<  Cuprins "ISUS - Autobiografia mea"

Cap.17: Sistemul de ghidare

- capitolul şaptesprezece-

Sistemul de ghidare

Această lume este un loc dificil; fără nicio îndoială. Am trăit în ea şi m-am luptat să răzbesc prin ea ca om. Am avut multe încarnări pe planul fizic. Cea în care m-aţi văzut ca Isus Cristos a fost ultima şi una în care m-am trezit. După procesul de trezire, v-am învăţat lucrurile pe care le-am predicat în lumea voastră, dar ele au fost preluate de alţii şi denaturate. Şi este timpul să aflaţi asta. Mai este timpul să înţelegeţi că sunteţi ghidaţi de un sistem infailibil. Sunteţi îndrumaţi de un sistem de ghidare intern care nu vă va rătăci, ci vă va conduce exact la lucrurile pe care trebuie să le trăiţi pentru a vă înţelege pe voi înşivă, pentru a înţelege lumea şi pentru a înţelege cum să vă treziţi.

Sistemul de ghidare este corpul simţirilor voastre, corpul emoţional. Acesta este sistemul de ghidare care v-a fost dat atunci când v-aţi despărţit de Tot-ceea-ce-este – atunci când, prin ideea greşită că aveţi un eu, v-aţi îndepărtat de mintea lui Dumnezeu şi aţi creat o lume în care să vă puteţi manifesta identitatea voastră falsă şi gândurile de frică. Aceasta este lumea pe care aţi creat-o. Acesta este visul în care vă aflaţi şi din care am venit să vă trezesc.

Visul v-a dat informaţii eronate despre învăţăturile mele, aşa că vin în acest moment, în acest loc şi prin acest medium, să vă spun adevărata poveste a cine am fost, a ceea ce sunt în continuare şi a ceea ce sunteţi voi. Cu toţii suntem aspecte divine ale Minţii, aspecte divine ale aceluia pe care-l numiţi Dumnezeu, această forţă iubitoare binevoitoare care doreşte să pătrundă pretutindeni, să se exprime pe sine şi să se extindă continuu, în toate direcţiile şi în toate modurile. Iar sistemul vostru de ghidare este conceput pentru a vă ajuta să vă aliniaţi la acea Energie. Asta este acest sistem.

Aţi decis să faceţi o călătorie de unul singur, separaţi de Dumnezeu, de Tot-ceea-ce-este, şi vi s-a dat drumul pentru a trăi această libertate şi a culege roadele alegerii pe care aţi făcut-o. Aţi avut întotdeauna liber-arbitru, dar nu aţi fost lăsaţi fără sprijin; ci vi s-a dat un sistem care vă permite să găsiţi drumul de întoarcere acasă. Sunteţi atât de profund iubiţi, încât vi s-a dat chiar şi libertatea de a vă rătăci, dar nu fără a vi se sugera şi un drum spre casă. Acest sistem de ghidare este ca un fir legat de casa voastră şi, dacă îl urmaţi, vă va conduce sigur acolo. Vă va purta prin toate meandrele minţii voastre. Vă va purta prin toate greşelile pe care le-aţi făcut. Vă va purta prin toate amăgirile şi iluziile pe care le-aţi născocit pentru a vă simţi ceva mai bine şi vă va conduce inexorabil acasă, în acea stare unde puteţi fi în pace, unde puteţi fi din nou conectaţi la Tot-ceea-ce-este.

Acest sistem de ghidare este corpul vostru emoţional. Acest sistem de ghidare este reacţia voastră clipă-de-clipă la ceea ce simţiţi şi trăiţi. Acum voi detalia ce este acest sistem de ghidare, ce vă comunică el şi cum funcţionează.

Vorbind despre sistemul de ghidare care vi s-a dat, mă voi referi la afirmaţia mea din Biblie că vi se va oferi un „Mângâietor”, acest Duh sau Spirit Sfânt, care credeţi că ar fi o fiinţă separată de voi. Nu este. El face parte din mintea voastră şi este sistemul de ghidare. La asta mă refeream când am făcut acea afirmaţie. Oamenilor bisericii nu le va plăcea asta. Ei privesc Duhul Sfânt ca fiind altceva, dar, oricum, lor nu le va plăcea nimic din această carte, aşa că nu are nicio importanţă. Noi nu încercăm să schimbăm păstorii. Încercăm să schimbăm turma. Încercăm să-i facem pe credincioşi să-şi întindă aripile neînvăţate să zboare şi să-şi exerseze exprimarea-de-sine, înţelegând că ea este de natură divină. Nu-i nicio rebeliune în încercarea noastră; ci este, cu adevărat, ceea ce sunteţi destinaţi să faceţi.

Busola indică pacea

Acest sistem de ghidare, care este Mângâietorul la care m-am referit în Biblie, această sursă de alinare pe care v-o prezint, nu eu v-o dăruiesc; ci eu vă confer conştientizarea prezenţei sale. Să conştientizaţi faptul că sistemul vostru de ghidare, sinele vostru simţitor, vă indică poziţia în care vă aflaţi pe cale. Dacă ţineţi în mână o busolă şi doriţi să mergeţi spre nord, trebuie să urmaţi acul busolei şi să mergeţi în acea direcţie. Pentru a merge spre est, trebuie să mergeţi într-o direcţie perpendiculară. Sistemul vostru de ghidare este corpul vostru emoţional şi, dacă nu sunteţi liniştiţi, atunci nu vă veţi îndrepta în direcţia în care Spiritul / Duhul – sau Dumnezeu, sau Tot-ce-este – doreşte să mergeţi. El vă comunică dorinţa sa arătându-vă unde este direcţia păcii, la fel cum acul busolei arată spre „N” şi ştiţi că trebuie să o luaţi în acea direcţie.

Sistemul vostru de ghidare este la fel ca o busolă. Vă va spune când sunteţi aliniaţi cu Tot-ce-este, cu Dumnezeu, oferindu-vă un sentiment de pace. Numai în pace poate avea loc comuniunea cu non-fizicul, făcând posibilă intuiţia, îndrumarea şi informaţiile din sferele superioare. Tocmai această pace o căutaţi, de exemplu, când vă aşezaţi şi priviţi la televizor, dar asta-i o utilizare greşită a sistemului de ghidare. Mintea vă este agitată, obosită, speriată sau ceva de genul acesta, şi aveţi nevoie de o uşurare. Şi atunci, vă trântiţi pe canapea şi vă lăsaţi purtaţi de emisiunile de televiziune, în care găsiţi o oarecare uşurare, deoarece mintea se linişteşte. Dar vă scufundaţi într-o lume care nu este a voastră, în probleme care nu sunt ale voastre şi care nu depind de voi să le rezolvaţi. Intraţi într-un loc dincolo de minte, dar sub-conştient.

Mulţi dintre voi ajungeţi la această stare de pace şi prin droguri şi alcool. Veniţi acasă după o zi de stres sau de muncă care nu vă face plăcere şi ingeraţi nişte substanţe. Nu vom specifica exact care anume, căci nu contează substanţa; nu avem nicio preferinţă. Unele sunt mai dezaprobate din punct de vedere social, dar şi acest lucru este irelevant. Drogurile şi alcoolul doar dezaprobate social nu sunt neapărat mai bune decât cele ilegale. Aşadar, să nu consideraţi că unul este mai bun decât altul. Toate vă scot conştiinţa dintr-o stare de agitaţie sau stres, când încercaţi cu disperare să ajungeţi la pace.

În acest caz, sistemul de ghidare vă spune ceva, dar voi interpretaţi greşit. Sistemul de ghidare vă spune să găsiţi o stare de pace, dar voi nu o faceţi în modul corect. Acum, asta nu-i vina voastră, deoarece cultura în care trăiţi nu vă învaţă cum să interpretaţi aceste informaţii, ceea ce este foarte important. Aşadar, să nu vă simţiţi vinovaţi. Şi o să vorbim imediat despre ceea ce unii consideră treburi „New Age-iste, idealiste, nepractice”. De fapt, acesta este miezul problemei. Aşadar, fiţi atenţi la ce se spune: Vă dorim să înţelegeţi că este important să ajungeţi la starea de pace interioară fără a utiliza nicio substanţă, obiect sau altceva exterior.

Căutaţi pacea pe cale culturală

Sistemul vostru de ghidare doreşte să fiţi pe pace, iar voi o simţiţi şi o înţelegeţi în mod nativ. Când nu sunteţi liniştiţi, atunci sunteţi stresaţi, îngrijoraţi sau înfricoşaţi. Voi pricepeţi că nu trebuie să vă simţiţi aşa şi, prin urmare, căutaţi o cale de a găsi pacea prin învăţăturile oferite de cultura voastră. Sunteţi învăţaţi şi instruiţi să vă uitaţi la televizor încă din fragedă pruncie, ceea ce este în detrimentul procesului de trezire spirituală. Le spunem părinţilor care îşi anesteziază copiii cu filme şi televiziune că, într-adevăr, îi calmează pe copii şi pe părinţi, dar este doar o amorţeală. Le scade vibraţia. Este foarte important s-o ştiţi.

Aţi fost instruiţi să vă căutaţi liniştea în multe moduri culturale – prin cumpărături, mâncare, băutură şi droguri, vizionarea televizorului şi astfel de chestiuni. Dar vrem să vă orientăm către ideile de creativitate, viaţa în natură, exprimare de sine, bunătate iubitoare şi comunicare. Prin aceste modalităţi puteţi găsi pacea. Nu conţin droguri şi au o vibraţie superioară şi vă vor călăuzi pe drumul vostru.

Fiecare dintre voi va avea o anumită atracţie. Unora vă va face plăcere desenul tehnic; alţii vă veţi bucura de olărit; unii veţi dori să gătiţi – nu contează cum se va manifesta creativitatea voastră. Nu asta e important. Veţi primi propriul mesaj de la sistemul de ghidare. Veţi simţi dorinţa de a picta sau desena sau orice altceva veţi fi îndemnaţi să faceţi. Va fi, într-un fel, o explorare a unui nou teritoriu, după multe decenii de instruire să nu ascultaţi la mesajele interioare şi să vă amorţiţi conştiinţa cu substanţe şi prin comportamente acceptate şi devenite normale în cultura voastră.

Acesta este unul din motivele pentru care acest medium a creat aceste texte cu ajutorul unor fiinţe nonfizice, cum sunt eu şi grupul de învăţători cunoscuţi de voi sub numele de Ananda. Aceste mesaje şi cărţi vă arată ce faceţi în realitate, astfel încât să puteţi înţelege că, dacă suferiţi, dacă urmaţi gândirea lumii şi dacă sunteţi blocaţi în material, atunci vibraţia voastră este scăzută. Voi faceţi multe lucruri care ajută sistemele lumeşti şi care întăresc vibraţiile negative pe care le trăiţi zi de zi şi pe care le recreaţi mereu prin experimentarea lumii exterioare. Vă creaţi lumea exterioară din sistemele voastre de credinţă interioare şi vă creaţi lumea conform stării de vibraţie mentală sau stării de vibraţie existenţială. Deci, este foarte important să înţelegeţi că, în societatea voastră, vă coborâţi vibraţiile în multe feluri şi că suportaţi consecinţele acestei reduceri vibraţionale.

Nu este o pedeapsă de la un Dumnezeu care vă pedepseşte pentru că vă uitaţi la prea multe emisiuni de televiziune. Acestei forţe nici că-i pasă! Doar că ea vibrează la un anumit nivel şi, când nu sunteţi acordaţi pe acea vibraţie, atunci vă simţiţi rău. Sistemul de ghidare este conceput pentru a vă ajuta să vă orientaţi către adevăr, către Sinele vostru natural şi locul vostru de origine.

Aţi ajuns aici, în această lume, în această creaţie pe care o numiţi planul fizic tridimensional, printr-o formă de iluzie pe care aţi decis să o exploraţi. Vi se dă voinţă liberă, vi se oferă capacitatea de a face orice doriţi. Dar v-aţi separat de însăşi Forţa care vă hrăneşte, care este liniştea voastră şi care este experienţa păcii. Este important să înţelegeţi acest lucru şi cum să interpretaţi sistemul de ghidare care v-a fost dat de Mintea Divină într-un gest de dragoste pentru a vă ajuta în călătoria spre acasă.

Asumaţi-vă responsabilitatea pentru lumea pe care o creaţi

Vorbim despre complexul corp-minte şi cum se exprimă el prin gândire şi emoţie. Trebuie să vă înţelegeţi credinţele despre separare – căci, cu adevărat, credeţi în separare, altfel nu aţi fi în această lume în acest moment, trăind ceea ce trăiţi printr-un corp. Corpul vostru însuşi este o manifestare a credinţei voastre în individualitate şi a credinţei voastre în separare. Şi de aceea lucruri precum împărtăşirea şi comuniunea şi dragostea par dificile pentru mintea umană, pentru că aţi creat această lume tocmai pentru a vă demonstra că nu pe acestea le vreţi. Prin urmare, primiţi mereu multe dovezi de la exprimarea interiorului vostru, care este lumea, viaţa şi experienţele voastre. Primiţi multe dovezi care demonstrează că aveţi dreptate, că sunteţi singuri, că sunteţi separaţi de Dumnezeu, că nu există Dumnezeu şi că sunteţi răi într-un fel sau altul. Vă priviţi într-un mod fals şi, de aceea, unele doctrine ale fiinţelor iluminate – acele fiinţele care au venit în planul vostru fizic pentru a vă trezi – par atât de contrare a ceea ce trăiţi în realitate. Vă fac să credeţi că veţi trăi o viaţă cenuşie şi plictisitoare dacă urmaţi aceste doctrine, cum ar fi eliminarea drogurilor şi a alcoolului din viaţa voastră.

Pentru cei care apelează în mod constant sau repetat la astfel de chestii pentru a se elibera de propria minte, perspectiva renunţării la ele poate deveni terifiantă. Mulţi nu îşi pot imagina cum ar arăta viaţa fără droguri sau alcool, pentru că ele vă oferă o uşurare de stres, plictiseală şi deziluzie, şi nu aţi fost învăţaţi să le faceţi faţă în alt mod.

Trebuie să înţelegeţi ceva: citind aceste texte spirituale şi începând să vă schimbaţi mintea, chiar dacă nu vă schimbaţi încă comportamentul, veţi găsi pacea. Dorim să începeţi să vă schimbaţi mintea, pentru că atunci când înţelegeţi principiile care se manifestă în lume, în experienţele fizice şi în sistemul vostru de ghidare, veţi începeţi să vă schimbaţi şi comportamentul câte un pic. Comportamentul vostru provine din convingerile voastre, aşa că încercăm să vă plantăm în minte informaţii noi şi adevărate, care să vă schimbe credinţele şi apoi să vă puteţi influenţa comportamentul cu uşurinţă. Căci, dacă începeţi să studiaţi adevărul, dacă începeţi să înţelegeţi ce este adevărul, comportamentul vostru se va schimba. El provine din ceea ce credeţi a fi adevărat.

Aşadar, atunci când staţi în faţa televizorului, bând o sticlă de vin în fiecare seară, acţionaţi aşa din cauza sistemelor voastre de credinţă, dar nu aceştia sunteţi voi cu adevărat. Ci este mintea voastră condiţionată. Mintea iluzionată este cea care provoacă aceste comportamente, deci nu vă judecăm nicidecum. Vrem să înţelegeţi că sunteţi cu toţii fiinţe magnifice care au capacitatea de a crea acea lume pe care o doriţi. Puteţi accesa abilităţi şi talente care vă depăşesc puterea de înţelegere, dar nu aveţi nicio şansă de a ajunge acolo dacă continuaţi să vă medicaţi în felul în care o faceţi în societatea voastră.

Vă aducem aceste informaţii pentru a vă face să înţelegeţi ce vă faceţi cu adevărat, de ce suferiţi şi de ce arată lumea aşa cum arată. Este creată de toate minţile care trăiesc aici separarea, frica şi lipsa de iubire. Nu ne aflăm aici să vă ţinem predici sau să vă judecăm. Suntem aici pentru a vă spune că există şi o altă cale. Există o cale frumoasă, pe care o puteţi parcurge prin conştientizare şi prin dragoste faţă de fraţii şi surorile voastre. Din motivul că multe fiinţe au atins o stare de deziluzie şi frică pe planeta voastră, dorind să schimbe ceva şi să creeze o lume nouă, de aceea vă sosesc aceste transmisiuni în acest moment. Foarte mulţi dintre voi cereţi schimbarea şi, privind ceea ce a fost creat până acum, înţelegeţi că nu este în concordanţă cu ceea ce doriţi.

Schimbaţi-vă mintea pentru a transforma lumea

Trebuie să înţelegeţi cum funcţionează mintea, cum funcţionează creaţia şi că sunteţi cu toţii responsabili pentru lumea pe care o vedeţi. Cu toţii contribuiţi prin frică, prin vibraţii scăzute şi prin judecăţile şi ura reciprocă. Conştiinţa lumii va fi schimbată prin transformarea minţii, creşterea vibraţiei interne şi schimbarea comportamentului vostru, care va urma automat. De fapt, comportamentul este cel mai puţin semnificativ, deoarece veţi transforma lumea prin schimbarea gândirii, căci din gânduri este alcătuită lumea voastră. Lumea voastră este făcută din gânduri, iar acţiunile voastre sunt inspirate de gânduri. Gândurile voastre provin din convingeri, iar convingerile voastre provin din condiţionările şi înţelegerea pe care o aveţi despre ceea ce se petrece aici.

Încercăm să vă oferim adevărul, astfel încât să puteţi începe să vă schimbaţi lumea din interior spre exterior, pentru că numai aşa poate fi schimbată. Trebuie să vă schimbaţi vibraţiile şi trebuie să înţelegeţi ce este sistemul vostru de ghidare, cum funcţionează el şi cum vă puteţi eleva vibraţiile din ce în ce mai sus, tot mai sus – câte puţin în fiecare zi.

Nu puteţi trece de la inferior la superior într-un singur salt. V-ar şoca prea mult structurile mentale, psihicul vostru. Mintea umană trebuie să fie schimbată cu paşi mici, căci altfel devine instabilă şi speriată. Şi asta puteţi vedea în crizele psihotice sau halucinaţiile provocate de faptul că persoana a forţat schimbarea prea mult: I s-a fracturat mintea.

Manifestaţi sănătatea

Sunteţi capabili să manifestaţi orice doriţi, dar mulţi dintre voi trăiţi într-un coşmar de care chiar nu aveţi nevoie. Puteţi trăi într-un vis minunat şi, în cele din urmă, vă veţi trezi complet din vis – dar asta-i încă departe de cei mai mulţi dintre voi, aşa că nu o să vorbim prea mult despre asta. Vorbim doar despre creşterea vibraţiei voastre, astfel ca cele mai simple experienţe ale vieţii de zi cu zi să devină din ce în ce mai bune, iar relaţiile şi trupul vostru să fie vindecate.

Asta vă interesează pe toţi, desigur – ideea de boală. Nu vă daţi seama că bolile voastre nu sunt altceva decât gândurile voastre negative care se manifestă acum în corpul fizic, deoarece corpul fizic este tot o idee reprezentativă a separării şi deconectării de la Sursă. Boala este un loc în care vă puneţi fricile şi limitările, ca să le puteţi vedea şi înţelege ce sunt.

Această schimbare de conştiinţă pe care vă cerem să o realizaţi vă va vindeca corpul şi sperăm că cei care sunteţi bolnavi, dezamăgiţi sau trişti veţi pune aceste informaţii la inimă şi veţi studia acest material.

Nu vă faceţi griji dacă nu înţelegeţi vreun principiu. Nu vă faceţi griji dacă sună prea esoteric sau dificil. Vrem să înţelegeţi că sistemul vostru de ghidare este starea pe care o aveţi chiar în acest moment şi că aveţi capacitatea de a o schimba prin lucrul la care vă concentraţi şi pe care-l credeţi a fi adevărat. Deci, dacă puteţi înţelege oarecum manifestarea vibratorie – anume că vibraţiile inferioare vă fac să vă simţiţi rău, iar vibraţiile superioare vă fac să vă simţiţi bine – atunci tot ce trebuie să faceţi este să găsiţi o modalitate de a vă simţi mai bine prin focalizare pozitivă şi fără a utiliza droguri, alcool sau televiziune. Vă rugăm să o faceţi astăzi.

Ce poţi face prin focalizare pozitivă pentru a-ţi schimba preţuirea faţă de ceea ce ai sau ce eşti? Ai o slujbă pe care o urăşti? Îţi poţi schimba conştiinţa spunând: „Aa, totuşi am o slujbă. Există şi oameni care sunt şomeri.” Aprecierea faptului că ai un loc de muncă îţi va creşte puţin vibraţia. Dacă ai un corp care funcţionează bine, poţi spune: „Aa, mi-ar putea fi mult mai rău. Mă focalizez pe faptul că sunt sănătos şi mă pot mişca. Pot să mă motivez să fac anumite lucruri. Pot să mă plimb cu ajutorul acestui corp. Astăzi, mă voi plimba în pădure şi mă voi focaliza pe preţuirea pe care o am pentru această formă fizică care mă găzduieşte”.

Acestea sunt atitudini simple pe care dorim să le folosiţi pentru a vă ridica vibraţia. Este foarte, foarte simplu. Ca să înţelegeţi aceste lucruri nu e nevoie să urmaţi vreo şcoală religioasă complicată care vă scoate preoţi. Este foarte simplu şi, de aceea, acest sistem de ghidare a fost dat tuturor fiinţelor: Orice fiinţă îl poate înţelege. Ia vedeţi ce puteţi face în minutul următor ca să vă simţiţi mai bine, dar fără consum de droguri, alcool, shopping sau televizor (admit că am adăugat aici nişte lucruri). Faceţi acest lucru fără procedeele exterioare obişnuite. Asta e important. Ridicarea vibraţiei trebuie să vină din conştiinţa voastră. Nu din ceva exterior. O schimbare a vibraţiei necesită să gândiţi diferit. Admiteţi ideea că, poate, vă simţiţi rău pentru că aţi privit lumea într-un mod greşit şi că, de fapt, nu-i nimic în neregulă cu lumea; ci problema provine din modul în care aţi fost învăţaţi să o priviţi. Vă pregătim mintea pentru a privi lumea într-un mod diferit, ca să începeţi să vă uşuraţi de suferinţă.

Acestea sunt învăţături şi tehnici simple pe care le puteţi folosi pentru a vă trezi din suferinţă şi a vă eleva conştiinţa, încât lumea se va schimba chiar în faţa ochilor voştri. Veţi începe să aveţi o experienţă diferită şi veţi începe să folosiţi alte lucruri – altfel de alimente şi altfel de distracţii – pe măsură ce veţi înţelege că sunteţi responsabili pentru starea voastră. Sunteţi responsabili pentru modul în care vă simţiţi în acest moment, în acest spaţiu şi timp, şi aţi ajuns aici unde sunteţi pentru că v-aţi perceput sistemul de ghidare, dar probabil că l-aţi înţeles greşit.

Înţelegeţi că aţi ajuns singuri acolo unde sunteţi şi, dacă suferiţi, permiteţi-ne să vă spunem că este din cauză că aţi interpretat greşit indicaţiile sistemului vostru de ghidare. Sistemul de ghidare vă spune tot timpul când vă aflaţi în aliniere cu Divinul şi când nu sunteţi. Deci, la început, trebuie să observi unde te afli; acceptând că tu ţi-ai creat această situaţie în care te afli; apoi intri în minte şi îţi asculţi gândurile, judecăţile şi evaluările despre oameni, locuri şi lucruri. Poate vei reuşi să depistezi acele concepţii negative şi acele afirmaţii negative pe care le repeţi de mii de ori pe zi. În acest mod îţi vei schimba nu numai conştiinţa şi vibraţia, ci şi manifestările din corpul tău şi din lumea din faţa ta – reprezentată de oameni, de locuri şi de lucrurile din jur şi de experienţele tale.

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
4 aprilie 2021