<  Cuprins "ISUS - Autobiografia mea"

Cap.23: Egalitatea

- capitolul douăzeci şi trei -

Egalitatea

M-am întors pentru a continua dictarea acestei cărţi splendide. Nu sunt arogant când spun că este splendidă. Splendoarea este a lui Dumnezeu şi este în armonie cu adevărul. Splendoarea este ceea ce sunteţi. Cei mai mulţi dintre voi, desigur, nu vă vedeţi propria splendoare, iar ăsta-i un aspect întunecat al conştiinţei voastre.

Aceasta este consecinţa foarte multor secole de depreciere a oamenilor şi de a le cere să-şi inhibe pasiunile, tendinţele şi curiozităţile naturale. Privind în istorie, au existat numeroase persecuţii dureroase în această privinţă. Voi vorbi un pic despre relaţiile dintre bărbaţi şi femei din această perspectivă, pentru că această moştenire dă acum roade în societatea voastră şi voi nu prea înţelegeţi diferenţa energetică, aşa cum o vedem noi de pe această parte a vălului.

Temele arhetipale

Societatea voastră este foarte orientată spre masculinitate şi feminitate. Imaginile voastre sunt foarte specifice. Aveţi în minte imaginea eroului sub forma unui bărbat musculos, cu o sabie în mână sau, poate, cu un telefon mobil, călărind un armăsar sau un Lamborghini pentru a salva femeia. Acestea sunt imaginile arhetipale cu care sunteţi familiarizaţi. Femeii i se cere să-şi dezvolte aspectul fizic pentru a-şi etala corpul, ca şi cum ar fi o momeală pentru a prinde un peşte frumos, mare şi suculent. Aceasta este o temă de bază în societatea voastră. Desigur, există multe permutări şi variaţii. Există, desigur, oameni care îşi dezvoltă intelectul; există, desigur, oameni care îşi dezvoltă creativitatea. Generalizăm acum, aşa că nu puneţi la inimă. Generalizăm şi vă oferim o analiză teoretică a vibraţiei emanate de societatea voastră.

Aşadar, aveţi femeia, care poate este dezvoltată mental şi emoţional în multe feluri, dar totuşi simte un impuls automat de a-şi pune în evidenţă frumuseţea ca pe o momeală. Acest lucru este foarte degradant din punct de vedere energetic şi, urmând aceste structuri create artificial, ea se lipseşte de o mare forţă creatoare şi de multă energie a iubirii.

Desigur, acestea vi se par normale şi sunt normale pentru voi, dar nu sunt naturale. Starea voastră naturală este una de parteneriat; starea naturală este cea de egalitate. Fiecare aveţi calităţi diferite, dar nu uitaţi că acestea sunt manifestări ale separării. Iar „alăturarea” voastră este remediul pentru separare şi, prin urmare, aşa am dori să abordăm această problemă. Am vrea să vedeţi diferenţa dintre cele două sexe ca soluţia problemei. Ea este, de asemenea, şi problema, dar problema conţine întotdeauna soluţia; acesta este darul Spiritului! Spiritul îţi aduce în cale problemele, astfel încât să poţi vedea unde anume nu te armonizezi cu adevărul. Gândiţi-vă la asta în legătură cu separarea dintre corpul masculin şi cel feminin.

Aţi creat aceste structuri fizice pentru a reprezenta separarea. Acestea sunt concepute în acest scop, deci ele subliniază diferenţele dintre bărbaţi şi femei. Ele întruchipează, la propriu şi la figurat, toate calităţile de care sunteţi separaţi. Aceasta este experienţa de aici şi aceasta este bătălia dintre sexe. De fapt, voi experimentaţi bătălia dintre sexe, diferenţele dintre energiile masculine şi cele feminine, care ar trebui să fie conţinute, echilibrate şi egale în fiecare dintre voi.

Calităţile feminine sunt creativitatea, receptivitatea, intuiţia, blândeţea, cooperarea şi capacitatea de a avea mai multe faţete. Calităţile masculine sunt acţiunea, judecata, războiul, mecanizarea şi intelectul. Bineînţeles, pentru că societatea voastră este patriarhală de foarte mult timp, aceste ultime valori sunt profund încorporate în ea. Se închină la valorile masculine. Valorile feminine sunt ironizate; valorile feminine sunt privite de sus în jos şi considerate mai slabe. Această atitudine se manifestă în toate aspectele lumii.

Experimentaţi realitatea sexului opus

Asistaţi la distrugerea mediului Pământului. Aceasta este efectul unei energii masculine. Energia feminină iubeşte natura. Energia feminină se va întinde uşurel într-o poiană luminată de soare printre ramurile copacilor şi va visa la iubitul ei. Aceasta este energia feminină. Desigur, cei care sunteţi bărbaţi veţi găsi destul de atrăgător acest mic fragment despre energia feminină. Credeţi că asta ar fi minunat şi pentru voi, să staţi întinşi într-o poiană însorită şi să aşteptaţi ca iubita să vină să vă mângâie şi să fie bună cu voi.

Trebuie să vă asumaţi personal corecţia acestei atitudini. În privinţa energiei sexuale, în această societate, sunteţi cu toţii puternic condiţionaţi de masculinitatea sau feminitatea voastră. Dar trebuie să dezvoltaţi în voi acele calităţi pe care le reprezintă sexul opus. Experienţa voastră în acest sens va fi complet individuală. Veţi avea fiecare o experienţă proprie despre ce înseamnă pentru voi masculinitatea, dacă sunteţi femeie, şi ce înseamnă pentru voi feminitatea, dacă sunteţi bărbat. Acestea sunt calităţile care vă lipsesc. Acestea sunt calităţile de care aveţi nevoie, chiar dacă le priviţi în derâdere sau cu dispreţ.

Aceasta este o experienţă umilitoare, în special pentru bărbaţi, deoarece ei au dominat şi domină lumea. Au fost la comandă, ca să zicem aşa, iar calităţile lor sunt apreciate în societate. Societatea voastră se autodistruge, din cauză că este dezechilibrată. Nu are aspectul feminin reprezentat în mod adecvat în guverne, în industria medicală, în instituţiile financiare sau în programele sociale.

Echilibraţi energiile din societate

Dacă femeile ar fi responsabile de aceste lucruri, aţi vedea o lume cu adevărat foarte, foarte diferită, dar şi ea s-ar putea dezechilibra, dacă nu ar exista energia masculină. La început, trebuie o echilibrare exterioară. Trebuie să vezi cum poţi fi mai puternic acolo unde eşti slab, cum poţi fi mai blând acolo unde eşti dur, genul acesta de balansări. Apoi, trebuie să intri înlăuntru. După cum tot spunem, aceste comportamente apar din condiţionările voastre. Ele apar din mintea instruită în acest sistem, care sistem a fost patriarhal. A dominat femeile într-un mod agresiv. A detestat femeile, le-a întemniţat şi le-a luat drepturile. Încă o face în multe părţi ale lumii; dar aici ne adresăm lumii occidentale.

Multe femei din societatea occidentală civilizată sunt agresate zilnic de bărbaţii din viaţa lor, fapt care este considerat acceptabil. Multe femei sunt plătite mai puţin pentru munca pe care o fac, de calitate egală cu cea a bărbaţilor care fac aceeaşi treabă. Nu contează dacă munca este făcută de bărbaţi sau de femei. Sunteţi toţi egali între voi. Terenul de joc trebuie să fie nivelat, dar acest lucru trebuie să se facă printr-o înţelegere mentală. Trebuie să vină din înţelegerea faptului că aceste structuri fizice, aceste corpuri masculine şi feminine în care locuiţi, sunt reprezentări ale separării.

Sexualitatea sacră şi Mintea Divină asexuată

Această discuţie ne conduce la subiectul sexualităţii sacre în actul de împerechere. Când vă alăturaţi cele două corpuri separate cu gândul la Unime, cu gândul la contopirea în Mintea Divină, atunci sunteţi pe drumul cel bun şi veţi simţi cum vă umplu marile energii ale Spiritului. Dar atâta timp cât veţi realiza uniunea sexuală cu gândul la diferenţe – cu gânduri de inferioritate, dacă vă simţiţi slabi sau dominaţi, sau cu gânduri de superioritate dacă vă simţiţi puternici – atunci veţi întări separarea, deoarece pe asta vă focalizaţi; aceasta este energia separării. Nu este energia iubirii şi a Minţii Divine.

Oricum, Minţii Divine nu-i pasă de corpuri. Din punctul nostru de vedere, bărbatul şi femeia nu există. Spiritul poate avea o anumită experienţă într-o formă feminină şi o altă experienţă într-o formă masculină, dar această experienţă este preluată de spirit fără niciun ataşament de forma ori dimensiunea corpului sau de orientarea sexuală. Deci, aceste informaţii sunt asexuale. Suntem asexuaţi, cei de pe partea aceasta. Mă prezint ca bărbatul Isus; aceasta este povestea pe care o relatăm aici, aşa că se potriveşte scopului de reeducare a voastră. Totuşi, vin printr-o formă feminină [mediumul], astfel încât să nu fiţi captivaţi de masculinitatea mea. Ea nu ar servi scopului meu, deoarece ar fi legată de trup. Învăţătura vieţii mele, după cum este revelată în această autobiografie, este că trupul nu are nicio importanţă. Nu este real, ci este un aspect al separării şi trebuie depăşit.

Nu trebuie nici negat în sensul religios. Nu trebuie să vă biciuiţi sau să purtaţi cămăşi de păr sau să vă refuzaţi manifestarea sexuală sau exprimarea creatoare. Nu asta spun. Ci spun că trebuie să înţelegeţi ce este corpul şi cum funcţionează şi cum să vindecaţi separarea. Separarea este vindecată prin minte, deoarece mintea este cea divizată, iar mintea divizată manifestă corpurile separate, corpul masculin şi cel feminin. Nu trebuie să vă fie ruşine de acest lucru, dar trebuie să înţelegeţi ce se întâmplă, ca să puteţi vindeca divizarea.

Divizarea nu este fizică, dar trăiţi într-o lume creată de mintea voastră divizată şi, până când nu vindecaţi complet mintea, va trebui să faceţi faţă acestor diferenţe fizice. Va trebui să vă confruntaţi cu aceste manifestări fizice de separare, iar corpul vostru fizic masculin şi cel feminin reprezintă această scindare. Vrem să vindecăm scindarea. Vrem să readucem acea minte divizată înapoi la Unitate. Asta înseamnă răscumpărarea creştină: reorganizarea şi reîntregirea minţii divizate a ego-ului.

Bătălia dintre sexe

Mai întâi, trebuie să îţi remodelezi mintea. Poţi deja să-ţi schimbi comportamentul, dacă acest material informativ trezeşte o rezonanţă în tine. Dacă simţi adevărul şi dragostea şi dăruirea necondiţionată de înţelepciune din aceste pagini, atunci ştii că te poţi privi obiectiv în acest moment şi poţi cerceta care este energia ta masculină, care este energia ta feminină, unde ai dezechilibre şi cum tratezi membrii sexului opus. Dacă eşti femeie, ţi-e frică de bărbaţi? Dacă da, trebuie să începi să te împrieteneşti cu unii dintre ei. Alege-ţi partenerii şi prietenii cu înţelepciune; nu ai niciun motiv să o faci pripit. Dar nu ai niciun motiv nici să îţi întăreşti teama.

Dacă ai fost rănit în trecut de un membru al sexului opus, practică iertarea pentru a vindeca acea ruptură dintre tine şi cealaltă jumătate a populaţiei cu care coabitezi pe această planetă. Trebuie să pricepi că nu poţi avea ca duşmani jumătate din populaţia planetei. Trebuie să ierţi sexul opus. Trebuie să-i ierţi pentru orice crezi că ţi-au făcut şi să priveşti în interiorul tău cu sinceritate pentru a înţelege ce sunt energiile masculine şi feminine. Bărbatul şi femeia, yang-ul şi yin-ul, puternicul şi blândul, activul şi hrănitorul: Aceste diferenţe sunt bine cunoscute în societatea voastră acum. Nu-i nevoie să le detaliem la infinit, dar trebuie să te uiţi la tine.

De exemplu, dacă eşti femeie şi urmăreşti ardent să ai o viaţă materialistă şi o carieră activă, dominatoare, poate că te vei uita la unele aspecte din tine şi te vei întreba: „De ce fac asta?” Ce face partea ta feminină? Eşti creativă? Eşti receptivă? Eşti blândă? Eşti bună? Sau ai preluat trăsăturile masculine ale societăţii? Nu te învinovăţim pentru acest lucru: Ele te fac să ai succes în paradigma acestei societăţi. Nu suntem aici pentru a te judeca. Suntem aici pentru a sugera echilibrul, reîntregirea şi reunificarea.

Dar totul începe cu tine. De aici începe războiul dintre masculin şi feminin, bătălia dintre sexe, să zicem aşa, şi discrepanţele de putere. Reintegrarea şi reunificarea nu pot veni într-o minte care nu se cunoaşte pe sine. Nu pot veni într-o minte care nu analizează ce face, ce gândeşte sau ce simte, aceste laturi ale autocunoaşterii de sine. Trebuie să te cunoşti pe tine însuţi şi să-ţi cunoşti cultura. Trebuie să ştii pe ce se bazează cultura voastră. Trebuie să înţelegi care este istoria culturii voastre – nu ca să îi analizezi defectele sau să dai vina pe ea, ci ca să o înţelegi.

O revoluţie a iubirii

Această cunoaştere are acelaşi rol ca orice altă cunoaştere. Nu veţi desface motorul maşinii fără a studia manualul sau fără a angaja un mecanic. Dar nu trebuie să angajaţi un mecanic spiritual. Trebuie să o faceţi singuri. Această lume este în întregime auto-creată, aşa că voi trebuie să faceţi lucrarea. Din acest motiv, a avea intermediari nu prea funcţionează, cum sunt preoţii, care vă tot învaţă şi vă iau puterea.

Vreau să creez o revoluţie a iubirii pe această planetă. Asta am vrut mereu să creez. Acesta a fost scopul meu, în vecii vecilor, amin. Vreau să creez o revoluţie a iubirii, prin care să vă auto-cunoaşteţi şi să vă observaţi comportamentul, gândurile şi sentimentele şi să învăţaţi cum să ajungeţi într-o stare de pace, de acceptare şi bucurie deplină. În această stare, putem comunica cu voi şi vă putem transmite informaţii. Dar, desigur, mulţi dintre voi sunteţi speriaţi de noi, iar acesta este un alt subiect pe care îl vom aborda aici.

Va trebui să limităm subiectele. Am putea să tot continuăm despre societatea voastră. Există multe, multe probleme cu care vă confruntaţi şi de aceea suntem aici. Vă iubim. Vrem să vindecăm mintea divizată şi vrem să vindecăm lumea voastră în agonie. Vrem să vindecăm războaiele, pedepsele şi frustrările pe care mulţi dintre voi le simt în viaţa proprie şi pe toată planeta în acest moment.

În ceea ce priveşte egalitatea, din punctul de vedere al Spiritului, toţi aveţi aceeaşi valoare. Am demonstrat asta prin parteneriatul meu cu Maria. Am demonstrat asta prin învăţăturile pe care le-am oferit femeilor, dar nu la vedere, din cauză era periculos ca femeile să fie învăţate în mod public. Li se puneau nişte restricţii ridicole, lucru inacceptabil. Cei dintre voi care le puneţi restricţii femeilor din viaţa voastră, deoarece simţiţi că este dreptul vostru, greşiţi şi vrem să încetaţi cu treaba asta.

Vrem să priviţi femeile din viaţa voastră, partenerele sau fiicele sau prietenele voastre, ca fiind egale cu voi, pentru că, în ochii lui Dumnezeu, ele sunt absolut egale. Dumnezeu nu creează separarea; voi aţi creat separarea. Aţi adus în lume această energie fragmentată prin credinţa voastră în individualitate, separare şi interese egoiste.

Aşadar, vei începe să aduci vindecarea, la început, prin practica iertării, prin înţelegere-de-sine şi prin studierea şi citirea informaţiilor bazate pe adevăr. Dar dacă eşti singur, dacă nu ai reuşit să găseşti acel partener minunat şi sacru, atunci ai o lucrare de făcut. Acea fiinţă nu a sosit încă, din cauza a ceva ce există în mintea ta. Acea fiinţă nu vine din cauza convingerilor neadevărate din mintea ta. Unificarea sau unitatea este adevărata ta stare. Când nu eşti fericit, când nu eşti unit, când nu eşti în comuniune cu fraţii şi surorile tale, ceva nu este în regulă. Ceva este dizarmonios în mintea ta şi se manifestă ca separare, singurătate sau izolare. Aceste experienţe pot fi vindecate. Ele pot fi vindecate urmând aceste practici. Ele pot fi vindecate prin iertare.

Acesta este întotdeauna primul pas în transformarea minţii. De ce? Deoarece judecata întăreşte separarea şi, atâta timp cât îi judecaţi pe alţii, voi întăriţi starea în care se află lumea, cea de suferinţă, separare, izolare şi critici. Judecata vă cauzează toate problemele; ea vă provoacă bolile, provoacă divorţurile, provoacă războaiele. Deci, întotdeauna, începeţi întotdeauna cu iertarea.

Bărbaţii şi femeile sunt egali în ochii lui Dumnezeu. Nu există nicio diferenţă. Structurile voastre ierarhice şi istoria voastră patriarhală, dominată de bărbaţi, au aruncat un voal iluzoriu asupra adevărului, dar acum este timpul ca acest voal să fie ridicat. Orice biserică care refuză egalitatea femeilor este în dizarmonie cu adevărul. Orice învăţătură care vă învaţă inegalitatea dintre bărbaţi şi femei este nealiniată cu adevărul. Dumnezeu este conştiinţa unităţii. Nu există separare şi aşa veţi recunoaşte adevărul, prin demonstraţia acestui fapt. “Prin roadele lor îi veţi cunoaşte”. Examinaţi roadele oricărei învăţături. Dacă roadele sale sunt războiul, separarea, subjugarea sau exploatarea unei fiinţe, atunci veţi şti că acea învăţătură nu se aliniază cu adevărul. Nu există nicio fărâmă de energie a lui Dumnezeu în ea. Dumnezeu este iubitor, Dumnezeu este imparţial, Dumnezeu este bun şi Dumnezeu este generos cu toate fiinţele. Dumnezeu este iubire. Acesta este comentariul nostru asupra acestui subiect. Credem că ne-am făcut înţeleşi cât se poate de clar.

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
11 aprilie 2021