<  Pagina index Jurgen Ziewe


Răspunsuri despre Viaţa de Apoi (23)

Jurgen Ziewe este un explorator al lumilor invizibile în care vom ajunge după moarte. Pe canalul său de YouTube a postat multe videoclipuri pe acest subiect. (videoclipul nr.23, cu traducere, este încorporat la sfârşitul textului).

Afterlife Answers - Part 23 (videoclip tradus)

Un serial cu întrebări despre viaţa după moarte, la care răspunde exploratorul astral Jürgen Ziewe.


Ieşirea din nivelurile astrale inferioare.

În calitate de călător astral, aţi avut vreodată experienţe înfricoşătoare?

Ce revelaţii aţi primit atunci când v-aţi revăzut vieţile anterioare?

În “Omul multidimensional” am menţionat că, la nivelul astral apropiat de Pământ, oamenii duc vieţi foarte plictisitoare. Cum pot ei progresa? Doar dacă vor să se schimbe. Nivelul apropiat de Pământ, aşa cum tocmai am menţionat, este un loc destul de arid, dar oamenii se cam lasă prinşi în acest nivel şi simt că viaţa lor nu s-a schimbat prea mult. Într-o experienţă extracorporală la aceste niveluri, am întâlnit oameni care voiau să iasă de acolo, dar nu aveau nicio idee cum să o facă.

Acolo nu diferă prea mult de ce facem noi aici. Oamenii au nevoie doar să găsească o scânteie, un punct de interes. Acest lucru se întâmplă mai ales când oamenii se întâlnesc. Se adună în grupuri şi împărtăşesc informaţii, cunoştinţe şi se inspiră reciproc. Şi din această dorinţă de a se inspira reciproc, de a promova sentimente mai pozitive, apare o schimbare foarte subtilă în atmosfera de acolo. Este un proces de autoactivare. Deci, odată ce atitudinea oamenilor se schimbă, şi mediul înconjurător se schimbă treptat. S-ar putea chiar să nici nu observe. Dar dintr-o dată, mediul devine ceva mai luminos. Iar energia pe care o primesc devine ceva mai luminoasă. Prin urmare, este un progres treptat către un mediu mai luminos.

Iar în planul astral este mult mai uşor decât aici. Să zicem că ne aflăm în mijlocul unei vremi rele, plouă, e inundaţie, aici nu vedem nicio cale de scăpare. În timp ce, în planul astral, totul este foarte dinamic. Imediat ce starea noastră de spirit se schimbă, şi mediul se schimbă uşor. Se poate manifesta foarte subtil.

Am mai spus asta, să zicem că trăiţi într-un mediu foarte arid, copacul nu are frunze, iarba din faţa casei moare. Dar deodată, când spiritul vostru se înviorează, observaţi cum copacul din faţa casei scoate frunze, care vă vor produce o anumită bucurie, care la rândul ei, se va reflecta pozitiv asupra mediului. Şi astfel, lucrurile se vor îmbunătăţi treptat.

Am văzut chiar cum oamenii au trecut, în câteva minute, de la o viaţă de infern la bucurie absolută. Iar acesta este un aspect minunat specific planului astral. Nu suntem condamnaţi, decât dacă insistăm să ne menţinem identificarea cu condiţiile nefaste şi nu vrem cu adevărat să ieşim din ele, pentru că ne-am cimentat la acel nivel şi nu vrem să progresăm, fiind foarte ataşaţi de acele condiţii.

Prin urmare, la nivelul astral avem toate oportunităţile de a urca. Foarte adesea, oamenilor le vin în ajutor prieteni şi salvatori. Asta se aplică mai mult la nivelurile foarte negative.

Cealaltă întrebare se referă la experienţa mea personală: “Aţi avut vreodată experienţe înfricoşătoare în timp ce eraţi ieşit din corp?”.

Da, dar au fost de două feluri. Am avut unele experienţe înfricoşătoare, pentru că învăţătorul meu din planul astral, un maestru chinez, m-a supus unor teste înfiorătoare. Am aflat că trebuia să trec prin acele teste pentru a-mi învinge frica. Frica este o mare piedică în dezvoltarea noastră spirituală. Dacă suntem persoane temătoare, trebuie să lucrăm asupra fricii noastre pentru a o depăşi ca să putem progresa. Iar frica poate avea diverse cauze. Deci trebuie să o înfruntăm.

Frica iese la iveală în vise şi de aceea este bine să practicăm visul lucid, pentru că, dacă devenim conştienţi în vis, asta ne permite să ne înfruntăm fricile şi, efectiv, să le depăşim.

Celălalt tip de experienţe negative pe care le-am avut în călătoriile mele astrale au avut loc atunci când am fost trimis la nivelul astral inferior. De obicei, nu mă gândesc unde aş vrea să merg într-o experienţă astrală. Îmi dau seama că sunt în legătură profundă cu Sinele meu Superior. Devin un fel de rază de lumină îndreptată către anumite direcţii. Chiar şi atunci când ajung în planuri foarte întunecate, nu mă simt afectat, pentru că sunt încă în starea de conştiinţă focalizată pe aici-şi-acum, această stare care îţi oferă un sentiment de siguranţă, de protecţie. Astfel, starea de bucurie care există pe fundal nu dispare niciodată. Şi asta te stabilizează într-o poziţie în care poţi ajuta oamenii. Ajungi într-un loc foarte întunecat, dar încă ai legătura cu Sinele tău Superior, nu te identifici cu acel loc. Şi asta îţi permite să oferi ajutor, oricât de sumbru ar fi acel tărâm. Am ajuns în unele locuri chiar foarte tenebroase, pe care le-am descris în cărţile mele.

Într-unul din acestea am ajuns iniţial din curiozitate. Voiam să mă conving cât de mult adevăr există în credinţa unor terorişti sinucigaşi care cred că îşi slujesc religia aruncându-se în aer şi, în acelaşi timp, ucigând o mulţime de alţi oameni care nu sunt adepţi ai credinţei lor. Am intrat în acel loc şi a fost cel mai rău lucru pe care l-am trăit vreodată. L-am relatat în carte şi a fost reluat pe internet, iar dacă veţi căuta pe Google, probabil că veţi da peste acel articol.

What happens to a suicide bomber on the Other side

Şi încă de la început, am întâlnit oameni care se aflau într-o condiţie foarte nefericită, victime ale propriei lor mentalităţi. Prin urmare, astfel de zone întunecate există, dar nu înseamnă că ne vor afecta atunci când le vizităm.

Însă nu am întâlnit niciodată vreo entitate malefică care să încerce să mă atace sau să mă rănească în vreun fel. Nu am trăit niciodată aşa ceva. Am ajuns în unele scenarii de coşmar, încercând să ajut nişte oameni care tocmai muriseră şi se luptau cu proprii lor demoni şi am fost oarecum atras în situaţia lor. Am încercat să-i calmez şi mi-am făcut o mică idee despre frica prin care treceau. Dar nu am fost niciodată atacat sau măcar ameninţat de ceva atunci când m-am aflat în afara corpului.

Dacă dai peste entităţi malefice, adesea ele nici măcar nu sunt conştiente de tine, nu sesizează că exişti. Când am mers în acel loc sumbru din planul astral inferior despre care am scris, teroriştii aceia umblau cu arme şi se împuşcau între ei sau îşi împuşcau formele-gând create de ei, erau într-o stare de război. Iar când am apărut şi eu, au încercat să mă împuşte şi să mă atace, dar ce s-a întâmplat: gloanţele le ieşeau din armă şi cădeau la pământ, iar ei nu mai simţeau furie împotriva mea şi nici nu puteau să mă atingă.

Şi altceva, când aveţi o experienţă extracorporală, vă puteţi aminti întotdeauna că, în cel mai rău caz, puteţi, pur şi simplu, să vă întoarceţi în corp sau să vă conectaţi la Sinele vostru Superior, amintindu-vă cine sunteţi şi să Îl simţiţi cu adevărat.

Asta a fost întrebarea cinci. Cealaltă este foarte interesantă: “Aţi obţinut informaţii despre personalitatea dv. de bază din ce aţi aflat despre vieţile anterioare?”.

În prima mea carte am descris câteva vieţi anterioare pe care le-am retrăit. Le-am simţit exact aşa cum simţim această viaţă fizică. Şi trebuie să menţionez că nu eu mi-am ales viaţa pe care s-o revăd, ci am fost îndreptat către acea viaţă. Şi de fiecare dată, mi se dezvăluia o anumită trăsătură de caracter care mă definea atunci. Mi-am dat seama că acea trăsătură îmi era scoasă în evidenţă din viaţa trecută pentru a o accepta sau a o depăşi. Şi nu era întotdeauna foarte plăcută. Dacă veţi citi “Omul multidimensional", veţi vedea că am fost un personaj destul de dezagreabil în unele vieţi anterioare.

Îmi amintesc că, într-o viaţă, am fost un despot meschin. Voiam să fac rost de bani cu orice preţ şi nu-mi păsa de urmările asupra altor oameni. În primul rând, am văzut un bătrân care zăcea în pat şi răsufla cu greu. Mi-a părut foarte rău pentru el. În acelaşi timp, pluteam deasupra patului său şi mi-am dat seama că eram chiar acel muribund ieşit în afara corpului său. Şi ceea ce era şi mai interesant, în acelaşi timp, observam situaţia din postura mea de meditaţie. Deci mă identificam cu această persoană pe moarte, văzându-mă de deasupra, din afara corpului, şi simultan, observam întreaga scenă din punctul de vedere al celui care meditează şi vede totul detaşat. Nu numai că retrăiam direct situaţia, dar aveam acces la întreaga viaţă pe care o dusese acest om, înţelegeam totul despre acea viaţă. Simţeam că îmi risipisem viaţa, aveam un gol sufletesc, nu mai aveam familie, eram complet singur atunci când am murit. Asta a fost o lecţie foarte importantă.

Într-o altă viaţă, m-am văzut plimbându-mă prin biserică în calitate de dascăl al bisericii şi purtând un simbol de Crăciun. Mergeam ţanţoş şi îmi dădeam atâta importanţă, încât că mi s-a făcut lehamite când m-am privit. Un tip arogant, total identificat cu rolul de dascăl de biserică, care se simţea atât de superior tuturor celorlalţi, încât aproape că mi s-a făcut rău când m-am întors. Dar mi-am dat seama că aveam nişte reminiscenţe ale acelor aspecte.

Iar dacă citiţi cartea, sunt câteva povestiri care au legătură directă cu viaţa prezentă. De pildă, s-a întâmplat să întâlnesc o persoană pe care o ucisesem cu 600 de ani în urmă, când fusesem un revoluţionar, iar persoana respectivă a apărut în această viaţă şi mi-a distrus cariera, la începutul ei.

Dar am trăit şi câteva vieţi foarte pozitive. Avem foarte multe faţete şi unele dintre ele au fost foarte benefice, când am făcut mult bine oamenilor.

Apoi, într-o altă viaţă în China antică, eram bun prieten cu actualul meu maestru din astral, care a apărut acum să mă înveţe. În acea viaţă, eram deja pe o cale înalt spirituală împreună cu el.

Iar toate aceste aspecte pe care le adunăm de-a lungul călătoriei noastre prin dimensiunea terestră, toate fac parte din ceea ce suntem. Şi este o binecuvântare atunci când ajungem să le cunoaştem, astfel încât să nu ne mai identificăm cu ele. Deci ne eliberăm de aceste aspecte şi urmările sunt foarte pozitive.

Cred că asta a fost, în esenţă. Dacă vreţi să ştiţi ce personaj rău am fost, vă recomand să citiţi prima carte pe care am scris-o. Dar se aplică la noi toţi. Nu suntem nişte sfinţi. Ne putem crede sfinţi, dar avem şi o parte de umbră, care este foarte importantă şi ea, pentru că face parte din experienţa noastră, prin care evoluăm.

Aflaţi mai multe despre activitatea lui Jurgen, vizitând www.multidimensionalman.com

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
 5 ianuarie
2022

Traducerea de mai sus provine din canalul YouTube al lui Jürgen Ziewe, videoclipul "Afterlife Answers - Part 23" publicat de autor pe 11 noiembrie 2020.