<  Pagina index Jurgen Ziewe


Răspunsuri despre Viaţa de Apoi (4)

Jurgen Ziewe este un explorator al lumilor invizibile în care vom ajunge după moarte. Pe canalul său de YouTube a postat multe videoclipuri pe acest subiect. (videoclipul nr.4, cu traducere, este încorporat la sfârşitul textului).

Afterlife Answers - Part 4 (videoclip tradus)

Un serial cu întrebări despre viaţa după moarte, la care răspunde exploratorul astral Jürgen Ziewe.

red Hrana în Viaţa de Apoi red Ocupaţiile în Viaţa de Apoi red Cum ne schimbăm în Viaţa de Apoi? red Suntem obligaţi să ne reîncarnăm? red Mecanica reîncarnării


CARE ESTE EXPERIENŢA DUMNEAVOASTRĂ ÎN CEEA CE PRIVEŞTE MÂNCAREA ŞI BĂUTURA ÎN LUMEA ASTRALĂ? ESTE ADEVĂRAT CĂ DOAR ÎN ASTRALUL INFERIOR SE HRĂNESC OAMENII?

Aceasta este o întrebare foarte interesantă. Noi considerăm hrănirea ca pe o acţiune fizică ce ne întreţine corpul fizic şi, dacă nu avem mâncare, corpul moare. Sau dacă nu avem mâncarea potrivită, suferim de malnutriţie. Şi am fost condiţionaţi să credem că mâncarea este doar ceva fizic. Dar nu este aşa.

Eu şi mulţi alţi călători în astral am avut experienţe în care am observat că mâncarea este atotprezentă în planul astral, pentru că mâncarea este şi un simbol, o metaforă. Foarte des, când am ajuns la nivelul astral prin extracorporalizare, am văzut că mâncarea este folosită ca un mijloc de socializare, de a aduce oamenii împreună.

Dar mai trebuie menţionat că simţurile noastre la nivel astral sunt intensificate, nu numai că vedem mai bine şi auzim mai bine şi mirosim mai bine, atingem mai bine şi simţim mai multe, ci putem vedea un spectru mult mai larg de culori, mult mai mare, în timp ce aici simţul vederii este limitat între 350 şi 750 de nanometri, adică lungimea de undă a luminii vizibile. În planul astral, simţul vederii este mult amplificat. Şi acest lucru este valabil pentru toate celelalte simţuri, chiar şi simţul gustului este îmbunătăţit.

Şi mai este un aspect. Aşa cum am spus încă de la început, cel mai bun mod de a înţelege realitatea, în general, este să gândim în termeni de energie şi pachete de energie. De pildă, când consolăm o persoană în această viaţă, de fapt, îi dăruim un pachet de energie. Iar acest pachet de energie este recepţionat în planul astral ca o emoţie pozitivă. Şi astfel, îi alimentăm corpul astral cu energie.

Desigur, în planul astral, noi creăm pachete de energie, iar acestea pot lua diferite forme metaforice. Pot fi de dragoste, dar se pot exprima şi prin metafora hranei. Astfel, ce observăm foarte des, atunci când călătorim în planul astral, sunt grădinile foarte bogate în fructe. Iar dacă mâncăm aceste alimente, vom constata că ne energizează. Sau dacă găsim un frumos curs de apă limpede şi ne scufundăm în apă, ne vom simţi energizaţi, împrospătaţi, nu doar fizic, ci şi spiritual.

Am fost foarte surprins când, într-o călătorie astrală, am văzut oameni zăcând pe marginea drumului, ce păreau că dorm. Când am întrebat pe cineva ce fac aceşti oameni, persoana mi-a spus că s-au drogat. Şi asta m-a uimit foarte tare, pentru că mă gândeam “Oare de ce ar lua droguri oamenii din planul astral?”. Dar am aflat mult mai târziu că există anumite energii care pot avea un efect similar cu cel pe care îl au aici, de a duce oamenii la un nivel energetic mai înalt, le face legătura. Spun din nou, sunt pachete de energie, aşa cum putem găsi aici un pachet de energie în LSD, care acţionează asupra anumitor celule nervoase şi ne conduce într-o stare de conştiinţă mai înaltă.

La baza întregii Realităţi este doar atât: conştiinţă. Acelea sunt nişte metafore, pachete de energie, de conştiinţă, configurate în diferite moduri. De exemplu, oamenii care, în planul astral, gătesc sau servesc mâncarea, pun în mâncare nu doar ingrediente, ci pun dragoste în ea. Iar dragostea se manifestă prin aspectul bogat al mâncării. Am fost în tărâmuri astrale unde oamenii erau serviţi la un eveniment cu o foarte mare varietate de alimente din care oamenii puteau alege. Erau foarte frumos expuse. Iar când am întâlnit-o pe mama, m-a invitat să mă întâlnesc cu prietenii ei şi erau expuse o gamă largă de alimente. Şi foarte des, în planul astral, întâlnesc magazine alimentare, unde se oferă ciocolată şi tot felul de alte lucruri.

Sau, de exemplu, dacă eşti într-o grădină frumoasă şi cu o abundenţă de flori, când culegi o floare, odată cu ea, culegi şi energia florii, energia iubirii. Şi te umple imediat şi, până să-ţi dai seama, floarea pe care tocmai ai cules-o este deja refăcută, nu a dispărut, ci este tot la locul ei în grădină. E posibil ca floarea înlocuită să fie chiar mai bună, pentru că te-a îmbogăţit.

Acest schimb de energii în planul astral este foarte intens şi profund. Aceste metafore ale energiilor, care sunt expuse ca grădini cu fructe sau ca alimente sau ca flori din belşug, devin din ce în ce mai bogate cu cât nivelul de conştiinţă se înalţă tot mai sus. Şi vei vedea incredibile grădini paradisiace, pentru că acolo lumea este plină de energie pozitivă, de iubire.

Poţi găsi asta la orice nivel doriţi, chiar la un nivel mult mai înalt. Parcurgi peisaje care-ţi oferă o abundenţă de iubire şi bucurie până la extaz, trecând prin lumi tot mai îmbelşugate, pline de lumină şi iubire. Este ceva aproape imposibil de descris.

Cam asta am de spus, în esenţă, despre hrană. Mâncarea este, în esenţă, o metaforă a energiei, o manifestare a energiei sub diferite forme. Când oamenii îşi oferă reciproc semne de preţuire în planul astral, ele pot fi o floare frumoasă, un cadou sau o bijuterie.

Soţia mea şi-a pierdut o prietenă, s-a dus să o vadă înainte de a muri. Era într-o stare foarte proastă, într-o stare de frică, iar soţia mea a încercat să o ajute, dar nu a putut. Nu a putut face prea multe pentru ea, pentru că nu era receptivă. Dar o lună mai târziu, mi-a spus: “O, am avut un vis incredibil, prietena mea a venit la mine şi mi-a oferit un diamant masiv. Iar când am luat diamantul, am simţit cum râde foarte fericită”. Deci această prietenă a ei, la câteva luni după ce a murit, şi-a dat seama ce încerca Julia să îi ofere pe patul morţii şi abia atunci a simţit impactul pe deplin, iar apoi a folosit metafora diamantului pe care i l-a dat Juliei în vis. Dar nu era un simplu diamant, ci şi o răsplată sub forma unui pachet cu energia iubirii.

Aşa trebuie să înţelegem cum nivelul astral se configurează pe înţelesul nostru.

< Sus >

SPUNEŢI CĂ, ÎN ACEA LUME ASTRALĂ ASEMĂNĂTOARE CU CEA PĂMÂNTEANĂ, OAMENI ÎŞI CONTINUĂ OCUPAŢIILE, UNEORI FĂCÂND O MUNCĂ FĂRĂ SENS.

Acesta este un lucru foarte interesant. După cum ştim cu toţii, nivelul astral este împărţit pe niveluri de energie sau vibraţionale, care sunt de la o energie cenuşie, greoaie până la o energie foarte rafinată, de frecvenţă foarte înaltă. Pe cel mai dens nivel de energie, lumina se diminuează, deci este un nivel întunecat, o zonă crepusculară. Iar motivul este că, de obicei, această lume este creată de resentimente, toate tipurile de sentimente negative pe care oamenii le duc cu ei acolo.

Adesea, oamenii îşi văd de viaţă într-un mod nici pozitiv, nici negativ, ci doar inventează nişte scenarii. Viaţa nu le este punctată de mari explozii de lumină, de iubire şi de bucurie. Doar îşi duc viaţa, merg la serviciu, urmează o rutină, o mai întrerup, dar nu prea există puncte culminante. Pot apare câteodată, dar sunt foarte scurte. Deci nivelul astral asemănător cu Pământul reflectă în mare parte lumea noastră fizică. Are aceeaşi textură, acelaşi aspect material şi aceleaşi semne de degradare ca şi aici.

Iar oamenii care ajuns la acest nivel asemănător Pământului, probabil că nici nu-şi vor da seama că se află pe un nivel astral, pentru că totul arată foarte asemănător ca aici.

Astfel, oamenii care au avut o ocupaţie foarte banală, nu au niciun motiv să îşi schimbe tipul de muncă şi să facă ceva diferit. De pildă, cei care au lucrat în birouri – chiar am relatat asta cu ceva timp în urmă, după ce am vizitat lumea astrală, şi am văzut oameni care lucrau în birouri. Desigur, munca de birou poate fi o muncă reală, de exemplu, ei pot organiza un eveniment sau pot organiza societatea. Pe de altă parte, ei pot fi doar nişte oameni care locuiesc sau lucrează în birouri, unde doar socializează şi muncesc doar puţin, pentru că nicio muncă nu-şi prea are rostul acolo. Aşa că, în principiu, când locul de muncă este în birouri, ei pot frunzări hârtii sau pot căra nişte obiecte de colo-colo, pot chiar recrea o anumită sarcină semnificativă. Unele persoane pot chiar născoci astfel de sarcini. Dar este un mod foarte ciudat de a continua să facă ceea ce oamenii sunt obişnuiţi să facă.

Găsim oameni care îşi continuă slujba de şofer de taxi, există şoferi de autobuz, alţi oameni călătoresc cu aceste autobuze, pentru că, de foarte multe ori, oamenii nu sunt conştienţi că există un mod de transport mult mai uşor. Însă pentru că, în general, energia este atât de scăzută, ei depind de transportul public.

De exemplu, la acest nivel, nu vezi oameni zburând. În timpul experienţelor mele extracorporale, i-am întrebat “Voi de ce nu zburaţi?”, iar răspunsul, inevitabil, a fost “E nevoie de prea mult efort”. Preferă să meargă pe jos, şi asta are legătură tot cu energia limitată de care dispun. Pe nivelul cel mai de jos, în momentul în care vrei să zbori, singura posibilitate este să aduni o energie pozitivă, care te ridică în aer, literalmente. Dar am observat că oamenii sunt atât de obişnuiţi cu nivelul lor de energie, încât li se pare că ar fi un efort prea mare.

În cartea mea “Panorame din Infinit”, am povestit despre un om care avea o barcă şi îi invita pe noii-veniţi pe barca lui şi le făcea un tur al lacului. Am discutat cu el şi mi-a spus că, de fiecare dată când face un tur cu barca cu aceşti nou-veniţi, barca lui se îmbunătăţeşte. Înainte, era doar o barcă mică, iar acum are o punte superioară şi una inferioară. Ba chiar are şi o formaţie de muzică care cântă pentru călători. Aşa că, de fiecare dată când face acest serviciu noiilor veniţi, făcându-i să se simtă bine şi arătându-le împrejurimile, viaţa lui se îmbunătăţeşte şi slujba lui se perfecţionează, barca devine mai mare şi mai completă.

Prin urmare, oamenii îşi continuă munca şi ocupaţia. De exemplu, un şofer de taxi, viaţa lui s-a îmbunătăţit treptat pentru că le făcea oamenilor un serviciu.

Şi o altă chestiune – şi am discutat asta şi cu Cyrus – oamenii vor să-şi arate recunoştinţa. Adeseori, plătesc serviciul respectiv cu bani, deşi este un lucru destul de amuzant, nu ai spune că banii ar fi necesari, şi nu sunt, dar oamenii acceptă banii ca pe un simbol sau metaforă a recunoştinţei. Deci la aceste niveluri inferioare, încă mai găsim bani. Oamenii care servesc berea în pub-uri, acceptă să fie plătiţi pentru bere, fiindcă clientul respectiv încearcă să spună prin acel gest “mulţumesc”, aşa că ei acceptă banii. E ceva foarte interesant.

Şi tot aşa, pe dimensiunea inferioară asemănătoare Pământului, lucrurile sunt foarte similare cu ce a fost înainte, aşa că oamenii nu vor observa o mare diferenţă. Un lucrul bun este că sunt foarte căutaţi cei care au fost meşteşugari, constructori sau arhitecţi, pentru că ei pot îmbunătăţi vieţile altora, ajutându-i să proiecteze sau să construiască casa. Şi se pare că acest gen de sistem comercial funcţionează foarte bine, pentru că îi ajută pe oameni să evolueze, îi scoate din statutul lor anterior şi, după un timp, îi ridică la un nivel mai înalt de conştiinţă.

< Sus >

ESTE ADEVĂRAT CĂ, ÎN TĂRÂMURILE CELE MAI APROPIATE DE PĂMÂNT, OAMENII ÎNCĂ ARATĂ BĂTRÂNI ŞI BOLNAVI?

Adeseori îmi puteam da seama, după oamenii pe care îi întâlneam, pe ce nivel mă aflam. Pe un nivel dimensional foarte scăzut, oamenii arătau groaznic. Arătau ameţiţi, hămesiţi, erau slabi, sau obezi, sau epuizaţi, sau schilozi. Şi am înţeles că starea lor de spirit îi punea într-un corp potrivit cu dispoziţia lor.

Pe de altă parte, cineva care a fost defavorizat în timpul vieţii din cauza unor anumite probleme, boli, handicapuri de vreun fel sau altul, s-ar putea să fie de o frumuseţe absolut radioasă. Aşa cum am spus mereu, în momentul în care mori, lumea ta interioară devine realitatea exterioară. Deci, dacă ai o stare lăuntrică pozitivă, frumoasă, luminoasă, eşti plin de compasiune, bucurie şi iubire, eşti transformat aproape instantaneu ca aspect. Deci puteam să-mi dau seama la ce nivel mă aflam în funcţie de ce fel de oameni întâlneam. Cu cât oamenii erau mai frumoşi, cu atât nivelul lor era mai înalt şi cu atât mai frumos şi semănând cu nişte zombi, arătau ca şi cum ar fi fost bolnavi. Şi, de obicei, ambianţa este în acelaşi ton, este foarte întunecată, foarte ponosită, sunt gunoaie şi nu există vegetaţie, copacii nu au frunze şi lucruri de genul ăsta, iar oamenii trăiesc mai degrabă în colibe decât în case frumoase. Energia interioară se manifestă şi asupra acelei persoane, şi în mediul înconjurător, dar tot ea poate aduce şi eliberarea.

De exemplu, aşa cum spuneam mai devreme, la nivelurile dimensionale inferioare ţi-e aproape greu chiar să mergi, darămite să zbori, nu poţi zbura, pentru că, pur şi simplu, nu ai suficientă energie. În schimb, la un nivel dimensional superior, te poţi transporta dintr-un punct în altul într-o clipită şi distanţa nici nu contează.

Ce am mai descoperit la nivelul inferior, să spunem că oamenii trăiesc într-un mediu foarte negativ şi încearcă să iasă din el, să evadeze, văd o lumină în depărtare la orizont şi se gândesc “Tot ce trebuie să fac este să merg într-acolo şi voi ieşi din acest loc”, dar nu reuşesc. Pot merge zile şi zile şi zile şi nimic nu se schimbă, şi fără a-şi da seama cum şi de ce, se trezesc în exact acelaşi loc unde erau cu puţin timp în urmă.

Prin urmare, dacă starea de spirit a persoanei nu se schimbă, nimic nu se schimbă . În “Panorame din Infinit”, am descris cum o persoană ieşite dintr-un nivel foarte scăzut fusese instruită de cineva de la un nivel superior pentru a ieşi treptat din acel nivel inferior.

< Sus >

CE NE PUTEŢI SPUNE DESPRE REÎNCARNARE? SUNTEM OBLIGAŢI SĂ NE REÎNCARNĂM?

Nu, nu suntem forţaţi. Ne reîncarnăm în mod voluntar. Dar ceea ce ne îndeamnă să ne reîncarnăm sunt nişte energii pe care noi, în starea noastră mentală actuală, nu le percepem, nu le putem vedea.

Însă aceste energii, aceste motive ale încarnării noastre devin evidente atunci când transcendem de la nivelul astral inferior la niveluri mai înalte, ajungând la nivelurile mentale. Acolo putem accesa înregistrările Akashice. Şi iată cum am experimentat eu însumi: Citeam în pat într-o după-amiază şi am adormit şi, deodată, am devenit conştient, nu în corpul meu astral, ci într-un corp energetic mult mai înalt, deodată, eram scăldat într-o lumină incredibilă, fiind complet treaz. Şi mă vedeam pe mine însumi în totalitatea mea. Eram într-o stare de conştiinţă mai înaltă şi mă vedeam, nu ca pe o fiinţă umană, ci ca milioane de centre energetice. Puteam să intru rapid în oricare centru energetic, căci fiecare centru energetic eram tot eu însumi. Şi unele dintre aceste centre avuseseră vieţi anterioare şi în unele existau probleme pe care nu le abordasem şi le neglijasem. În alte centre energetice erau relaţii neîmplinite şi nerezolvate. Am putut să văd că unele centre de energie eram eu trăind pe o planetă complet diferită. Puteam să măresc focalizarea pe oricare centru energetic, să înţeleg complet acea viaţă şi ce a lăsat în urmă şi cât de reuşită a fost. Aş fi putut petrece enorm de mult timp pentru a vizita toate aceste părţi, aspecte ale mele, care alcătuiau Totalitatea mea.

Am devenit foarte conştient de părţile întunecate, de lucrurile care nu erau rezolvate. Ce mi-a devenit clar atunci a fost că, în momentul în care atenţia mea a fost atrasă de unele dintre aceste energii cu probleme, s-a pus în funcţiune un mecanism care a atras alte energii în aliniere cu ele. Şi imediat mi-am dat seama, am înţeles: “A, iată nişte posibilităţi, nişte oportunităţi cum pot rezolva aceste energii şi să le reconciliez şi să creez un echilibru”. Şi apoi, dacă acţionam corect, cream la nivel astral sau la orice nivel, o situaţie în care puteam aduce acel echilibru dorit. Acesta este avantajul atunci când depăşim nivelul astral şi ajungem la nivelul mental: avem o imagine de ansamblu a cine şi ce suntem.

Desigur, există şi energii care nu pot fi armonizate la nivelul astral sau mental, ci doar la nivel fizic. Şi când atragem toate aceste energii împreună şi ne gândim “O, ce ar trebui să fac? Trebuie să fac rost de un alt corp pentru a întâlni această persoană şi a echilibra tot răul dinainte şi pentru a ajuta această persoană, şi pentru a face una şi alta”, atunci, brusc, devine foarte, foarte atractiv să ne căutăm un corp fizic. Prin urmare, nu trebuie să ne reîncarnăm, dar simţim nevoia să o facem.

Nimeni nu ne obligă, nimeni nu ne forţează, dar există nişte fluxuri subconştiente de energie care sunt ca un fel de inteligenţă artificială, ele trag sforile şi echilibrează lucrurile până când descoperim că “Acesta este cel mai bun mod de a rezolva chestiunea asta”. Iar asta ne împinge spre reîncarnare.

De asemenea, încarnarea într-un corp fizic ne aduce beneficii enorme, pentru că, într-un corp fizic, nu mai avem niciun control, suntem puşi în această lume, suntem condiţionaţi, devenim supuşi lumii, voinţei altor oameni. Ne trezim într-un mediu destul de ostil, unde nu putem controla nimic. Iar asta generează în noi, desigur, o enormă putere, energia necesară pentru a obţine cel mai bun rezultat. Şi atunci putem face faţă lumii, ne putem îndeplini visele sau, pur şi simplu, rămânem la un nivel de plutire. Există tot atâtea modalităţi de a face faţă încarnării câte persoane există în lume. Şi fiecare reuşeşte mai mult sau mai puţin.

Desigur, cel mai bun mod de a face faţă vieţii de aici aici este să ne găsim Originea cât timp trăim. Să găsim conştiinţa unităţii, să ne reconectăm cu locul de unde am venit. Dacă reuşim acest lucru în această viaţă, dacă ajungem la această stare de conştiinţă a unităţii, atunci toate celelalte energii vor fi echilibrate automat. Este ca şi cum am crea un fel de curent, în siajul căruia tot restul se aranjează de la sine, fără efort. Energia este atât de mare, încât lumina pe care o generăm curăţă toate aceste noduri întunecate lăsate în urmă şi nu mai trebuie să avem din nou o viaţă fizică. Pur şi simplu, ne proiectăm lumina sau, să-i zicem, iluminarea asupra tuturor acelor zone obscure şi atunci ştim că e gata, s-a terminat cu chestiunea asta, suntem eliberaţi, nu vom mai simţi niciodată constrângerea interioară de a ne încarna.

ABIA AŞTEPT SĂ VĂ DEZVĂLUI ALTE MISTERE ALE VIEŢII DE DUPĂ MOARTE ÎN URMĂTORUL VIDEOCLIP...

URMEAZĂ PARTEA A CINCEA

Aflaţi mai multe despre explorările interioare ale lui Jurgen, vizitând www.multidimensionalman.com

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
31 octombrie 2021

https://vimeo.com/636301163

Traducerea de mai sus provine din canalul YouTube al lui Jürgen Ziewe, videoclipul "Afterlife Answers - Part 4" publicat de autor pe 10 ianuarie 2020.