<  Cuprins "ISUS - Autobiografia mea"

Cap.21: O nouă paradigmă

- capitolul douăzeci şi unu -

O nouă paradigmă

Am trăit cu mult timp în urmă în planul vostru terestru, apoi am ieşit din acea conştiinţă şi am intrat în conştiinţa în care sunt acum cuprins, conştiinţa celeilalte lumi, conştiinţa din afara corpului – dacă vreţi s-o numim aşa – non-fizicul. Dar asta nu înseamnă că, pe acest tărâm, nu suntem fiinţe complete. Acesta tărâm nu este o replică fantomatică a lumii voastre. De fapt, opusul este adevărat. Voi trăiţi într-un psihic foarte limitat, plin de interdicţii, dureros de închis, care nu vă permite să accesaţi ceea ce sunteţi.

Sunteţi fiinţe extrem de creatoare. Sunteţi fiinţe spirituale, fie că vă daţi seama sau nu. Sunteţi temporar şi, uneori, din greşeală cuibăriţi într-o formă fizică, dar din ea trebuie să vă treziţi; aceasta este alegerea pe care aţi făcut-o – să vă urmaţi ideile, aşa distorsionate cum erau ele, şi să vă urmaţi idolii, aşa nedemni de adorarea voastră cum erau ei. Iar acea experienţă vă provoacă suferinţă. Acea experienţă vă oferă sentimentul de separare.

Aceia dintre noi care ne-am ridicat din acea mentalitate, din acel concept limitat despre sine, acum ne întoarcem la voi şi vedem durerea şi suferinţa. După ce am fost acolo, ştim cum este să fii mărginit de judecăţi sau frică. Desigur, pe tărâmul nostru, există mulţi care nu au fost niciodată captivi în închisoarea trupească a unei fiinţe pământene, o fiinţă inconştientă, iar aceştia nu prea înţeleg ceea ce se întâmplă pe Pământ. Dar aceia dintre noi care am fost acolo le putem explica şi le solicităm ajutorul pentru a vă trezi. Asta se întâmplă în acest moment.

Eliberaţi-vă mintea

A venit timpul eliberării minţii umane de constrângerile sale. A venit timpul eliberării minţii umane de robia religiei. A venit timpul eliberării minţii umane de viziunile greşite care o limitează, care o ţin într-un vehicul mult prea mic pentru măreţia şi abilităţile sale creatoare. Aceste informaţii sunt concepute pentru a vă trezi, astfel încât să puteţi să vă trăiţi propria natură Cristică, să intraţi în lumina Minţii Cristice.

V-am învăţat că puteţi face tot ceea ce am făcut şi eu în planul fizic şi o repet. Nu sunt diferit de voi; doar că am urcat mai sus pe scară, în timp ce voi vă aflaţi pe treptele inferioare şi în beznă. Poate că vedeţi puţină lumină în faţă şi urcaţi, sperând să găsiţi o alinare de fricile şi de energiile materialiste pe care aţi ales să le experimentaţi. Aveţi întotdeauna de ales. Vă creaţi o anumită experienţă prin alegerile voastre clipă-de-clipă în privinţa a ceea ce spuneţi, ce credeţi, ce faceţi şi la ce vă concentraţi. Nimeni din exterior nu vă provoacă experienţa; nu există nicio pedeapsă din trecut şi niciun zeu care să vă distrugă speranţele şi visele. Chiar dacă este posibil să trăiţi şi aşa ceva, ele sunt propriile voastre credinţe care se manifestă în lumea fizică.

Dar dacă nu ştiţi acest lucru, dacă nu aveţi instrucţiuni adecvate – aşa cum nu aţi avut în societatea voastră de foarte multe generaţii – vă pierdeţi în mocirla minţii şi în propria gândire orientată greşit, aşa că nu încetaţi să creaţi lucruri pe care nu le doriţi. Aveţi această capacitate de a crea orice doriţi. Aveţi capacitatea de a trăi o viaţă lipsită de boli. Aveţi capacitatea de a trăi o viaţă într-un corp care nu îmbătrâneşte şi care nu moare; puteţi s-o faceţi. Dar numai prin conştientizare, prin trezire şi prin practicarea tuturor principiilor despre care vorbim, doar aşa puteţi să vă treziţi la sinele natural şi adevărat care sunteţi.

Cu toate acestea, trebuie să înţelegeţi ce vi s-a făcut. Trebuie să cunoaşteţi minciunile şi viziunile greşite pe care le-aţi luat drept adevăr, iar pe acele fiinţe sau experienţe din trecut care v-au arătat ceva neadevărat trebuie să le consideraţi ca pe profesorii voştri.

Propria voastră reflexie

Nu aţi fost învăţaţi principiile meditaţiei. Nu aţi fost învăţaţi principiile gândirii focalizate. Nu aţi fost învăţaţi principiile care produc consecinţe când emiteţi judecăţi, care vă arată ce se întâmplă atunci când îi judecaţi şi vă separaţi de fraţii şi surorile voastre în această excursie prin lume. Nu aţi fost învăţaţi despre natura fluidă şi maleabilă a lumii voastre. Aţi fost învăţaţi că ar fi o realitate solidă, obiectivă şi fixă, dar nu este aşa. Este, din absolut toate punctele de vedere, o reflexie a voastră. Da, orice există în acest plan este un aspect al vostru.

Boala este o reflexie a acelui aspect al sinelui care nu este sănătos, care nu ia decizii sănătoase, poate chiar intenţionat. Războaiele din planul vostru fizic sunt reflexiile luptelor care se petrec în minţile voastre. Poate că vă luptaţi cu rude sau cu foşti iubiţi sau poate că sunt viitoare bătălii pe care vi le imaginaţi că le aveţi cu duşmanii. Toate acestea creează războaie în planul vostru fizic. Separarea voastră faţă de fraţii şi surorile voastre, aceste judecăţi pe care le faceţi cu privire la valoarea voastră faţă de a lor sau valoarea lor faţă de a voastră, creează inegalitatea de avere: cei săraci şi cei bogaţi, cei valoroşi şi cei fără valoare, cei urâţi şi cei frumoşi.

Toate aceste experienţe relative există în minte şi, pe măsură ce le vindecaţi în mintea voastră, vă veţi transforma experienţele din lume. Aceasta este o ştiinţă simplă. Nu este religioasă, în sensul că vi s-ar fi făcut ceva rău sau în favoarea voastră de către un zeu mai puternic decât voi, un zeu din afara voastră. Nu este cazul. Pur şi simplu, vi se arată în ce crede mintea voastră. Exact asta este lumea voastră şi ceea ce vedeţi în faţa ochilor.

Trăiţi-vă viaţa

Este o simplă reflexie, dar nu vi s-a spus asta. Vi s-a spus că suferinţa pe care o trăiţi este vina altor oameni. Aţi fost învăţaţi, prin învăţături greşite legate de viaţa mea, că sacrificiul v-ar aduce ceva bun. Dar tot ce face este că vă aduce durere şi suferinţă şi o viaţă netrăită. Nu vă face mai sfinţi. Nu vă face [mai buni] în ochii lui Dumnezeu după ce treceţi dincolo. Nu există nicio răsplată dacă vă sacrificaţi; de fapt, opusul este adevărat. Veţi pricepe că aţi irosit o ocazie dată de Mintea Divină, o ocazie de a vindeca ceea ce este în voi şi nu aţi profitat de ea, din cauză că nu v-aţi trăit dorinţele sau nu v-aţi realizat propria experienţă de viaţă. V-aţi sacrificat ca şi cum n-aţi fi avut valoare în comparaţie cu altcineva. Poate că aţi învăţat acest lucru de la un învăţător spiritual, un preot sau un membru al familiei care a vrut să vă sacrificaţi pentru beneficiul său şi, în tinereţe, l-aţi înţeles greşit şi l-aţi crezut. Nu aţi ştiut că aveţi dreptul să vă trăiţi viaţa fără a fi datori nimănui, alegând orice vreţi şi creând orice doriţi să creaţi.

În acelaşi timp, nu există nicio pedeapsă la sfârşitul unei vieţi de sacrificiu; ci doar posibilitatea de a învăţa din nou. Vi se oferă posibilitatea de a trăi o altă viaţă şi de a alege din nou. Dar ceea ce vă rugăm să faceţi este să alegeţi din nou chiar acum. Nu aşteptaţi până când veţi trece dincolo şi veţi conştientiza pentru ce fusese menită viaţa voastră. Suntem aici, acum ca să vă spunem care este scopul vieţii.

Scopul vieţii tale este acela să ţi-o trăieşti. Viaţa ţi s-a dat pentru ca tu să exprimi unicitatea fiinţei care eşti, aspectul unic al Minţii Divine care eşti, pe care nimeni altcineva nu îl poate împlini. Experienţele pe care alegi să le ai, datorită dorinţelor tale înnăscute, sunt calea spre trezirea ta. Nu poţi trăi viaţa altcuiva şi să te trezeşti. Poţi trăi doar propria ta viaţă şi să trăieşti ceea ce alegi să trăieşti, fiind ghidat de dorinţele tale, de pasiunile tale, de lucrurile care te fac curios şi de cele pe care doreşti să le înţelegi mai bine.

Aceasta este harta voastră până la trezire şi numai printr-o exprimare-de-sine sinceră şi trăind o viaţă autentică, doar aşa veţi ajunge să înţelegeţi cine sunteţi şi în ce constau greşelile, percepţiile greşite şi adevărurile voastre. Le veţi afla numai urmându-vă sistemul interior de ghidare, care este clar marcat pe hartă prin sentimente minunate de pasiune, bucurie şi fericire.

Nu este nevoie să fiţi nefericiţi. Nu este nevoie să suferiţi. Nu asta v-am învăţat când am trăit în formă fizică. Aceasta este o denaturare a învăţăturilor mele, în care v-au îndoctrinat structurile de putere care doreau să-şi păstreze controlul asupra oamenilor, care doreau să le facă rău şi să le manipuleze în orice mod li se părea potrivit. Mi-au schimbat cuvintele, răsturnându-le sensul şi ştergând textele care nu le conveneau şi v-au învăţat neadevăruri în numele meu.

Trebuie să vă salvaţi singuri şi să vă reeducaţi

Nu trebuie să mai aştepţi salvarea de la lumea materială. Nu trebuie să mai crezi că alţii te vor salva. Nimeni nu te va salva în afară de tine. Această lume este creaţia ta. Este o reflexie a minţii tale şi numai tu o poţi schimba. Doar tu o poţi remodela. Doar tu o poţi transforma în ceea ce vrei să fie şi o poţi face ascultându-ţi dorinţele, pasiunile, îndemnurile şi chemările venite din inimă.

Va trebui să fii puternic pentru a face asta. Există multe învăţături în cultura voastră care spun să nu faceţi ceea ce doriţi, deoarece ar fi un gest auto-permisiv sau crud – pentru membrii familiei, pentru copii sau pentru bunici sau pentru oricine ar fi. Dar vă puteţi urma inima cu blândeţe. Înţelegeţi că puteţi lua decizii pe cont propriu, dar nu o faceţi din poziţia ego-ului.

Trebuie să vă clarificaţi percepţia lucrurilor. Viziunea v-a fost distorsionată, iar deciziile pe care le luaţi nu sunt clare. Sunt afectate de condiţionări de care nu sunteţi conştienţi şi acesta este rostul “Cursului de miracole”. Acesta este scopul acestei investigaţii ferme şi hotărâte prin minte. Limpeziţi-vă mintea, ca să puteţi începe să vedeţi clar şi să vă interpretaţi desluşit gândurile şi ideile – cu un simţ al sinelui purificat şi vindecător.

Aşadar, nu luaţi decizii precipitate bazate pe idei distorsionate. Întâi înţelegeţi în ce situaţie vă aflaţi, chiar dacă aţi putea simţi că vă vine să fugiţi şi să vă ascundeţi. V-aţi înţeles greşit gândurile şi sistemul de ghidare. Iar dacă reacţionaţi negativ la aceste câteva propoziţii pe care le citiţi aici, veţi lua decizii proaste bazate pe frici egotice, limitări egotice şi condiţionări care nu sunt ale voastre.

Luaţi noi decizii

Trebuie să vă limpeziţi mintea înainte de a lua decizii diferite şi înainte de a vă schimba cursul vieţii, dacă credeţi că este necesar. Viaţa voastră de acum se bazează pe starea minţii voastre de acum, deci nu puteţi fugi de voi înşivă, cei care sunteţi acum. Trebuie să începeţi să luaţi decizii diferite. Trebuie să începeţi să vă reeducaţi. Trebuie să începeţi să introduceţi informaţii noi în mecanismul de luare a deciziilor, care este mintea voastră conştientă.

Dacă aţi luat o mie de decizii proaste care au dus la viaţa pe care o trăiţi acum, începeţi să luaţi noi decizii, dar nu luaţi decizii pripite privind încheierea unei căsătorii sau vânzarea unei case sau adoptarea copiilor sau astfel de chestiuni. Ca să luaţi noi decizii, rugaţi-vă pentru îndrumare. Fiţi mai înţelegători cu voi înşivă. Aceştia sunt paşii de început pentru a vă transforma viaţa. Va decurge mult mai repede decât credeţi.

Mintea ego-ului vă va spune imediat să faceţi ceea ce vrea ea, adică fie să atacaţi, fie să fugiţi şi să vă ascundeţi. Asta nu vă va ajuta, deoarece veţi căra după voi şi mintea care a creat lumea de care fugiţi. Nu are rost să fugiţi. Are rost doar să schimbaţi procesele de gândire angrenate în mecanismul care vă creează lumea.

Desigur, acest lucru este logic atunci când îl înţelegeţi, dar mulţi nu înţeleg ce fac şi de ce o fac. Fiecare decizie pe care aţi luat-o, care creează viaţa pe care o trăiţi, a fost luată de o minte care a crezut acea decizie. Voi încă sunteţi acea minte, acea credinţă, acea decizie. Trebuie să creaţi noi credinţe prin înţelegerea-de-sine. Trebuie să creaţi gânduri noi din credinţe noi, iar apoi veţi avea sentimente noi din acele gânduri şi credinţe noi.

Atenuaţi bruiajul ego-ului pentru a ne auzi vocile

Nu vă panicaţi. Nu simţiţi că ar trebui să fugiţi de viaţa voastră, ci începeţi să luaţi noi decizii. Nu distrugeţi orice cale de întoarere şi nu faceţi mari schimbări financiare, ci doar luaţi noi decizii, iar viaţa voastră va începe să le reflecte. Fiinţele non-fizice vă vor putea ajuta; vă putem ajuta atunci când ne solicitaţi sprijinul. Suntem prezenţi şi suntem reali şi vă auzim. Suntem conectaţi cu voi, dar trebuie să vă liniştiţi mintea. Trebuie să ajungeţi la o anumită înţelegere-de-sine pentru a putea auzi răspunsurile noastre.

Când vă este frică, când sunteţi sub dominaţia judecăţilor sau când sunteţi profund cufundaţi în gândurile ego-ului, aveţi în jur un bruiaj prin care nu pot răzbi alte sunete. Auziţi doar vocea ego-ului. Spiritul nu poate fi auzit; vocea noastră este mult mai blândă. Nu forţăm nimic. Nu insistăm pentru nimic. Doar aşteptăm până când se iveşte o pauză în gânduri, în judecăţi, în frici – în acest bruiaj – şi apoi putem strecura ideile noastre. Deci, sarcina voastră în această etapă a jocului este să începeţi să faceţi mintea să tacă, să atenuaţi bruiajul, astfel încât să ne puteţi auzi. Suntem aici şi dorim să vă ajutăm. Facem un mare efort concertat din non-fizic pentru a aduce foarte multe minţi în starea de pace.

Treziţi-vă

Acum este momentul. Sunteţi cu toţii sătui de război. V-aţi săturat să cheltuiţi atâţia bani pe războaie. V-aţi săturat să tot cheltuiţi bani pentru a vă aranja trupurile, ca să simţiţi mai puţină ură-de-sine. V-aţi săturat să tot cheltuiţi bani pe maşini şi case de lux pentru a impresiona nişte oameni care nici măcar nu vă plac. Este timpul să opriţi această nebunie. Vă distrugeţi frumoasa planetă; distrugeţi această lume frumoasă care are nevoie de îngrijire şi atenţie plină de iubire. Şi vă distrugeţi pe voi înşivă, ţinându-vă închişi în materie şi în fizic, atunci când există lumi şi tărâmuri deasupra fizicului despre care nu aveţi nicio idee.

Voi le numiţi Ceruri şi credeţi că veţi ajunge acolo când veţi muri, dar nu acesta este adevărul. Veţi ajunge pe tărâmuri care sunt pe aceeaşi vibraţie cu lumea voastră lăuntrică – nu masca pe care o prezentaţi lumii, ci lumea voastră interioară. Această vibraţie a minţii în care sunteţi cufundaţi, pe care o ascultaţi douăzeci şi patru de ore pe zi şi şapte zile pe săptămână, este vibraţia în care veţi ajunge.

Vi se va oferi un răgaz temporar. Vi se vor arăta greşelile pe care le-aţi făcut. Vi se vor arăta ocaziile pe care le-aţi pierdut sau oportunităţile minunate de care aţi profitat şi veţi da un fel de socoteală. Dar nu va fi nicio judecată în termeni de păcat sau pedeapsă. Vi se va arăta doar unde aţi fi putut face alegeri mai bune. Vi se va arăta unde aţi omis să faceţi anumite lucruri necesare. Vi se va oferi din nou o altă existenţă fizică în care să puteţi face alegeri diferite şi vi se vor oferi ocazii de a lua alte decizii.

Dar nu aşteptaţi să vină moartea, dragilor. Scopul vieţii voastre este acesta – să vă treziţi. Nu continuaţi să repetaţi ciclul nesfârşit al încarnărilor fizice – rămânând adormiţi, suferind şi crezând că lumea materială este tot ceea ce există. Această lume materială vi se oferă pentru a vă arăta unde anume sunteţi alăturea cu drumul şi, dacă veţi interpreta corect indicaţia, atunci vă veţi crea o minte nouă. Iar din aceasta, veţi crea o lume nouă.

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
9 aprilie 2021