<  Pagina index Jurgen Ziewe


Răspunsuri despre Viaţa de Apoi (25)

Jurgen Ziewe este un explorator al lumilor invizibile în care vom ajunge după moarte. Pe canalul său de YouTube a postat multe videoclipuri pe acest subiect. (videoclipul nr.25, cu traducere, este încorporat la sfârşitul textului).

Afterlife Answers - Part 25 (videoclip tradus)

Un serial cu întrebări despre viaţa după moarte, la care răspunde exploratorul astral Jürgen Ziewe.


Morţii se mai interesează de noi sau rămânem în negura trecutului?

De ce am vrea să ne încarnăm?

Cum te vezi în totalitate de la nivelul Sinelui.

Ne construim o nouă personalitate înainte de reîncarnare, dar unii oameni “se lasă păgubaşi” în ultimul moment.

“Cum ne privesc cei din astral pe noi, cei care suntem încarnaţi? Sunt interesaţi să ia contact cu oamenii aflaţi încă în viaţă? Discută ei vreodată despre experienţa avută pe Pământ?”

Iată o întrebare foarte interesantă. Ce trebuie să avem în vedere este că cei din astral sunt mult mai puţin afectaţi de propria moarte decât suntem noi, aici, de moartea lor. Persoanele care au murit nu sunt deranjate de faptul că au murit, pentru că ne pot vedea în orice moment. Ei ne văd corpul nostru astral. Cât timp trăim, avem un corp astral care operează la nivel astral, care are emoţii, sentimente, gânduri. Tot ce trebuie să facă rudele noastre decedate este, pur şi simplu, să vrea să ne întâlnească. În general, suntem total inconştienţi de corpul astral, pentru că avem aceste filtre dense, care ne împiedică să vedem realitatea de dincolo. În această privinţă, un medium are un avantaj, pentru că poate trece de această barieră, ceea ce eu nu pot face. Pot să o transcend doar când ies în afara corpului.

Deci cei din astral nu au nicio dificultate în a ne contacta. Şi probabil că nu le va fi dor de noi la fel de mult cum ne este nouă dor de ei, pentru că noi suntem deja acolo, dacă doresc să ne contacteze. De exemplu, în cultura japoneză, există o puternică tradiţie religioasă de venerare a strămoşilor. Ei au integrat în sistemul lor de credinţe faptul că strămoşii sunt mereu pe aproape. Rudele lor sunt tot timpul în jurul lor, nu stau undeva separate. În folclorul chinezilor sau al japonezilor, de foarte multe ori, ei nu fac nicio distincţie între această viaţă şi cealaltă viaţă. Deci acceptă că strămoşii lor sunt încă disponibili şi că pot vorbi cu ei dacă doresc acest lucru.

"Discută ei vreodată despre experienţa avută pe Pământ?"

Desigur. Când am întâlnit-o pe mama, am întrebat-o ce s-a întâmplat cu cel de-al doilea soţ al ei, pentru că tatăl meu a murit când eram foarte mic. Iar cel de-al doilea soţ al ei nu era acolo, nu era prin preajmă când am întâlnit-o. Şi am întrebat-o “Ce s-a întâmplat cu soţul tău?”. Iar ea mi-a răspuns “Ei bine, oamenii care ne însoţesc în viaţa fizică nu sunt întotdeauna aceiaşi cu care vrem să fim atunci când am avansat”. Şi mi-am amintit că soţul ei era un tip foarte autoritar, încât mama şi-a pierdut toţi prietenii şi a intrat într-o depresie profundă până la urmă, pentru că era invalidă şi nu avea ce face. Am aflat abia după ce a murit cât de tare îi controla viaţa. Mama nu vorbea niciodată despre asta. Dar când am întâlnit-o în astral, mi-a povestit ce se întâmplase.

La fel s-a întâmplat şi când mi-am întâlnit cumnatul decedat. Discutam despre ce s-a întâmplat în viaţa lui de pe Pământ şi mi-a spus că multe lucruri ştiute de mine erau nişte bazaconii. Spunea asta inclusiv despre un tip pe care îl considerase un fel de învăţător spiritual, ce conducea un grup spiritual la care aderase – acum credea că era un fel de şarlatan. “Nu mai am nimic de-a face cu aceşti oameni. Am depăşit acea fază. Şi nici nu mai vreau să vorbesc despre asta”, îmi spunea.

Deci oamenii nu-şi pierd experienţele. Le duc cu ei mai departe, văd viaţa ca pe un continuum, progresează de la o viaţă la alta. Asta nu înseamnă neapărat că acordă foarte multă atenţie trecutului. Unii sunt atât de implicaţi în noua viaţă astrală, încât vor, mai degrabă, să tragă linie şi să nu li se mai amintească de trecut. Oamenii care au avut o viaţă foarte grea, să zicem că au fost bolnavi, înfloresc în noua lor existenţă şi preferă să nu le fie amintit din ce au ieşit.

Întrebarea patru: “Suntem obligaţi să ne reîncarnăm? Dacă nu, ce îi atrage pe oameni să-şi dorească să îndure greutăţile vieţii pământeşti?”

Este o întrebare foarte interesantă. Am reflectat mult asupra ei şi am avut şi o experienţă directă legată de reîncarnare, pe care am relatat-o în prima mea carte. Vreau să vă spun că trebuie să acceptăm că viaţa astrală este diferită în comparaţie cu viaţa pământeană. Căci viaţa pământeană are ceva pe care lumea astrală sau lumile dimensionale superioare nu-l au. După ce ne încarnăm aici, trebuie să învingem multe obstacole. La nivel astral, viaţa este destul de uşoară, pentru că e suficient să ne concentrăm asupra anumitor aspecte şi putem fi imediat acolo, putem realiza lucruri, ne putem materializa cele mai nebuneşti vise, dacă am activat energia spirituală, care este în principiu energia pozitivă. Dacă avem o energie pozitivă de iubire, bunăvoinţă şi apreciere, atunci suntem în măsură să ne realizăm toate visele. Deci acolo ne putem simţi ca nişte mari câştigători la loto. Totul este destul de uşor atunci când suntem în acea stare. Putem călători în orice parte a lumii, ceea ce n-o putem face prea uşor la nivelul fizic.

La nivelul fizic ne confruntăm cu o rezistenţă a mediului care nu există nicăieri altundeva, iar aceasta activează anumite puteri din noi, care ne ajută la evoluţia spirituală, la dezvoltarea noastră ca persoană. Cu cât provocarea este mai mare aici, pe acest Pământ fizic, cu atât mai mult creştem spiritual şi ne dezvoltăm personal. Atunci când manifestăm aici, să zicem, un palat de milionar, este un lucru mult mai greu decât am face-o la nivel astral. Cred că, din acest motiv, Pământul fizic atrage sufletele să se încarneze. Şi de aceea trăiesc atât de mulţi oameni în acest loc, chiar dacă majoritatea, mai ales în ţările mai sărace sau cei care au multe greutăţi, probabil că ar fi bucuroşi să iasă de aici.

Cu toate acestea, orice efort pe care îl depunem aici este un efort bine investit, care are o urmare benefică pentru sufletul şi evoluţia noastră. Când ajungem dincolo şi facem o trecere în revistă a vieţii noastre, atunci putem vedea cu adevărat ce a mers prost, ce s-a întâmplat de fapt, cum am făcut faţă situaţiilor, ce am învăţat ş.a.m.d.. Deci viaţa aici, pe acest Pământ, este o experienţă foarte importantă.

Dar nu este singurul motiv pentru care ne aflăm aici, ci mai sunt şi altele. Sunt motivele de natură karmică. Mi-am dat seama de asta atunci când mi-am văzut totalitatea fiinţei mele. Poţi avea această viziune totală atunci când intri într-o stare de conştiinţă superioară şi nu te mai priveşti ca pe o persoană, cu o identitate fizică – să zicem, în cazul meu, eu ca artist, fiind căsătorit ş.a.m.d. – ci te vezi într-un context complet diferit. Vezi că viaţa actuală este doar un singur aspect din Ceea ce eşti. Atunci când intri într-o stare de conştiinţă mai înaltă, vezi şi toate celelalte aspecte din Ceea ce eşti, celelalte aspecte din ceea ce ai fost în viaţa trecută şi, de asemenea, aspecte ale tale despre care nici măcar nu ştiai că există.

Şi asta devine foarte interesant, pentru că, odată ce observi o viaţă din trecutul tău, poţi face zoom în acea viaţă şi ea devine o realitate vie aici-şi-acum. Să zicem că ai fost soldat în armata napoleoniană şi te afli într-o tabără în afara Moscovei, te simţi a fi chiar acel soldat, simţi frigul, vezi oamenii din jur, îţi aminteşti de cei dragi pe care i-ai lăsat în urmă, ai memoria completă a acelei persoane, simţi acea realitate exact cum o simţi aici şi acum. Apoi te poţi îndepărta şi poţi vedea întregul tablou, întreaga reţea a totalităţii Care eşti. Poţi face zoom în orice aspect al vieţilor tale trecute şi îl aduci în prezent.

Dacă te-ai imagina că ai fi un creier infinit, să zicem aşa, în care fiecare neuron este un aspect al tău, din starea de conştiinţă superioară poţi vedea centrii energetici care au probleme sau tulburări. Şi poţi vedea cum funcţionează totul împreună, cum se strecoară energiile prin întregul sistem. Există un anumit magnetism care coagulează anumite energii şi le grupează împreună, iar apoi aceste energii atrag o anumită situaţie, cum ar fi o nouă viaţă pe Pământ. Deci energiile se adună şi te aduc la încarnare.

Dar nu tu, ca ego, eşti cel care decide dacă vrei să te încarnezi. Ci Tu, ca totalitate, Sinele tău superior decide. Şi ţi se pare firesc să te încarnezi, pentru că, din punctul de vedere al Sinelui superior, vrei să rezolvi nişte chestiuni, vrei să experimentezi anumite lucruri, vrei să echilibrezi terenul de joc.

Toată ideea de evoluţie a sufletului provine din acest câmp energetic al totalităţii tale. Iar când te încarnezi, o faci din propria voinţă.

Dar vreau să vă spun că am întâlnit suflete în planul astral care, chiar în momentul când trebuiau să se încarneze, au dat bir cu fugiţii. Deja îşi pregătiseră noua personalitate, dar apoi au decis să se lase păgubaşi. Bineînţeles, au libertatea de a se răzgândi. O persoană pe care am întâlnit-o acolo, o doamnă care murise de foame în timpul marii depresiuni din America, a încercat să se încarneze de mai multe ori şi de fiecare dată s-a retras, pentru că avusese o experienţă atât de traumatică.

Ce se întâmplă, sufletul care se întrupează are deja pregătită noua personalitate cu toate caracteristicile, pe care le va aduce cu ea în fizic, ele sunt deja asamblate în planul astral şi gata să se manifeste. Uneori personalitatea poate fi foarte asemănătoare cu cea avută în existenţa anterioară şi, pur şi simplu, se continuă. În alte situaţii, configuraţia poate fi complet nouă.

Deci asta am avut de spus la întrebare cu reîncarnarea. Sunt sigur că există mult mai multe aspecte şi că nu am toate răspunsurile legate de această chestiune. Cert este că avem o anumită libertate de alegere, putem decide dacă vrem să ne întrupăm sau nu.

Aflaţi mai multe despre activitatea lui Jurgen, vizitând www.multidimensionalman.com

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
11 ianuarie 2022

Traducerea de mai sus provine din canalul YouTube al lui Jürgen Ziewe, videoclipul "Afterlife Answers - Part 25" publicat de autor pe 16 decembrie 2020.