<  Pagina index Jurgen Ziewe


Răspunsuri despre Viaţa de Apoi (11)

Jurgen Ziewe este un explorator al lumilor invizibile în care vom ajunge după moarte. Pe canalul său de YouTube a postat multe videoclipuri pe acest subiect. (videoclipul nr.11, cu traducere, este încorporat la sfârşitul textului).

Afterlife Answers - Part 11 (videoclip tradus)

Un serial cu întrebări despre viaţa după moarte, la care răspunde exploratorul astral Jürgen Ziewe.


CUM SUNTEM ÎMBRĂCAŢI ÎN VIAŢA DE APOI? CE SE ÎNTÂMPLĂ CU RELAŢIILE NOASTRE DE DRAGOSTE DUPĂ MOARTE?

Iată o întrebare interesantă:

„În viaţa fizică, hainele sunt folosite ca indicatori de rang şi statut social. Este la fel şi în astral? La nivelurile superioare se mai poartă haine? Se poate vedea culoarea aurei prin haină?”

Ce am observat eu în dimensiunile astrale apropiate de Pământ, este că purtăm hainele noastre obişnuite de zi cu zi. Nu există nicio diferenţă faţă de ceea ce purtăm aici. Ne îmbrăcăm cu blugi sau cu orice altceva în care ne simţim confortabil. Ceea ce purtăm aici continuăm să purtăm şi acolo, pe nivelurile apropiate de Pământ. Putem continua să purtăm astfel de haine. Şi am constatat că nici la nivelul astral mediu oamenii nu arată prea diferit. Am întâlnit oameni care erau mândri de aspectul lor.

Mi s-a întâmplat un lucru foarte interesant, pe care l-am consemnat în cartea mea “Panorame din Infinit”. Cu câteva zile înainte de a avea această experienţă extracorporală, m-am dus la un magazin şi mi-am cumpărat o nouă pereche de pantaloni. Erau pantaloni destul de la modă, dar erau concepuţi pentru adolescenţi. Dar, fiind un individ obişnuit, nu prea sunt la curent cu moda şi chestiile astea. Când am ajuns acasă şi i-am îmbrăcat, soţia mea a râs şi a spus “Porţi haine la modă pentru adolescenţi”.

Dar chestiunea interesantă a fost că am avut mai târziu o experienţă extracorporală şi eram îmbrăcat în exact aceiaşi pantaloni pe care îi cumpărasem cu câteva zile înainte de la magazin. Am întâlnit o familie în planul astral şi au început să discute despre pantalonii mei, care aveau nişte cusături încrucişate foarte la modă peste un genunchi, lucru destul de neobişnuit. Şi când am început să vorbesc cu femeia, deja îmi făcea o jachetă asortată, care avea cusături încrucişate similare şi era făcută dintr-o ţesătură similară. Acesta a devenit punctul central al conversaţiei noastre şi am întrebat-o “Cât de dificil este să confecţionezi lucruri aici?”. Şi îi admiram abilitatea de a-mi crea o jachetă asortată la pantalonii mei de adolescent. A fost cu adevărat interesant.

Şi, bineînţeles, am observat că aceşti oameni purtau haine. Erau conştienţi de ceea ce purtau la fel cum suntem conştienţi şi aici.

Însă, pe măsură ce urcăm mai sus, acest interes pentru modă pare să se diminueze în favoarea energiei pe care o radiem. Dar încă pare foarte natural să ne îmbrăcăm, pentru că hainele pe care le purtăm acolo sunt o extensie a personalităţii noastre, sunt modelate de aura noastră. Este ca şi cum ţesătura ar fi alcătuită din culorile aurei şi personalităţii noastre, fiind în armonie cu fiinţa noastră interioară. Şi astfel, în dimensiunile superioare, vezi oameni îmbrăcaţi foarte interesant şi foarte frumos, iar îmbrăcămintea este cu totul extraordinară.

Altceva în legătură cu hainele… Atunci când le-am întâlnit pe mama şi pe mătuşa mea, în perioada când aveam o mulţime de experienţe corporale, mi-au apărut îmbrăcate ca nişte adolescente care tocmai mergeau la discotecă, iar mama a murit când avea 75 de ani şi nici prin gând nu i-ar fi trecut să poarte altceva decât ceea ce se cuvine unui bătrân de 75 de ani. Dar acolo se întorsese la tinereţe şi la entuziasmul de a fi din nou tânără şi fără restricţii de a se exprima aşa cum îi vine. Când le-am întâlnit, se comportau ca nişte adolescente şi nu am recunoscut-o deloc pe mama la început. Iar îmbrăcămintea lor era foarte asemănătoare cu cea a tinerilor. Am recunoscut-o abia când m-a îmbrăţişat şi atunci am ştiut că era mama. Iar ea a râs şi s-au distrat, demonstrându-mi că nu există limitări în astfel de chestiuni.

La niveluri mult mai înalte unde am văzut îmbrăcăminte, odată am întâlnit o fiinţă extraterestră. Erau îmbrăcaţi incredibil, nu numai că pielea lor era diferită şi luminoasă şi culorile se schimbau şi străluceau prin ei, dar aveau şi un aspect foarte umanoid. Dar hainele lor erau făcute dintr-un material care nu are echivalent pe Pământul fizic. De asemenea, hainele li se schimbau în funcţie de ceremonia la care participau. Şi am mai observat că oamenii fac nunţi la nivel astral, unde se îmbracă corespunzător.

Deci, da, hainele sunt folosite pentru exprimarea de sine, la fel cum folosim aici moda.

Următoarea întrebare este:

“Oamenii continuă să trăiască în familii? Dacă da, sunt aceleaşi familii pe care le-au avut în timpul vieţii? Sau caută persoanele pe care le-au cunoscut în vieţile anterioare?”

Este o chestiune foarte interesantă. Dacă pe Pământ unii oameni îndură o căsnicie doar pentru că nu vor să divorţeze, din cauza situaţiei, din cauza obişnuinţei şi îi leagă foarte puţine sentimente, odată ce trec la nivelul următor, foarte des observăm că mariajul este dizolvat. Sau oamenii îşi reamintesc scânteia iniţială pe care au avut-o la începutul căsniciei şi, dintr-o dată, devine foarte clar că s-au dezamăgit reciproc, aşa că pot începe o nouă relaţie unul cu celălalt. Dintr-o perspectivă mult mai largă şi o înţelegere mult mai profundă a sufletului celeilalte persoane, devenind conştienţi că au ratat o ocazie, văd viaţa de după moarte ca pe o oportunitate pentru o nouă căsătorie, reînnoindu-şi jurămintele, aşa cum fac şi unii oameni pe Pământ, după ce au trecut printr-un proces de conştientizare.

Pe de altă parte, desigur, dacă există deja o legătură de iubire, această legătură de iubire va fi mai puternică, sau cel puţin se va menţine aceeaşi. Dar ea şi poate evolua, pentru că acolo avem oportunităţi mult mai mari, pe care nu le aveam aici. Eram împiedicaţi de chestiuni precum constrângerile financiare, de diverse griji, care toate au dispărut şi acum avem ocazia de a ne concentra asupra lucrurilor autentice, care sunt fundamentul vieţii noastre. Suntem eliberaţi de poverile pe care le aveam în trecut.

Şi mai este ceva referitor la relaţia de iubire dintre doi oameni. Odată ce trecem acolo, ea poate înflori în ceva ce nu am putut trăi niciodată la nivelul de aici, pentru că avem la dispoziţie puteri mult mai mari, o stare de conştiinţă mult mai extinsă, în care sensibilitatea şi activităţile noastre sunt mult îmbunătăţite. Şi intrăm într-o relaţie mult mai plăcută cu oamenii pe care i-am cunoscut, pentru că mintea noastră s-a extins. Astfel că aprecierea unuia faţă de celălalt devine mai mare şi ne aprofundăm relaţia. Acest lucru este foarte important de reţinut.

Am mai observat un lucru. Când eram în afara corpului, am întâlnit oameni care erau prieteni foarte vechi. Şi am avut un şoc mental, încercând să-mi amintesc “Stai aşa, unde locuiesc aceşti oameni în nivelul fizic?”. Am încercat să-mi amintesc cine erau, îmi erau foarte familiari şi îi cunoşteam îndeaproape, şi totuşi, nu aveam de unde-i lua la nivel fizic. Aşadar, de fapt, ne conectăm şi cu prieteni şi rude (din alte vieţi) care nu au avut nicio încarnare fizică în timpul încarnării noastre pe Pământ. Îi recunoaştem, ne întâlnim cu ei, ne reunim cu ei, sunt prieteni foarte vechi şi îi cunoaştem foarte bine.

În anii '70, mi-am întâlnit ghidul spiritual, era un înţelept chinez care m-a antrenat la nivel astral pentru a intra în stări superioare de conştiinţă. Prima dată când l-am întâlnit, am simţit că era un prieten pe care îl cunoscusem cu 2-3000 de ani în urmă, când am fost buni prieteni. Dar acum a devenit profesorul meu şi s-a folosit de experienţele mele extracorporale pentru a mă instrui să intru într-o stare superioară de conştiinţă. În anul 1980, m-a condus în aceste stări superioare, pe care le-am descris în cartea “Omul multidimensional”.

Aşa că da, familiile pe care le avem aici şi relaţiile de dragoste pe care le-am avut aici nu dispar, ele încă mai există acolo. Şi dacă am şti cât de puternică este o relaţie de dragoste, am putea să ne bazăm pe ea pentru a ne conecta cu dragii de acolo cât timp încă mai suntem aici. Şi să ne continuăm relaţia, acceptând că ei nu mai sunt în planul fizic. Putem chiar să ne îmbunătăţim relaţia. Problema noastră este că ne focalizăm într-atât de mult pe viaţa noastră materială şi limitată, încât nu profităm de relaţie. Întotdeauna am spus “dragostea este cel mai puternic liant pentru a continua o relaţie”.

De exemplu, oamenii care şi-au pierdut un copil, care şi-au pierdut un soţ sau o soţie sau un părinte, dacă se conectează prin dragoste, ajung cu un pas mai aproape de esenţa persoanei respective. Pe baza acestei iubiri, putem continua relaţia şi nu trebuie să trecem niciodată prin tragedia doliului, dacă ne conectăm la acest aspect sublim al dragostei noastre. Şi, bineînţeles, când ne va veni vremea, luăm cu noi acest sentiment la nivelul astral şi, pur şi simplu, ne reunim în mod natural cu acea persoană. Deci este foarte important ca oamenii care au pierdut pe cineva să ţină cont de acest lucru, astfel încât să nu mai sufere în doliu, aşa cum facem de obicei când pierdem pe cineva.

Puteţi urmări activitatea lui Jurgen accesând www.multidimensionalman.com

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
2 decembrie
2021

https://vimeo.com/650568101

Traducerea de mai sus provine din canalul YouTube al lui Jürgen Ziewe, videoclipul "Afterlife Answers - Part 11" publicat de autor pe 16 martie 2020.