<  Pagina index Jurgen Ziewe


Răspunsuri despre Viaţa de Apoi (8)

Jurgen Ziewe este un explorator al lumilor invizibile în care vom ajunge după moarte. Pe canalul său de YouTube a postat multe videoclipuri pe acest subiect. (videoclipul nr.8, cu traducere, este încorporat la sfârşitul textului).

Afterlife Answers - Part 8 (videoclip tradus)

Un serial cu întrebări despre viaţa după moarte, la care răspunde exploratorul astral Jürgen Ziewe.

Acesta este un extras din interviul pentru emisiunea de radio “Lighting the Void”, găzduită de Joe Rupe www.lightingthevoid.com


Proiecţia astrală în visele altor oameni şi ajutorul oferit lor în timpul stării de vis

Am avut o bună interacţiune cu oamenii în timpul viselor acestora. Recent, am vizitat un cuplu oarecare care trecea printr-un divorţ. Ei îşi manifestaseră problemele la nivelul astral. Trebuie să ţineţi cont de faptul că noi creăm câte o copie a gândurilor noastre, a problemelor noastre într-un fel de formă-gând, căreia îi dăm consistenţă astrală. De exemplu, acest cuplu locuia la nivel astral într-o casă foarte şubredă, cu goluri mari în pereţi şi al cărei acoperiş se prăbuşea. Deci casa în care locuiau reprezenta căsnicia lor care se destrăma. Intrând în această casă, eram pe deplin conştient şi ştiam că această femeie visa şi că, din conflictul pe care îl trăia, crease această copie a casei reale, care însă se dărâma. Am intrat în casă şi am început să vorbesc cu ea, încercând să îi ofer claritate şi o energie care să o ajute să îşi rezolve problema conjugală. Am făcut-o printr-un transfer instantaneu de energie de la nivelul inimii. I-am trimis multă iubire şi, odată cu această iubire, i-am trimis şi o energie mai înaltă, care să-i dea claritate în viaţă.

Deci, avea câţiva prieteni în jur în acest vis al ei şi am mers după ea în bucătărie şi, imediat ce am intrat, ne-am scufundat în pământ, care era ca o mlaştină. I-am spus “Uite, vezi ce se întâmplă aici? Totul este foarte instabil aici unde locuieşti”. Iar ea a spus “O, asta îi ajută pe copii să nu se lovească la picioare”. Atunci mi-am dat seama că trăia o mare anxietate, nelinişte. Şi am început să transfer acea energie către ea. Imediat ce am făcut asta, s-a înveselit, iar solul pe care călcam a redevenit solid. A fost un fenomen foarte interesant.

- Credeţi că această doamnă îşi aminteşte acest fenomen sau întregul vis?

- Sunt şi eu curios. Nu o cunoşteam pe această doamnă, ar fi fost foarte interesant de aflat reacţia ei. Dar am avut propria viziune intuitivă dintr-o perspectivă mai înaltă că, atunci când s-a trezit, s-a simţit mult mai plină de speranţă, pentru că i-am spus că trebuie să accepte faptul că mariajul ei s-a încheiat şi că trebuie să privească lucrurile dintr-o perspectivă pozitivă şi să se gândească la viitor.

În cealaltă cameră, m-am ocupat puţin mai târziu şi de soţul ei, care trecea, desigur, prin ceva similar. Am lucrat puţin şi acolo, încercând să ajut cât mai mult posibil, pompând o energie de vibraţie superioară în vieţile lor, pentru a-i ajuta să facă faţă traumei teribile a căsniciei lor.

- Ştiu că aceste detalii ar putea fi un pic plictisitoare pentru cineva ca tine, care explorează aceste locuri tot timpul, dar sunt tare curios. Cum ne povesteai, ai vorbit cu părinţii tăi, ai ajutat-o pe această doamnă, cum ştii că asta se întâmplă cu adevărat, că nu este doar imaginaţia ta sau ceva inventat de tine. Cum ştii că este real?

- Haide să comparăm situaţia cu viaţa obişnuită. Te trezeşti dimineaţa, iei micul dejun, mergi la magazin, vorbeşti cu vânzătorul, cumperi o pâine şi pleci. De unde ştii că toate acestea sunt reale? Nu ai de unde şti. Ştii doar că eşti pe deplin conştient, eşti acolo şi interacţionezi cu o persoană. Persoana are propriul său caracter, pe care nu ai putea să-l inventezi tu. Este exact acelaşi lucru şi la nivelul următor. Sunt pe deplin conştient.

Acum, există o diferenţă dintre un vis lucid şi o experienţă în afara corpului… Într-un vis lucid, de obicei, se derulează o formă de naraţiune, se întâmplă ceva. Există metafore, adică aspecte animate provenind din subconştientul tău, ar putea fi un câine cu două capete care aleargă, sau cine ştie ce altceva. Oricât de ciudate ar fi acestea, se întâmplă în vis. În schimb, atunci când eşti proiectat în afara corpului, aceste elemente suprarealiste – deşi pot apare şi aspecte suprarealiste, în funcţie de zona astrală în care te afli – dar totul este mult mai realist.

O măsură de siguranţă pe care o iau de fiecare dată când am o experienţă extracorporală, primul lucru pe care îl fac este să-mi asigur conştiinţa de aici-şi-acum. E la fel cum facem în viaţa reală, în starea de veghe: suntem aici, suntem acum, gândim, suntem o persoană, ştim cine suntem, ştim ce vrem să facem. Deci primul lucru pe care îl fac atunci când am o experienţă extracorporală este să devin perfect conştient de aici-şi-acum, să fiu sigur de identitatea mea.

Odată ce am pus la punct aceste lucruri, abia apoi explorez lumea. Mă duc să vorbesc cu oamenii, vorbesc cu mama mea. De exemplu, am întrebat-o ce a făcut de când a murit şi mi-a povestit cum progresează. Şi sunt o mulţime de alte fenomene – toate sunt detaliate în cărţile mele – lucruri absolut reale, nu sunt produse ale imaginaţiei sau altceva.

Deci acesta este singurul mod în care poţi fi sigur că te afli în astral. Eşti ferm stabilit în conştiinţa de aici-şi-acum? Eşti absolut sigur care ţi-e identitatea în starea de veghe? Dacă aceşti factori sunt întruniţi, atunci ştii că nu îţi imaginezi, nu eşti într-o lume de vis.

- Un alt lucru interesant în schema dimensiunilor desenată de tine, ceva oarecum înfricoşător, acel loc în care am ajuns eu este, poate, la un nivel inferior faţă de nivelul astral, arătând mai degrabă ca un plan dimensional negativ inferior, de tip infernal.

- Da, aici este o chestiune. De exemplu, să spunem că avem o mare nelinişte. Atunci când suntem anxioşi în viaţa reală, de obicei, vedem lucrurile uşor întunecate, că cerul ar fi cam gri, chiar şi când privim apusul soarelui, ne concentrăm mai degrabă pe norii care obturează Soarele decât pe culorile frumoase. Când suntem deprimaţi, nu suntem în stare de a aprecia lucrurile frumoase.

Când murim, să zicem, şi avem o stare negativă, vom atrage spre noi tot lucruri negative, întunecate. Şi din cauza stării lor generale de conştiinţă, oamenii aflaţi într-o stare foarte negativă îşi atrag un mediu foarte negativ. Dacă vizitaţi acele niveluri, veţi descoperi că există foarte puţină lumină, totul este destul de întunecat, destul de gri. Casele nu au ferestre, oamenii umblă în haine ponosite, arată vlăguiţi. Uneori, arată bătrâni şi decrepiţi, dacă sunt într-o stare foarte proastă. Nu trăiesc în case, ci în cocioabe. Dar toate acestea sunt reflexiile interiorului lor, ale minţii lor.

Oamenii aflaţi într-o stare mentală mai pozitivă, persoana obişnuită, îşi trăieşte viaţa aşa cum o facem şi noi aici, cu părţi bune şi părţi rele.

Însă oamenii într-o stare mentală mai pozitivă, sunt atraşi într-un mediu care este foarte frumos, luxuriant, cu o vegetaţie foarte frumoasă, peisaje foarte însorite. De aici a provenit şi ideea de rai, de lumi paradisiace.

Şi bineînţeles, conform emoţiilor noastre, putem ajunge la niveluri foarte înalte, unde poţi să trăieşti chiar o stare de extaz, sau ceea ce sugerează acest cuvânt.

- Oamenii rămân blocaţi în această stare? Pot rămâne blocaţi în dimensiunile negative?

- Da, da. Pot, dacă nu sunt motivaţi să aspire la ceva mai bun şi dacă sunt dependenţi de gândurile lor negative. Pentru că există oameni care, pur şi simplu, nu vor să iasă din stările negative, care îşi plâng de milă, care au resentimente, care sunt supăraţi tot timpul. Aceştia sunt genul de oameni care tind să rămână blocaţi acolo.

Am o expresie favorită: “Atunci când oamenii mor, lumea lor interioară devine realitatea exterioară”. Dacă eşti o persoană veselă, dacă eşti bine adaptată, dacă eşti pozitivă, dacă trăieşti prin inimă, atunci trăieşti într-un mediu foarte frumos şi senin. Dacă eşti opusul, atunci trăieşti într-un mediu foarte întunecat, de subsol.

Şi modalitatea de a ieşi de acolo este cu ajutorul altora care îţi vorbesc sau îţi dau energie, te fac să râzi şi, într-un fel sau altul, sparg tiparul psihic în care te complăceai şi apoi te călăuzesc să ieşi complet din el.

Sau, pur şi simplu, poţi să ai o revelaţie despre starea ta şi te gândeşti “Ei bine, m-am cam plictisit de asta. Acum vreau să trec mai departe”. Şi apoi te concentrezi pe altceva. Este interesant că, aflându-te în aceste regiuni mai întunecate, în momentul în care ai această revelaţie sau străpungere mentală… Să spunem că trăieşti într-un loc foarte întunecat. Lângă cocioaba ta este un copac fără frunze, complet golaş, însă atunci când are loc această schimbare în tine, vezi aproape instantaneu cum copacului îi răsar frunze verzi – care este un fenomen pe care l-am observat şi eu. Dintr-o dată lucrurile devin un pic mai bune, arată mai bine. Apoi vezi o frunză sau chiar o floare răsărind din pământ, care este o oglindire a schimbării stării tale de spirit. Şi te gândeşti “O, ce frumos e!”. Iar în momentul în care apare această emoţie pozitivă, brusc, şi alte lucruri încep să crească în jurul tău. Deci se poate, cu atitudinea potrivită, să ieşi foarte repede din această stare, încurajat de manifestarea gândurilor tale pozitive.

Aflaţi mai multe despre cărţile şi explorările interioare ale lui Jurgen, vizitând www.multidimensionalman.com

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
22 noiembrie 2021

https://vimeo.com/640735166

Traducerea de mai sus provine din canalul YouTube al lui Jürgen Ziewe, videoclipul "Afterlife Answers - Part 8" publicat de autor pe 18 februarie 2020.