<  Cuprins "ISUS - Autobiografia mea"

Cap.20: Energia sexuală

- capitolul douăzeci -

 Energia sexuală

Povestirile istorice despre învăţăturile mele sunt foarte inexacte. Nu am făcut nicio menţiune despre celibat în învăţăturile mele. Chiar am fost un practicant a ceea ce este acum cunoscut sub numele de arte tantrice, învăţate în călătoriile mele prin Orientul Îndepărtat, în zonele în care practicile yoghine erau stăpânite şi predate liber celor interesaţi, aşa cum am fost şi eu.

Această energie sexuală, care a provocat atâta durere şi suferinţă, din cauza învăţăturilor greşite ale Bisericii, trebuie adusă la lumină şi înţeleasă. Este o energie divină. Energia sexuală este manifestarea fizică a creativităţii divine în corpul vostru fizic; asta este. Nu este altceva. Nu are ataşat niciun păcat de ea. Doar când energia sexuală este utilizată de mintea cu vibraţie inferioară, atunci devine obscură şi se manifestă cu dificultate.

Mintea care este trează, mintea care este conectată la Divin, mintea care este conştientă de ea însăşi şi care practică bunătatea iubitoare, compasiunea şi grija faţă de ceilalţi şi de sine va folosi această energie în modul cel mai adorabil şi iubitor şi drăguţ. Este o legătură cu Divinul; fără niciun dubiu. Afirm fără echivoc că este o legătură cu Mintea Divină. De aceea vi s-a oferit, ca o cale spre trezire, ca o cale spre divinitate. Basmele şi minciunile despre ea au provocat multă suferinţă în istorie şi în vieţile voastre individuale, dar acum este timpul să o scoateţi la iveală şi să discutaţi despre ea.

Strânsorile Bisericii s-au diminuat, iar acest fapt ne permite să purtăm aceste discuţii, dar strânsorile pornografiei şi promiscuităţii şi manifestărilor de vibraţie inferioară ale energiei sexuale cauzează acum tot atâtea probleme pe cât a provocat Biserica, doar că la cealaltă extremă. Aşadar, vom încerca să punem totul în echilibru, exprimând adevărul şi vorbind despre realitate, anume că în această creaţie fizică vi s-au dat multe daruri, dar v-aţi îndepărtat de adevăr.

V-aţi separat de adevăr, dar Divinul v-a oferit două daruri să le luaţi cu voi în călătorie. Unul dintre ele este sistemul vostru de ghidare emoţională, care vă ajută să vă găsiţi drumul spre Acasă, iar celălalt este energia sexuală. Această energie este o ocazie directă de a reveni Acasă, în sensul că vă poate conduce la Unime. Vă poate conduce într-o stare de fericire şi extaz de natură divină, care vi s-a oferit ca o amintire a ceea ce sunteţi cu adevărat. Trebuie să vă amintiţi că v-aţi îndepărtat de Unitate, din cauză că aveţi capacitatea de a face orice doriţi, dar vi se oferă acest memento al Unimii şi de aceea este o forţă atât de puternică: vă atrage necontenit Acasă.

O să vă povestesc acum despre experienţele cu energia sexuală din viaţa mea, deoarece s-au lansat atât de multe minciuni în acest sens.

Am fost căsătorit cu Maria. Eram soţul ei şi aveam relaţii fizice normale de soţ şi soţie. Nu a fost vorba de niciun celibat în viaţa mea; Eram un tânăr pasional şi sănătos şi îmi plăcea foarte mult să fac dragoste cu partenera mea. Eram priceput la artele tantrice, care a devenit o parte a practicii noastre spirituale. Ne-am implicat împreună în practici tantrice, ca o modalitate de a accesa Mintea Divină. Bineînţeles, am fost dirijat din non-fizic în aceste tehnici. Eu şi Maria ne-am bucurat de o relaţie sexuală plină de fericire şi conexiune cu Divinul. Ne-am iubit foarte mult fizic, spiritual, mental şi emoţional. Este un cadou minunat, într-adevăr, să-ţi oferi şi să permiţi acestei energii să curgă prin tine, umplându-te cu claritate şi dragoste, având ca ghid inspiraţia divină. Vei descoperi că totul va fi bine, iar durerea şi suferinţa pe care le-ai simţit vor dispărea.

Aliniaţi-vă cu Divinul

Aveţi o profundă neînţelegere a ce este şi pentru ce este. Confuzia voastră este adâncă, pentru că aţi fost învăţaţi atât de multe neadevăruri de către Biserică. Biserica a folosit această energie pentru propriile sale metode, iar secretul şi vălul minciunilor pe care le-a aruncat asupra acestui act este dezgustător. Acest fapt va ieşi la lumină în viitor şi nu într-un viitor prea îndepărtat. Această învăţătură va porni discuţia. Este o energie foarte puternică şi tocmai de aceea este utilizată de regimurile negative şi opresive.

Trebuie să vă aliniaţi cu Divinul. Trebuie să vă aliniaţi cu sferele superioare când vă aventuraţi în utilizarea acestei energii. Folosirea acestei energii într-un mod negativ vă va denatura mintea şi corpul. Deci, acesta este un fel de avertisment – nu o ameninţare, ci un avertisment tandru şi generos – care vă cere să daţi atenţie lecţiilor oferite în cartea scrisă prin acest medium de către Ananda, co-creatorii noştri din această călătorie iniţiatică. Este important să înţelegeţi că cea mai puternică conexiune cu această energie este adusă de claritatea mentală, iubirea sufletească şi focalizarea pe divin. Nu are deloc aspecte păcătoase, cu excepţia cazului în care este folosită de mintea ego-ului pentru a manipula sau răni, dar asta nu are nimic de-a face cu energia însăşi; ci are legătură cu mintea care se foloseşte de ea.

Aş vrea tare mult să înţelegeţi că mintea poate folosi energia pentru orice vrea; dar asta nu se reflectă asupra energiei. Energia nucleară poate fi utilizată pentru a ucide sau poate fi folosită cu folos; energia din alimente poate ucide din cauza lăcomiei sau poate fi folosită pentru a vindeca şi a ajuta. Orice energie din acest plan tridimensional se manifestă dual, iar energia sexuală nu este diferită. Nu este păcătoasă în sine, iar eu am fost un adept al practicii sexuale divine. Afirm asta ferm şi fără echivoc. Cu adevărat, m-am implicat ca să învăţ oamenii despre acest adevăr în ultimii 2000 de ani.

Vin acum să afirm adevărul că energia sexuală este o energie divină. Înţelegeţi că sunteţi o fiinţă cu mai multe faţete şi că această energie nu este separată de ceea ce sunteţi. Nu o puteţi planta într-o anumită zonă a vieţii voastre şi să vă aşteptaţi să înflorească, atunci când în alte zone aveţi vibraţii inferioare, emiteţi critici şi judecăţi şi aşa mai departe. Toate acestea sunt aspecte interconectate ale fiinţei voastre. Sunteţi o fiinţă holistică şi trebuie să pricepeţi asta. Fiecare act, fiecare gând, fiecare cuvânt şi fiecare faptă la care participaţi creează ceva, are o mare putere şi vă va conduce fie spre Cer, fie departe de el.

Nu există aşa ceva ca iadul; există doar separarea de lumină, de Unime, de această energie pe care o numiţi Dumnezeu, Tot-ce-este sau Mintea Divină. Este iad când vă îndepărtaţi de ea, când vă adânciţi în cruzime, separare şi judecată. Dar este întotdeauna alegerea voastră. Există nenumărate fiinţe în jur care doresc să vă ajute să ieşiţi din întunericul ignoranţei şi care doresc să vă conducă spre sferele superioare, ca să începeţi să aveţi un vis fericit, în locul coşmarurilor în care trăiţi mulţi dintre voi.

Îmbrăţişaţi-o cu înţelepciune

Deci energia sexuală trebuie îmbrăţişată, dar nu trebuie îmbrăţişată în ignoranţă. Trebuie îmbrăţişată cu înţelepciune. Trebuie îmbrăţişată atunci când sunteţi informaţi cu privire la utilizarea corectă a energiei respective şi ce putere are. Când aflaţi că ea are legătură cu Divinul, deveniţi capabili să vă schimbaţi focalizarea, conştiinţa şi gândurile în unele care se aliniază cu adevărul, iar acea energie va înflori şi se va amplifica în interiorul vostru într-un mod extrem de încântător şi puternic şi însufleţitor.

Mulţi folosesc acum această energie considerând-o un secret tenebros şi murdar. Este ţinută în spatele uşilor închise, de teama expunerii şi a judecăţii din partea altora, din cauză că au fost învăţaţi că este într-un fel murdară sau greşită. Nu este; nu este niciodată. Doar că este greşit folosită sau înţeleasă. Iar din partea noastră avem întotdeauna iertare pentru fiinţele care sunt zăpăcite de învăţături rele sau instrucţiuni inexacte de la cei cu autoritate în acest domeniu.

Dacă aţi înţeles greşit energia sexuală până în acest moment, să nu credeţi că veţi avea parte de vreo pedeapsă când veţi trece dincoace. Nu este cazul. Dar dacă tot aveţi acum ocazia să vă reeducaţi, să reînvăţaţi adevărul şi să înţelegeţi că sunteţi fiinţe divine şi că sexualitatea este o energie divină care vă va ajuta în procesul de trezire, atunci profitaţi de această ocazie. Veţi putea să vă transformaţi mintea în această viaţă şi nu va trebui să vă întoarceţi pe Pământ pentru a învăţa din nou lecţia.

Voi nu vă întoarceţi să reînvăţaţi lecţiile ca pe o pedeapsă. Ci ca să puteţi avea o înţelegere totală şi completă a ceea ce aţi înţeles greşit. Vă încarnaţi în acest plan fizic şi aveţi aceste dificultăţi, din cauză că credeţi în neadevăruri şi vă închinaţi la lucruri care nu merită veneraţia voastră. Energia sexuală este un dar divin al cerului şi va apărea în corpul vostru.

Ce aş vrea să înţelegeţi este că, atunci când aceste energii încep să apară în corpul vostru, oferiţi-le lui Dumnezeu. Oferiţi-le Minţii Divine şi cereţi ca viziunea voastră să fie vindecată de orice neînţelegere a acestora. Cereţi vindecare, cereţi clarificări şi cereţi iubirii să se concentreze asupra acestei zone a voastre, dacă vă provoacă suferinţă. Mulţi dintre voi aveţi necazuri în acest domeniu şi aveţi nevoie de asistenţă, iar noi suntem aici pentru a vă ajuta să înţelegeţi.

Nu trebuie să vă blocaţi această energie. Face parte din vitalitatea voastră şi din sfinţenia voastră. Vă rog să învăţaţi din nou adevărul despre sexualitate şi despre legătura voastră cu Divinul prin această energie minunată, care vă este disponibilă în orice moment al zilei, în orice zi a săptămânii, în orice lună. Aveţi capacitatea de a realiza această conexiune divină, care este fericită şi extatică. Vi s-a dat ca dar, ca ghid, ca o cale spre Acasă.

Vă ofer binecuvântarea şi dragostea mea şi vă rog să vă iertaţi pentru păcatele pe care credeţi că le-aţi comis, iar acum să vă reeducaţi în adevărul iubirii şi al energiei sexuale. Înţelegeţi că ea vine de la Dumnezeu şi este pentru iubire. Şi asta-i tot!

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
7 aprilie 2021