<  Pagina index Jurgen Ziewe


Răspunsuri despre Viaţa de Apoi (15)

Jurgen Ziewe este un explorator al lumilor invizibile în care vom ajunge după moarte. Pe canalul său de YouTube a postat multe videoclipuri pe acest subiect. (videoclipul nr.15, cu traducere, este încorporat la sfârşitul textului).

Afterlife Answers - Part 15 (videoclip tradus)

Un serial cu întrebări despre viaţa după moarte, la care răspunde exploratorul astral Jürgen Ziewe.


Natura experienţială a realităţii. Partea a 2-a

Şi abia acum încep nebuniile, după ce ne obişnuim cu noua stare de Acasă.

Să zicem că am murit cu toţii. Bine? În loc să stăm aici şi să facem o discuţie prin Zoom, să zicem că suntem la nivelul astral, care va fi exact aşa cum percepem realitatea de aici. Nu va fi nicio diferenţă. Dar imediat ce vom începe să devenim, într-un fel, mai conştienţi de starea noastră...

Şi acesta este un fenomen pe care îl auziţi foarte des relatat de oamenii care au avut o experienţă în preajma morţii (NDE). Întotdeauna când li se sugerează “O, poate că ai visat”, ei răspund “Nu, nu a fost un vis. A fost mai real decât această viaţă”. Exact aceasta este deseori senzaţia pe care o avem atunci când ne proiectăm în astral – totul devine mai real, avem un sentiment de super-realitate.

Iar pe măsură ce conştiinţa noastră devine mai lucidă, pe măsură ce ne obişnuim şi mintea noastră se expansionează, mediul devine tot mai sublim. Şi, în mod curios, totul devine mai real, culorile devin mai strălucitoare, mai vii. Brusc, percepţiile noastre sunt mult amplificate. Putem auzi mai bine, putem gusta mai bine, putem mirosi mai bine, putem citi gândurile oamenilor.

Şi nu numai atât. Când oamenii ne vorbesc despre, să zicem, vacanţa pe care au avut-o în Bahamas sau ceva de genul acesta, în loc să îi ascultăm, pur şi simplu, putem fi acolo cu ei şi putem trăi exact ceea ce încearcă să ne povestească, ca şi cum am fi acolo în realitate.

Astfel, treptat, pe măsură ce percepţiile ni se extind, ni se expansionează şi conştiinţa. Este ceva foarte interesant şi chiar adaugă o dimensiune complet nouă lumii de după moarte, despre care nu auzim povestindu-se prea des, deoarece majoritatea călătorilor astrali au ca motivaţie principală dorinţa de a se conecta cu persoanele pe care le-au pierdut în viaţa fizică. Acesta este interesul lor major. Dar eu am fost acolo de atâtea ori, am petrecut sute de ore în astral, ceea ce mi-a dat ocazia să-l cercetez mai în detaliu şi să-i aflu toate dedesubturile şi chichiţele.

Eu sunt în primul rând un îndrăgostit de meditaţie, nu mi-am propus să ajung în tărâmul Vieţii de Apoi sau să am experienţe extracorporale, nu asta m-a interesat în primul rând. Principala mea preocupare a fost să mă trezesc la potenţialul deplin al conştiinţei.

În prima mea carte, “Omul multidimensional”", am descris cum am găsit un ghid spiritual, un bătrân maestru chinez, care m-a introdus în stările superioare de conştiinţă. O făcea instruindu-mă, dându-mi sarcini mentale pe care trebuia să le rezolv. Trebuia să rezolv ghicitori şi apoi, mult mai târziu, comunica cu mine nu prin limbaj, ci prin imagini şi simboluri. Şi toate acele simboluri mi-au oferit o înţelegere ceva mai profundă a stărilor superioare de conştiinţă.

Iar după aproximativ cinci sau şase ani, m-a introdus direct în aceste stări superioare de conştiinţă. Şi aici lucrurile se schimbă cu adevărat. Până atunci experimentasem tărâmurile de după viaţă sau tărâmurile astrale, care sunt foarte legate de lucrurile cu care ne identificăm ca oameni, cu ceea ce ne place sau nu ne place, cu preferinţele noastre, cu identitatea noastră, cu ocupaţiile, cu abilităţile, cu familiile noastre, cu toate lucrurile pe care le simţim că ne alcătuiesc personalitatea.

Dar acestea nu reprezintă esenţa a ceea ce suntem cu adevărat. Pentru a ajunge într-o stare de conştiinţă mai înaltă, toate aceste identificări trebuie să fie abandonate, trebuie să renunţăm la ele. Asta se numeşte moartea ego-ului. Şi, aşa cum am prezentat într-un videoclip, am fost întrebat “Este aceasta ca a doua moarte după ce ai murit odată?”. Şi trebuie să răspund că da, există o a doua moarte, dacă vreţi să mergeţi atât de departe, care este moartea ego-ului.

Iar moartea ego-ului ne dezbracă de toate limitările pe care ni le autoimpunem atunci când ne identificăm cu anumite aspecte din viaţa noastră. Odată ce ele sunt înlăturate, devenim liberi, suntem eliberaţi şi, brusc, devine evident un alt aspect mult mai mare al nostru.

Asta se poate întâmpla în multe moduri diferite. Mie mi s-a întâmplat în mai multe ocazii. Într-o ocazie, meditam acasă şi, dintr-o dată, m-am simţit oarecum inconfortabil şi neliniştit, pentru că am simţit că mă pândea ceva special. Am continuat meditaţia şi atunci am descoperit că ceea ce mă aştepta era un alt aspect al meu, un aspect mai vast. Mă tot chema spre el şi am ştiut că, pentru a mă uni cu acest aspect al meu, trebuia să renunţ la ceea ce credeam că aş fi eu. Însă, în momentul în care am făcut-o, am observat că celălalt aspect era, de fapt, adevăratul eu. Acest eveniment a fost descris în literatură într-o varietate de moduri diferite. Dintr-o dată, mi-a fost înlăturată această limitare şi am simţit “O, sunt Acasă. Acesta sunt eu, cel adevărat”. Deci se poate petrece în multe feluri.

Într-o altă experienţă, mă simţeam ca şi cum aş fi fost împovărat de o haină grea cu care eram îmbrăcat, ca şi cum aş fi venit din frigul iernii şi aş fi intrat într-o cameră încălzită. Încă purtam haina de iarnă, iar acolo era atât de cald, încât nu am mai putut suporta, aşa că a trebuit să arunc de pe mine această haină, care reprezenta, practic, identificarea mea cu ego-ul până să intru în această cameră călduroasă, care nu numai că era mai plăcută, dar era chiar casa mea, unde mă simţeam confortabil, eram eu cel real, cel care sunt cu adevărat.

Odată ce am trecut prin această a doua moarte, când depăşim acest prag, de fapt, devenim mai mult din ceea ce suntem deja şi, în loc să pierdem ceva, câştigăm calităţi incredibile şi noi. Devenim mai puternici, mai bucuroşi şi, desigur, lumea noastră devine incredibil de bogată, simţurile noastre se extind, conştiinţa noastră se expansionează. Este ceva cu totul nou, şi l-am abordat în videoclipurile anterioare.

Acum, revenind la percepţia realităţii, realitatea devine şi mai acută, tot mai reală, până când ajungem la miezul a ceea ce suntem cu adevărat, când toate lucrurile dinainte par a fi un fel de versiune redusă a Sinelui nostru real, par ca un vis. Viaţa noastră lumească, pe care o numim viaţă fizică, pur şi simplu, păleşte în semnificaţie. Devine ca un vis şi ne trezim în Viaţa eternă.

Şi nu numai atât, dar în această stare de conştiinţă superioară, vedem toate deghizările noastre, ceea ce am fost în toate vieţile diferite pe care le-am trăit înainte.

În schimb, la nivelul astral, abia ne amintim ultima viaţă trecută. Dar, cu puţin efort, pe cel mai înalt nivel astral, ne putem conecta la memoria noastră şi putem culege informaţii din vieţile anterioare. Putem chiar să întâlnim oameni, care nu sunt încarnaţi pe Pământ, dar care ne sunt prieteni vechi de câteva sute de ani, dintr-o viaţă trecută. Şi putem reaprinde aceste prietenii. Astfel, la nivel astral, în viaţa imediat după moarte, ne îmbunătăţim ideea despre cine am fost şi găsim mai mulţi prieteni decât credeam. Am fost foarte derutat de faptul că am întâlnit acolo prieteni foarte buni, dar când m-am întors în corpul fizic şi am încercat să îi plasez în realitatea fizică, nu am reuşit, pentru că erau prieteni doar la nivelul astral.

Deci cam aşa funcţionează realitatea, iar Realitatea mai mare face ca realitatea noastră fizică să pară doar un vis.

Acesta este un lucru despre care am simţit nevoia să vorbesc pentru a vă face o imagine mai bună despre ce este realitatea. Există o mulţime de speculaţii filozofice despre ce ar fi realitatea. Dar din punct de vedere experienţial, este mult mai mult şi s-ar putea scrie o carte întreagă numai pe baza experienţelor concrete.

Aflaţi mai multe despre activitatea lui Jurgen, vizitând www.multidimensionalman.com

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
13 decembrie
2021

https://vimeo.com/650568902

Traducerea de mai sus provine din canalul YouTube al lui Jürgen Ziewe, videoclipul "Afterlife Answers - Part 15" publicat de autor pe 16 aprilie 2020.