<  Cuprins "ISUS - Autobiografia mea"

Cap.24: Pasiunea şi scopul vieţii

- capitolul douăzeci şi patru -

Pasiunea şi scopul vieţii

După cum v-am spus de multe ori, sistemul vostru de ghidare vă spune exact unde ar trebui să fiţi şi pe ce ar trebui să vă focalizaţi. Când se manifestă sistemul de ghidare sau pasiunile voastre, vi se oferă nişte indicii pe ce cale ar trebui să o luaţi. Totuşi, această cale va părea foarte tulbure şi întunecată dacă mintea voastră este derutată de condiţionări şi învăţături neadevărate. Numai clarificarea minţii vă poate oferi înţelegerea corectă a sistemului de îndrumare.

Lucrurile mici

Sistemul de ghidare vă va arăta care vă este scopul şi vocaţia. Dar după cum vi s-a spus de multe ori de-a lungul acestui text, aţi fost condiţionaţi să nu ascultaţi de acele pasiuni şi de acel scop. Încă de la începutul vieţii, aţi fost învăţaţi să nu vă urmaţi sistemul de ghidare. Aţi fost învăţaţi să nu ascultaţi de acest minunat cadou care v-a fost dat, care este ca un fir de care să vă ţineţi pe drumul spre Acasă.

Aţi fost învăţaţi că micile voastre dorinţe – ce mâncare vă place, cât de devreme vă treziţi, chestiuni de genul ăsta – ar fi lipsite de importanţă. Dar pasiunea şi scopul vostru sunt ascunse în aceste mici detalii. Dorinţele voastre, înclinaţia de a vă întoarce la stânga sau la dreapta, acestea sunt ghizii voştri; ele sunt profesorii care vă vorbesc. Aceasta este limba în care vă vorbim, dar nu puteţi pricepe această limbă dacă sunteţi plini de frici, de îngrijorări şi preocupări cu privire la lumea materială.

De-a lungul istoriei, vi s-a spus că trupul nu este sacru, că emoţiile sunt de la diavolul şi că nu trebuie să vă urmaţi pasiunile. Acestea sunt sfaturile învăţătorilor din Biserică. În societatea modernă, vi se spune să faceţi orice doriţi, dar în schimb, sunteţi învăţaţi foarte multe lucruri în procesul de condiţionare, în special în procesul de educaţie, care vă fac să înlocuiţi acest sistem de ghidare, care-i atât de important pentru a vă regăsi pe voi înşivă şi atât de important pentru noi ca ghizi şi învăţători.

Opriţi zgomotul de fond pentru a reveni la Unitate

Suntem mereu aici, aşteptând o fisură în armura minţii tale. Mintea, acest creator puternic, dar necultivat, este plină de îngrijorări şi de zgomot de fond. Este ca un aparat de radio neacordat pe frecvenţa exactă şi cu volumul dat tare, postul nefiind clar recepţionat. Pentru noi, este o situaţie dureroasă. Când ai o teamă, îndoială, îngrijorare sau judecată, aceste vibraţii negative, inferioare, creează un bruiaj între tine şi noi. Şi este treaba ta să opreşti zgomotul de fond. La fel cum, dacă radioul îţi aparţine, atunci alte persoane din cameră nu-ţi umblă la aparat, nici noi nu ne atingem de radio. Trebuie să o faci singur. Aici ţi se oferă liber-arbitru. Ţi se oferă posibilitatea de a te concentra pe ceea ce vrei să te concentrezi în experienţa ta de viaţă.

Eşti atât de iubit, încât ţi se oferă posibilitatea de a păşi în individualitate şi în separare, dar nu ai fost abandonat, chiar dacă aşa simţi. De fapt, tu eşti cel care a abandonat Unitatea. Tu ne-ai abandonat, să zicem aşa. Nu o mai ştii. Nu-ţi mai aminteşti conştient, dar ai aceste sentimente de vinovăţie şi frică. Ai ascuns adevărul şi acum te confrunţi cu aceste frici. Numai prin clarificarea minţii va putea reveni liniştea în sistemul tău de ghidare. Şi subliniem: Trebuie să-ţi linişteşti mintea; nu o putem face noi pentru tine.

Aşteptăm să ajungi în acel spaţiu de linişte, aşteptăm să ajungi la practicile de meditaţie şi la practicile de iertare. Iertarea linişteşte mintea şi opreşte ranchiunile ego-ului. Opreşte agresiunea neîncetată a ego-ului asupra altor fiinţe, locuri şi lucruri; iar în această linişte putem să comunicăm cu tine.

Acum, când mintea s-a liniştit, îţi vei auzi mai tare pasiunile şi îndrumările. Când eşti concentrat pe poveştile de groază şi criticile ego-ului, nu poţi auzi sugestiile tăcute pe care ţi le facem. Noi, cei de pe partea aceasta, nu suntem nişte brute dominatoare. Venim la tine cu dragoste, compasiune şi blândeţe, aşa cum face dragostea. Iubirea este întotdeauna bună şi blândă şi nu urlă porunci, aşa cum face mintea ego-ului. Când mintea ego-ului urlă porunci, nu ne poţi auzi sau nu poţi să simţi îndemnurile blânde şi subtile ale iubirii către ceea ce te bucură, ce preţuieşti şi către activităţile unde pui pasiune. Acestea sunt modurile esenţiale în care vă vorbim.

Vă vorbim prin gânduri calde; vă vorbim prin idei iubitoare. Vă vorbim prin inspiraţie, prin cântec, prin dans. Aşa vă vorbim, prin imagini şi, uneori, prin sunete. Puteţi auzi coruri sau, uneori, sunete în urechi. Mulţi dintre voi nu vă daţi seama că asta este o vibraţie ce provine din non-fizic. Credeţi că ar fi ceva în neregulă cu corpul; nu este neapărat. Vă putem produce experienţe cu lumină, sunet sau imagine în foarte multe moduri diferite. Nu vă vorbim întotdeauna în cuvinte ca acum.

Aici avem o excepţională demonstraţie de claritate. Prezentul medium a deschis calea pentru această comunicare directă prin practica ei de iertare şi prin urmarea recomandărilor din “Cursul de miracole”, pe care le-am transmis acum foarte mulţi ani în planul vostru fizic. Abia acum intră în conştiinţa colectivă. Desigur, asta-i cartea pe care ar trebui să o citiţi, dacă doriţi cea mai rapidă clarificare a minţii. Dar dacă pare prea dificilă, este din cauză că unele minţi nu pot tolera limbajul sau disciplina cerută de acea carte.

Dacă v-aţi săturat să nu aveţi poftă de viaţă, dacă ştiţi că slujba voastră nu vă reprezintă, atunci trebuie să faceţi ceva. Trebuie să începeţi să vă clarificaţi mintea. Acordaţi-vă câteva minute pentru a vă evalua sincer calitatea gândurilor, calitatea ideilor din minte, şi veţi vedea că există multă frică acolo. Veţi vedea că acolo există mânie sau o judecată a altor fiinţe sau a propriei fiinţe. Nu contează dacă îi judecaţi pe alţii sau pe voi înşivă. Din punctul nostru de vedere, este tot un zgomot de fond.

Realizaţi conexiunea

Prin liniştirea minţii veţi începe să primiţi informaţii despre scopul şi despre pasiunile voastre. Dar mai întâi, trebuie să aveţi respect pentru propria persoană. Aceia dintre voi care aţi fost condiţionaţi să nu vă ascultaţi, să nu faceţi ceea ce doriţi să faceţi, să nu vă urmaţi dorinţele propriei inimi, mai întâi trebuie să vă reorganizaţi mintea pentru a putea simţi legătura cu pasiunile, cu scopul vostru în viaţă.

Mulţi dintre voi, dacă sunteţi întrebaţi ce aţi face dacă aţi fi liberi, nu aveţi niciun răspuns. Asta nu înseamnă că scopul vostru a dispărut. V-aţi născut cu toţii având un scop superior. E adevărat că aveţi nişte idoli la care vă închinaţi; că v-aţi urmat poftele şi distracţiile în călătoria voastră în separare, dar aveţi şi un scop mai înalt. Fiecare dintre voi are un talent; fiecare dintre voi are ceva care îi produce o mare bucurie. Poate că aţi rupt legătura, dar vă puteţi reconecta. Puteţi reface conexiunea, dar ea vine din Mintea Divină. Prin urmare, trebuie să vă puneţi într-o stare de vibraţie în acord cu Mintea Divină înainte de a putea primi această indicaţie plină de entuziasm de la ceea ce numiţi Dumnezeu sau Tot-ceea-ce-este.

Eu sunt conectat la acea Energie. Sunt aici pentru a vă ajuta să vă clarificaţi mintea. Sunt aici pentru a vă inspira, încă o dată. Sunt aici să vă învăţ. Sunt aici ca să-mi revendic numele pentru a face bine. Sunt aici pentru a-mi revendica numele pentru iubire. Sunt aici pentru a-mi revendica numele pentru rolul pedagogic pe care l-am avut dintotdeauna. Am continuat să predau de când s-a încheiat întruparea mea, cu atâtea sute de ani în urmă. Dar voi nu cunoaşteţi asta. Din cauza învăţăturilor Bisericii, credeţi că s-a lăsat tăcerea în ultimii 2000 de ani, cu excepţia unor lideri foarte speciali, autorizaţi de ea. Dar nu este cazul. Am vorbit multor oameni de-a lungul acestor secole. Unii dintre ei se aflau în condiţii de claustrare, precum mânăstirile sau schiturile. Multe fiinţe au fost prea îngrozite pentru a-mi asculta vocea. Au văzut imagini cu mine şi s-au rugat la mine. Desigur că foarte mulţi oameni se roagă la mine în fiecare zi şi apreciez această conexiune, dar să-mi audă vocea sau să asculte răspunsul meu? Pentru ei, ar fi ceva înspăimântător.

Deci, aceasta este una dintre barierele cu care ne confruntăm: groaza voastră privind comunicările venite din non-fizic, teroarea posedării şi teama de a vă pierde controlul conştiinţei. Aceasta este o sămânţă malefică implantată de fiinţe care nu doresc să vă aventuraţi în acest tărâm. Au stabilit că îşi pot menţine puterea asupra voastră numai dacă vă simţiţi neputincioşi. Iar eu, bineînţeles că predic pentru a vă spori puterea. Nu vă învăţ aceste lucruri pentru a v-o scădea.

Accesaţi-vă propria putere

Noi, cei de pe această parte, vrem să vă cunoaşteţi natura divină. Vrem să aflaţi ce putere deţineţi. Dar puterea trebuie folosită cu discreţie. Puterea trebuie folosită cu dragoste. Puterea trebuie folosită fără ca ego-ul să-şi exercite atacurile crude şi nemiloase asupra unor fiinţe. Acestea sunt primele lucruri pe care trebuie să le aveţi în vedere, ca să observaţi când vă judecaţi pe voi înşivă sau pe alţii şi ce vă declanşează frica. Acestea sunt creaţiile voastre; acestea sunt terorile fabricate de voi care vă menţin limitaţi şi mărunţi, împiedicându-vă expansiunea conştiinţei pe care noi v-o oferim.

Dacă doreşti să-ţi accesezi pasiunea şi vocaţia, acest dar de la Dumnezeu (dacă vrei să-l numim aşa), această nouă poveste trebuie să înceapă de la tine. Va începe de la tine, care observi cum te simţi. Va începe de la tine, care asculţi ideile ce-ţi vin în mintea liniştită. Acesta va fi primul pas. Dacă încă nu ţi-ai găsit pasiunea, dacă încă nu ai fost dăruit cu creativitate şi o înţelegere de sine care te orientează clar în viaţă, dacă te simţi pierdut în lume, dacă simţi că nu ai fi ceea ce ar trebui să fii, atunci să ştii că lipseşte ceva important din viaţa ta. Începe să urmezi recomandările privind iertarea şi cercetează-ţi fricile din minte. Înfruntă-ţi temerile cu curaj şi înţelege de ce sunt ele acolo, de ce le produci în minte.

Noi nu putem să ne luptăm cu fricile tale în locul tău. Vom aştepta până când vei căpăta pacea, până când îţi vei ridica vibraţia suficient de mult ca să putem ajunge la tine. Asta înseamnă liniştirea minţii. Vocile din capul tău – aceste voci agresive, critice, înfricoşătoare – nu sunt adevăratul tău sine. Adevăratul tău sine este una cu Dumnezeu, chiar dacă tu simţi că ai fi separat. De fapt, ai permis unui străin să-ţi intre în minte, iar el îţi spune poveşti pline de neadevăr, minciuni, frici şi paranoia, şi ai confundat vocea aceea cu a ta. Nu este vocea ta. Este neadevărul pe care l-ai învăţat de la alte fiinţe care nu ştiau ce fac. Sunt concepţiile de vibraţie inferioară care călătoresc de-a lungul şi de-a latul planetei voastre.

Gândurile nu dispar. Ele se coagulează în grupuri şi sunt accesate de sistemul vostru de ghidare. Dacă sistemul de ghidare este dereglat şi sunteţi fricoşi şi speriaţi din cauza învăţăturilor neadevărate, veţi accesa gândurile inferioare. Pe măsură ce începeţi să vă hrăniţi cu informaţii noi prin studierea acestor texte veridice, vă veţi ridica vibraţiile şi veţi putea să vă acordaţi la ideile noastre cu vibraţii superioare, inspiraţiile noastre de vibraţie superioară. Atunci veţi începe să vă accesaţi adevăratul scop şi adevărata pasiune.

Adevăratul vostru scop este să vă treziţi. Adevăratul vostru scop este să părăsiţi acest Pământ tridimensional. Într-adevăr, în poveştile spuse de Biserică, vi se spune că Cerul este scopul final. Dar nu prin moarte veţi ajunge în Cer; ci prin trezire veţi ajunge în Cer. Numai prin trezire vă veţi ridica vibraţia suficient de mult pentru a vă alătura nouă în sferele non-fizice, care sunt încântătoare, pline de dragoste şi complet diferite de lumea în care vă aflaţi.

Lumea voastră este iluzorie. Veţi întâlni foarte multe tărâmuri magnifice după ce vă veţi trezi. Dar mai întâi trebuie să înţelegeţi ce vă faceţi singuri; că poveştile pe care vi le spuneţi sunt false. Un astfel de material informativ vă aduc prin această carte. Vă spun povestea vieţii mele, ca să vă înţelegeţi propria dumnezeire, ca să înţelegeţi că aţi fost hrăniţi cu ficţiuni timp de foarte multe secole în numele lui Isus.

Vă hrănesc acum cu povestea mea reală. Vă hrănesc acum cu energia mea. Veţi simţi dragostea; veţi simţi bucuria. Veţi simţi libertatea; vei simţi pasiunea. Pasiunea şi scopul meu este să vă învăţ, acesta a fost întotdeauna pasiunea şi scopul meu. Aşa că vreau să vă găsiţi propria voastră pasiune şi scop, căci aveţi un dar pentru această lume. Aveţi un talent magnific pe care, poate, nu vi l-aţi descoperit, dar el poate fi accesat clarificându-vă mintea, purificându-vă şi iertându-vă trecutul şi rămânând în prezent cu toată conştiinţa, concentraţi pe ceea ce alegeţi să faceţi în acest moment, ce vă aduce bucurie în acest moment. Aşa vă veţi găsi calea; aşa veţi descoperi această experienţă foarte frumoasă, care este viaţa trăită cu pasiune.

Am vorbit destul pe acest subiect; aţi prins esenţa. Trebuie să căpătaţi pacea. Trebuie să fiţi dispuşi mai întâi să vă dezvăţaţi şi apoi să învăţaţi de la început. Trebuie să vă ştergeţi din minte credinţele bazate pe ură, îngustime de vedere şi limitare, şi trebuie să vă impregnaţi în minte ideile despre divinitate, dragoste şi creativitate. Aceasta este sarcina voastră, aceasta este calea spre fericire şi calea către pace.

Există multe trepte pe această scară, dar nu vă îngrijoraţi cum o să ajungeţi în vârf. Tot ce trebuie să ştiţi este că acesta este locul perfect pentru voi în acest moment. Aţi ajuns la punctul perfect de conştientizare combinată cu informare, şi v-a venit vremea. A venit vremea să vă schimbaţi viaţa. Începeţi să iertaţi acele fiinţe, locuri şi lucruri pe care le-aţi urât, antipatizat sau regretat. Începeţi să vă îngrijiţi complexul corp-minte, hrănindu-l cu alimente sănătoase, plăceri sănătoase şi idei sănătoase fondate pe adevăr.

Nu vă gândiţi la viitor. Nu ştiţi ce vă rezervă viitorul. Când îţi transformi conştiinţa în momentul prezent, viitorul se schimbă mereu, aşa că nu are rost să încerci să citeşti viitorul, pentru că în acest moment – pe măsură ce ierţi, pe măsură ce iubeşti, pe măsură ce creşti, pe măsură ce îţi pasă de tine şi de fraţii şi surorile tale – îţi schimbi, literalmente, viitorul, clipă de clipă. Aşadar, rămâneţi în prezent şi urmaţi recomandările pe care vi le-am oferit în aceste texte, şi veţi descoperi că scopul vostru devine în fiecare zi tot mai clar.

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
12 aprilie 2021