<  Pagina index Jurgen Ziewe


Răspunsuri despre Viaţa de Apoi (13)

Jurgen Ziewe este un explorator al lumilor invizibile în care vom ajunge după moarte. Pe canalul său de YouTube a postat multe videoclipuri pe acest subiect. (videoclipul nr.13, cu traducere, este încorporat la sfârşitul textului).

Afterlife Answers - Part 13 (videoclip tradus)

Un serial cu întrebări despre viaţa după moarte, la care răspunde exploratorul astral Jürgen Ziewe.


Ghizi puternici în planul astral. “OBE”-uri fără părăsirea corpului. Aicea, jos, nu suntem nişte sfinţi.

AŢI AVUT EXPERIENŢE CU FIINŢE PUTERNICE PE NIVELURILE ASTRALE?

Cea mai puternică persoană pe care am întâlnit-o la nivel astral a fost maestrul şi mentorul meu chinez, la mijlocul anilor '70. Avea o carismă incredibilă şi am devenit discipolul său. Mă instruia prin transmiterea directă de imagini, adoptând un limbaj pe care nu-l pot descrie altfel decât ca fiind simbolic. Fiecare simbol, mult mai complex decât limbajul nostru scris, conţinea o energie mult mai rafinată şi un aspect al conştiinţei prin care, treptat, am învăţat să înţeleg stările superioare de conştiinţă. Avea un fel foarte puternic de a transmite aceste simboluri. De fiecare dată când înţelegeam simbolul, aveam o revelaţie a acestor stări superioare de conştiinţă. Astfel mă instruia, mă pregătea să intru în aceste stări superioare de conştiinţă, care sunt mai sus de astral. Iar în 1980, eveniment povestit în ultimul capitol al cărţii mele “Omul multidimensional”, m-a condus într-o călătorie interioară intensă, care s-a sfârşit într-o stare de claritate absolută.

Deci putem întâlni o mulţime de fiinţe puternice şi, adesea, ei se dezvăluie ca fiind ghizii noştri. Am întâlnit mai mulţi oameni care au devenit ghizii mei în diferite circumstanţe. Şi întotdeauna mă învăţau o lecţie.

De exemplu, unul dintre ghizi mi-a arătat cum să însoţesc oamenii care mureau şi treceau dincolo. Şi am avut parte de nenumăraţi muribunzi pe care a trebuit să-i preiau şi să-i conduc la nivelul astral. Dar nu-mi prea făcea plăcere, pentru că unele dintre decese fuseseră destul de stresante sau traumatizante.

Un alt ghid m-a dus în Chile, în anii '70, într-o cameră de tortură a guvernului dictatorial chilian. Şi eram într-o celulă de închisoare, unde un biet suflet a fost torturat până la moarte. Stăteam acolo cu acest ghid al meu pentru a ne asigura ca tranziţia lui să aibă loc într-o stare foarte pozitivă. A fost o experienţă în care am conştientizat câtă putere avea acest ghid, iar noi stăteam lângă bietul suflet ca să ne asigurăm că este oarecum îngrijit şi ferit de traume – pentru că a suferit o mulţime de traume în ultimele ore de viaţă – şi să fie trecut în siguranţă în lumea de dincolo. Dacă nu ar avea această asistenţă spirituală, atunci unii oameni care suferă o moarte traumatizantă nu s-ar descurca prea bine dincolo, ar avea nevoie de mai mult timp de adaptare. Aşa că da, există multe fiinţe puternice pe care le putem atrage spre noi.

La începuturile experienţelor mele extracorporale, am avut un ghid care îşi cam bătea joc de mine. De exemplu, încercam să zbor şi nu mă descurcam prea bine, reuşeam să mă ridic doar la un metru sau trei deasupra solului. Iar motivul, pe care nu-l pricepeam, era că, în nivelurile dimensionale inferioare, dacă vrei să zbori, trebuie să ai o atitudine pozitivă. Dar eu mă chinuiam să zbor şi, treptat, deveneam foarte frustrat şi oarecum furios. Şi l-am simţit pe acest tip lângă mine, râdea şi apoi m-a luat de picioare şi m-a catapultat în aer. Cu ajutorul acestui impuls de energie am putut zbura cum trebuie. Aşa că există aproape întotdeauna cineva în apropiere care te va ajuta, iar aceste fiinţe sunt foarte puternice.

- Am avut câteva experienţe extracorporale spontane, cu excepţia uneia, care a fost indusă prin sugestie şi a fost o experienţă în doi. Am întâlnit persoana în astral şi i-am spus “aminteşte-ţi împrejurimile”, iar a doua zi, când a venit la mine, m-a întrebat “cum erau împrejurimile?”. Iar când i le-am descris, i-a căzut falca. Deci a fost o experienţă profundă. Am constatat că şi celelalte au avut un corespondent evident în starea de veghe. Încă una, pe scurt: Eram interesat de arhitectura din Cairo într-o experienţă extracorporală, aşa că mă aflu pe străzile din Cairo şi observ că, în spatele clădirilor la care mă uitam, se văd marile piramide. Ca mulţi alţii, credeam că piramidele sunt în mijlocul pustietăţii, dar de fapt, sunt chiar lângă Cairo. Şi nu am avut confirmarea decât mult mai târziu, aproape exact ca în scena din experienţa extracorporală. Astea au fost doar două dintre experienţele mele, am mai avut câteva, în general, spontane. Dv. mai aveţi experienţe extracorporale spontane?

- Poate că sună ciudat, dar nu prea mă interesează experienţele extracorporale…

- V-am mai auzit spunând asta, da.

- …şi mă concentrez mai mult pe starea de aici şi acum. Pentru că, din 2013, când am avut acea experienţă radicală în Scoţia, de atunci am descoperit că nu trebuie să mergi nicăieri ca să trăieşti paradisul. Simţirea mea de acum este greu de descris, dar este un fel de beatitudine care stă la baza a tot ce există, care îi dă realităţii o foarte mare intensitate, este un aspect pe care nu îl poţi ignora. Şi este atât de captivant, încât nu vrei să pleci nicăieri, este atât de profund. Şi de aceea, nu prea mai sunt interesat de călătorii afară din corp… Cu mulţi ani în urmă, când a murit mama, aveam o motivaţie.

Încă mai am uneori experienţe extracorporale, dar se întâmplă când stau pe plajă şi ascult valurile. Dar nu se mai întâmplă prin părăsirea trupului, ci, pur şi simplu, devin conştient că mă aflu într-o dimensiune superioară. Şi am un fel de conştiinţă duală. Este ca atunci când scoţi capul din apă în timp ce înoţi sub apă. Realitatea ta fizică este sub apă, dar ocazional scoţi capul din apă şi te găseşti într-o altă realitate, ştiind foarte bine că ambele există concomitent. Se întâmplă, uneori, stând pe malul mării şi ascultând valurile sau mergând cu bicicleta pe faleză, deodată constat că o stare de conştiinţă mai înaltă preia controlul şi mă aflu într-un alt nivel dimensional, în timp ce sunt pe deplin conştient că, simultan, exist şi la nivelul fizic.

De asemenea, chiar la acest nivel fizic, când sunt relaxat şi nu mă preocupă nimic, pot vedea aspectele dimensionale superioare ale realităţii noastre fizice. Aşa că nu prea mai am motivaţie.

Pe de altă parte, când primesc o întrebare, de exemplu, cum a fost cea de săptămâna trecută: trecem prin toate formele de viaţă în evoluţia noastră până când devenim oameni? M-am gândit ce să răspund şi apoi am avut o experienţă extracorporală în care am devenit un gheţar şi am avut sentimentul clar că am fost acela. Este o experienţă nouă, dar foarte puternică, pentru că conştiinţa este peste tot. Şi este şi o chestiune de focalizare.

Prin urmare, nu mai seamănă cu experienţele de ieşire din corp cum le făceam în trecut, când, la începuturi, mă rostogoleam literalmente în afara corpului, îmi vedeam corpul în pat şi apoi experimentam fenomenul. Mai târziu, fenomenul a evoluat şi a devenit ceva complet diferit. Iar acum, este din nou ceva complet nou şi diferit. Şi nu am nicio idee unde va duce şi ce se va mai întâmpla. Dar nu mai sunt interesat de experienţele în afara corpului.

- Ajut la conducerea unui grup destinat persoanelor care au decis să rămână devotate partenerilor lor dragi decedaţi. Le facilităm interacţiunea şi comunicarea cu ei. Printre preocupările lor, care apar mereu, ar fi dacă încă mai au probleme cu partenerul sau poate că nu au terminat în cea mai bună relaţie ori chiar despărţiţi. Sau după ce a trecut dincolo, încep să aibă temeri şi îndoieli că partenerul lor are aceleaşi sentimente, că mai este disponibil pentru ei, că s-a reîncarnat sau nu a trecut mai sus. Mă întrebam dacă aţi dori să abordaţi aceste îngrijorări ale lor.

- Da, în primul rând, aş spune că toate conflictele pe care le avem în relaţii se bazează de obicei pe ignoranţă şi pe o lipsă de empatie. Problema este că ne dăm mai multă atenţie nouă înşine decât celeilalte persoane, pentru că încă ne considerăm ca fiind separaţi de cealaltă persoană. Or, în realitate, ceea ce face ca o relaţie să fie o relaţie este faptul că împărtăşim aceeaşi conştiinţă în esenţa fiinţei noastre. La nivel fundamental, suntem aceeaşi conştiinţă. Iar o relaţie foarte profundă manifestă acest aspect şi de aici, şi expresia “căsătoriile sunt legate în Ceruri”, acest sentiment adânc.

Cred că, dacă oamenii au incertitudini, ei trebuie să lucreze asupra lor înşişi, să-şi hrănească iubirea şi să arate mai multă grijă pentru cealaltă persoană decât pentru sine. Cel mai înalt grad de altruism este să mergem pe calea iubirii, a iubirii adevărate faţă de cealaltă persoană. Nu vom găsi niciodată o persoană perfectă, nu există sfinţi în această lume, s-o recunoaştem.

Dacă-i întrebaţi pe copiii mei, probabil că văd o mulţime de defecte la mine, de care eu nu sunt deloc conştient. Soţia mea îmi spune mereu în glumă: “Vorbeşte cu ei, ca să afli cine eşti cu adevărat”. Bineînţeles că eu sunt total imaculat, nu am niciun defect!

Adevărul este că nu suntem deloc nişte sfinţi. Avem aspecte asupra cărora trebuie să mai lucrăm. Eu şi soţia mea suntem împreună de 50 de ani şi considerăm aceste discrepanţe ca parte a căii de evoluţie. De fapt, este un lucru foarte bun să ne lovim de imperfecţiunile celuilalt, pentru că sunt cei mai mari învăţători ai noştri. Ne învaţă mai multe despre noi înşine decât am putea învăţa în orice alt mod. Aşa că, dacă partenerul nostru ne reproşează unele defecte, să spunem “Grozav, ce oportunitate! Nu eram conştient de asta, mulţumesc.” În acest tip de relaţie, simţim recunoştinţă pentru imperfecţiunile celuilalt şi pentru imperfecţiunile noastre. Relaţiile sunt cele mai bune ocazii de a învăţa despre noi înşine. Iar dacă există fricţiuni, da, este o bună ocazie, neînţelegerile ne ajută să creştem. Deci totul e spre bine, da.

Cred că oamenii care au astfel de îndoieli, de fapt, ar trebui să le vadă ca pe o ocazie de a-şi pune în valoare dragostea şi recunoştinţa şi preţuirea, toate aceste sentimente pozitive. Şi atunci, totul se va rezolva de la sine.

Aflaţi mai multe despre activitatea lui Jurgen, vizitând www.multidimensionalman.com

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
8 decembrie
2021

https://vimeo.com/650568555

Traducerea de mai sus provine din canalul YouTube al lui Jürgen Ziewe, videoclipul "Afterlife Answers - Part 13" publicat de autor pe 28 martie 2020.