<  Cuprins "ISUS - Autobiografia mea"

Întrebări şi răspunsuri

Nota mediumului: În timpul scrierii acestei cărţi mi s-a cerut să vin cu nişte întrebări la care Isus să răspundă, aşa că m-am întâlnit cu câţiva prieteni, căutând nişte întrebări potrivite, acele întrebări pe care i le-am putea pune. Aceşti oameni au pus nişte întrebări care, cu siguranţă, nu mi-ar fi trecut prin minte. Urmează întrebările şi răspunsurile minunate ale lui Isus.

Căsătoria

Cum arată căsătoria ideală?

Sunt uimit de munca pe care o faci în acest moment. Devii neînfricată în urmărirea aceluiaşi scop ca şi noi. Suntem cu toţii aici, căutând să aducem iluminarea pe această planetă, căutând să ameliorăm suferinţa minţii multor, multor fiinţe care au concepţii greşite şi se bazează pe credinţe false. Aşa ia naştere suferinţa.

Aveţi un sistem de ghidare care vă spune când sunteţi fericiţi. Aveţi un sistem de ghidare care vă spune când sunteţi trişti. Şi da, asta se leagă de întrebarea voastră despre căsătorie. Construim cadrul în care să ne însăilăm explicaţia. Această frază a mai fost folosită, aşa că o vom folosi din nou. Aveţi acest sistem de îndrumare, dar sunteţi învăţaţi de la o vârstă foarte fragedă să nu ţineţi cont de el. Încă din pruncie sunteţi învăţaţi să vă înăbuşiţi sistemul de ghidare.

Un bebeluş va plânge când este nefericit, iar părinţii vor face tot ce pot pentru a-l potoli. Îi vor distrage atenţia dându-i, de exemplu, o suzetă unsă cu ceva dulce sau un alt stimul senzorial. Iar apoi copilul va renunţa să mai solicite ceea ce îşi doreşte cu adevărat. Dar el nu vrea o suzetă. Vrea să fie ţinut în braţe; vrea să fie mângâiat; vrea să fie sărutat; vrea să fie hrănit; vrea multe, multe lucruri. Poate vrea băiţă sau mişcare fizică sau plimbare pe afară. Copilaşul ar putea cere astfel de lucruri, însă voi îl faceţi să tacă.

De aici începe procesul. Deci, este o chestiune profundă. De fapt, vă căsătoriţi cu o fiinţă căruia i s-a distrus sistemul de ghidare. Nu este complet distrus – continuă să ofere informaţii – dar încă din copilărie i-a fost blocată preocuparea pentru acest sistem de ghidare şi înţelegerea nuanţelor sale. Aşadar, avem nişte fiinţe rătăcite care încep să trăiască împreună într-un mariaj. Sunt rătăcite, pentru că nu mai au busolă.

Este exact acelaşi lucru cu a cere indicaţii de la cineva care s-a rătăcit în pustiu şi este dezorientat. Nu are rost să ceri acelei persoane sfaturi, pentru că ea nu ştie unde se află, şi aşa se întâmplă cu mulţi dintre voi din această societate. Nu ştiţi unde vă aflaţi. Nu ştiţi cine sunteţi şi nu ştiţi ce sunteţi.

Deci, pentru a răspunde la întrebarea voastră, acestea sunt informaţiile fundamentale care au semnificaţie în această chestiune. Dacă nu ştii cine eşti, dacă nu ştii ce eşti şi dacă nu ştii unde eşti, atunci nu ar trebui să te căsătoreşti cu nimeni! Acesta este primul răspuns la întrebare.

Dacă ţi-ai asumat sarcina să te cunoşti pe tine însuţi, să afli despre istoria ta şi despre adevărul naturii tale, atunci vei fi mai bine pregătit pentru căsătorie.

Pe măsură ce avansăm în chestiunea căsătoriei ideale, vedeţi că este foarte dificil de dat un răspuns aici şi acum. Dacă vrei să ai o căsnicie bună, trebuie să te simţi bine. Trebuie să te simţi bine cu ceea ce eşti şi unde te afli şi cine eşti. Trebuie să înţelegi că ai o natură divină. Trebuie să-ţi înţelegi corpul fizic, ce reprezintă el şi ce nu-ţi poate oferi. Trebuie să înţelegi că vezi realitatea într-un mod iluzoriu, printr-o proiecţie mentală. Acestea sunt liniile directoare de bază ale înţelegerii-de-sine, anume că realitatea este sinele reflectat înapoi către tine. Pentru ca să vă meargă bine în căsătorie, trebuie să aveţi o asemenea înţelegere elementară.

Multe fiinţe se căsătoresc în societatea voastră, dar sunt relaţii superficiale, deoarece acele fiinţe nu sunt în legătură cu adevăratul lor Sine. Nu au tangenţă cu adevărata lor natură. Prin urmare, un eu iluzoriu se căsătoreşte cu un eu iluzoriu, şi aici intră în scenă ego-ul. Când eşti într-o relaţie cu cineva, dar nu eşti aliniat cu adevărul, atunci ia comanda ego-ul.

Ego-ul este fiecare gând neadevărat pe care l-ai avut vreodată, fiecare credinţă falsă în care crezi şi fiecare minciună pe care ai înghiţit-o ca pe un adevăr. Ăsta este ego-ul. Ego-ul înseamnă concepte mentale, credinţa în separaţie, idei fără legătură cu ceea ce numiţi Dumnezeu sau Tot-ceea-ce-există sau Mintea Divină. Deci, când ego-urile se căsătoresc, apare o zonă de conflict, un război. Oamenii cred că trebuie să se atace reciproc. Oamenii cred că trebuie să facă abuzuri verbale şi cred că sunt separaţi. Acele fiinţe simt nevoia să se apere de tot felul de rele percepute şi imaginate.

Acesta este motivul pentru care mariajele arată aşa cum arată, cu infidelitate şi divorţ şi nefericire. Numai prin trezirea minţii veţi avea o căsătorie bazată pe adevăr. Înţelegeţi că persoana din faţă nu este diferită de voi, nu este altceva decât voi înşivă şi, de fapt, este un aspect al vostru reflectat înapoi către voi. Până nu înţelegeţi acest lucru, nu puteţi avea o căsătorie ideală.

Acum, nu vreau să par negativ sau cinic. Eu nu am acele trăsături, pentru că am atins acea stare care permite căsătoria ideală, pe care am trăit-o în încarnarea mea fizică, la sfârşitul vieţii mele cu iubita mea, Maria. Am avut abilitatea de a trăi în comuniune absolută unul cu celălalt, în dragoste necondiţionată, dar asta pentru că ego-ul meu fusese complet dizolvat. Am înţeles adevărul. Am înţeles cum funcţionează lumea şi am înţeles la ce servesc relaţiile. Maria, în acel timp şi loc, încă nu era iluminată, dar s-a iluminat mai târziu în acea încarnare fizică, cu ajutorul meu şi al altor entităţi non-fizice. Dar, aşa cum a fost cazul în căsătoria noastră, o fiinţă care este trezită nu mai cade în capcanele minţii ego-ului. Mintea trezită nu mai e tentată de bătălii şi certuri, represalii, ură şi limitarea energiei. Deci, când o fiinţă este complet deschisă, cealaltă fiinţă merge pe urmele ei.

Aici se aplică principiul rezonanţei, filosofia diapazonului. Când o fiinţă deţine o vibraţie ridicată, cealaltă fiinţă trebuie să rezoneze la acea vibraţie ridicată sau va pleca. Maria nu a plecat, aşa că a avut o singură opţiune: să-şi ridice vibraţia. Asta i-a facilitat iluminarea în acea încarnare fizică.

Pe scurt, calea către o căsătorie perfectă este cea de a elimina controlul ego-ului asupra minţii. Veţi avea un ego atâta timp cât veţi trăi în planul fizic, până când veţi ajunge la starea de iluminare, dar înţelegându-vă mintea egotică – adică dorinţa de a ataca, tendinţa de a respinge criticile şi credinţa că există separare – veţi deveni o persoană capabilă de căsătoria ideală.

Căsătoria ideală nu există în sine şi prin sine. Trebuie realizată. Este creată de fiinţele care sunt trezite. Este creată de fiinţele conştiente de principiile pe care le învăţaţi din acest material informativ. Deci, această întrebare nu prea are un răspuns. Căsătoria ideală apare doar în măsura în care o creaţi cu ajutorul minţii voastre vindecate. Aşa puteţi avea o căsătorie ideală.

Dacă însă căsătoria voastră nu este ideală, asta nu înseamnă că trebuie să fugiţi de ea. Acea căsătorie poate fi vindecată, dar trebuie vindecată de voi. Trebuie vindecată de unul dintre parteneri care îşi schimbă modul în care priveşte relaţia. Trebuie vindecată prin refuzul partenerului de a ataca, deoarece el sau ea ştie că asta nu-i va folosi la nimic. Trebuie vindecată prin faptul că partenerul îl iubeşte necondiţionat pe celălalt, indiferent de comportamentul egotic pe care îl manifestă celălalt. Când fiinţele manifestă un comportament urât, ele nu îşi arată adevăratul sine. Ele arată părţile care nu rezonează cu adevărul, iar singura modalitate de a reveni la unitate şi unime, la adevăr, este să le oferim iubire. Deci aceasta este soluţia la problemele conjugale. Să-ţi înţelegi propria minte egotică şi natura egotică a comportamentului partenerului. Recondiţionează-ţi propriul sine, astfel încât să începi să ierţi şi să refuzi să ataci, indiferent ce se întâmplă. Da, întoarce celălalt obraz; da, aşa v-am învăţat.

Deci, vei învăţa cum să ai căsătoria ideală devenind tu însuţi partenerul ideal pentru căsătorie. Iar pentru a deveni partenerul ideal pentru căsătorie, trebuie să te trezeşti. Trebuie să înţelegi că iluzia nu este reală. Trebuie să înţelegi că adevărata ta natură este divină şi că soluţia este întotdeauna dragostea. Dacă cineva îţi oferă dragoste, tu îi întorci dragostea; iar dacă cineva îţi arată ură, tu vei rezolva problema urii – care înseamnă lipsa iubirii – oferindu-i iubire. Aşa să faci.

Poate că acest răspuns nu va satisface mintea ego-ului, dar este un răspuns satisfăcător din partea Minţii noastre. Mintea noastră este o minte unificată; este o minte aflată în contact cu conştiinţa unităţii. Acesta este răspunsul care vă va aduce rezultatul pe care îl doriţi.

< Sus >

Moartea şi doliul

De ce trebuie să suferim experienţa profund dureroasă a morţii unui copil?

Aceste întrebări, desigur, sunt întrebările vieţii; cu asta se luptă oamenii atât de intens. Aşa că vom începe cu începutul.

Moartea nu este reală. Este o iluzie la care aţi consimţit, pentru că vă închinaţi la trupuri. Credeţi în realitatea corpului. Însă trebuie să înţelegeţi că vă folosiţi chiar de corp pentru a demonstra realitatea corpului. Vă folosiţi simţul tactil pentru a-l atinge, vă folosiţi simţul vederii pentru a-l vedea şi vă folosiţi mirosul pentru a-l mirosi. Deci, de fapt, folosiţi întotdeauna corpul pentru a demonstra că el este real; ceea ce este un paradox. Într-un experiment ştiinţific temeinic, pentru a determina valabilitatea unui lucru, nu aveţi voie să utilizaţi chiar respectivul lucru, or voi tocmai asta faceţi. Folosiţi corpul pentru a demonstra realitatea corpului. Nu puteţi dovedi realitatea trupului fără a folosi trupul. Este un raţionament circular.

Dar în această societate, nu puneţi la îndoială acest lucru; chiar nu puneţi la îndoială că asta faceţi. Nu prea înţelegeţi cum funcţionează mintea. Nu prea înţelegeţi cum funcţionează creaţia. Nu prea înţelegeţi ce este această viaţă.

Suferinţa provocată de moarte se bazează pe convingerile voastre despre ce ar fi moartea. Când credinţele despre moarte sunt corecte, nu suferiţi. S-ar putea să plângeţi puţin, fiindcă vă este dor de prezenţa fizică a respectivei fiinţe, dar dacă aţi fi crescut într-o societate care încuraja şi facilita comunicarea între fizic şi non-fizic, nu aţi fi pierdut contactul cu acea fiinţă. Aţi păstra un contact permanent. Acea fiinţă ar fi într-un alt tărâm, este adevărat, aşa că nu aţi avea percepţia senzorială a corpului persoanei, dar nu aţi simţi că fiinţa a dispărut. Aţi avea comunicări şi conversaţii permanente, dacă asta decideţi amândoi.

Acest „văl” dintre viaţă şi moarte este doar o iluzie bazată pe credinţă. De exemplu, acest medium a eliminat această prăpastie printr-o practică sârguincioasă a principiilor dovedite ştiinţific. Când am călătorit în Orientul Îndepărtat în timpul vieţii mele şi am studiat cu maeştrii de acolo, am învăţat tehnici dovedite ştiinţific pentru transformarea minţii şi a corpului. Le-am adus cu mine şi le-am predat în acea vreme, demult. Dar acestor învăţături puternice şi fortificante nu li s-a permis să continue, aşa ca, desigur, le predăm din nou aici. Acum avem voie să vă învăţăm aceste lucruri, datorită libertăţii de informare din societatea voastră, care le permite să iasă la iveală. Dar societatea voastră este îndoctrinată cu neadevăruri, este îndoctrinată cu materialismul corpului şi cu moartea corpului, ceea ce vă provoacă suferinţă şi durere. Acum vom trece mai departe, la sistemul vostru de ghidare.

Sistemul vostru de ghidare, acest sistem emoţional prezent în corpul vostru, nu v-a fost explicat corect [de către alţii]. Când suferi o durere intensă, sistemul tău de ghidare îţi spune că greşeşti în ceea ce gândeşti. Acest sentiment intens de izolare sau mâhnire – suferinţă, dacă vrei să-i spui aşa – este un semn că nu gândeşti clar şi că nu rezonezi cu adevărul.

Deci, dacă copilul tău moare şi ai prejudecăţi în legătură cu moartea – crezând că aceasta este singura lume şi că nu mai există nimic după, sau poate că există un loc groaznic după moarte – atunci vei suferi teribil, căci nu eşti aliniat cu adevărul, iar sistemul tău de ghidare ţi-o spune în acest fel. Totuşi, dacă copilul tău moare, dar tu înţelegi că această viaţă nu este reală, că-i o existenţă de vis iluzorie, adică, de fapt, o separare de viaţa reală şi o coborâre în izolare şi individualizare, atunci vei suferi mult mai puţin. Este foarte greu să suportaţi despărţirea, din cauză că, în calitate de fiinţe spirituale unite cu Dumnezeu, ideea de separare este dureroasă în sine şi vă este greu să-i faceţi faţă, mai ales pentru că nu aţi fost învăţaţi despre natura sa iluzorie, despre adevărul acestui experiment divin.

Suferinţa se bazează pe credinţele voastre. Nu pe un fapt. Moartea nu este un fapt. Asta m-am străduit să dovedesc ucenicilor mei în viaţa mea, permiţând să fiu răstignit. Aş fi putut să evit acea experienţă; nu există nicio îndoială în această privinţă. Dar am permis să se întâmple pentru a le demonstra că moartea este ireală, că puteam să produc un corp nou la voinţă. Am demonstrat că pot fi neînfricat; că pot să nu mă apăr când sunt agresat. Că pot înfrunta semeţ orice atac, chiar şi acela al răstignirii, fără să mă tem. Am folosit acea ocazie pentru a-i învăţa.

Dar, din cauză că aceste fiinţe operau cu nişte minţi adânc programate, chiar dacă le învăţasem timp de câţiva ani, tot pe mine se bazau. Aceste programe rulează profund şi rapid în minte şi, dacă nu-ţi faci lucrarea spirituală, nu le poţi schimba. Şi asta a fost o parte din problema misiunii mele spirituale. Mă vedeau pe mine ca fiind special, aşa că nu-şi asumau propria lucrare aşa cum ar fi trebuit pentru a deveni la fel de disciplinaţi. Aşadar, le demonstram irealitatea morţii, dar din cauza programării profunde şi a credinţei în moarte, pe care o aveţi cu toţii, această învăţătură părea nebună în acel spaţiu şi timp. Părea imposibilă.

Există multe fiinţe în planul vostru fizic care studiază mintea, care sunt practicanţi disciplinaţi ai multor filozofii diferite şi care au capacitatea de a produce un corp. Vă fabricaţi propriul corp chiar în timp ce vorbim. O faceţi inconştient. Corpul în care vă aflaţi în acest moment este alcătuit din toate credinţele voastre, şi de aceea vă îmbolnăviţi şi muriţi.

Aşadar, aceste concepte şi chiar întrebările nu corespund adevărului. De ce trebuie să suferim moartea copiilor?! Nu trebuie să suferi; nimeni nu te obligă, iar copiii tăi nu mor. Doar că voi credeţi în moarte şi credeţi în separarea pe care o trăiţi cu frică, aşa că este reală pentru voi. Orice credeţi că este într-un fel sau altul, exact aşa este, cum credeţi. Acesta este liberul arbitru şi alegerea voastră. Asta v-a fost dat de această Forţă binevoitoare pe care o numiţi Dumnezeu, un Creator care v-a făcut creatori. Eşti şi tu un creator. Eu sunt un creator. Aşa că îmi creez experienţa în mod conştient. Visez lucid, ca să zic aşa. Dar voi vă creaţi experienţa în mod inconştient. Vă aflaţi într-un coşmar, dar este acelaşi proces.

Când vă culcaţi noaptea, puteţi avea vise frumoase sau puteţi avea vise oribile. Puteţi avea vise care să vă aducă o mare bucurie şi plăcere sau puteţi avea vise care să vă aducă frica de moarte în minte. Toate sunt făcute din substanţa minţii. Aşa cum este în somn, aşa se întâmplă şi în starea de veghe. Vă alcătuiţi viaţa din convingerile şi credinţele voastre.

Dacă generaţi un coşmar, înseamnă că credinţele voastre nu sunt în concordanţă cu adevărul. Dacă trăiţi o existenţă veselă şi fericită şi sunteţi creativi şi vă simţiţi liberi şi expresivi, atunci sunteţi mai aliniaţi cu adevărul. Dar, dacă trăiţi în acest plan al Pământului crezând că sunteţi un individ într-un corp separat, atunci gândiţi neadevărul şi veţi experimenta moartea. Veţi putea să scăpaţi de moarte doar înţelegând cu adevărat natura onirică a acestei experienţe pe care o trăiţi acum şi înţelegând tehnicile care vă conduc de la conştiinţa separării la conştiinţa unităţii. Asta am făcut la sfârşitul vieţii mele şi ceea ce am continuat să învăţ şi după răstignire.

Este timpul să vă recăpătaţi puterea. Este timpul să vă recăpătaţi această cunoaştere care a fost adusă pe Pământ cu mult timp în urmă şi care continuă să fie adusă pe Pământ. Nu sunt singurul mesager al acestui adevăr; sunt mulţi, dar mulţi nu se află în societatea voastră. Dar oricum, societatea voastră se apropie de sfârşitul acestei etape, a acestui capitol din cartea vieţii, deci este momentul perfect să primiţi aceste informaţii.

Nu sunteţi obligaţi să trăiţi suferinţa. Dumnezeu nu vă pedepseşte luându-vă copiii. Credeţi în neadevăr şi iată demonstraţia – nu vedeţi dragoste, ci moarte; nu vedeţi viaţă, ci separare. Dar, pe măsură ce vă transformaţi mintea şi v-o vindecaţi, pe măsură ce începeţi să gândiţi adevărul despre ce sunteţi şi să acţionaţi în concordanţă cu acel adevăr, experienţa se va schimba. Experienţa voastră legată de moarte va începe să se modifice şi va fi mai puţin dureroasă.

Fiinţele îşi vor putea părăsi trupul după bunul plac, fără nici o suferinţă, şi veţi şti că ele doar păşesc într-o altă realitate şi că vă puteţi alătura lor oricând doriţi. Atunci nu veţi suferi, nu veţi jeli şi nu vă veţi irosi viaţa dorindu-vă să nu se întâmple ceva care-i musai să se întâmple.

Regretul nostru cel mai mare atunci când observăm această jale este că ea îl cheamă înapoi pe spiritul abia plecat. O chemare teribilă, un alean simte fiinţa plecată din planul Pământului atunci când cei dragi sunt disperaţi, ceea ce împiedică fiinţa să-şi continue evoluţia, să-şi exprime natura creatoare, doritoare de libertate. Deci, dacă aţi pierdut pe cineva şi a dispărut de ceva vreme, lăsaţi-vă deoparte durerea şi studiaţi materialul pe care îl transmitem prin acest medium. Veţi descoperi că disperarea voastră se va estompa şi veţi putea să-i oferiţi dragei fiinţe plecate eliberarea de ideile şi gândurile care stau lipite de voi.

Pe măsură ce aceste învăţături vor deveni mai acceptate în societate şi aceste adevăruri se vor integra în cultura voastră, experienţa legată de moarte se va schimba drastic şi, în cele din urmă, nu o veţi mai trăi deloc ca acum. Dar sunteţi încă departe de acest ideal. Uitaţi-vă în jur. Există multă moarte şi distrugere, multă credinţă în ea şi multă promovare a morţii. Moartea este folosită ca divertisment şi trebuie să aveţi în vedere şi această parte a societăţii. Dacă nu doriţi să consolidaţi ideile despre moarte şi suferinţă, nu le mai vizionaţi ca divertisment, nu mai vizionaţi filme care le promovează şi nu mai votaţi pentru persoanele care le pun în practică. Investiţi în ceea ce doriţi să crească. Nu mai priviţi la ceea ce nu vreţi şi începeţi să priviţi la ceea ce vreţi cu adevărat. Începeţi să priviţi viaţa, începeţi să priviţi iubirea şi începeţi să priviţi compasiunea şi compania semenilor. Toate acestea vă aduc recompense minunate. Obsesia şi frica de moarte nu vă aduce nimic altceva decât şi mai multă moarte.

Este timpul să lăsaţi astea deoparte. Dacă citiţi această carte, înseamnă că v-aţi săturat de toate astea. Aşa că este momentul să vă lăsaţi deoparte jalea. Toţi cei care au plecat dincolo sunt bine. Au noi experienţe – unii în non-fizic, alţii s-au întors în fizic – şi nu trebuie să vă întristaţi pentru ei. Au mers mai departe. Doar voi aţi rămas pe loc.

Aşa că, vă trimitem dragostea şi înţelepciunea noastră şi vă rugăm să vă reeducaţi cu privire la acest subiect. Cultivaţi-vă cu privire la ce cauzează suferinţa, ce cauzează moartea şi ce face ca aceste percepţii greşite să nu dispară din minte, şi atunci veţi descoperi că experienţele voastre se vor schimba şi că acea credinţă într-un Dumnezeu pedepsitor, în nevoia de lecţii dificile, cum ar fi moartea, acea credinţă va trece. Nu aveţi nevoie de lecţii grele ca aceasta. Există şi lecţii vesele, minunate, care sunt relativ uşor de învăţat, dar ele necesită disciplină, concentrare şi dorinţa de a vă schimba.

< Sus >

Autenticitatea

Cum ştim că este real? De unde ştiu că aceasta este vocea lui Isus?

Suntem Ananda. Această întrebare o pun multe fiinţe în legătură cu această formă de conversaţie – channeling-ul, acest mod de comunicare intangibil, neconvenţional – aşa că vom adăuga mica noastră contribuţie aici, căci noi suntem gardienii. Noi furnizăm mediumii, să zicem aşa. Tu ai deschis calea către energiile noastre, iar noi am deschis calea către energiile lui Isus, aşa că suntem parte a chestiunii şi parte a acestui răspuns.

Corpul vostru este vehiculul vostru, să zicem aşa; este ceea ce conduceţi. Dar în societatea voastră, aţi făcut un zeu din el. Consideraţi că voi sunteţi trupul. Desigur, aceasta nu este vina voastră. Aşa vi s-a spus. Vi s-a spus că sunteţi un trup şi vi s-a spus că acest trup vă controlează. Nu vi s-a spus adevărul, adică acela că voi vă controlaţi corpul. Voi sunteţi creatorul corpului. Voi l-aţi adus în manifestare, astfel încât să experimentaţi şi să dominaţi separarea şi individualitatea. Asta v-aţi dorit când aţi creat această experienţă, acest vis.

Dar în lumea voastră, vi s-a spus că orice vedeţi este real, şi atunci vă folosiţi vederea, adică ce percepeţi senzorial, ca fiind ceea ce determină realitatea. Dar realitatea voastră este creată de voi şi puneţi bază, fără să ştiţi, exact pe ceea ce aţi creat pentru a experimenta separarea şi lucrurile materiale. Folosiţi chiar dispozitivul material pe care l-aţi creat pentru a dovedi că materia este reală. Aşadar, căutaţi dovezi cu ajutorul unui lucru ireal pentru a demonstra că experienţa pe care o aveţi este reală. Căutaţi doar dovezile care vă susţin opinia, care demonstrează că sunteţi singuri şi care stau la baza credinţei voastre în separare, credinţă care v-a provocat această experienţă.

Aveţi disponibile şi multe alte dovezi care nu sunt materiale. Ne referim chiar la experienţa iubirii, ca exemplu. Nu există dovezi solide despre ce este iubirea. Vedeţi însă consecinţele iubirii; de exemplu, vedeţi când fiinţele sunt bune unele cu altele şi spun că se iubesc, dar nu puteţi dovedi acest lucru. Nu există niciun efect material al iubirii. Ea nu-i un corp. Nu-i un obiect. Nu-i ceva măsurabil. Nu puteţi duce dragostea în laborator; nu puteţi analiza dragostea prin metoda ştiinţifică şi să-i demonstraţi existenţa, chiar dacă ştiţi cu toţii că este un lucru real. Ştiţi că există ca o experienţă non-fizică. O simţiţi, o ştiţi, aveţi încredere în ea; totuşi, nu este fizică. Iată cum legile voastre despre realitate încep să se prăbuşească, dar nu le daţi atenţie, deoarece societatea voastră ahtiată după dovezi este una materialistă.

Când veţi căuta dovezi despre non-fizic, veţi avea experienţe care susţin existenţa non-fizică. Însă, societatea voastră este foarte hotărâtă şi nu vrea să căutaţi non-fizicul. În societatea voastră s-a făcut multă instruire ca să nu căutaţi non-fizicul. Aţi fost învăţaţi că veţi fi posedaţi; aţi fost învăţaţi că este malefic; aţi fost învăţaţi că Dumnezeu şi Isus se vor supăra pe voi. Acestea nu sunt doar nişte idei mărunte în mintea oamenilor obişnuiţi, care cred că sunt fiinţe materiale. Chiar şi cei care cred că sunt fiinţe spirituale sunt îndoctrinaţi cu ideea de judecată din partea lui Dumnezeu sau a lui Isus, care sunt în complet dezacord cu învăţăturile lor, cu vibraţia lor. Vibraţia lor este a dragostei; nu vă vor judeca.

Dar lumea voastră este distorsionată. Lumea voastră s-a fixat pe material şi fizic, din cauza acestei separări dintre religie şi ştiinţă. Aceasta este o zonă care trebuie să vă preocupe ca societate. Metoda voastră ştiinţifică s-a îndepărtat prea mult de Spirit. Desigur, în etapele de început ale metodei voastre ştiinţifice, era important, deoarece Biserica deţinea prea multă putere. Avea o influenţă prea mare şi a trebuit să fie izolată, dar acum, când aţi intrat în lumea cuantică, non-fizicul, noua voastră ştiinţă vă arată că lumea nu este atât de rigidă pe cât credeaţi. Este, de fapt, imaterială; la nivel nucleului atomic este foarte, foarte „nesolidă”, să zicem aşa. (Acesta nu este un cuvânt, dar îl vom folosi aici.) Este foarte transparentă; are o natură eterică. Dar învăţătura din sistemele şcolare obişnuite şi din minţile obişnuite zice că solidul este solid – ceea ce nu este adevărat. Cele mai mari minţi ale voastre ştiu că acest lucru nu este adevărat, însă nu a ajuns până în învăţăturile voastre obişnuite, or asta facem noi aici. Suntem aici pentru a vă reeduca în legătură cu adevărul, anume că obsesia voastră despre materie a fost o reacţie la religie şi la durerea pe care religia, în felul său opresiv şi chinuitor, a impus-o societăţii.

Lumea voastră este o lume relativă, deci vă învaţă prin experienţe relative una la alta. Aţi avut religiozitatea Bisericii şi apoi aţi avut materialismul ştiinţei, metoda ştiinţifică tradiţională, aşa cum o înţelegeţi voi. Vrem să le combinaţi pe cele două. Vrem să le amestecaţi, dar nu îngustimea şi neadevărul religiei, ci adevărul învăţăturilor pe care religia a fost bazată, combinat cu ştiinţa, pentru a vedea cât de puternici şi influenţi sunteţi ca fiinţe spirituale, pentru a începe să priviţi lumea cu alţi ochi şi să înţelegeţi că fizicul este o consecinţă a nonfizicului. Nu este obiectiv în sine. Fizicul se naşte din ceea ce credeţi. Se naşte din ceea ce întăriţi şi ce preţuiţi.

Acum vom da legătura, ca întotdeauna, dragului nostru Isus şi îi vom permite să răspundă în continuare la această întrebare.

• • •

M-am întors să continui învăţătura. Desigur, la această întrebare nu se poate răspunde într-un mod satisfăcător pentru mintea occidentală. Mintea occidentală – cufundată în materialism, cufundată în judecăţi, cufundată în individualitate – nu va accepta aceste informaţii ca fiind adevărate. I-ar provoca prea mult conflict interior, aşa cum este ea, mintea, în acest timp şi spaţiu. Dacă nu aţi fost instruiţi în principiile spirituale, dacă nu aţi fost instruiţi în înţelegerea modului în care funcţionează creaţia – că lumea materială solidă pe care o vedeţi apare din gândurile voastre şi acţiunile apar din gândurile voastre, iar acţiunile voastre afectează lumea – nu veţi putea accepta că aceste învăţături sunt reale.

Desigur, unele fiinţe vor spune că asta-i manipulare, că-i spălarea creierului, că-i periculos. Vor apărea astfel de concepţii şi idei pe măsură ce avansăm în această discuţie, din cauză că aţi fost profund îndoctrinaţi cu metoda ştiinţifică, în care doar fizicul sau materia sunt reale. Acele minţi profund îndoctrinate cu această credinţă nu pot accepta aceste informaţii, deoarece nu pot fi dovedite. Nu sunt măsurabile, dar nici dragostea, bucuria sau ura nu sunt, şi totuşi le trăiţi. Vrem să vă aducem aceste idei în minte, ca să nu fiţi în dezacord cu ceea ce trăiţi şi simţiţi.

Trebuie să acceptaţi că anumite realităţi pe care le experimentaţi nu sunt măsurabile – de exemplu, s-ar putea să vă iubiţi copilul şi totuşi nu o puteţi dovedi. Prin urmare, dacă experienţa voastră a iubirii este reală, se deschide posibilitatea ca şi alte lucruri reale să poată fi experimentate, deşi nu sunt fizice sau măsurabile. Asta-i logica şi trebuie să utilizaţi logica în aceast dispută. Logica nu a fost folosită în practica spirituală din societatea voastră. A fost folosită teroarea. A fost folosită frica. Au fost folosite ziduri ridicate arbitrar, ca să nu puteţi privi în jur, ca să vă împiedice să investigaţi aceste subiecte. Acest lucru a fost înfăptuit de Biserică, pentru că dacă le-aţi fi cercetat în mod logic, cu curiozitate, inteligenţă şi deschidere, aţi fi descoperit aceste adevăruri de mult timp. Dar vi s-a spus să nu vă avântaţi într-acolo. Vi s-a spus că veţi fi posedaţi. Vi s-a spus că veţi fi ucişi. Desigur, fiind prezentate în acest fel, nu veţi îndrăzni să abordaţi acele subiecte, căci vă îngrozesc. Dar noi abordăm acest subiect în mod logic. Vrem să vă cercetaţi propria minte şi propriile experienţe, deoarece experienţele vă oferă informaţii care sunt în concordanţă cu structura credinţei pe care o aveţi.

Dacă crezi în iubire, vei trăi iubirea. Dacă nu crezi în iubire, nu vei trăi iubirea în mod complet. Eşti o fiinţă iubitoare, eşti creată prin esenţa vibraţională a ceea ce numiţi Dumnezeu, deci natura ta este de iubire. Dar când te îndepărtezi de iubire, începi să te simţi rău, începi să simţi separarea într-un asemenea grad, încât suferi incredibil de mult.

Asta simt cei care se sinucid, refuzând să mai trăiască în corpurile lor. Prin procesele lor mentale, au creat o vibraţie care este prea îndepărtată de iubire ca să fie suportată. Iată dovada lipsei iubirii. Dacă vă gândiţi puţin, este logic. Acele fiinţe au avut gânduri atât de urâte şi de neadevărate, încât nu mai sunt capabile să se suporte pe ele însele, şi astfel îşi ucid trupul, crezând că trupul este cauza problemei. Ei nu înţeleg că conştiinţa este conţinută în trup şi poate fi separată de trup. Voi nu sunteţi trupul!

Asta îi învăţam pe discipolii mei când m-am lăsat răstignit. Îi învăţam că trupul meu nu are nicio relevanţă. Biserica a luat această învăţătură şi a folosit-o în propriile scopuri, dar adevăratul scop al răstignirii a fost de a le arăta discipolilor mei lipsa de valoare a corpului şi că pot crea unul nou, căci dobândisem măiestria în controlul regulilor creaţiei fizice sau materiale.

Deci este reală această experienţă (pe care v-o ofer acum)? Pentru cei care sunt prea adânciţi în lumea materială şi în ştiinţă, ea nu este raţională. Au prea multe credinţe în mintea lor ca să o accepte; le-ar provoca prea multe conflicte interioare. Ca să poată deveni o nouă credinţă, le-ar scoate întâi la suprafaţa minţii toate convingerile contrare, ceea ce le-ar provoca frică. Asta se întâmplă în minte când i se înfăţişează convingeri aflate în conflict – mintea va elimina dezechilibrul creat de acele credinţe contradictorii. Iar dacă aveţi o minte total absorbită de lumea fizică, care crede prea mult în lumea fizică / materială, atunci va fi eliminată credinţa în non-fizic, deoarece mintea nu o va tolera. Dar dacă v-aţi aventurat deja în non-fizic, dacă aţi experimentat deja manifestarea energetică a Spiritului, atunci această credinţă şi experienţă nu vor provoca prea multe conflicte interioare. Dar va provoca întotdeauna unele conflicte în mintea occidentalilor, din cauza învăţăturilor occidentale despre posesie, despre malefic şi, în special, a acestor învăţături despre existenţa mea, prezenţa mea şi numele meu.

Îmi revendic numele înapoi, dar trebuie să fiţi suficient de curajoşi pentru a păşi într-o nouă experienţă legată de numele meu. Şi pentru că numele meu a fost folosit de Biserică ca un bici cu care aţi fost pedepsiţi, pentru că în numele meu s-au comis toate terorile asupra oamenilor obişnuiţi de către Biserică, numele meu vă va înspăimânta. De aceea vă aduc aceste informaţii. Aşa veţi putea începe să vă dezgropaţi acele temeri şi credinţe, deoarece, altfel, nu veţi înţelege adevărata voastră natură; nu veţi înţelege ceea ce vi s-a făcut prin intermediul acestui edificiu monstruos, care este Biserica. Toţi suferiţi din cauza asta şi vreau ca suferinţa să se oprească. De aceea predau acum prin această metodă.

„De ce nu vii într-o formă corporală?” vor întreba oamenii, pentru că ei vor să-şi întărească credinţa în materie. Nu acesta este scopul meu. Destul credeţi în materie. Prea mult credeţi în trup. Cei care insistă să mă vadă sau să mă atingă sau să mă simtă nu înţeleg ceea ce predăm aici: Vă învăţăm despre irealitatea trupului. Asta v-am învăţat prin răstignirea mea, deşi acel mesaj s-a pierdut. Nu a fost predicat corect de către fiinţele care au fost martore atunci. A fost predicat incorect de către fiinţele care au dorit să-l folosească în propriile scopuri. Aşadar, corpul meu, adică ceva care nu există şi care este irelevant, dacă ar apărea în lumea fizică, doar ar întări un neadevăr, anume că tu ai fi corpul tău. Eu nu sunt corpul meu. Tu nu eşti corpul tău. Nu dorim să predăm acea versiune, deci nu vom demonstra acea lecţie. Aceea este lecţia fizicului. Aceea este lecţia ego-ului. Aceea este lecţia materiei.

Aveţi atâtea probleme în lumea voastră, din cauză că fizicul şi spiritualul nu sunt echilibrate. Materia şi non-materia nu sunt echilibrate. Puteţi trăi lejer în corpul vostru fizic dacă înţelegeţi la ce foloseşte. Puteţi trăi lejer în lumea materială dacă înţelegeţi cum funcţionează şi cum o creaţi chiar voi prin credinţele voastre. Când priviţi lumea ca pe un obiect solid predeterminat cu care nu aveţi nimic de-a face, sunteţi complet neputincioşi. Asta şi-au dorit clasele conducătoare de la voi: au vrut să fiţi neputincioşi. Şi asta v-am învăţat în acea viaţă! Eram un rebel. Am fost un predicator al revoluţiei, aşa cum sunt şi acum. Nu sunteţi mai liberi acum decât oamenii de acum 2000 de ani. Sunteţi legaţi de televizoare, legaţi de consum şi fixaţi în neputinţe. De ce s-a vrut să fiţi neputincioşi? Pentru că asta servea structurilor de putere de atunci şi le serveşte structurilor de putere de acum.

Ierarhiile care vă conduc nu vă vor învăţa aceste lucruri; ele nu vor să fiţi puternici. Ele nu vor ca să ajungeţi la inima şi sufletul vostru şi să vă conectaţi cu non-fizicul şi să vă exprimaţi minunatul Sine divin. Nu le serveşte! Dacă acest mesaj ajunge la voi, nu vă vor mai putea obliga să faceţi ceea ce le serveşte lor.

Deci, de unde să ştiţi voi că (mesajul) este real? Nu ştiţi dacă este real. Trebuie să citiţi acest material cu o minte deschisă, trebuie să simţiţi acest material cu o inimă deschisă şi trebuie să acţionaţi ca şi cum ar fi real pentru o perioadă scurtă de timp. Trebuie să acţionaţi prin credinţă. Da, minţile ştiinţifice occidentale urăsc acest cuvânt, dar de fapt voi acţionaţi prin credinţă în fiecare minut din zi. Credeţi şi aveţi încredere în bani. Credeţi şi aveţi încredere în trup. Să nu aveţi impresia că acţionaţi altfel decât un credincios fidel. Sunteţi un credincios fidel. Vă închinaţi la lucruri care nu vă vor aduce mulţumire şi de aceea sunteţi nefericiţi în societatea voastră. De aceea vă distrugeţi mediul: Vă închinaţi la lucrurile care iau, iau, iau.

Aceste principii sunt diferite. Ele sunt principiile iubirii; sunt principiile compasiunii, ale iertării, ale grijii şi ale împărtăşirii. Dar v-aţi închinat la opusul lor. Şi trebuie să acceptaţi ideea că roadele adorării voastre sunt războiul, boala, moartea şi distrugerea mediului natural. Acestea sunt roadele aduse de zeii la care vă închinaţi!

Noi, cei aflaţi pe această parte a vălului, dorim să luaţi în considerare ideea că aceşti zei nu sunt demni de devotamentul vostru, ci că dragostea este demnă de devotamentul vostru şi, prin urmare, acţionaţi ca atare! Când veţi putea susţine ideea că aceste idei sunt cele corecte şi veţi acţiona în acord cu ele, veţi începe să vedeţi fructele ce rezultă din acţiunile respective, iar acele fructe vor fi dulci. Vor fi relaţii înfloritoare. Vor fi sănătate. Vor fi comunităţi unde oamenii au grijă unul de celălalt. Vor fi pacifism – nu în sensul de slăbiciune, ci că vă investiţi energiile în iubire şi pace, nu în război şi ură.

Deci, putem noi demonstra că aceste experienţe sunt reale? Nu, nu putem demonstra. Dar iată ce putem spune: Continuaţi să mergeţi pe această cale şi să practicaţi aceste idei şi veţi începe să obţineţi dovezi pentru credinţa voastră. Această lume este o oglindă care vă arată ceea ce credeţi şi, dacă v-aţi închinat la zeii urii, războiului şi separării, asta veţi vedea. Pe măsură ce vă apropiaţi de iubire, de acceptare, bunătate şi împărtăşire, veţi vedea fructele rodind în acel copac al adevărului şi veţi începe să înţelegeţi ce este adevărul. Adevărul înseamnă alinierea cu dragostea. Adevărul înseamnă alinierea cu unitatea. De acolo provine mintea voastră.

Vă simţiţi a fi o fiinţă separată, fără legătură cu nimic. Dar nu este aşa. Aţi pus nenumărate văluri peste adevărul care sunteţi, iar noi încercăm să vă demascăm adevărul. Dar mai întâi, trebuie să faceţi un pas în această direcţie şi anume să acceptaţi ideea că poate este adevărat. Nu aveţi cum explica altcuiva. Trebuie să vă urmaţi sistemul de ghidare emoţională, care vă va îndruma. “Prin roadele lor îi veţi cunoaşte”. Uitaţi-vă la roadele societăţii voastre. Ce roade vă oferă autorităţile care vă conduc? Uitaţi-vă la roade. Dacă sunt roade otrăvitoare, dacă sunt roade triste, dacă sunt roade înfricoşate, atunci nu sunt adevărul.

Încercaţi această cale şi începeţi să-i simţiţi roadele. Veţi avea o experienţă nouă, deoarece credinţele voastre se vor schimba. Nu încercăm să vă manipulăm. Încercăm doar să vă ameliorăm suferinţa. Încercăm doar să vă arătăm că adevărul este adevărat şi neadevărul nu este adevărat, şi o veţi afla în mod direct prin experienţele şi produsele acestui sistem de credinţe.

< Sus >

Ofertă de ajutor

Ce putem face pentru tine, Isuse?

Nu există niciun „mine”. Eu nu sunt individul care credeţi că sunt. Eu sunt conştiinţa multor, multor fiinţe împreună. Vocea este una; numele este unul, aşa cum îl ştiţi din experienţa voastră. Vă simţiţi nişte indivizi şi, de aceea, ne prezentăm ca un individ, dar trebuie să înţelegeţi că fiinţa întrupată ca Isus în planul fizic cu atât de mulţi ani în urmă a fost doar un punct focal al Conştiinţei, la fel cum şi voi sunteţi doar un punct focal al Conştiinţei. V-aţi separat în realitatea voastră fizică. Vă simţiţi separaţi de ceea ce numiţi Dumnezeu, ceea ce numiţi Unime. Dar în acea încarnare, mi-a fost redată conştientizarea Unităţii. Aceasta a fost starea de iluminare în care am trăit în acea încarnare.

Iar acum, fiinţa pe care o ascultaţi, această conştiinţă aparent individuală s-a separat din Unitate încă o dată pentru a purta această conversaţie. De ce? Pentru că societatea voastră simte nevoia să aibă această conversaţie cu „vechiul eu”, ca să zic aşa. Acest vechi eu poate fi regăsit în Unitate – adică acea experienţă a conştiinţei pe care o numiţi viaţa lui Cristos, viaţa lui Isus, de la naştere, trecând prin maturitate până la răstignire şi înviere, aşa cum o cunoaşteţi din povestea biblică pe care se bazează societatea voastră. Acea conştiinţă individuală poate fi recuperată din Unitate, ceea ce se şi întâmplă acum. Recuperăm acea experienţă, ca să o puteţi înţelege mai clar, într-un mod care vă permite să vă transformaţi conştiinţa. Deoarece conştiinţa voastră evoluează în societatea voastră, trebuie să ne bazăm tot procesul educativ pe această paradigmă. Nu vă putem prezenta adevărul absolut, deoarece nu este un limbaj pe care să-l puteţi înţelege în experienţa voastră fizică singulară, ca personalitate individuală. Nu este un lucru pe care să-l puteţi înţelege, aşa că nu are rost să vă abordăm din acel punct de vedere.

Din punctul nostru de vedere, nu avem nevoie de niciun ajutor, fiinţe dragi. Nu avem nevoie ca să facă nimeni nimic pentru noi. Vă trăiţi propria experienţă. Sunteţi o fiinţă liberă să-şi exercite voinţa în această viaţă pe care o aveţi. Ceea ce facem noi este că vă aducem informaţii care chiar vă vor ajuta să vă exercitaţi liberul arbitru cu adevărat, fără limitări. În societatea voastră, nu sunteţi educaţi să vă exprimaţi. În societatea voastră, nu sunteţi educaţi să vă înţelegeţi. Sunteţi instruiţi pentru lucruri specifice, sarcini şi funcţii specifice societăţii voastre, şi într-un mod foarte limitat. Parcurgeţi o formare extrem de specializată, la fel cum s-a întâmplat în toate societăţile din trecut, şi veţi continua să treceţi printr-o pregătire specifică, deoarece experienţa voastră este una de separare, a unui corp cu o minte aparent individuală. Asta trăiţi în planul în care vă aflaţi.

Cu toate acestea, treaba noastră este să vă ridicăm conştiinţa la o altă vibraţie, astfel încât să aveţi o experienţă nouă. Deci, conştiinţa voastră, aşa cum este ea în acest moment, nu poate formula decât întrebări care au sens pentru experienţa voastră. Încercăm să vă schimbăm conştiinţa, ca să puteţi avea o nouă experienţă şi, prin urmare, să formulaţi noi întrebări. Întrebările provenite din sinele vostru limitat uman, fizic, material sunt întrebări ale unei conştiinţe limitate dintr-o minte limitată. Aşadar, întrebarea ce puteţi face pentru mine este foarte, foarte limitată, în sensul că vă vedeţi pe voi înşivă ca pe un individ şi mă vedeţi pe mine ca pe un individ.

Eu fac parte dintr-o Minte superioară. Fac parte din acele sfere superioare pe care le numiţi tărâmurile îngereşti, tărâmurile maeştrilor ascendenţi, tărâmurile cunoaşterii, tărâmurile ghidării şi învăţăturii divine, care vă influenţează prin filtrul propriei voastre conştiinţe, în funcţie de deschiderea ei şi de oportunităţi. Asta se petrece aici cu acest medium. Întâi a avut loc o clarificare a minţii sale, iar acum mesajele noastre pot coborî prin personalitatea sa, acest punct focal al unui complex corp-minte – adică ceea ce se întâmplă aici. Dar trebuie să faceţi singuri ceea ce nu putem face pentru voi. Vă putem da informaţiile, dar nu vă putem forţa să acţionaţi conform lor. Vă putem aduce înţelegerea despre structura realităţii şi vă putem da informaţii despre modul în care funcţionează creativitatea şi cum să vă schimbaţi viaţa, dar nu o putem face noi pentru voi. Deci, puteţi face foarte puţine pentru noi, în afară de a urma preceptele şi ideile pe care vi le prezentăm.

Pe măsură ce ne urmaţi prescripţiile, instrucţiunile, ideile şi gândurile şi înţelegerile şi le integraţi în experienţele corpului-minte şi de percepţie, vă veţi ridica la un nivel vibratoriu care vă va permite să interacţionaţi mai direct cu noi. Asta este tot ce vrem să faceţi pentru noi. Nu dorim să acţionaţi ca misionari şi nu dorim să convertiţi pe nimeni la nimic. Vrem să acţionaţi pe baza acestor cunoştinţe şi informaţii. Vrem să începeţi o practică de iertare. Vrem să începeţi să vă onoraţi pe voi înşivă ca aspecte divine ale Creatorului. Vrem să vă onoraţi unii pe ceilalţi ca aspecte divine ale Creatorului. Vrem să iertaţi toate păcatele care, credeţi voi, că au fost comise împotriva voastră sau că sunt comise împotriva altora. Vrem să asimilaţi informaţiile prezentate aici şi să acţionaţi conform lor. Asta-i tot ceea ce vrem să faceţi pentru noi.

De ce vrem să faceţi asta pentru noi? Pentru că suferiţi inutil. Vedem potenţialul pe care îl aveţi şi abilităţile care vă sunt disponibile dacă vă schimbaţi vibraţia şi dacă vă transformaţi conştiinţa, iar asta ne frânge inima. Nu vrem să acţionaţi în numele nostru; vrem să acţionaţi în numele vostru. Vrem să faceţi ceea ce trebuie făcut pentru voi, ca să vă puteţi eleva conştiinţa şi, prin urmare, să vă schimbaţi experienţele şi să ne permiteţi să comunicăm cu voi. Suntem cu toţii aici, fiinţe ale Minţii superioare, fiinţe cu o conştiinţă extrem de evoluată; suntem aici, dorind să comunicăm cu voi. Suntem aici, dorind să ne conectăm cu voi. Suntem aici; suntem aici; suntem aici! Şi ne conectăm cu voi în măsura posibilităţilor, având în vedere vibraţiile, temerile, limitările şi capacitatea voastră de gândire restrânsă.

Desigur, nu vrem să vă insultăm; dar chiar trăiţi în nişte minţi foarte înguste, foarte speriate, tratate din greu cu medicamente. Şi vrem să vă rupeţi de acele medicaţii, de acele limitări şi de acele reguli pe care societatea voastră vi le bagă pe gât fără încetare. Vrem să ieşiţi din procese de condiţionare, astfel încât să puteţi afla cine sunteţi cu adevărat. Toate informaţiile de care aveţi nevoie vă sunt date. Vă sunt date pe bucăţele, ca să le acceptaţi, să le înţelegeţi şi să le integraţi în viaţa voastră.

Nu vă putem schimba rapid, din cauza structurii minţii umane. Nu vă putem schimba rapid, din cauza structurii societăţii voastre, a regulilor, restricţiilor şi limitelor în care vă aflaţi. Trebuie să începeţi să vă observaţi limitele şi temerile. Abia când veţi vedea parametrii între care trăiţi, veţi putea să-i modificaţi. Trebuie să începeţi să priviţi şi să înţelegeţi ceea ce faceţi. Trebuie să fiţi dispuşi să vă îndepărtaţi de dependenţele, condiţionările şi cerinţele practice ale vieţii de zi cu zi.

Viaţa voastră este umplută cu treburi nesfârşite, sarcini, cerinţe şi restricţii şi, atâta timp cât acestea rămân priorităţile voastre, veţi rămâne întemniţaţi în mintea condiţionată. Atâta timp cât acestea rămân priorităţile voastre, nu veţi afla cine sunteţi şi nu vă veţi putea expansiona în acel adevăr. În mod constant, veţi alerga după cumpărături, veţi face curăţenie, veţi privi la televizor, astfel de lucruri. În mod individual, acestea sunt doar nişte mici erori, dar privind colectiv, la nivelul societăţii, sunteţi inundaţi cu fleacuri care vă împiedică de la realizarea-de-sine. Trebuie să vă decideţi a vă îndepărta de programele voastre, de fricile voastre, de ideile limitate despre ceea ce sunteţi şi să vă aventuraţi în spaţiu, expansiune şi creativitate.

Deci, asta puteţi face pentru mine. Nu există un „mine”, aşa cum îl înţelegeţi voi. Sunt amestecat cu Mintea superioară. Sunt amestecat cu sufletele şi conştiinţele foarte multor fiinţe evoluate, dar mă ivesc din acel amestec ca un punct focal, astfel încât să puteţi comunica cu mine. Şi voi continua să fac asta în următorii câţiva ani prin acest medium, ca să puteţi purta o conversaţie cu mine, ca să puteţi înţelege ce se petrece în mintea voastră şi în ceea ce credeţi că ar fi lumea reală.

Nu este o lume reală. Este un vis pe care îl trăiţi; este o iluzie în care credeţi, confundând-o cu realitatea. În realitatea noastră, viaţa voastră este un vis, iar acel vis poate deveni un coşmar. Visul poate fi un vis frumos, un vis fericit, un vis care începe să vă conecteze la Spirit. Dar mulţi dintre voi trăiesc coşmaruri. Sunteţi obosiţi, sunteţi întemniţaţi şi vă simţiţi folosiţi. Numai dacă vă schimbaţi voluntar atenţia şi vă investiţi energia în ceea ce consideraţi valoros, atunci veţi putea să vă conectaţi cu noi şi să înţelegeţi ce se întâmplă în realitatea noastră. Realitatea noastră este adevărata realitate. Realitatea voastră iluzorie este o fărâmă de conştiinţă foarte, foarte subţire. Este constrânsă de cenzură şi frică, iar acum a venit momentul ca această condiţie să se schimbe.

Acesta a fost scopul meu în viaţă, aşa că m-am întors pentru a vi-l comunica în continuumul vostru spaţiu-timp. Aici ne aflăm dincolo de timp; timpul nu ne limitează. Suntem capabili să ne scufundăm în foarte multe locuri, vremuri, dimensiuni diferite – spuneţi-le oricum doriţi – şi coborâm în spaţiul-timpul vostru ca să puteţi avea aceste informaţii şi să începeţi să vă transformaţi, expansionându-vă mintea, extinzându-vă conexiunile şi lărgindu-vă ideile despre ceea ce sunteţi.

Acum este momentul. Aţi stat prea mult timp în închisoare. Suferiţi fiindcă sunteţi înlănţuiţi de zid, dar nu vreţi să vă ridicaţi şi să vă întindeţi oasele. Nu vreţi să ieşiţi afară. Vi se pare un loc înfricoşător, pentru că este atât de mare şi atât de liber. Sunteţi obişnuiţi cu închisoarea. Sunteţi obişnuiţi cu limitările voastre şi sunteţi destul de fericiţi în celula voastră, dar noi nu suntem mulţumiţi că staţi în celulă. Vrem să veniţi şi să vă jucaţi cu noi. Vrem să veniţi şi să comunicaţi cu noi. Vrem să vă părăsiţi închisoarea. Vrem să vă expansionaţi în ceea ce sunteţi cu adevărat: fiinţe divine nelimitate şi creatoare, capabile să manifeste concepte şi să creeze peisaje şi realităţi care depăşesc cu mult capacitatea voastră de înţelegere de acum. Vă înţelegem. Noi trăim în acele Sfere de creativitate şi exprimare-de-sine care depăşesc capacitatea voastră de a înţelege. Vrem să veniţi şi voi aici. Vrem să vă expansionaţi conştiinţa. Vrem să renunţaţi la lanţuri şi la obiectele materiale de care vă agăţaţi de parcă ar fi nişte zei. Vrem să le daţi drumul, daţi-le drumul, daţi-le drumul. Asta puteţi face pentru noi.

< Sus >

Sensul vieţii

Unde duc toate astea? De ce suntem aici? Care-i rostul vieţii?

Întrebarea asta o pun toţi oamenii. Am pus şi eu această întrebare de multe mii de ori în încarnarea mea de om. Cu adevărat, am fost un om ca şi voi – punct.

La ce foloseşte viaţa? Care e sensul ei? De ce sunteţi aici? Acestea sunt veşnicele întrebări care mi-au fost puse de nenumărate ori în rugăciuni şi în viaţa voastră din această lume tridimensională. Aţi intrat în această realitate spaţio-temporală. Aţi ajuns în acest loc în acest moment şi în acest corp pentru a-l experimenta. De aceea sunteţi aici. Aţi venit aici pentru a simţi separarea. Aţi venit aici pentru vă experimenta sinele unic, Sinele divin, dar aţi uitat că sunteţi divini. Vi s-a spus altceva. Da, vi s-a spus că sunteţi o fiinţă fizică ordinară, limitată, care nu poate influenţa nimic în această lume şi aţi fost învăţaţi să judecaţi. Aţi fost învăţaţi multe, multe lucruri. Şi trebuie să înţelegeţi că designul vostru – designul fizic, corpul şi simţurile prin care experimentaţi această lume – este făcut pentru ca voi să simţiţi singurătatea şi să căutaţi informaţii care să dovedească că sunteţi singuri.

V-aţi făcut-o intenţionat. Nu vi s-a făcut de către un Dumnezeu crud. Voi aţi decis – într-un moment destul de creativ şi îndrăzneţ, să recunoaştem – că vreţi să experimentaţi altceva decât Unitatea. Aţi vrut să experimentaţi idei, concepte şi acest gen de lucruri pe cont propriu. Şi asta experimentaţi, şi de aceea vă simţiţi atât de singuri în forma în care vă aflaţi – un corp izolat, o minte aparent izolată, o victimă a unei lumi asupra căreia nu aveţi nicio influenţă. Aceasta a fost dorinţa voastră. Vă simţiţi ca şi cum aţi fi fost abandonaţi, dar, de fapt, voi aţi abandonat Unimea. Aţi abandonat iubirea. V-aţi îndepărtat de unificare, de conştiinţa unităţii, de Dumnezeu, de Tot-ceea-ce-există sau oricum aţi vrea să-i spuneţi. Nu contează numele.

Unimea nu are o natură religioasă; ci are o natură energetică şi vibraţională. Din această Unime aţi venit. V-aţi izolat de iubire. Mai aveţi sclipiri ale ei, dar sunt vagi şi trecătoare. De ce? Pentru că nu sunteţi concentraţi pe iubire. Vă concentraţi pe judecăţi, pe separare şi pe ceea ce nu este în regulă. E de ajuns să ascultaţi discuţiile oamenilor şi să petreceţi puţin timp observându-vă gândurile din minte şi vă veţi convinge de acest lucru. Veţi vedea că această mentalitate este foarte critică; urmăreşte neîncetat să întărească separarea prin chiar actul judecării. Şi, desigur, acesta este motivul pentru care, în încarnarea mea fizică, am predicat practica non-judecării şi practica iertării: Prin practicarea non-judecării şi a iertării vă veţi linişti mintea şi veţi începe, la început, cu paşi foarte mici, să restabiliţi o conexiune – să vă re-asociaţi – cu iubirea şi cu ceea ce numiţi Dumnezeu, care este conştiinţa, energia, vibraţia Unimii.

Citeşti acum această carte pentru că eşti gata să auzi asta. Nu te-ai afla aici dacă nu ai fi gata să asculţi. Deci, care este scopul tău aici? Care este sensul vieţii tale? Iniţial, sensul vieţii tale este de a-ţi exprima individualitatea. De aceea eşti aici; de aceea ai dorinţe; de aceea vrei lucruri; şi de aceea crezi că anumite persoane, locuri şi lucruri te vor face fericit. Ai aceste credinţe în minte şi ai venit aici ca să le experimentezi. Aşadar, nu se pune problema că ar trebui să renunţi la exprimarea-de-sine. Ci este vorba de a reuşi să-ţi înţelegi convingerile adânci prin intermediul exprimării-de-sine.

Scopul vieţii tale este să fii tu. Scopul vieţii tale este să îţi clarifici dacă ceea ce crezi este adevărat sau nu. Ajungi la această înţelegere prin sistemul tău de ghidare emoţională, prin simţirile corpului, sistemul care ţi s-a dat pentru această călătorie. Ai decis să te îndepărtezi de Unime, de iubire, de Tot-ce-există, şi te-ai aruncat cu capul în jos în separare, în această experienţă. Nu te-a judecat nimeni pentru asta. Ţi s-a dat ajutor. Ţi s-a dat o cale spre acasă şi un sistem de ghidare care să te asiste în călătorie. Este o hartă pe care ţi-a dăruit-o dragostea. Ai vrut individualitate, dar Unimea ştia că asta va fi prea mult, că va fi o misiune suicidală, ca să zicem aşa, dacă nu vei avea o hartă.

Totuşi, această hartă, acest sistem de ghidare, nu v-a fost explicat prea bine. Nu aţi fost învăţaţi despre el. Dimpotrivă, aţi fost învăţaţi să-l trataţi cu medicamente, să nu-l băgaţi în seamă, să-l închideţi şi să-l suprimaţi, şi de aceea suferiţi. De aceea, vă confruntaţi cu boli, cu sinucideri, cu depresii, cu supărări, cu furii şi cu războaie. Toate acestea sunt consecinţele unei minţi care nu-şi înţelege sistemul de ghidare. Sistemul de ghidare este în concordanţă cu dragostea, cu bucuria, cu creativitatea şi cu toate idealurile superioare care-l exprimă pe Dumnezeu, care exprimă Unimea, locul de unde ai venit, cu ideea că provii din dragoste. Eşti un aspect al acestei Minţi universale. Nu ai părăsit-o; de fapt, nici nu ai coborât în separare. Pur şi simplu, trăieşti doar aparenta expresie a separării. În realitate, nu ai părăsit Mintea lui Dumnezeu. Eşti o idee în Mintea lui Dumnezeu – iată ce spunem, asta eşti – şi acea idee are vibraţia iubirii şi, dacă te separi de acea vibraţie (prin judecată, prin ură, prin îngustimea gândirii), te vei simţi rău, pentru că eşti făcut din dragoste şi pentru dragoste.

Deci, treaba ta aici este să-ţi elimini convingerile din minte care te împiedică să conştientizezi prezenţa iubirii. Aceasta este treaba ta. Pentru asta-i viaţa. Dacă nu o faci, vei mai avea încă o viaţă şi încă una şi încă una. Nu se pune problema “epuizării timpului”. Este epuizant pentru cei dintre voi care suferiţi de boli, depresie, gânduri de sinucidere şi astfel de lucruri. Este o lecţie dură şi repetitivă pe care trebuie să o învăţaţi, dar există şi foarte mulţi mesageri, ca mine, care vă aduc adevărul, vă aduc aceste firişoare de înţelegere absolută pe care trebuie să începeţi să le acceptaţi.

Nu trebuie să o faceţi acum; puteţi continua cu experienţele de separare, frică, boală şi moarte, dacă doriţi, dar nu este necesar. Tot ce trebuie să faceţi este să vă ascultaţi sistemul de ghidare. Sistemul vostru de ghidare emoţională este un sistem de feedback care funcţionează tot timpul, indicându-vă cum staţi. Dacă vă simţiţi liniştiţi, fericiţi şi creativi, sunteţi pe drumul cel bun şi vă exprimaţi Sinele. Dacă vă simţiţi supăraţi, dacă vă simţiţi folosiţi sau trataţi pe nedrept, atunci înseamnă că sunteţi alăturea cu drumul; faceţi lucruri în dezacord cu Sinele vostru natural. Ar putea fi din cauza condiţionărilor sau a învăţăturilor neadevărate provenind din familia, cultura sau religia voastră, dar oricum, lipsa bucuriei vă spune că nu sunteţi în armonie cu faptul că sunteţi alcătuiţi din dragoste.

Dacă simţiţi dorinţa de sinucidere sau sunteţi plini de furie – dacă le faceţi rău oamenilor şi propriei persoane – atunci sunteţi şi mai departe de dragoste şi v-aţi rătăcit. Vi s-a contaminat capacitatea de a lua decizii. Este în dizarmonie cu vibraţia iubirii şi atunci chiar că aveţi probleme; provocaţi probleme altora şi vă provocaţi probleme singuri. De ce? Pentru că sunteţi deconectaţi de Unime. Sunteţi deconectaţi de iubire într-un asemenea grad, încât vă vine greu să trăiţi. Probabil că n-aţi citi această carte dacă aţi fi în acea stare, dar poate că sunteţi. Dacă citiţi această carte şi sunteţi furioşi şi vă faceţi rău vouă şi celorlalţi, a venit momentul să ştiţi ce înseamnă acele emoţii. Înseamnă că gândurile voastre sunt în complet dezacord cu Unimea, în complet dezacord cu dragostea. V-aţi rătăcit şi trebuie să schimbaţi ceea ce credeţi. Trebuie să schimbaţi ceea ce credeţi şi ceea ce faceţi. Acesta este scopul vieţii voastre! Şi din acest motiv, aceste învăţături vă parvin acum într-o formă uşor de asimilat, accesibilă, uşor de înţeles.

Dacă sunteţi trişti, dacă aveţi gânduri de sinucidere, dacă sunteţi foarte furioşi, atunci v-aţi pierdut scopul vieţii şi vă îndreptaţi spre încheierea acestei experienţe, deoarece Spiritul nu va permite să rămâneţi prea separaţi. Dacă v-aţi rătăcit calea, dacă vă intoxicaţi intens prin droguri, alcool, furie, pornografie şi astfel de lucruri, atunci Spiritul nu vă va lăsa să rătăciţi prea mult. El este bun; este iubitor şi vă va aduce Acasă pentru a vă recalibra mintea şi a vă oferi o altă oportunitate.

Dar voi înşivă setaţi în această experienţă vibraţia următoarei experienţe, şi acesta este un lucru important de ştiut pentru a înţelege răspunsul la această întrebare. Vibraţia voastră de acum va da tonul următoarei experienţe. Nu dorim să treceţi prin ceea ce numiţi moarte şi viaţa de apoi la o vibraţie scăzută, deoarece următoarea experienţă pe care o veţi avea va fi setată la acea vibraţie! Aşadar, schimbaţi-vă acum vibraţia şi înţelegeţi la ce foloseşte această viaţă. Foloseşte la ridicarea vibraţiilor; vă ajută să renunţaţi la credinţele lipsite de iubire. Să renunţaţi la judecăţi şi la toate acele păcate care sunteţi convinşi că au fost comise împotriva voastră. Nu au fost comise împotriva voastră; sunt doar nişte înţelegeri eronate din mintea voastră, la care trebuie să renunţaţi.

Din punctul de vedere al Spiritului, numai iubirea este reală. Numai ideile şi gândurile pline de iubire sunt reale, aşa că orice resentimente sau ură existente în minte sunt neant, din punctul nostru de vedere. Dar vă stabilesc vibraţia energiei vieţii voastre. Deci iată că păstrarea resentimentelor, a urilor şi a fricilor este de două ori inutilă. Nu numai că nu sunt reale din punctul nostru de vedere, al Conştiinţei superioare, dar, de asemenea, vă scad tonul vibraţional şi vă stabilesc următorul ton incarnaţional. Sunt dublu de negative.

Puteţi să vă concentraţi numai pe aspectele voastre pozitive, chiar dacă sunteţi foarte trişti, chiar dacă aţi pierdut conexiunea. Începeţi să vă concentraţi mintea asupra a ceea ce funcţionează bine şi asupra faptului că vă aflaţi într-un corp, aveţi o experienţă şi citiţi aceste cuvinte care vă spun că nu sunteţi atât de departe de Unime. Anumite aspecte din voi pot auzi mesajul. Anumite aspecte din voi sunt deschise, pentru că altfel nu aţi citi acest mesaj. Dar dacă suferiţi, dacă aveţi dificultăţi în relaţii sau boli în corp, dacă sunteţi deziluzionaţi sau temători, atunci începeţi să vă educaţi mintea. Acesta este scopul vieţii voastre.

Scopul vieţii voastre nu este să acumulaţi bunuri materiale. Scopul vieţii voastre nu este să vă sculptaţi şi să vă modelaţi corpul. Scopul vieţii voastre nu este să deveniţi bogaţi. Ci este să înţelegeţi credinţele pe care le aveţi în minte şi să renunţaţi la cele care vă provoacă suferinţă, şi să acţionaţi în concordanţă cu vibraţia iubirii din care veniţi, pentru care sunteţi făcuţi, din care sunteţi făcuţi. Toată suferinţa pe care o trăiţi este o demonstraţie fizică că nu sunteţi în acord cu natura voastră, care este iubirea, care este Dumnezeu, care este Unimea.

Iar la sfârşitul acestei cărţi, această experienţă minunată pe care ne-a plăcut foarte mult să o producem, vă îndemnăm să vă ascultaţi sistemul de ghidare. Înţelegeţi că aţi fost condiţionaţi şi aţi învăţat multe lucruri care nu sunt adevărate. Credeţi multe lucruri neadevărate despre voi înşivă, despre realitate, despre mine, despre viaţă, despre Dumnezeu şi despre această lume, şi trebuie, dacă suferiţi, să vă recâştigaţi controlul minţii. Trebuie să începeţi să vă antrenaţi mintea. Mai întâi, trebuie să priviţi în interior; priviţi la ce gândiţi. Trebuie să priviţi la ceea ce simţiţi şi să înţelegeţi limba în care vă parvin aceste răspunsuri. Trebuie să vă reeducaţi. Nu vă puteţi schimba viaţa, nu vă puteţi schimba pe voi înşivă sau nu puteţi trăi altfel, decât dacă aduceţi în minte informaţii noi şi vă schimbaţi credinţele pe care acum le consideraţi adevărate. Trebuie să începeţi să vă aliniaţi cu dragostea şi o veţi face prin practica non-judecăţii şi a iertării. Trebuie să introduceţi noi informaţii şi să nu mai băgaţi în voi informaţii neadevărate. Trebuie să nu vă mai băgaţi în minte violenţa şi să nu mai vizionaţi pe ecrane crime ca divertisment. Trebuie să încetaţi să judecaţi alte fiinţe, deoarece judecata vă amplifică sentimentele de separare, izolare şi frică. Trebuie să încetaţi să mai abuzaţi de trup ca de un duşman, trebuie să încetaţi să vă mai închinaţi trupului ca la dumnezeu şi trebuie să vă folosiţi corpul pentru ceea ce este sfânt.

Desigur, nu vorbim aici în termeni religioşi. Nu vă cerem să fiţi celibatari – departe de noi această idee. Vă rugăm să vă purificaţi mintea şi să folosiţi corpul pentru a experimenta ceea ce este iubirea, ce este adevărat şi în rezonanţă cu Unimea, şi veţi fi ghidaţi pe calea voastră de intuiţia voastră, de corpul emoţional. Veţi şti dacă sunteţi pe calea cea bună prin faptul că vă simţiţi în pace, fericiţi, mulţumiţi, creativi, expresivi. Dacă nu simţiţi aceste lucruri, atunci înseamnă că exprimaţi idei neadevărate în viaţa voastră fizică. Iar sistemul vostru de ghidare emoţională vă arată ce faceţi. Trebuie să vă purificaţi mintea, trebuie să vă disciplinaţi mintea şi trebuie să înţelegeţi ce vă faceţi singuri.

Nimeni nu vă face nimic; vă faceţi totul cu mâna voastră. Manifestaţi şi suportaţi o reflectare a propriilor convingeri. Vibraţia pe care o emiteţi se reflectă ca într-o oglindă. Vibraţia voastră este creată din convingerile voastre, iar convingerile voastre sunt create din experienţa voastră. Pentru a avea o nouă experienţă, trebuie să păşiţi cu credinţă într-o nouă lume. Trebuie să opriţi sistemul de feedback care vă întăreşte convingerile neadevărate care vă fac să suferiţi şi trebuie să păşiţi într-un nou sistem de credinţe. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă reeducaţi. Trebuie să înţelegeţi sistemul pe care îl experimentaţi acum. Vă arată cine sunteţi. Dacă vreţi să aveţi o experienţă diferită, trebuie să schimbaţi ceea ce credeţi despre voi.

Ca esenţă, sunteţi neschimbabili. Sunteţi o idee în Mintea lui Dumnezeu, dar aţi pierdut legătura cu acest adevăr. V-aţi separat din propria dorinţă, iar acum, tot din propria dorinţă şi prin propriul sistem de ghidare, trebuie să vă refamiliarizaţi cu Unimea, să recunoaşteţi acea Forţă pe care o numiţi Dumnezeu. În societatea voastră, este un cuvânt prea încărcat de sensuri, aşa că îl folosim cu prudenţă, dar mai bine să spunem că vă veţi reuni cu Unimea, cu iubirea creatoare divină.

V-am oferit multe informaţii aici – o poveste despre viaţa noastră din plan fizic, adevărul scopului nostru, adevărul scopului vostru – iar acum am vrea să asimilaţi aceste informaţii în mintea şi în inima voastră şi să începeţi să schimbaţi modul în care vă priviţi. Începeţi să schimbaţi modul în care priviţi lumea voastră. Veţi putea să schimbaţi lumea doar prin schimbarea viziunii voastre interioare.

Lumea este obosită, lumea suferă. E de ajuns să vă uitaţi la ştiri şi să vedeţi suferinţa care există. Dar voi nu sunteţi victima acestei lumi. Ci voi sunteţi creatorul acestei lumi şi aveţi capacitatea de a o transforma. Dar trebuie să începeţi cu voi înşivă! Trebuie să nu mai luptaţi împotriva răului pe care îl percepeţi ca fiind în afara voastră, ci să luptaţi cu inamicul dinăuntru. Inamicul din interior este mintea egotică, este frica voastră, este ura de sine şi judecarea fraţilor şi surorilor voastre. Aceasta este problema. Nu există nicio problemă în afara voastră. Totul vine din interior şi vi se reflectă înapoi din lume.

Trebuie să vă schimbaţi, aşa cum m-am schimbat şi eu. Am studiat, am lucrat, mi-am transformat mintea, am învăţat şi am practicat; asta trebuie să faceţi şi voi. S-ar putea să pară o călătorie dură şi că nu aduce niciun beneficiu, dar pe de altă parte, dacă nu schimbaţi ceea ce faceţi acum – atitudinea voastră consumeristă, distrugerea mediului şi relaţiile voastre instabile şi trecătoare – veţi trăi în continuare toate aceste lucruri greu de suportat, dacă nu vă schimbaţi faptele.

Deci scopul vieţii voastre este să iubiţi. Scopul vieţii voastre este să creaţi. Scopul vieţii voastre este să iertaţi. Urmând aceste recomandări, feedback-ul pe care îl primiţi din partea lumii va începe să vă transforme viaţa dintr-un coşmar într-un vis plăcut, care se va translata cu uşurinţă în ceea ce numiţi Cer. Nu este nevoie să aveţi dificultăţi în procesul morţii, cu sănătatea fizică şi în relaţiile voastre. Toate acestea sunt schimbătoare; şi toate acestea sunt vindecabile. Aşadar, pe această notă, vă oferim binecuvântarea noastră. Vă oferim dragostea noastră. Mai avem multe să vă împărtăşim. Mai trebuie să avem multe, multe, multe conversaţii şi aşteptăm cu nerăbdare să le avem. Aşteptăm cu nerăbdare acele minunate schimburi de energie şi idei. Aşteptăm cu nerăbdare vindecarea minţii şi a corpului vostru. Şi vă trimitem toată dragostea noastră.

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
17 aprilie 2021