<  Pagina index Jurgen Ziewe


Răspunsuri despre Viaţa de Apoi (9)

Jurgen Ziewe este un explorator al lumilor invizibile în care vom ajunge după moarte. Pe canalul său de YouTube a postat multe videoclipuri pe acest subiect. (videoclipul nr.9, cu traducere, este încorporat la sfârşitul textului).

Afterlife Answers - Part 9 (videoclip tradus)

Un serial cu întrebări despre viaţa după moarte, la care răspunde exploratorul astral Jürgen Ziewe.


Este călătoria astrală o iluzie a minţii?

De unde ştii că experienţele tale sunt reale şi nu doar un fel de imaginaţie sau o iluzie a creierului? Ar putea fi un truc al minţii ceea ce trăieşti?

De unde ştiu eu că experienţele mele sunt reale şi nu doar un fel de imaginaţie sau iluzie a creierului? Ar putea fi un truc al minţii ceea ce trăiesc?

Este o chestiune foarte importantă, deoarece chiar şi cei care mi-au citit cărţile şi mă urmăresc pe YouTube vin mereu cu acest gen de întrebări.

Trebuie să clarific faptul că există o diferenţă între mine şi un medium. Un medium se bazează pe ceea ce aude, pe ceea ce i se spune, pe impresiile pe care le primeşte şi aşa mai departe. În schimb, un explorator extracorporal iese din această dimensiune fizică şi are o conştiinţă de veghe într-un alt nivel de realitate. Care nivel de realitate este foarte concret, este la fel de solid ca realitatea fizică. Ba chiar, deoarece conştiinţa devine mult mai lucidă şi mai clară, acea lume devine şi mai reală decât această realitate.

Aşadar la întrebarea dacă “ar putea fi o păcăleală a minţii?”, răspunsul este clar că nu, pentru că în caz contrar, am putea spune că şi ceea ce trăim în viaţa fizică este, în egală măsură, o păcăleală a minţii. Dar acolo sunt pe deplin conştient, am toate simţurile treze, pot vedea, pot vorbi cu oamenii, pot mirosi, pot mânca, pot face tot ceea ce fac şi aici, ba chiar mult mai mult, pentru că pot şi zbura, pot comunica cu oamenii telepatic şi le pot citi gândurile în aşa măsură, încât ele mă conduc efectiv în locul despre care îmi povestesc. Am avut o experienţă în care, când ei îmi povesteau despre familia lor, despre soţiile lor, puteam să văd realmente prin ochii lor şi să percep, prin mintea lor, despre ce vorbeau de fapt. Deci experienţele sunt mult mai clare şi mai profunde decât în viaţa fizică.

Şi nu este doar atât. Pentru că am meditat timp de 50 de ani, am dobândit abilitatea de a-mi menţine concentrarea asupra stării de luciditate şi a o putea extinde – poate nu dincolo de normal, pentru că majoritatea experienţelor extracorporale şi celor în apropierea morţii sunt relativ scurte – dar când îţi concentrezi atenţia, poţi prelungi experienţa. Iar utilitatea ar fi că, cu cât stai acolo mai mult timp, recunoşti că nu eşti într-o lume străină, ci că eşti acasă. Că în acel tărâm eşti un pic mai aproape de mediul tău natural, care este Conştiinţa superioară. Şi în acea stare de spirit, devine foarte clar că lumea fizică în care ne petrecem viaţa normală este aproape ca un vis, nu pare prea reală.

Am menţionat mai devreme că, odată, am petrecut şase ore în această stare de ieşire din corp, care devenise atât de reală şi eram atât de lucid, încât m-am întrebat dacă nu cumva am murit. Şi mă întorceam în trup la intervale regulate pentru a verifica dacă mai trăiesc sau nu.

Acesta este doar fundalul acestor experienţe extracorporale, pentru că, desigur, vezi acolo o mulţime de lucruri despre care nu prea se vorbeşte. Dacă nu vezi cu ochii tăi, dacă nu experimentezi lucrurile în persoană, atunci, ca medium, îţi va fi, probabil, foarte greu să înţelegi anumite lucruri, pentru că unele nu au niciun sens. Iar cei de dincolo mai degrabă evită să vorbească despre aceste lucruri, care sunt atât de greu de explicat. Sunt lucruri mărunte, de pildă, am observat cum aspectul fizic al oamenilor se schimba de la un moment la altul, pur şi simplu, pentru că aveau alte gânduri sau emoţii, care le afectau înfăţişarea, în aşa măsură, încât unii păreau chiar bolnavi atunci când abordau un subiect inconfortabil. Observăm această influenţă psihică şi aici, în planul fizic, dar într-o măsură mult mai mică.

Deci, la nivelul astral, gândul domină totul şi suntem foarte influenţaţi de ceea ce se întâmplă în mintea noastră. Şi nu numai atât, dar şi mediul extern este influenţat. Să zicem că ne plimbăm printr-o grădină frumoasă în planul astral şi, deodată, ne amintim de o traumă din copilărie sau o experienţă foarte neplăcută din trecutul nostru. Deodată, în jurul nostru, unele flori încep să se ofilească şi, brusc, atmosfera devine mai cenuşie.

Constatăm acelaşi lucru şi aici, pe această planetă, atunci când trecem printr-o depresie. Oricât de frumos ar fi mediul înconjurător, ni se pare a fi mai degrabă sumbru, chiar dacă soarele străluceşte. Nu-i mai simţim frumuseţea. Iar la nivel astral, această influenţă psihică este mult mai accentuată, astfel că percepem mediul înconjurător cu totul altfel. Iar când există şi alţi oameni prin preajmă, emoţia noastră poate fi atât de puternică, încât are un efect direct asupra mediului înconjurător, primind şi ei o mică doză din ceea ce simţim noi.

Acesta este un aspect foarte important, căci conţinutul minţii noastre ne va crea un mediu corespunzător. În funcţie de ce fel de oameni suntem, dacă, de exemplu, gândim mai mult negativ, vom fi atraşi de un mediu care este mai monoton, în nuanţe de alb-negru sau gri, lipsit de culori şi de vegetaţie.

Deci există o mulţime de realităţi dimensionale spre care oamenii sunt atraşi în funcţie de personalitatea lor, de constituţia lor spirituală. Tocmai de aceea spunem că lumea astrală este multidimensională, fiindcă are nenumărate niveluri ale stărilor de conştiinţă.

O altă chestiune este, desigur, că noi creăm gânduri şi emoţii aici, în viaţa fizică, iar ceea ce creăm aici, cât timp suntem încă în viaţă, constituie nivelurile astrale din apropierea Pământului. Şi ele apar pentru că noi ne focalizăm majoritatea gândurilor asupra realităţii de zi cu zi, aspecte cotidiene, cum ar fi munca, joaca, politica, orice aspect la care ne gândim ca grup, ca o conştiinţă colectivă. Toate acestea se manifestă şi la nivel astral. Iar aceste niveluri astrale din apropierea Pământului sunt, practic, nişte copii ale fizicului. Când oamenii cu acest tip de mentalitate normală, să-i zicem pământeană, decedează, se vor pomeni în acest nivel astral asemănător celui pământesc. Şi am mai spus asta, că unii nici nu-şi dau seama că au murit, pentru că nu există nicio distincţie, nu găsesc indicii că ar fi într-o lume diferită. Asta, pentru că nivelul astral inferior este foarte similar cu nivelul pământesc, tot ceea ce avem aici se găseşte şi acolo.

Inevitabil, majoritatea oamenilor care trec dincolo şi se pomenesc pe acest nivel asemănător cu cel terestru vor fi întâmpinaţi de rude, prieteni sau cine se nimereşte, care îi vor introduce în noua lor viaţă. Dar nu vor petrece mult timp acolo, pentru că se vor simţi atraşi în mod natural de un mediu în ton cu starea lor interioară. Care, foarte probabil, va fi un mediu foarte pozitiv, un mediu frumos.

Prin urmare, majoritatea călătorilor astrali, în experienţele lor în afara corpului, vor gravita în jurul acestor niveluri apropiate de Pământ, pentru că acolo s-a focalizat mintea lor în timpul zilei. Şi, într-adevăr, este foarte dificil să treci mai sus. Şi de aceea, foarte mulţi călători astrali descriu aceste niveluri dimensionale inferioare.

Desigur, putem să ne deplasăm şi în alt mediu, odată ce am acumulat un pic de experienţă. Putem să transcendem aceste niveluri astrale inferioare şi să trecem la o stare mult mai înaltă. În acest scop, unii exploratori extracorporali au conceput diverse tehnici.

Una dintre tehnici este să ne dezobişnuim mintea cotidiană de a rămâne la nivelul pământesc, folosind diverse trucuri. Unii călători astrali spun că tot ce trebuie să faci este, pur şi simplu, să te învârţi pe loc. Asta îţi dezorientează mintea cotidiană şi, când te opreşti din învârtit, te pomeneşti într-un mediu mai natural, mai congruent cu starea fiinţei tale, care, foarte adesea, este la un nivel mult mai înalt.

Cealaltă tehnică pe care am popularizat-o este să-ţi continui meditaţia sau să intonezi o mantră. Mantra pe care o folosesc eu este OM. Am descoperit că mantra OM este o linie directă către starea superioară de conştiinţă, către miezul creativităţii din Conştiinţa lui Dumnezeu, dacă vreţi. Este o mantră foarte, foarte puternică. Şi are raţiunea ei, care a fost menţionată în literatura ezoterică veche din Orient. Această mantră are diverse efecte. Dacă mintea este încă centrată asupra trăirilor pământene, ea ne poate ridica literalmente de la sol. De mai multe ori am probat-o. Intonând-o o singură dată, zbori literalmente prin aer, şi poate fi atât de puternică încât ajungi în spaţiul cosmic sau într-un mediu complet diferit. Nu funcţionează întotdeauna. Unii sunt doar mutaţi dintr-un loc în altul similar. Dar există diferite tehnici pentru a ne detaşa de atracţiile inferioare şi a putea merge în locuri mai elevate.

Deci acesta a fost răspunsul la prima parte a întrebării.

În privinţa întrebării dacă nu cumva este un truc al minţii – nu poate fi. Dacă ar fi aşa ceva, atunci mai degrabă viaţa pe care o ducem în lumea fizică este un truc al minţii, pentru că totul se simte mult mai real (în astral).

Şi un alt argument este că oamenii întâlniţi acolo sunt entităţi suverane, sunt indivizi, putem vorbi cu ei, nu ştim cine sunt, au propriile lor interese pe care caută să şi le îndeplinească, exact ca şi oamenii de aici. Am avut multe întâlniri cu mama mea, decedată, şi am putut vedea cum a evoluat în timp. Şi alţi cunoscuţi pe care i-am întâlnit dincolo, le-am putut sesiza individualitatea, independenţa, modul specific cum interacţionau între ei. Cumnatul meu este un foarte bun exemplu de om care a făcut progrese şi a început o viaţă complet nouă acolo.

Aflaţi mai multe despre cărţile şi explorările interioare ale lui Jurgen, vizitând www.multidimensionalman.com

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
25 noiembrie 2021

https://vimeo.com/640746892

Traducerea de mai sus provine din canalul YouTube al lui Jürgen Ziewe, videoclipul "Afterlife Answers - Part 9" publicat de autor pe 9 martie 2020.