<  Pagina index Jurgen Ziewe


Răspunsuri despre Viaţa de Apoi (10)

Jurgen Ziewe este un explorator al lumilor invizibile în care vom ajunge după moarte. Pe canalul său de YouTube a postat multe videoclipuri pe acest subiect. (videoclipul nr.10, cu traducere, este încorporat la sfârşitul textului).

Afterlife Answers - Part 10 (videoclip tradus)

Un serial cu întrebări despre viaţa după moarte, la care răspunde exploratorul astral Jürgen Ziewe.


După ce aţi depăşit nivelurile astrale şi aţi trecut în stările superioare de conştiinţă, aţi relatat nişte experienţe cu totul diferite.

Unele dintre întrebările pe care le am pe listă se referă la stări de conştiinţă mai elevate, la niveluri dimensionale mai înalte. Citez: “În cărţile dumneavoastră aţi descris unele calităţi uimitoare ale florilor şi vegetaţiei şi culorile de acolo, pe care aţi încercat să le exprimaţi în picturile dumneavoastră. Ne puteţi spune mai multe despre acest aspect?”

Da. Trebuie să ţinem cont de faptul că, cu cât dimensiunile sunt mai înalte, cu cât avansăm prin dimensiuni, cu atât ne apropiem de Energia creatoare centrală şi cu atât viaţa devine mai bogată şi cu mai multe valenţe. Ceea ce vedem aici, pe planeta fizică, este doar o mică copie a ceea ce există acolo. Doar o foarte mică parte a Creaţiei coboară la nivelul fizic. În dimensiunile superioare găsim o faună şi o floră incredibil de variate şi într-o asemenea abundenţă, încât sunt aproape imposibil de descris. În plus, există regiuni diferite, cum ar fi, planete diferite. În timp ce, la nivel fizic, aceste planete sunt nelocuibile – sunt fie prea calde, fie prea reci, nu au atmosferă şi aşa mai departe – la nivelurile dimensionale superioare putem vizita acele planete şi găsim acolo un mediu unic, care nu are asemănare nicăieri în univers.

Deci viaţa devine mult mai variată cu cât urcăm mai sus prin dimensiuni.

Şi, bineînţeles, vedem flori, vegetaţie care, pur şi simplu, nu au echivalent aici. De pildă, există plante luminoase. M-am plimbat printr-o pădure şi am văzut plante care străluceau şi emiteau sunete muzicale şi dădeau o anumită energie, pe care o putem accesa, atunci când ne aflăm la aceste niveluri superioare – la fel cum, la nivelul fizic, putem accesa energia copacilor uitându-ne la ei, sau a plantelor culegând anumite ierburi ce conţin o anumită energie, ce poate fi vindecătoare, iar noi putem beneficia de aceste energii. Pe nivelurile dimensionale superioare este la fel, fiecare specie de plante are o amprentă unică. Dar cred că ar dura secole pentru a le cataloga şi a scrie o carte despre acest subiect. Şi acelaşi lucru este valabil şi pentru creaturi, pentru animale.

Şi mai era o altă întrebare aici: “Ce experienţe aţi avut la nivel astral cu animalele, atât domestice, cât şi sălbatice?”.

Este foarte interesant, pentru că am văzut animale care nu au corespondent la nivel fizic. Iar unele animale erau ca nişte creaturi mitice, lei cu aripi şi fluturi incredibil de frumoşi, mult mai mari decât îi putem găsi pe Pământ.

Şi încă ceva, cel mai uimitor este că animalele sunt inteligente. Poţi să le vorbeşti, îţi dau răspunsuri inteligente, sunt mai înţelepte decât putem noi concepe. Pe Pământ, ţinem pe lângă noi animale de companie şi, de multe ori, le tratăm ca pe nişte fiinţe umane. Şi există un motiv întemeiat pentru asta, pentru că eu întotdeauna privesc animalele de companie – cum ar fi pisica noastră – le privesc ca pe nişte oameni într-o haină de blană. Atunci când mergem în planul astral, putem chiar să vorbim cu aceste animale, cu animalele noastre de companie – lucru pe care deja îl facem aici în mod instinctiv şi avem o relaţie personală reală, iar animalele noastre ne înţeleg mai profund decât ne putem noi da seama.

Am observat că, la nivel astral, inteligenţa acestor creaturi este incredibilă. Au o adevărată înţelepciune, pe care noi, aici, nu o egalăm nici pe departe. De aceea cred că este foarte important să respectăm animalele de lângă noi, pentru că toate au un suflet, toate au o existenţă mai vastă. Uneori mi se frânge inima când văd ce le facem acestor animale, cum le folosim şi cum le abuzăm. De exemplu, porcii sunt ţinuţi în spaţii mici închise, doar pentru a fi crescuţi ca hrană. Este oribil. Şi cred că conştiinţa noastră va trebui să se extindă şi, mai devreme sau mai târziu, va trebui să acceptăm că avem de-a face cu viaţă inteligentă şi că nu ne putem permite să maltratăm aceste creaturi de aici.

Odată ce ajungem la nivel astral, ne dăm seama că putem comunica cu ele, că au o viaţă independentă şi că au de adus o mare contribuţie la viaţa noastră de aici. Am vrut să subliniez acest aspect, pentru că este foarte important ca atitudinea noastră, a tuturor, să se schimbe.

Un lucru mi-a devenit din ce în ce mai clar, mai ales când am trecut la nivelul dimensional superior, şi anume că nu există nimic în univers care să nu fie inteligent. Fiecare atom, fiecare celulă din corpul nostru are la bază pura inteligenţă. Şi luând în considerare implicaţiile acestui lucru, înseamnă că trăim într-un univers viu inteligent şi, dacă vom avea o atitudine corectă faţă de el, vom putea realiza lucruri uimitoare. Această atitudine s-a pierdut cu desăvârşire în societatea noastră materialistă occidentală, unde facem o distincţie între noi şi lumea exterioară. Privim lumea în care trăim ca fiind separată de noi, ceea ce nu este adevărat. Suntem una cu ea.

Şi de aceea, unele culturi etnice, unele culturi străvechi, cum ar fi cele din Australia şi din pădurea amazoniană, au o relaţie complet diferită cu ea.

Când am fost în Grecia, am călătorit împreună cu un prieten care venea din Tanzania. L-am întâlnit cu ajutorul unei meditaţii şi am pornit împreună în această călătorie. Şi el era foarte, foarte în rezonanţă cu mediul înconjurător. Strămoşii lui proveneau dintr-un trib de războinici Masai şi era o persoană incredibil de intuitivă. A fost o adevărată experienţă să petrec 10 zile cu el în acest aşa-zis pelerinaj, în care am ajuns şi la Muntele Athos. El a oprit maşina, ne-am dat jos şi am privit un munte, iar el s-a urcat pe munte şi apoi mi-a spus “Acest munte este viu, muntele vorbeşte”. Şi într-adevăr, muntele unde am oprit era considerat, în Grecia antică, un munte sfânt, aflat în apropierea Oracolului din Delphi. Şi îndată ce mi-a povestit despre el, i-am putut simţi energia, i-am simţit personalitatea muntelui. Iar în jurul acestui munte exista un întreg sistem de energie inteligentă, care avea o influenţă asupra oamenilor, ca şi asupra animalelor care trăiau acolo. Şi avea, de asemenea, o influenţă asupra microclimatului din zonă. Deci muntele este un întreg univers. Orice mediu în care trăim are o inteligenţă a sa.

Când am ajuns în stările superioare de conştiinţă, am putut vedea această inteligenţă în toate. Şi nu mai exista nicio separare.

Cam atât în privinţa animalelor şi florilor. Trebuie să înţelegem că fiecare formă de viaţă este infuzată de o incredibilă inteligenţă originară.

Cu cât ne apropiem mai mult de fundamentul vieţii, de cele mai înalte stări de conştiinţă, putem vedea însăşi structura vieţii, putem vedea plantele în configuraţia lor fractală, cum au luat naştere, putem vedea cum s-au combinat energiile, chiar şi fundamentul lor matematic, exprimat în forme geometrice incredibil de complexe. Când ajungem la un nivel dimensional superior, vedem forme geometrice foarte complexe, care creează aceste plante. Şi sunt fantastic de complexe şi frumoase de privit.

Când ajungem în stări superioare, mai sus de nivelul astral, mediul este foarte bogat, fiind creaţia la începuturile sale. Şi întâlnim o frumuseţe aproape imposibil de descris. Am petrecut ceva timp acolo, unde m-am pierdut cu adevărat, pentru că totul era atât de complex şi atât de infinit. La fiecare colţ, intrai într-o lume complet nouă şi diferită. Şi singura cale de a găsi ieşirea este să-ţi aminteşti identitatea Ta de bază, care este, în esenţă, iubirea. Atunci revii înapoi la Tine însuţi, care este o stare de claritate. Şi dacă nu eşti conectat într-un fel la această stare de claritate, la Tine însuţi, te poţi pierde cu uşurinţă în aceste lumi şi şi nu-ţi mai găseşti niciodată calea de ieşire, pentru că sunt atât de vaste şi atât de bogate.

Deci acestea au fost cele două chestiuni.

Pe măsură ce coborâm înspre tărâmul fizic, constatăm că complexitatea vieţii se diminuează puţin câte puţin. Dar chiar şi la nivelurile astrale medii, încă suntem copleşiţi de frumuseţea unor manifestări, fără asemănare pe planeta Pământ. Şi aş mai spune că majoritatea dintre noi, când vom muri, vom fi atraşi spre aceste niveluri astrale medii şi superioare, mai ales dacă ne-am angajat pe o cale a igienei psihologice, cum îi spun eu, în care ne dezvoltăm aspecte de personalitate prin care avem grijă de ceilalţi oameni, de bunăstarea celor din jurul nostru. Dacă ne dezvoltăm aceste atitudini pozitive de iubire, ne vor ajuta foarte mult atunci când vom trece la nivelul următor. Prin urmare, ar trebui să trăim zilnic sentimente de apreciere, de recunoştinţă. Aceste sentimente pozitive provenite din inimă ar trebui să devină starea noastră firească, modul nostru normal de operare, pe baza căruia să ne trăim viaţa. Şi orice emoţii negative ne-ar veni, ar trebui doar să le acceptăm şi să ne împăcăm cu ele, şi să privim toate lucrurile pe care le trăim din această stare naturală de preţuire.

Aflaţi mai multe despre cărţile şi explorările interioare ale lui Jurgen, vizitând www.multidimensionalman.com

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
29 noiembrie 2021

https://vimeo.com/644026215

Traducerea de mai sus provine din canalul YouTube al lui Jürgen Ziewe, videoclipul "Afterlife Answers - Part 10" publicat de autor pe 12 martie 2020.