<  Pagina index Jurgen Ziewe


Răspunsuri despre Viaţa de Apoi (22)

Jurgen Ziewe este un explorator al lumilor invizibile în care vom ajunge după moarte. Pe canalul său de YouTube a postat multe videoclipuri pe acest subiect. (videoclipul nr.22, cu traducere, este încorporat la sfârşitul textului).

Afterlife Answers - Part 22 (videoclip tradus)

Un serial cu întrebări despre viaţa după moarte, la care răspunde exploratorul astral Jürgen Ziewe.


“Misticii” au depresii?

Există un plan pentru evoluţia umană sau este doar un experiment oarecare?

Este o problemă pentru cei de pe partea cealaltă faptul că atât de puţini oameni sunt interesaţi de evoluţia spirituală?

În primul rând, aş vrea să le muţumesc oamenilor care mi-au susţinut proiectul “Prezentarea generală a astralului”, care creează experienţe de realitate virtuală sau traduce anumite experienţe interioare în limbaj vizual pentru a-i ajuta pe oamenii care îşi pun o cască de realitate virtuală să le simtă direct. Foarte mulţi mi-au oferit un sprijin extraordinar, ceea ce a condus la faptul că acum pregătesc o nouă experienţă. Până acum am finalizat şase experienţe împreună cu Craig. Craig Pruess este un muzician care realizează coloana sonoră.

Pe scurt, Craig meditează ca şi mine, de peste 40 de ani. Îşi extrage inspiraţia direct din meditaţie, pentru că face o meditaţie asupra sunetelor. L-am întâlnit pe Craig fiindcă cineva mi-a pus una dintre compoziţiile sale muzicale şi am fost, literalmente, emoţionat până la lacrimi, atât de profund m-a atins. Aşa că apoi l-am contactat şi m-a vizitat în aceeaşi zi, întâmplându-se să fie în Brighton, în apropiere de locuinţa mea. Am creat instantaneu o legătură sufletească. Ne-am dat seama că putem colabora pentru a aduce aceste experienţe interioare profunde un pic mai aproape de oamenii care nu au nicio idee despre cum ar putea fi, folosind realitatea virtuală.

Desigur, nu este o reprezentare autentică 100%, dar cu ajutorul sunetelor şi imaginilor, ne putem topi în acel mediu. Iar în prezent, încerc să reprezint în mod grafic tărâmurile dimensionale superioare, care sunt incredibil de frumoase. Desigur, nu pot face altceva decât să vi le sugerez.

Aşadar, am creat şase experienţe de realitate virtuală care urmează să fie lansate. Şi sunt cu adevărat interesante. Vă mulţumesc tuturor celor care m-aţi susţinut. Nu ar fi fost deloc posibil fără sprijinul oamenilor. Sper că le veţi putea experimenta. Dacă încă nu aveţi o cască de realitate virtuală, nu contează, aceste dispozitive nu vor dispărea. De fapt, vor deveni tot mai bune, echipamentele vor deveni mai ieftine şi mai uşor de folosit. Iar rezoluţia se va îmbunătăţi şi ea, pe măsură ce echipamentele vor deveni mai bune.

Am aici câteva întrebări şi să vedem dacă pot să le răspund. Prima întrebare este: În calitate de mistic, te simţi vreodată trist din cauza situaţiei din lume?

Niciodată nu m-am considerat un mistic. M-am considerat doar un tip căruia îi place să mediteze şi o fac de mult timp. Iar răspunsul simplu la această întrebare este: da, mă întristează foarte mult. Mi-ar fi şi greu să nu fiu trist, când văd ce se întâmplă în lume. Mă întristează în principal ignoranţa şi indiferenţa oamenilor. Chiar azi am auzit că un parlamentar local a votat pentru eliminarea meselor gratuite de la şcoală pentru copiii care nu îşi permit să plătească, şi mai spunea că este creştin. Nu trece o zi fără să nu mă întristez din cauza unor lucruri şi să nu fiu foarte supărat.

Da, deci este foarte dificil să nu fii deprimat, dar iată ce spun mereu: priveşte la esenţă, priveşte lucrurile pentru care poţi fi recunoscător, pe care le poţi preţui. Iar prin această apreciere pozitivă, poţi întrevedea ce stă la baza realităţii, adică iubirea. Focalizarea pe iubire şi preţuire generează energie, care permite energiei tale creatoare să iasă la suprafaţă şi te motivează să acţionezi.

Aş mai vrea să spun că, atunci când te afli într-o stare de conştiinţă mai înaltă, devii mult mai eficient. Asta nu înseamnă neapărat să fii eficient la nivel fizic, dar poţi deveni eficient la nivel mental. Oricine poate încerca această artă cu animalul său de companie. Am observat că, atunci când mă apropii de pisica mea într-o stare foarte pozitivă, ea reacţionează instantaneu, rostogolindu-se pe spate, nici măcar nu trebuie să o ating. Iată deci că avem un efect subliminal asupra mediului din jur. Iar efectul este cu atât mai puternic, cu cât ne apropiem mai mult de nivelul de bază al realităţii, despre care eu spun mereu că este beatific. Motivul pentru care nu experimentăm beatitudinea este din cauză că este ascunsă sub mai multe straturi de realitate.

Şi aşa ajungem la a doua întrebare pe care mi-a trimis-o Wendy. Întrebarea este: “Există un plan pentru evoluţia umană? Sau suntem doar un experiment oarecare?”.

Este o întrebare filosofică la care probabil că mulţi oameni s-au gândit. Punctul meu de vedere este următorul: da, nu există niciun atom în univers care să nu fie conştiinţă. Tot ceea ce există poartă conştiinţa divină. Nu există nimic care să nu poarte această conştiinţă divină. Chiar şi acest virus, tot ceea ce există este conştiinţă. Prin urmare, nimic nu este întâmplător.

Dar asta nu înseamnă că totul este predestinat. După părerea mea, dacă te uiţi cum creşte natura, cel mai bun mod de a ilustra această creştere este prin geometria fractală. Geometria fractală este un principiu de creştere prin reproducerea aceluiaşi model, dar care ia o formă uşor diferită. Întreaga evoluţie se bazează pe principiul fractal de creştere. Dar când ajunge în zone necunoscute şi apare o rezistenţă, creşterea este deviată sau condusă într-o nouă direcţie.

Am vizionat recent o emisiune foarte interesantă despre inteligenţa artificială. Acolo există un principiu numit GAN, adică “generative adversarial networks”, ceea ce înseamnă că acţionează doi factori. Şi este folosit în informatică pentru a genera inteligenţă artificială.

Deci există doi factori. Unul este discriminatorul, iar celălalt este generatorul. Deci, ceva generează informaţii şi un aspect opus al inteligenţei artificiale le discriminează, le găseşte defecte. Iar apoi generatorul preia semnalul de la discriminator şi îl repară. Aşadar, aceste două forţe din inteligenţa artificială au nevoie una de cealaltă pentru a crea progresul.

Acesta este un principiu important din informatică pentru a găsi soluţii la care oamenii nu s-au gândit niciodată. De exemplu, se pot proiecta cabine pentru piloţii de avion la care nimeni nu s-ar fi gândit, dar care urmează principiul celei mai mari eficienţe. Aşadar, aplicând aceste principii ale naturii, viitorul nostru va fi foarte influenţat de această descoperire, care funcţionează în natură încă de la începuturile timpului.

Deci, da, totul va evolua, totul se va extinde. Dar fiindcă facem parte din acest proces, avem în orice moment posibilitatea de a ne întoarce la rădăcina din care pleacă totul, la rădăcina conştiinţei. Şi aici este frumuseţea. Iar dacă avem atitudini foarte pozitive, cum ar fi aprecierea, iubirea, recunoştinţa, descoperim că ne apropiem de principiul creator şi devenim co-participanţi la procesul divin. Iar când devenim una cu acest proces, este incredibil de frumos şi ne umple de extaz. Şi aş completa răspunsul la prima întrebare, “Cum combateţi depresia?”, pur şi simplu, intrând în armonie cu acest proces creator divin. Sper că am adus puţină lumină în această direcţie.

Întrebarea numărul trei: “Este o problemă pentru cei de pe partea cealaltă faptul că atât de puţini oameni de aici par a fi interesaţi de evoluţia spirituală?”.

Aceasta este o întrebare foarte, foarte bună. De fapt, această chestiune m-a determinat să scriu a doua mea carte, “Panorame din Infinit”. Ce am descoperit când am avut o experienţă în afara corpului: în mod incredibil, am găsit dincolo o mulţime de oameni care erau total inconştienţi. Ei, pur şi simplu, îşi perpetuau stilul în care trăiseră pe Pământ, oricât de negativ, oricât de dezechilibrat, oricât de neiluminat ar fi fost, pur şi simplu, continuau ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Desigur, majoritatea oamenilor de pe această planetă au o idee vagă, poate, despre faptul că acolo ar putea să fie altceva. Dar imaginea pe care şi-au format-o provine din idei religioase sau ceva de genul acesta. Deci există o mare lipsă de conştientizare. Iar asta supraaglomerează nivelurile inferioare din apropierea Pământului, unde totul continuă ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Oamenii fac aceleaşi lucruri, repetă aceeaşi veche poveste.

Un alt aspect este că acolo este un loc ceţos, nebulos, cam întunecat şi plin de fricţiuni, fiindcă oamenii nu şi-au rezolvat problemele. Aşa că, misiunea noastră este să-i luminăm că viaţa continuă, nu se opreşte atunci când murim. Şi nu doar atât. Ci ar trebui să o folosim pentru a progresa, pentru a avansa în evoluţia noastră spirituală şi să avem încredere în noi înşine şi să privim spre viitor nu ca spre un sfârşit, ci ca spre un nou început.

Aflaţi mai multe despre activitatea lui Jurgen, vizitând www.multidimensionalman.com

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
3 ianuarie 2022

Traducerea de mai sus provine din canalul YouTube al lui Jürgen Ziewe, videoclipul "Afterlife Answers - Part 22" publicat de autor pe 4 noiembrie 2020.