<  Pagina index Jurgen Ziewe


Răspunsuri despre Viaţa de Apoi (24)

Jurgen Ziewe este un explorator al lumilor invizibile în care vom ajunge după moarte. Pe canalul său de YouTube a postat multe videoclipuri pe acest subiect. (videoclipul nr.24, cu traducere, este încorporat la sfârşitul textului).

Afterlife Answers - Part 24 (videoclip tradus)

Un serial cu întrebări despre viaţa după moarte, la care răspunde exploratorul astral Jürgen Ziewe.


Se pot folosi OBE-urile pentru vindecare?

Cum putem obţine cele mai exacte informaţii despre Viaţa de Apoi?

Tot ceea ce trăim aici putem trăi şi la nivelurile astrale... şi chiar mai mult.

Am aici o serie de întrebări pe care mi le-a trimis Wendy. Le-am parcurs, dar nu sunt sigur că pot răspunde la toate. De obicei, mă refer mai mult la experienţele mele personale decât să-mi dau cu presupusul, pentru că eu cred că avem nevoie de autenticitate. Iar experienţa directă este minunată. Dar experienţa mea personală are unele limite, aşa că de unele lucruri nu sunt sigur 100%. Dar majoritatea întrebărilor de pe listă sunt foarte bune.

Prima întrebare pe care mi-a trimis-o Wendy este: “Putem afla cum să ne vindecăm corpul fizic prin experienţele extracorporale?”.

Am experienţe limitate în acest sens, dar una pe care mi-o amintesc foarte clar este când ne-am mutat în noua casă. M-am încordat ridicând mobilă grea şi mă durea foarte tare în partea inferioară a abdomenului, era ca o întindere musculară. Mă durea atât de tare, încât a trebuit să iau analgezice. Iar în dimineaţa următoare am avut o experienţă extracorporală. A fost una dintre acele rare experienţe în care mi-am văzut corpul stând în meditaţie, eu stând în faţa corpului şi am văzut că aveam o pată întunecată în partea inferioară a abdomenului, în partea dreaptă. Uitându-mă mai bine, am văzut o mulţime de scântei care zburau haotic, rotindu-se în jurul zonei. Am simţit imediat că aceea era zona afectată din ziua precedentă. Ce am făcut în acel moment a fost intuitiv şi destul de natural, doar mi-am folosit mâinile şi am manipulat energia cumva şi atunci am observat că scânteile, energia pe care o vedeam, a căpătat rapid un model foarte simetric. În loc să fie haotică, se rotea într-o simetrie armonioasă. Iar la scurt timp după aceea, pata întunecată a dispărut. Când am ieşit din meditaţie, durerea dispăruse.

Când am analizat chestiunea ulterior, mi-am dat seama că, probabil, trebuie să te afli într-un corp energetic superior pentru a putea realiza vindecarea. La începuturi, atunci când îmi priveam corpul fizic din afară, asta era posibil doar când foloseam corpul eteric. Pentru că, altfel, ajungeam direct în planul astral şi nu-mi mai puteam vedea corpul fizic. Deci când te proiectezi voluntar, este firesc să călătoreşti direct în planul astral. Dar la început, când înveţi să te proiectezi, ajungi întâi în corpul eteric, care este cea mai apropiată legătură cu corpul fizic, unde încă mai ai toate simţurile fizice la locul lor. Oamenii care au experienţe în apropierea morţii, când mor pe masa de operaţie sau au un accident, de obicei, se proiectează automat în corpul eteric şi încă mai păstrează simţurile fizice.

Mult mai târziu, am învăţat să folosesc corpurile energetice superioare. Folosind un corp energetic superior, poţi să vizitezi toate nivelurile dimensionale de sub acel nivel, astfel încât îţi poţi vedea din nou corpul fizic şi poţi realiza vindecarea, pentru că ai la dispoziţie o energie suplimentară. Gândindu-mă ulterior la ce s-a întâmplat, cred că aşa am reuşit vindecarea, intrând în corpul meu energetic superior şi apoi vindecându-mi corpul fizic.

Am avut şi alte experienţe care m-au ajutat să mă vindec. De exemplu, într-o după-amiază, am adormit într-un unghi foarte ciudat, cu capul atârnând înainte, ceea ce mi-a forţat gâtul. Când m-am trezit, gâtul mă durea foarte tare. Dar tot atunci, puţin mai târziu, am avut o experienţă în care am intrat într-un tărâm dimensional superior. Asta s-a întâmplat în perioada când citeam despre experienţele în apropierea morţii la nivelul ceresc, ca să zic aşa, pentru că voiam să compar notiţele mele cu relatările celor care au avut NDE. După ce am citit câteva dintre aceste relatări, am intrat în meditaţie şi m-am pomenit la acest nivel dimensional superior. Eram cam într-o stare de samadhi. Am descris acest episod în cartea mea “Panorame din infinit”. Am observat că corpul meu era ca o lumină. Iar când m-am întors din experienţă, durerea de la gât dispăruse.

În alte ocazii, când călătoream prin astral şi am încercat să mă vindec de ceva, nu mi-am putut găsi corpul fizic. Aşa că am renunţat repede la operaţie şi la tentativa de a-l vindeca. Deci experienţa mea este destul de limitată în ceea ce priveşte vindecarea corpului fizic.

Cred că şamanii sau vindecătorii cu energie, probabil, se folosesc de corpurile lor energetice superioare pentru a coborî energia vindecătoare în corpul fizic. Asta e părerea mea.

Acum următoarea întrebare, care este destul de bună: “De unde putem obţine cele mai exacte informaţii despre ce se întâmplă când murim?”.

Evident, sunt puţin părtinitor, dar de-a lungul anilor, am cunoscut nişte mediumi realmente fantastici. Sunt cu mult mai avansaţi decât mine, pentru că se bazează pe clienţii lor, ca un fel de canal de legătură cu fiinţele cu care se conectează în astral, astfel încât pot obţine informaţii exacte de la cei dragi, dacă pun întrebările potrivite. În schimb, eu mă bazez pe vizitele mele pe tărâmul astral. Bineînţeles, asta îmi oferă un avantaj extraordinar, pentru că nu mă bazez pe un intermediar pentru a afla cum este acolo. Am o experienţă directă. Sunt în mijlocul lumii de după moarte.

Atunci când mi-am întâlnit rudele, în special pe mama, am putut să o îmbrăţişez şi mi-a relatat, aproape telepatic, toate informaţiile pe care trebuia să le aflu. O mare parte din ceea ce am experimentat, bineînţeles, a reieşit din vizitele mele la nivel astral. Aşa că, probabil, călătorii astrali au un mic avantaj, pentru că trăiesc o experienţă tridimensională nemijlocită.

Recent, am citit o postare pe Facebook, unde cineva menţiona că un medium destul de autentic şi de precis şi veridic i-a spus că acolo nu există simţul tactil, că nu poţi atinge nimic. Şi am fost foarte intrigat când am citit asta. M-am gândit că nu poate fi adevărat, pentru că eu am avut o mulţime de experienţe în care am atins-o pe mama. Adeseori, când mă întâlnesc cu mama, care a murit în 1997, primul lucru pe care îl facem este să ne îmbrăţişăm cu foc. De obicei, după asta o recunosc, pentru că uneori nu apare aşa cum o ştiam când încă trăia. Dar o dă de gol această amprentă a îmbrăţişării, a legăturii strânse, la nivel de suflet, şi aşa o recunosc.

Şi ajungem la chestiunea ce este nivelul astral, cum arată, cum se simte. În primul rând, trebuie s-o spun categoric, tot ceea ce trăim aici putem simţi şi la nivel astral. Aşa stau lucrurile. Şi nu doar eu am constatat asta. Am luat contact cu mulţi călători astrali de-a lungul anilor, contact personal cu William Buhlman, cu Robert Wagoner şi cu alţi câţiva pe care i-am întâlnit de-a lungul timpului în workshop-uri. Precum şi o mulţime de alte persoane prin intermediul internetului, prin forumuri. Am un prieten personal care a avut mai multe experienţe astrale sau experienţe ale conştiinţei superioare decât mine. Deseori facem schimb de impresii, dar el nu vorbeşte public despre chestiunea asta, o ţine doar pentru el, nu vrea să fie cunoscut pentru asta, are o slujbă normală destul de modestă, în serviciile sociale.

Deci ştiu ce spun când afirm că tot ceea ce putem trăi aici putem trăi şi la nivel astral.

Cel mai bun mod de a descrie cum arată lumea astrală, cum arată lumea în care mergem după moarte, cum se simte, este să ne uităm acum în jurul nostru, să atingem masa, să ne uităm prin cameră – exact aşa este şi la nivelul astral, imposibil de diferenţiat. Se simte la fel ca la nivelul fizic, pentru că acolo avem aceeaşi vibraţie energetică cu nivelul astral, aşa că tot ceea ce atingem se simte solid.

Dar mai există şi un alt element al nivelului astral, care reacţionează la gândurile noastre mult mai rapid decât nivelul fizic. Dacă am vrea, de exemplu, să trecem un deget prin blatul mesei, o putem face. Sau dacă vrem să materializăm lucruri, putem face şi asta. Mediul este mult mai dinamic, dar pare la fel de real ca şi aici. Deci există avantajul suplimentar, la nivel astral, de a fi într-un mediu dinamic, care reacţionează foarte prompt la gânduri. Iar asta adaugă un tip nou de experienţă în Viaţa de apoi, despre care nu avem nicio idee aici, jos.

Atunci când am o experienţă extracorporală, primul lucru pe care îl observ este că, de foarte multe ori, se întâmplă lucruri pe care nu le-am anticipat. Pot fi lucruri destul de ciudate: obiecte apar din senin sau atmosfera se schimbă brusc. Într-o ocazie, am ajuns la o casă şi un bărbat a trecut pe lângă mine şi nu m-a observat deloc. Şi era albastru, era complet albastru. În timp ce trecea pe lângă mine, înfăţişarea lui s-a schimbat. Iar când m-a observat, s-a uitat în jur şi a devenit din nou ca o persoană normală. Dar a fost şocat de faptul că eram acolo, că l-am putut vedea cum arată. Explicaţia pe care am găsit-o a fost că era pierdut în gânduri, iar gândurile i-au afectat înfăţişarea.

Acesta este o chestiune foarte interesantă, pentru că ni se întâmplă şi aici, la nivelul fizic. De exemplu, dacă cineva este foarte nervos sau foarte deprimat, când ne uităm la el, de multe ori, arată uşor îmbătrânit, mai obosit. Dar de îndată ce râde şi se bucură, înfăţişarea i se schimbă şi ea. Arată mai tânăr, mai proaspăt şi aşa mai departe. Asta se întâmplă la nivelul fizic, dar la nivelul astral astfel de fenomene se întâmplă cu şi mai mare intensitate.

Şi nu numai atât, dar emoţiile au un efect şi asupra mediului înconjurător. În cartea mea “Panorame din infinit”, am descris o femeie care locuia într-o casă frumoasă de pe malul mării, m-a invitat înăuntru şi am discutat despre viaţa ei. Se pare că avusese o viaţă foarte grea pe Pământ şi mi-a spus că a fost trădată de prietenul ei. Era profund dezamăgită. Nu numai că a trădat-o, dar i-a şi furat din economiile de-o viaţă. Încă mai simţea un fel de furie faţă de el. De îndată ce a început să vorbească despre el, am văzut cum îşi schimba înfăţişarea şi florile din cameră, toate au murit. Iar când s-a înfuriat, au revenit la viaţă, dar erau toate negre şi roşii. Mediul înconjurător îi reflecta emoţiile. Am fost destul de surprins de acest fenomen. Am încercat să o calmez, să-i dau nişte energie pozitivă. Iar imediat ce s-a mai calmat, camera a revenit la starea normală de dinainte. Trebuie să fim conştienţi de acest aspect şi să ne obişnuim, pentru că nivelul astral este foarte dinamic.

Nu am auzit prea multe despre acest aspect de la mediumi. Cred că motivul ar fi că ei sunt atât de concentraţi pe persoana astrală cu care vor să se conecteze, încât nu mai dau atenţie la explorarea mediului. Am vorbit cu destui călătorii astrali despre aceste fenomene şi mi-au confirmat că au loc astfel de lucruri. Dacă îmi veţi citi cărţile, sunt acolo multe menţiuni despre aceste fenomene extraordinare de pe aceste niveluri.

În concluzie, astralul este foarte interesant şi foarte frumos şi merită explorat. Odată ce mă stabilesc ferm pe nivelul astral şi mă concentrez pe el, pot investiga în detaliu ceea ce se întâmplă acolo. Am avut nenumărate experienţe în care am fost martor la natura dinamică a stării de după moarte. Desigur, în cărţile mele, puteţi găsi mai multe.

Aflaţi mai multe despre activitatea lui Jurgen, vizitând www.multidimensionalman.com

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
 7 ianuarie
2022

Traducerea de mai sus provine din canalul YouTube al lui Jürgen Ziewe, videoclipul "Afterlife Answers - Part 24" publicat de autor pe 8 decembrie 2020.