<  Pagina index Jurgen Ziewe


Răspunsuri despre Viaţa de Apoi (20)

Jurgen Ziewe este un explorator al lumilor invizibile în care vom ajunge după moarte. Pe canalul său de YouTube a postat multe videoclipuri pe acest subiect. (videoclipul nr.20, cu traducere, este încorporat la sfârşitul textului).

Afterlife Answers - Part 20 (videoclip tradus)

Un serial cu întrebări despre viaţa după moarte, la care răspunde exploratorul astral Jürgen Ziewe.


Mai multe despre "Rai"

Întoarcerea acasă la Conştiinţa Sursă &  Relaţiile în Rai

Chiar şi cu ajutorul realităţii virtuale, nu ne putem face decât o foarte vagă idee despre cum este în astral, pentru că esenţială este experienţa, trăirea directă. Pe măsură ce urci la nivelurile dimensionale superioare – şi am încercat să descriu asta în carte – cu cât conştiinţa se ridică mai sus prin dimensiuni, cu atât mai pregnantă este senzaţia de întoarcere acasă. Este un sentiment foarte clar. Te simţi din ce în ce mai protejat, care este un indicator corect pentru cât de aproape eşti de Conştiinţa ta Sursă. Deci pe măsură ce conştiinţa ta se expansionează şi te ridici mai sus, simţi mai intens această senzaţie de acasă.

Acest aspect de întoarcere acasă este cât se poate de adevărat. O mulţime de oameni care au trecut printr-o NDE spun adesea “Am fost acasă, acolo este locul meu, acolo mă voi întoarce”. Şi predomină sentimentul de siguranţă şi protecţie absolută. Este foarte intens.

Desigur, există pretutindeni şi o senzaţie subiacentă de bucurie. Iar această bucurie te ţine înrădăcinat permanent într-un sentiment de seninătate, de pace, de frumuseţe. Te afli într-o stare de fermecare.

Şi apoi, priveliştile. Chiar şi acum, când încerc să-mi amintesc imaginile sau peisajele pe care le-am vizitat, îmi vine foarte greu să le reproduc, pentru că, pur şi simplu, nu este posibil să le materializez exact aşa cum le-am trăit. Chiar şi atunci când am imagini clare în minte, sunt doar nişte clişee, cum ar fi imaginile de pe timbrele poştale. Când mi le amintesc, îmi apar în minte ca şi cum m-aş plimba printr-un peisaj cu modele textile din Persia şi India, care pe alocuri evoluează în noi modele. Şi plimbându-te prin această grădină paradisiacă, parcă ţi se deschid porţi după porţi şi totul devine tot mai frumos, de nici nu-ţi poţi imagina cum de asemenea lucruri pot exista.

Peste toate acestea, ai un incredibil sentiment de siguranţă, de a fi acasă, eşti învăluit în această atmosferă iubitoare, în acest spaţiu protector frumos. Şi totuşi, totul se expansionează şi se desfăşoară în faţa ta.

Acestea sunt experienţe foarte rare şi preţioase. Şi am creat acest videoclip, în care prezint o ambianţă astrală, încercând să le dau oamenilor senzaţia cum este acolo. Şi singurul mod în care o pot face este prin colaborarea cu un bun prieten de-al meu, Craig Pruess, care este compozitor de muzică de film şi foloseşte sunete mantrice. El intră într-o meditaţie profundă, se conectează prin mantre şi ajunge în sfera spirituală, unde, literalmente, se aude muzica sferelor.

Există şi o organizaţie religioasă numită “Sant Mat”, ei folosesc curentul sonor pentru a medita, care îi conduce la niveluri dimensionale superioare. Imaginea din spatele meu este un fragment dintr-un video pe care l-am numit “Daswan dwar”, încercând să găsesc o legătură cu ceea ce şi alţi oameni au relatat şi trăit. Şi doar acest nume mi-a venit în minte. Provine de la “Sant mat”, care descriu în felul lor diferitele niveluri ale realităţii, diferitele dimensiuni, pe măsură ce se ridică tot mai sus, chiar până la nivelul zeilor. Deci unul dintre aceste niveluri este al zeilor, “Daswan dwar” (a zecea poartă). Dar ei merg şi mai departe, zicând că acesta este doar începutul stărilor superioare de conştiinţă. Deci continuă şi mai sus.

Acuma, eu nu pot să fac nicio afirmaţie definitivă. Adică am văzut şi am experimentat destul de puţin şi nu aş putea să garantez că imaginile mele corespund cu ceea ce este descris în scripturile lor. Iar descrierile lor sunt destul de sărace, folosind metafore destul de copilăreşti, într-un fel, pentru că spun “străzile sunt pavate cu aur, peştii sunt încrustaţi cu pietre preţioase” şi lucruri de genul acesta. Încearcă şi ei să găsească o modalitate de a descrie această frumuseţe incredibilă şi bogăţie de acolo. Şi asta este foarte dificil.

Aşa că, ceea ce am reprezentat eu nu este o imagine identică cu ce descriu ei. În orice caz, nivelurile dimensionale sunt infinite. Chiar şi la dimensiunea inferioară a nivelului astral, există o infinitate de niveluri. Dacă urci la nivelurile medii, şi acolo sunt o infinitate. Există o diversitate incredibilă. Şi tot aşa, tot mai sus. Şi cu cât conştiinţa se expansionează mai mult, cu atât mai diversă devine realitatea.

Tot ce pot face atunci când reprezint ceva este să încerc să reproduc o stare, o atmosferă. În graficele mele, pun adesea un fel de ceaţă pentru a sugera lumina regiunii respective. Pentru că n-ai cum reprezenta acea lumină. Lumina are infinite nuanţe, pe care nu le poţi reproduce la nivelul fizic.

De exemplu, pentru fiecare culoare pe care o folosim aici... Să luăm culoarea purpuriu, o putem separa în cel mult 10, 20 sau 30 de nuanţe, dar acolo poate exista o lume întreagă făcută numai din purpuriu. Şi sunt o infinitate de nuanţe. Culoarea purpuriu, de exemplu, îţi creează o experienţă distinctă, are un ton distinct, care poate indică chakra cu care eşti conectat. Dar când spun că există “o lume de purpuriu”, ea este incredibil de colorată, nu este doar o singură culoare. Pe măsură ce te acordezi la frecvenţa ei, devine foarte diversă. Parcă ar fi milioane de nuanţe, dar atmosfera generală de purpuriu este cea care dă tonul experienţei.

Sau poţi intra într-o altă lume, care poate fi o lume argintie. Se simte argintie. La o privire mai atentă, vei gândi “O, este incredibil de frumos, argintiul în forma sa cea mai pură”. Şi pe măsură ce te obişnuieşti cu ea, percepi miliarde de nuanţe de argintiu, culoare care dă tonul general pentru această lume complet diferită, o dimensiune total diferită.

Prin urmare, ceea ce încerc să exprim grafic este abia suprafaţa fenomenului. Trebuie să ne deschidem larg mintea şi să fim pregătiţi pentru nişte experienţe care depăşesc orice am putea cuprinde cu simţurile noastre limitate aici, la nivelul fizic.

Întrebarea este: Cât de frumoase sunt aceste tărâmuri faţă de nivelul astral mediu? Tot ceea ce îmi doresc atunci când voi muri este să mă reunesc cu cei dragi şi să-mi petrec timpul într-un loc plăcut, recuperând timpul pierdut.

Iar următoarea frază este: De ce ar trebui să mă străduiesc să renunţ la sentimentul unui eu separat pentru a putea intra în tărâmurile superioare?

Aici apare o mare neînţelegere. Oamenii cred că, atunci când ajung la nivelurile dimensionale superioare, vor pierde ceva sau vor lăsa ceva în urmă. Numai că este exact invers. Câştigi ceva, devii mai apropiat de tine însuţi şi de cei dragi ţie.

Să vă dau un exemplu. Să zicem că sunteţi aici, pe Pământ, împreună cu persoana iubită, cu soţia sau soţul, dar locuiţi într-un loc mizerabil. Nu puteţi plăti ipoteca sau chiria. Abia aveţi ce mânca. Cât de mult credeţi că veţi aprecia relaţia voastră de parteneriat? Nu foarte mult, pentru că starea voastră de conştiinţă este la un nivel mult mai scăzut.

Dar pe măsură ce urcaţi pe următoarele nivele dimensionale, creşte bucuria de a fi împreună, pentru că nu mai sunteţi hărţuiţi de situaţiile neplăcute pe care a trebuit să le suportaţi la nivelul inferior. Acum atingem miezul fiinţei, ajungem la identitatea noastră centrală.

Există o expresie pe care o ştie toată lumea “căsătoriile sunt legate în ceruri”. Tocmai această întovărăşire, legătura strânsă între oameni este cea care le elevează conştiinţa şi îi conduce, literalmente, la o stare de bucurie, iubire şi frumuseţe. Îndrăgostiţii sunt foarte aproape de aceste niveluri dimensionale superioare.

Aşa că putem conta pe faptul că, dacă iubim cu adevărat pe cineva, nu ne vom despărţi niciodată atunci când ne vom ridica de la nivelul astral inferior la cel superior, sau chiar până la miezul fiinţei noastre. Cu cât ne ridicăm mai sus, cu atât ne apropiem mai mult unul de celălalt, ne apreciem mai mult şi relaţia noastră devine mai intimă.

Sper că am răspuns la această întrebare. Poate că unii se gândesc “O, să nu mă ridic prea sus, pentru că mi-e dor de soţia sau de soţul meu, care poate fi la nivelul inferior”. Dar nu este cazul, pentru că putem fi la un nivel superior şi, totuşi, să ne acordăm la un nivel inferior. Să zicem că partenerul nostru este blocat pe acel nivel inferior, din cauza unor probleme pe care trebuie să şi le rezolve, dar când venim de sus, îi aducem o energie incredibilă, care îl va ajuta. Deci, indiferent de ce ne imaginăm noi aici, dacă la baza relaţiei noastre stă dragostea, nu vom putea fi separaţi. Acesta a fost un aspect pe care am vrut să-l subliniez.

Îi pot lua pe cei dragi cu mine în tărâmurile superioare?

Să zicem că am o conştiinţă expansionată, am lăsat în urmă nivelul astral, nu mă mai identific cu problemele care mă ţineau blocat pe nivelurile energetice inferioare. Îmi pot lua partenerul cu mine? Probabil că nu, pentru că fiecare trebuie să lucreze asupra propriilor sale provocări. Şi există nenumărate motive pentru care suntem concentraţi pe o anumită stare de conştiinţă, sunt acele probleme prin care trebuie să trecem şi să le rezolvăm. Putem primi ajutor de la alte fiinţe şi chiar îl primim în mod frecvent atunci când ne dorim cu adevărat. Sau poate că nu dorim niciun ajutor şi vrem să ne descurcăm în felul nostru. Putem chiar dori să experimentăm anumite aspecte, anumite medii, care pentru alţi oameni nu sunt atât de plăcute, dar pentru noi personal sunt exact ceea ce avem nevoie. Deci fiecare se potriveşte cu un anumit mediu, în acord cu propria stare de conştiinţă. Şi, de cele mai multe ori, oamenii sunt destul de fericiţi acolo. Chiar şi pe dimensiunile inferioare, am descoperit că oamenilor le este foarte greu să treacă mai departe, pentru că sunt foarte ataşaţi de mediul lor. De obicei, abia când se plictisesc de experienţa aceea, atunci descoperă că simt nevoia să treacă la o stare superioară.

Şi încă o întrebare: Oamenii au relaţii acolo?

Oamenii au relaţii pe toate nivelurile, în orice stare de conştiinţă posibilă, chiar şi cei aflaţi pe un nivel foarte scăzut de conştiinţă. Putem vedea uneori cupluri care se ceartă continuu, care sar mereu la gâtul celuilalt, dar au nevoie unul de celălalt şi vor să fie împreună pentru a avea această experienţă. Iar când sunt separaţi, ei chiar tânjesc unul după celălalt, pentru că sunt încă dependenţi de experienţa de a sări la gâtul celuilalt. În concluzie, putem avea o relaţie la orice nivel am fi.

Aflaţi mai multe despre activitatea lui Jurgen, vizitând www.multidimensionalman.com

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
24 decembrie
2021

Traducerea de mai sus provine din canalul YouTube al lui Jürgen Ziewe, videoclipul "Afterlife Answers - Part 20" publicat de autor pe 1 octombrie 2020.