<  Pagina index Jurgen Ziewe


Răspunsuri despre Viaţa de Apoi (16)

Jurgen Ziewe este un explorator al lumilor invizibile în care vom ajunge după moarte. Pe canalul său de YouTube a postat multe videoclipuri pe acest subiect. (videoclipul nr.16, cu traducere, este încorporat la sfârşitul textului).

Afterlife Answers - Part 16 (videoclip tradus)

Un serial cu întrebări despre viaţa după moarte, la care răspunde exploratorul astral Jürgen Ziewe.


De ce sunt atât de diferite OBE-urile şi NDE-urile?

- De ce sunt OBE-urile şi NDE-urile adesea diferite?

- Da, e o întrebare bună. Diferă prin atât de multe. Primul motiv este că majoritatea NDE-urilor au loc ca urmare a vreunui traume. Deci punctul de intrare în NDE este complet diferit faţă de OBE. OBE-urile se întâmplă de obicei ca rezultat fie al meditaţiei, fie al viselor lucide, când punctul de intrare este complet diferit.

Iar majoritatea oamenilor care au o NDE nu au nicio cunoştinţă anterioară despre ce se întâmplă. Şi iată ce se întâmplă: oamenii sunt oarecum catapultaţi din corpul lor, dar nu ajung imediat în planul astral. De obicei sunt catapultaţi în dublul eteric, care este membrana ce leagă corpul fizic de corpul astral. Şi în această stare energetică, ei pot percepe în continuare prin simţurile fizice. Ceea ce relatează foarte des oamenii care au o NDE, primul lucru pe care îl observă – să zicem că este vorba de un accident – este că îşi pot vedea trupul întins pe stradă, sau trupul salvat de la înec sau în sala de operaţii. Şi de foarte multe ori relatează foarte exact ce s-a întâmplat în acel moment. Sunt în afara corpului lor, dar nu încă în corpul astral, ci doar în corpul eteric, care are toată percepţiile fizice. De aceea, pot adeseori să povestească cu acurateţe ce se întâmplă în acel moment.

Această stare energetică nu durează foarte mult şi, foarte curând, sunt transportaţi în corpul astral, ceea ce înseamnă că pierd contactul cu nivelul fizic şi intră în nivelul astral, iar acolo îşi întâlnesc rudele, pentru că ele se află la nivelul astral. Asta se întâmplă.

Prin urmare, într-o experienţă extracorporală, aşa cum am avut eu în primele luni când aveam OBE-uri, eram conştient de starea membranară a corpului eteric şi îmi puteam vedea corpul fizic. Ce mi s-a întâmplat mai târziu, a fost că am simţit cum corpul astral este starea naturală în care mă simţeam cel mai bine, starea de Acasă. Iar odată ce am făcut tranziţia în această stare de Acasă, nivelul astral, nu ne mai focalizăm pe nivelul eteric. Ne pierdem interesul pentru el. De aceea, călătorii astrali adesea ajung din starea fizică direct în starea astrală. Acesta este un aspect important, care explică de ce, atunci când oamenii încearcă să facă experimente – de exemplu, plasează nişte numere într-o altă cameră şi apoi îl roagă pe cel cu OBE-ul să se proiecteze afară din corp şi să citească numerele, pentru a obţine nişte dovezi veridice ale stării extracorporale – de foarte multe ori, nu reuşesc, pentru că nu mai văd nivelul fizic, ci un corespondent astral. Foarte adesea, numerele sunt amestecate sau nu sunt percepute corect. Şi de aceea este atât de dificil să faci experimente.

Mai există un alt aspect al experienţelor extracorporale şi al experienţelor în preajma morţii şi anume cantiatea de energie eliberată. Personal, cred că există un aspect traumatic legat de ceea ce se întâmplă în timpul experienţei în apropierea morţii. Să zicem că omul are un atac de cord sau un accident, şi în acele momente cred că eliberează nişte substanţe chimice din creier, DMT sau ceva de genul acesta, care catapultează instantaneu conştiinţa într-o stare superioară de conştiinţă. Este aproape un proces automat. De aceea, o mulţime de experienţe în apropierea morţii se petrec la un nivel astral superior sau chiar la niveluri spirituale, pentru că este oarecum ca atunci când oamenii iau DMT sau ayahuasca sau orice alt drog şi se petrece un proces chimic similar. Cred că asta oferă impulsul iniţial către starea dimensională superioară. Este ca şi cum ar forţa deschiderea unei porţi prin acea experienţă traumatică, care îi catapultează într-o stare de conştiinţă superioară.

- Puteţi face vreo comparaţie între relatările NDE şi ceea ce aţi văzut în dimensiunile superioare?

- Da, există multe asemănări. Am avut o mulţime de experienţe care sunt relatate şi în NDE-uri. Dar sunt aproape sigur că majoritatea NDE-urilor nu au loc, de fapt, la cele mai înalte niveluri spirituale, ci la niveluri astrale superioare, bazându-mă pe descrierile respective. În dimensiunile spirituale superioare, peisajul este destul de diferit şi mediul este destul de diferit faţă de ceea ce este descris de obicei într-o NDE. De fapt, este foarte dificil de descris ce-i acolo, pentru că gândurile devin obiecte şi, la un nivel dimensional superior, chiar şi gândurile abstracte devin obiecte şi se manifestă ca nişte tipare fractalice tridimensionale, care pot fi foarte abstracte şi sunt foarte greu de descris. Dar când eşti acolo – şi acest lucru nu l-am prea găsit în descrierile experienţelor în apropierea morţii – apare fenomenul de sinestezie. De exemplu, vezi culori care au sunete şi obiecte care au o componentă sonoră. Sunetul emite culoare şi gândurile au forme, ceea ce este o experienţă cu totul diferită, este ca şi cum am merge la originea conştiinţei, acolo unde începe totul, şi începe incredibil de frumos. Nu este deloc uşor de descris, dar are un sens perfect atunci când eşti în mediul respectiv, pentru că orice se întâmplă este exprimat în acest context vizual.

Dacă ai un gând, să zicem, un gând despre generozitate. Având orice gând despre generozitate, deodată, îţi apare un obiect de animaţie tridimensional, care exprimă întreaga complexitate a gândului într-o singură ilustraţie. Intrând într-una din aceste forme-gând, mintea ta se extinde şi, dintr-o dată, ai la dispoziţie o întreagă lume de cunoştinţe.

Aceste lucruri sunt foarte greu de descris şi sunt foarte rar relatate în experienţele din preajma morţii. Aceste stări superioare de conştiinţă sunt adeseori denumite în literatura ocultă nivelul cauzal sau nivelul mental. Intri brusc într-un tip de realitate complet diferit, care te apropie şi te conectează mai bine cu centrul Fiinţei tale. Totul este mai intens, totul este la o scară mult mai largă, există mult mai mult spaţiu de manevră. De exemplu, când te gândeşti la ceva, chiar devii lucrul la care te gândeşti. Să zicem că te plimbi printr-un peisaj celest incredibil, nu doar că te plimbi prin el şi îl priveşti, ci tu eşti el. Este ceva atât de greu de descris. Tu însuţi eşti peisajul prin care te plimbi. Iar această experienţă îţi dă sentimentul incredibil că eşti Acasă, pentru că nu mai există o lume exterioară. Eşti Acasă, tu eşti lumea, nu eşti separat de ceea ce simţurile îţi transmit ca fiind experienţa.

Deci asta ar fi diferenţa dintre cele mai înalte stări de conştiinţă şi stările care sunt foarte adesea descrise în experienţele din apropierea morţii. Şi de aceea cred că experienţele propriu-zise din apropierea morţii ating foarte rar pragul acestei conştiinţe a unităţii.

Aflaţi mai multe despre activitatea lui Jurgen, vizitând www.multidimensionalman.com

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
15 decembrie
2021

Traducerea de mai sus provine din canalul YouTube al lui Jürgen Ziewe, videoclipul "Afterlife Answers - Part 16" publicat de autor pe 15 mai 2020.