<  Cuprins "Channeling cu Jeshua"


Note despre channeling – o mică demitizare

Capitolul "Note despre channeling – o mică demitizare" aparţinând autoarei Pamela Kribbe. Face parte din ultimul capitol al cărţii „The Jeshua Channelings” (Channeling cu Jeshua).

Relaţia dintre channeler (medium) şi entitatea canalizată | Cum să judecăm calitatea informaţiilor obţinute prin channeling | Experienţa mea de medium | Jeshua despre channeling

lightworker

În concluzie, aş dori să fac câteva remarci generale despre fenomenul de channeling (mediumnitate). Poate că, fiind olandeză (un popor considerat foarte cu picioarele pe pământ!) şi fiind încă destul de sceptică în prvinţa unor chestii new age pe care le întâlnesc, aş dori să pun într-o perspectivă corectă câteva lucruri despre channeling.

Relaţia dintre channeler (medium) şi entitatea canalizată

Eu privesc channeling-ul ca fiind o cooperare între fiinţa umană şi o entitate non-fizică care are rolul de învăţător. Învăţătorul oferă fiinţei umane inspiraţie şi o viziune mai largă, iar fiinţa umană traduce energia entităţii spirituale în cuvinte şi concepte specifice educaţiei, pregătirii şi culturii sale. Nu cred că este posibil şi nici de dorit ca mediumul să se lase complet deoparte pentru a canaliza exclusiv energia entităţii non-fizice. Cred că este inevitabil ca mentalitatea, conştiinţa şi vocabularul mediumului să influenţeze foarte mult ceea ce se transmite. Chiar dacă intră într-o stare de transă profundă, mediumul este receptorul, recipientul şi, prin urmare, co-creatorul materialului. Cred că am fi naivi să credem că un medium poate primi vreun mesaj complet din exterior, fără a contribui cu nimic la el. Eu cred că mesajele vin din interiorul mediumului, conştiinţa sa fiind lărgită de cea a maestrului spiritual, şi că calitatea channeling-ului nu depinde atât de măsura în care mediumul se poate autoanula, cât de nivelul de conştiinţă pe care îl are atât mediumul, cât şi entitatea. Channeling-ul este, în esenţă, o co-creaţie.

< Sus >

Cum să judecăm calitatea informaţiilor obţinute prin channeling

Mesajele primite prin channeling pot fi frumoase şi inspirate. Dar tot prin channeling se pot primi şi fraze goale, fără sens sau melodrame moralizatoare şi înfricoşătoare. În cel mai rău caz, poate duce la venerarea unor pretinse autorităţi care nu au nimic în afară de un nume sau rang într-o ierarhie spirituală invizibilă. Dar oare nu ne-au avertizat toţi învăţătorii spirituali să nu căutăm autorităţi exterioare obscure?!

Faptul că informaţia a fost primită prin channeling nu spune absolut nimic despre calitatea acesteia. În filosofia ştiinţei – acea ramură a filosofiei care cercetează ce anume face ca teoriile să fie ştiinţifice sau demne de încredere – se face o distincţie utilă între „cadrul descoperirii” şi „cadrul justificării”. Ceea ce duce la descoperirea unei teorii ştiinţifice nu are nicio legătură cu justificarea valorii ei. Oamenii de ştiinţă pot inventa orice teorie doresc, bazându-se pe vise, asociaţii de idei sau reverii personale, dar odată ce au formulat teoria, ea va fi judecată de colegii lor pe baza unor criterii general recunoscute, cum ar fi confirmarea empirică, coerenţa, puterea explicativă etc. Aşadar, în cadrul descoperirii, totul este permis, în timp ce în cadrul justificării, teoria trebuie să se ridice la anumite standarde de calitate pentru a fi apreciată de comunitatea ştiinţifică.

Cred că acelaşi lucru este valabil şi pentru materialul primit prin channeling. Mesajele transmise prin mediumi ar trebui judecate după aceleaşi standarde ca şi textele spirituale ale „oamenilor obişnuiţi”: este informaţia clară, adaugă ea noi perspective la cunoştinţele tale, te inspiră să te iubeşti mai mult, te simţi iluminat şi înălţat de mesaj? Cred că, dacă răspunsul este afirmativ, întrebarea cine l-a canalizat şi cum a apărut (contextul descoperirii) este relativ lipsită de importanţă. Dovada este în gustul budincii, nu în presupusul rang sau statut al bucătarului.

< Sus >

Experienţa mea de medium

Când îl canalizez pe Jeshua, simt că mă fac mai mare în loc să mă micşorez. Simt că energia lui mă ajută să mă ridic la măreţia propriului meu Sine Superior. Cred că, de fapt, el mediază între micul eu de zi cu zi şi Marele Eu, ajutându-mă să Îl întruchipez ceva mai mult. De fiecare dată când face acest lucru şi eu îi permit, îmi extind încă puţin conştiinţa, ceea ce mă ajută în propria-mi evoluţie şi împuternicire. Odată, am făcut un channeling („Relaţiile în Noua Eră”) în care am simţit atât de puternic prezenţa Sinelui meu Superior sau eul mai mare (pe care o numesc Aurelia), încât chiar mă îndoiam că mai sunt în contact cu Jeshua. L-am întrebat în acea seară, înainte de a merge la culcare, iar el mi-a spus ceva minunat: «Aminteşte-ţi întotdeauna: Eu sunt aici pentru tine, nu tu eşti aici pentru mine». Asta mi-a limpezit ideile. Cu toţii suntem meniţi să ne întruchipăm şi să ne manifestăm pe deplin Sinele nostru mai mare aici, pe Pământ. Învăţătorul vine să ne ajute pe calea noastră şi, dacă este un învăţător autentic, ne va ajuta atât timp cât avem nevoie, iar apoi se va da la o parte.

Jeshua încă este alături de mine, deşi simt că nu mai „conversez” cu el la fel de mult ca la început. Adeseori, când îi pun o întrebare personală, el mă întreabă: dar tu ce simţi în legătură cu treaba asta? Iar când mă concentrez asupra chestiunii, găsesc răspunsul în propria mea cunoaştere lăuntrică şi intuiţie. Aşadar, Jeshua ne încurajează pe toţi să ne asumăm propria putere şi să privim channeling-ul ca pe un mijloc şi nu ca pe un scop. Poate că, într-o bună zi, voi fi capabilă să îmi canalizez propriul meu Sine Cristic şi nu mă voi mai baza pe Jeshua. Sunt sigur că el ar fi primul care m-ar aplauda!

< Sus >

Jeshua despre channeling

Voi încheia cu un „channeling despre channeling”, câteva cuvinte de la Jeshua despre relaţia sa cu mine ca medium.

Jeshua despre channeling

«Channeling-ul este o modalitate de a te apropia de tine însuţi cu ajutorul unei alte fiinţe, una non-fizică. Această fiinţă joacă temporar rolul unui învăţător. Energia învăţătorului te ajută să ajungi la un nivel mai profund al tău. Energia învăţătorului te ridică deasupra temerilor care menţin un voal peste propria ta lumină.

Un învăţător îţi arată propria ta lumină. El este mai conştient de lumina ta decât tine. De îndată ce această lumină, cunoaşterea ta interioară, îţi devine accesibilă, învăţătorul devine inutil. Eşti atunci capabil să-ţi canalizezi propria lumină. Învăţătorul nu mai trebuie să acţioneze ca o punte între tine şi Sinele tău Superior.

Îţi reamintesc, pentru o vreme, de propria ta lumină. Îţi oglindesc propria ta măreţie în forma lui Jeshua ben Joseph. În mine te vezi pe tine însuţi, pe Sinele tău Cristic, dar încă nu îţi dai seama de asta pe deplin. Eu sunt ca o referinţă pentru tine; energia mea serveşte rolul de far călăuzitor. Te ajut să te familiarizezi mai profund cu propriul tău Sine Cristic. Acesta va veni încet-încet în prim-plan, iar eu mă voi muta în fundal. Şi este în regulă. Aşa trebuie să se întâmple. Nu uita: în relaţia noastră, eu sunt aici pentru tine, nu tu, pentru mine. Eu nu sunt scopul, ci un mijloc. Renaşterea lui Cristos înseamnă trezirea Sinelui tău Cristic, nu al meu.

Acţionez în funcţie de ceea ce serveşte Sinelui tău Superior. Scopul meu final este ca să devin de prisos pentru tine. Atunci când mă canalizezi, nu încerca să te faci măruntă sau invizibilă. Vreau să devii mai mare, să simţi cum adevărata ta forţă curge din tine şi să străluceşti asupra lumii.

Un învăţător îţi arată drumul, dar tu eşti cel care îl parcurge. După un timp, te trezeşti că mergi singur, lăsându-l în urmă pe învăţător. Acesta este un moment măreţ şi sacru. Învăţătorul va rămâne cu tine, va trăi în inima ta ca o prezenţă interioară, dar acea persoană separată va dispărea.

Rămânem în legătură, dar, pe măsură ce evoluezi, din ce în ce mai puţin mă vei vedea sau vei dori să apelezi la mine ca la o fiinţă separată. Voi deveni treptat o parte din propria ta energie. Şi, la un moment dat, nu mă vei mai recunoaşte ca fiind separat de tine. Acesta va fi indiciul că mă auzi şi mă vezi cu adevărat.»

Pamela Kribbe

www.jeshua.net

< Sus >

Traducere de Răzvan A. Petre
13 martie 2022