţi multe poveşti despre apariţia mea în anumite locuri şi momente. Uneori eram eu, dar alteori nu. Este adevărat, am petrecut mai mult timp în ţinutul pe care îl numiţi Tibet şi nordul Indiei. Sufletul meu are o afinitate deosebită cu această zonă şi am făcut multe lucrări acolo, trăind printre oameni pentru a-i vindeca şi a-i învăţa cum să vieţuiască în conformitate cu adevărata lor natură, care este iubirea şi lumina, şi vindecându-i pe cei bolnavi. Boala este o expresie a lipsei de aliniere cu iubirea. Este o expresie a fricii. Este o expresie a identificării greşite, şi aceea mi-a fost lucrarea.

Puterea rugăciunii şi bogăţia spirituală

Aş vrea să vorbesc despre efectul pe care rugăciunile oamenilor l-au avut asupra conştiinţei mele şi capacităţii mele de a ajuta oamenii. Aş vrea să vorbesc despre ceea ce s-a întâmplat de-a lungul secolelor în care oamenii s-au rugat, s-au rugat şi s-au tot rugat la mine, făcându-mi sacrificii – dacă nu sub o formă fizică, atunci, cu siguranţă, în experienţele vieţii lor. Mulţi oameni mi-au oferit viaţa lor ca pe un sacrificiu, şi iată ce vă spun: focalizarea minţii umane asupra unei fiinţe îi modifică conştiinţa acelei fiinţe. Pentru că am avut parte de o asemenea adoraţie şi dragoste de la atât de mulţi – deşi greşit înţeleasă în anumite privinţe, crezând o poveste neadevărată despre mine, o descriere inexactă a mea – rugăciunile şi concentrarea minţii atâtor multe milioane de oameni, de-a lungul unei perioade atât de lungi, într-adevăr, mi-au transformat conştiinţa mult dincolo de ceea ce aş fi putut face de unul singur. Deci, puteţi înţelege că credinţa oarbă în divinitatea mea a făcut ca ea chiar să apară în anumite feluri.

Am devenit atât de însufleţit de aceste minunate rugăciuni. Am devenit atât de conectat cu foarte mulţi oameni, datorită dorinţei lor de a-mi vorbi – nu altei fiinţe non-fizice, ci exclusiv mie. Mi s-a dat o mare responsabilitate în non-fizic de a oferi adevărul fiinţelor care îmi vorbesc, care comunică cu mine la nivel conştient şi care încearcă să se unească cu mine prin rugăciune.

Desigur, cel mai deranjant lucru din punctul meu de vedere – ca fiinţa pe care o numiţi Isus şi la care vă referiţi ca fiul lui Dumnezeu – este suferinţa proclamată în numele meu. Există oameni care aleg să trăiască vieţi foarte triste şi stricte de penitenţă, lipsuri şi sărăcie, dar care nu au nevoie să trăiască aşa. Au înţeles greşit ce a însemnat viaţa mea. Eu nu am vorbit despre a fi sărac în sensul de a suferi din lipsă de hrană sau de îmbrăcăminte sau de spaţiu de locuit. Nu acesta a fost mesajul meu.

Mesajul meu s-a referit la focalizarea pe non-fizic, astfel încât să puteţi culege răsplatele Cerului, care sunt abundenţa şi sănătatea. Interpretarea greşită a survenit foarte devreme, din cauză că, atunci când vorbeam despre non-fizic şi despre renunţarea la ataşamentul faţă de lumea fizică, oamenii au crezut că vorbesc, de fapt, despre sărăcie. Dar eu nu vorbeam despre sărăcie. Vorbeam despre bogăţia de un alt tip, care va aduce şi bogăţia de tip fizic. A fost ceva similar cu punerea căruţei înaintea cailor, iar oamenii au crezut, de-a lungul secolelor, că trebuie să fie săraci pentru a fi buni. Nu era deloc cazul. Eu nu am fost sărac la viaţa mea; Eram înstărit şi mereu inundat de o imensă abundenţă, datorită legăturii mele cu Spiritul. Puteam să produc oricând orice aveam nevoie să mă susţină, or asta înseamnă bogăţie în adevăratul sens al cuvântului.

Într-adevăr, discutam cu oamenii ideea că, dacă sunt obsedaţi de lucrurile materiale, atunci se întemniţează singuri în ele şi nu mai pot intra în lumea Cerurilor. Nu te poţi trezi când eşti obsedat de lumea materială. Dar dacă abordezi problema în mod corect – adică să-ţi concentrezi toată atenţia asupra non-fizicului, să-ţi ridici vibraţiile, să te focalizezi pe bunătatea plină de iubire şi să ierţi, astfel încât mintea ta să ajungă în pace – atunci începi să atragi la tine genul de abundenţă şi bogăţie la care visează toate fiinţele, cum ar fi o viaţă uşoară şi fără de boli. Acesta este genul de bogăţie care îţi va veni în cale, iar bogăţia financiară ar putea foarte bine să existe şi ea. Ori s-ar putea să nu existe. S-ar putea să nu-ţi pese de ea, aşa că e posibil să nu existe, dar când eşti trezit şi conştiinţa ta sălăşluieşte în sferele superioare, îţi poţi concentra atenţia asupra a orice îţi doreşti.

Nu există niciun aspect mai divin sau mai puţin divin în această lume. Acesta nu este un loc divin, în sensul cunoscut de voi al cuvântului. Acesta este locul unde înveţi să-l părăseşti, ăsta-i adevărul. Deci despre aceasta vreau să vă vorbesc, despre ideea că ar trebui să fii sărac pentru a fi un bun creştin. Nu este cazul. Creştinismul vostru a fost atât de distorsionat în minţile voastre timp de 2000 de ani de influenţă, adaptare şi manipulare din partea Bisericii, încât nu aveţi nicio idee cine am fost eu.

Deci, cei dintre voi care vă sacrificaţi abundenţa pentru mine, nu o mai faceţi. Vreau să trăiţi într-o lume plină de abundenţă, dar totodată plină de iubire, plină de conexiuni, plină de confort financiar, plină de sănătate fizică şi plină de sănătate intelectuală şi emoţională. Aceasta este abundenţa în care vă doresc să trăiţi şi în care veţi trăi, dacă veţi urma aceste învăţături. Veţi începe să înţelegeţi de ce lumea occidentală arată aşa cum arată şi de ce sunteţi cu toţii derutaţi şi suferinzi.

Dacă credeţi că proclamarea sărăciei şi refuzul de a deţine ceva sunt nişte cerinţe despotice, mai gândiţi-vă. Nu sunt ce par. Ci au fost sugestiile mele de a vă concentra atenţia asupra nonfizicului. Făceţi-vă treaba, vedeţi-vă de munca voastră. Faceţi lucrurile care vă aduc mâncare şi toate celelalte chestiuni necesare vieţii, dar acordaţi atenţie celor non-fizice. Studiaţi materiale spirituale pentru a vă transforma conştiinţa, pentru a vă deplasa atenţia de la judecăţi, ură, frică şi trup către sferele superioare, iar viaţa voastră va deveni atât de abundentă, cum n-aţi visat nici în cele mai îndrăzneţe vise. Aceasta este învăţătura mea. Nu este aceea să suferiţi şi să trăiţi îmbrăcaţi în sac şi să vă puneţi cenuşă în cap. Nu acesta este scopul ei; asta-i doar o interpretare greşită a cuvintelor mele.

Dacă vă preocupă chestiunile spirituale, dacă vă îndepărtaţi judecăţile din minte, vorbe şi fapte, atunci veţi dobândi o stare de pace. Veţi realiza conexiunea cu mintea superioară, care vă va inspira în viaţă şi vă va permite să creaţi acele experienţe fizice pline de abundenţă, bunătate şi generozitate, care sunt posibile pentru mintea trezită.

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
2 aprilie 2021