<  Pagina index Jurgen Ziewe


Privind cu inima

În acest videoclip, Jurgen Ziewe ne mărturiseşte în introducerea acestei DECLARAŢII MISTICE: «În luna mai 2019 am călătorit prin Maroc, unde am descoperit o reflexie a Peisajelor Celeste de la nivelurile superioare ale lumii spirituale, care corespund cu nivelurile înalte ale Conştiinţei. Aici am găsit inspiraţie şi acces la realitatea cea mai sublimă.» (videoclipul subtitrat este încorporat la sfârşitul textului).

PRIVIND CU INIMA (videoclip tradus)

«Când privesc lumea, nu o mai privesc cu ochii. Îmi folosesc inima, văd prin inimă. Privesc lumea cu inima. Dacă nu pot să privesc cu iubire, compasiune sau înţelegere ceea ce îmi văd ochii, oare merită să fie văzut?!

Acelaşi lucru este valabil şi pentru auz, îmi place să ascult cu inima. Inima mea poate asculta fără să judece. Şi, pentru că nu există judecată, apare o înţelegere mult mai profundă.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru vorbele ce-mi ies pe gură. Vorbesc prin inimă. Dacă nu pot vorbi despre lucruri care îmbogăţesc lumea, care dau mângâiere celor în nevoie sau spun adevărul, ce mai rămâne de spus?!

Iar când cuvintele dau greş, chiar şi atunci când sunt rostite de inimă, tăcerea poate fi mai puternică decât un potop de cuvinte.

În loc să interpretez percepţiile simţurilor numai prin intermediul minţii, interpretez ceea ce percep şi prin inimă. Astfel, în loc să privesc pasărea doar cu ochii, o ascult, o văd cu inima mea. Devin pasărea din copac. Mă conectez la ea prin iubirea mea. Iar când fac asta, îi aud cântecul ca şi cum ar fi propriul meu cântec.

Când îmi recunosc Sinele meu esenţial în lumea din jur, ştiu deja în adâncul fiinţei că nu sunt limitat de corpul meu, ci sunt oriunde privesc şi acolo unde îmi focalizez atenţia. Sunt deja acolo.

Când îmi recunosc Sinele meu esenţial în lumea din jur, îmi găsesc pacea, pentru că nu există decât "Eu", acest "Eu" care este pretutindeni şi este totul.

Când mă abandonez acestei realităţi, îmi găsesc pacea, găsesc Liniştea. Pentru că la baza a tot ceea ce se mişcă, se schimbă şi există stă Nemişcarea, care este întotdeauna aici, este întotdeauna aici şi acum.

Înţelegând acest lucru, mintea mea devine foarte liniştită, iar o minte liniştită este o minte foarte receptivă. Se cufundă în interior şi găseşte sursa propriei sale origini... care este Liniştea...»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
9 octombrie 2021

https://vimeo.com/620603510

Traducerea de mai sus provine din canalul YouTube al lui Jürgen Ziewe , videoclip publicat de autor pe 13 iunie 2019.