<  Cuprins "Channeling cu Jeshua"


Noul Pământ (II)

Capitolul "Noul Pământ II " din cartea dictată Pamelei Kribbe de către Spiritul lui Jeshua (Isus Cristos) „The Jeshua Channelings” (Channeling cu Jeshua).

Ciclul planetar

lightworker

Ciclul planetar

Tot ceea ce există evoluează în cicluri, atât planetele, cât şi oamenii. Nu este ieşit din comun ca un individ sau grupuri de suflete individuale să iasă din ciclul karmic la un moment dat. Însă ceea ce face ca această epocă să fie specială este faptul că Pământul însuşi îşi încheie un ciclu karmic major. Pământul este angrenat într-o transformare interioară care va avea ca rezultat un nou tip de conştiinţă în fiinţa sa de planetă. În orice punct din propriul ciclu s-ar afla sufletele individuale, procesul de transformare al Pământului le va afecta.

Pământul este casa voastră. Comparaţi-l cu casa în care locuiţi. Imaginaţi-vă că este în curs de reconstrucţie. Asta vă va afecta foarte mult viaţa de zi cu zi. În funcţie de starea voastră de spirit, o veţi trăi ca pe o schimbare binevenită sau ca pe un eveniment perturbator şi neplăcut. Dacă oricum plănuiaţi şi aşteptaţi cu nerăbdare să vă reconstruiţi casa, atunci sunteţi sincronizaţi cu schimbările şi puteţi să vă lăsaţi duşi de val. Procesul de transformare al Pământului vă va sprijini şi vă va îmbunătăţi procesul de transformare personală.

Dacă însă nu v-aţi dorit deloc să vi se reconstruiască casa, vă veţi simţi frustraţi de haosul din jur. Schimbările interioare ale Pământului vă vor dezechilibra.

Pentru cei care întâmpinaţi cu bucurie schimbările interioare ale planetei voastre Pământ, urmează vremuri care vă vor împuternici. Veţi fi elevaţi de valul de Lumină care inundă în prezent universul vostru.

În prezent, Pământul aproape că cedează sub povara karmică a umanităţii. Negativitatea şi violenţa care ţâşnesc din această povară karmică formează un fel de deşeu energetic pe care Pământul cu greu îl poate procesa, neutraliza sau integra.

Concentraţi-vă pentru o clipă atenţia pe inima Pământului. Relaxaţi-vă şi concentraţi-vă... puteţi simţi ceva acolo? Puteţi simţi cum este sfâşiat Pământul, câtă violenţă rabdă?

Pământul resimte neputinţă şi împotrivire în acelaşi timp. Este pe punctul de a-şi crea o nouă fundaţie. Pământul va elimina energiile specifice luptei, competiţiei şi dramei, la nivel interior şi exterior. Noua fundaţie care se iveşte în interiorul planetei este energia inimii, energia echilibrului şi a comuniunii: energia Cristică cea vie.

Pământul, la fel ca şi omenirea, trece printr-un proces de învăţare. La fel ca şi omenirea, conştiinţa sa evoluează şi se transformă. Ca şi în cazul omenirii, călătoria sa a pornit de la o anumită ignoranţă sau inconştienţă cu privire la propria sa fiinţă.

Pământul a fost cândva o „planetă întunecată”, care a absorbit sau înghiţit energiile din jurul ei. Ea a preluat toate energiile sau fiinţele pe care le-a întâlnit şi le-a asimilat complet; le-a răpit unicitatea şi, într-un fel, le-a ucis. Acest lucru a izvorât dintr-o dorinţă de expansiune. Pământul a simţit cumva o lipsă sau o insuficienţă în interiorul său, pe care a interpretat-o ca pe o nevoie de a cuceri şi asimila alte energii. Deoarece Pământul nu a oferit nimic înapoi acestor energii, nu a fost o adevărată interacţiune între ele. A fost un proces mortal şi asemănător cu moartea.

La un moment dat, Pământul a devenit conştient că acest proces nu îl satisfăcea. A simţit că îi lipseşte ceva în acest mod de a se hrăni. Sentimentul său de insuficienţă nu se uşurase. Nevoia sa de expansiune nu fusese satisfăcută prin anihilarea acelor energii.

În acel moment, în conştiinţa Pământului s-a născut dorinţa de însufleţire, de Viaţă. Nu că Pământul ar fi fost pe deplin conştient de acest lucru. Ştia doar că îşi dorea altceva, ceva nou, un gen de interacţiune cu alte energii care să nu se încheie prin reducerea acelor energii la energia Pământului. În conştiinţa planetei s-a creat disponibilitatea pentru a experimenta ceva diferit de ea însăşi.

Din punct de vedere energetic, acest lucru a însemnat începutul vieţii pe Pământ.

O lege cosmică spune că toate dorinţele profunde vor crea în cele din urmă mijloacele pentru realizarea lor. Dorinţele, care sunt în esenţă un amestec de gânduri şi emoţii, sunt energii creatoare. Acest lucru este valabil atât pentru planete, cât şi pentru oameni. În interiorul planetei Pământ a apărut o dorinţă, dorinţa de a experimenta viaţa, dorinţa de a păstra şi preţui viaţa, în loc să o distrugă.

Şi asta s-a întâmplat.

Când a apărut viaţa, planeta însăşi a început să înflorească. A intrat într-o nouă experienţă care a umplut-o cu un sentiment de surpriză şi satisfacţie. A fost surprinsă că o dorinţă atât de simplă, o nevoie atât de vagă, a putut să aducă evoluţii atât de măreţe şi inedite.

Pe Pământ, s-a desfăşurat un mare experiment al formelor de viaţă. Multe forme de viaţă au fost atrase să se manifeste pe Pământ şi să experimenteze energiile de aici. Pământul a devenit un loc de manifestare a noutăţilor. Exista libertatea de a explora noi căi, noi posibilităţi. Exista şi încă mai există liberul arbitru pentru toate creaturile.

Odată cu crearea vieţii, Pământul şi toate fiinţele vii de pe el au început să urmeze o anumită linie de dezvoltare interioară. Această cale a avut ca temă centrală echilibrul dintre a da şi a lua.

La nivelul interior al conştiinţei, Pământul se străduieşte de eoni să găsească echilibrul corect între a da şi a primi. Ca planetă, Pământul dăruieşte şi ia viaţă. În „perioada întunecată” a Pământului, etapa în care a absorbit şi dizolvat energiile, accentul a fost pus puternic pe „a lua”.

În prezent, a ajuns la cealaltă extremă: dăruieşte până la limită tot ce poate oferi.

Pământul a tolerat mult timp violenţa şi exploatarea sa de către omenire, pentru că, într-un fel, i se potrivea din punct de vedere karmic. Pământul trebuia să exploreze cealaltă faţetă a puterii şi opresiunii. Acţiunile ei agresive i-au întors experienţa opusă de victimă, ca un bumerang. Aşa funcţionează karma; nu este o chestiune de pedeapsă. Pentru a înţelege cu adevărat chestiunea puterii, trebuie să experimentezi ambele părţi ale ei. Orice lucru cu care vă luptaţi sau asupra căruia vreţi să vă afirmaţi puterea, îl veţi întâlni din nou ca victimă sau agresor, până când veţi recunoaşte că amândoi sunteţi UNA, amândoi parte din unica energie divină.

Exploatarea nemiloasă a Pământului în vremurile actuale este, într-o anumită măsură, adecvată din punct de vedere karmic, deoarece a oferit Pământului ocazia de a înţelege pe deplin echilibrul dintre a da şi a lua.

Cu toate acestea, limitele până la care se poate merge cu lipsa de respect şi exploatarea din punct de vedere karmic sunt evidente. Pământul a ajuns la înţelegerea echilibrului şi îşi încheie ciclul karmic al conştientizării. A atins un nivel de iubire şi conştiinţă care nu va mai tolera mult timp abuzurile oamenilor. Acest nivel de conştiinţă va atrage energii cu o vibraţie similară, care apreciază armonia şi respectul, şi va respinge energiile cu intenţii distructive.

A venit timpul pentru un nou echilibru între a da şi a lua. Pe Noul Pământ, va exista pace şi armonie între planeta Pământ şi tot ceea ce trăieşte pe ea: oameni, plante şi animale. Armonia şi comuniunea sinceră dintre toate fiinţele va fi o sursă de mare bucurie şi creativitate.

Tranziţia de la vechiul Pământ la Noul Pământul este un proces care nu este fixat în timp şi ca structură. Depinde în mare măsură de alegerile făcute de omenire, de alegerile individuale pe care le faceţi voi toţi.

S-au făcut şi se fac multe predicţii despre această perioadă de tranziţie. Astfel de predicţii sunt întotdeauna nesigure. Ideea este următoarea: realitatea materială vizibilă este o manifestare a stărilor interioare, colective de conştiinţă. Conştiinţa este, aşa cum am spus la început, liberă şi creatoare. În orice moment, puteţi decide să vă schimbaţi viitorul, gândind şi simţind diferit. Aveţi putere asupra gândurilor şi emoţiilor voastre. În orice moment, puteţi spune „nu” gândurilor sau emoţiilor limitative, distructive. Acest lucru contează pentru voi ca indivizi, dar este valabil şi pentru grupuri mai mari de oameni.

Atunci când un grup considerabil de indivizi alege libertatea şi iubirea în locul urii de sine şi al distrugerii, atunci acest lucru se va manifesta şi în realitatea materială. Pământul va avea o reacţie. Este sensibil la ceea ce se întâmplă în interiorul oamenilor. Reacţionează la schimbările voastre interioare.

Prin aceasta vrem să subliniem că nimeni, nici măcar Noi, nu poate face predicţii exacte cu privire la modul în care se va naşte Noul Pământ. Este clar însă că grupul de suflete care îşi încheie acum ciclul karmic este strâns legat energetic de Noul Pământ. Aceşti oameni, care adesea se simt profund legaţi de idealurile întruchipate de Noul Pământ, vor avea ocazii frumoase de a se dezvolta şi de a se elibera, datorită coincidenţei ciclului planetar cu cel personal.

În capitolele următoare, voi vorbi în special despre acest grup de suflete. Ei sunt adesea numiţi lucrători pentru Lumină şi voi folosi şi eu acest nume. Motivul pentru care s-au încarnat în această epocă de tranziţie nu este întâmplător. Ei sunt profund legaţi de istoria Pământului. Voi descrie trăsăturile psihologice pe care le posedă cei mai mulţi lucrători pentru Lumină. Voi vorbi despre istoria lor, despre rădăcinile lor galactice şi despre misiunea lor pe Pământ. Voi discuta în detaliu despre etapele de evoluţie interioară pe care le presupune eliberarea din ciclul karmic.

< Sus >

Traducere de Răzvan A. Petre
2 martie 2022