<  Index mesaje prin Tina Spalding


Minţi dezinformate

traducere de Răzvan-Alexandru Petre

Următorul text face parte din capitolul 2, "Minţi dezinformate", din cartea "Making Love to God" (A face dragoste cu Dumnezeu) scrisă de mediumul Tina Spalding prin dictare de la spiritul Ananda, publicată în anul 2013. Acest prim subcapitol se referă la faptul că vieţile din şirul reîncarnărilor sunt, de fapt, vieţi simultane.

«Când copilul este plămădit în pântecele mamei, multe forţe sunt angrenate. Nu eşti o fiinţă nou-nouţă, aşa cum afirmă oamenii de ştiinţă, ci o esenţă spirituală cu multe faţete care alege să creeze un corp pentru a experimenta lucruri pe care nu le-ai înţeles în vieţile anterioare sau simultane. Sună complicat, nu-i aşa? Ei bine, în anumite privinţe, adevărul este mult mai simplu şi, totuşi, mult mai complex decât vi s-a spus.

Cei care credeţi că există o singură viaţă şi numai una sunteţi departe de adevăr, iar cei care credeţi în reîncarnare ca un lung şir format dintr-o viaţă după altă viaţă, una care conduce la cealaltă, sunteţi ceva mai aproape de adevăr – dar încă departe de ţintă.

Adevărul este că aveţi multe şi variate vieţi care se petrec simultan. Ele se petrec în multe dimensiuni, toate în acelaşi timp – mozaicuri tridimensionale care se interconectează şi se influenţează reciproc. Schimbările pe care le faceţi în această viaţă aparentă le vor afecta pe cele din „trecut” şi, cu certitudine, pe cele din „viitor”. Acest lucru sună fantastic în cadrul tiparelor tridimensionale pe care voi le credeţi reale, dar acesta este adevărul.

Când ţi se concepe viaţa pe care tu o consideri singura ta existenţă, atunci Sinele tău superior – ceea ce vom numi suprasufletul tău – planifică fiecare naştere, şi pot exista multe, chiar sute, toate având loc în acelaşi timp. Vedeţi voi, modelul spaţiu-timp în care credeţi atât de puternic este doar o bucăţică din realitatea la care aveţi acces. Noi, ca învăţători spirituali, avem o viziune mult mai largă, aşa că vă putem ajuta să pricepeţi ceea ce nu înţelegeţi, având în vedere cât sunteţi de dezinformaţi.

Tu eşti un aspect multifaţetat – mental, emoţional, fizic şi spiritual – al unui Eu cu mult mai mare, care acumulează, experimentează, demonstrează şi infirmă teoriile despre existenţă prin manifestarea sa în multe forme, timpuri şi locuri pentru a-şi maximiza experienţa. Acest lucru creează un aflux de informaţii pentru ca suprasufletul să integreze, să înveţe şi chiar să se dezveţe de tot ce-i necesar pentru a crea experienţe din ce în ce mai fericite.

Unul dintre motivele pentru care par să existe atât de multe probleme în această viaţă pe care o trăiţi în prezent este că vă bazaţi pe sisteme de credinţă neadevărate, care creează haos în tărâmul fizic pe care îl numiţi viaţă terestră. Dar trecând prin aceste experienţe neplăcute, începeţi să puneţi sub semnul întrebării lucrurile pe care le credeaţi adevărate şi, pe măsură ce o faceţi, deveniţi apţi de a primi învăţături spirituale, dispuşi să acceptaţi ideea că viaţa ar putea fi mai bună şi că poate există şi o altă cale. Simţiţi că poate să fie mai bună decât acesta şi de aceea citiţi această carte. Şi aveţi dreptate – există o cale mai bună. Dar regulile stabilite de Mintea Universală cer să ajungeţi la ea din propria voastră voinţă, şi de aceea cei care vă puneţi întrebări, cei care vă gândiţi cum să vă faceţi o viaţă mai bună, cum să aveţi mai multă sănătate, mai multă abundenţă şi mai multă pasiune ne chemaţi pentru a vă ajuta să înţelegeţi adevăratele mecanisme ale universului şi cum funcţionează acesta.

Există aspecte ale voastre, pe care le-aţi numi vieţi trecute, care trăiesc în vremuri şi locuri diferite chiar în acest moment. Uneori, idei şi imagini, atât pozitive, cât şi negative, sunt purtate sau alunecă spre voi de la aceste alte eu-ri. De exemplu, s-ar putea să fiţi atraşi iar şi iar de o anumită perioadă şi loc istoric, sau s-ar putea să vă fie frică să nu muriţi într-un anumit mod, neînţelegând de ce. Adesea, acestea provin de la celelalte vieţi ale voastre, care vă informează despre existenţa lor, ajutându-vă – sau împiedicându-vă – în călătoria voastră actuală.

Vă este de ajutor să înţelegeţi aceste principii pe măsură ce parcurgem aceste discuţii. Înţelegându-vă imensa putere, flexibilitate şi creativitate, potenţialul vostru nemărginit, începeţi să pretindeţi mai mult de la voi – nu într-un mod dur şi critic, ci ca de la zeul puternic care sunteţi. Când vă înţelegeţi cu adevărat măreţia şi abilităţile minunate, deveniţi mai puternici, mai puţin fricoşi şi mai plini de compasiune faţă de ceilalţi. [...]

Deci, dragule, aşa cum am spus, ai ales această cale chiar înainte de a te naşte, şi asta e valabil pentru toţi oamenii. Cu puţin timp înainte de naşterea ta fizică, există un moment când se iau deciziile cu privire la conţinutul de bază al experienţei pe care o vei avea când vei fi încarnat pe planetă. Există multe decizii de luat. Tu îţi închipui că se aleg doar ţara şi nivelul de trai, dar există multe variabile care trebuie alese.

Timpul nu este ceea ce credeţi. Nici procesul vieţii şi al morţii nu este. Vi se oferă o gamă largă de opţiuni pentru diferite perioade, locuri, planete şi, uneori, chiar specii. Uneori, vă întrupaţi în ceea ce numiţi extratereştri; ori aspecte mai mici ale Sinelui vostru mai mare pot veni pe Pământ alături de voi ca animale de companie şi creaturi dragi. Această idee contravine învăţăturilor tradiţionale şi unii vor protesta că este blasfemie, şi într-adevăr, cea mai mare parte a adevărului pare o blasfemie în faţa dogmelor tradiţionale ale religiilor de pe planetă.

Aceste aspecte animale nu reprezintă sufletele voastre complete, după cum sufletele voastre nu sunt complete nici ca personalitatea individuală ce vă consideraţi a fi. Tu, ca persoană, nu eşti decât un mic element din întregul Tu, elemente dintre care unele sunt sub formă fizică, chiar şi ca alţi oameni în acelaşi timp, dar cea mai mare parte este sub formă non-fizică, creând şi interacţionând cu tine pe mai multe niveluri. Pe acesta l-ai defini ca fiind Spiritul care te influenţează aici pe planetă, noi fiind un aspect al Tău cu care intri în legătură, deşi nu este acel tu care consideri că eşti.

Acum ne jucăm cu cuvintele, dar puteţi observa că realitatea este foarte diferită de ceea ce aţi fost învăţaţi. Sinele vostru mai mare experimentează multe lucruri diferite în acelaşi timp, şi aţi fi uimiţi cât de multe. Unii vă imaginaţi că aţi trăit, poate, zece vieţi într-o şir ordonat, dar acest lucru este la fel de departe de adevăr precum minciuna că aţi avea doar o singură viaţă. Aceasta nu are niciun sens din punct de vedere non-fizic, să credeţi că voi sunteţi corpul. Spre el se îndreaptă toată atenţia voastră şi asta-i una dintre cele mai mari greşeli pe care le faceţi în această călătorie.

Energia este totul, iar corpul nu este altceva decât manifestarea ideilor sufletului care se caută pe sine. Unele aspecte investighează experienţa fizică, planul fizic fiind un loc foarte concentrat în care puteţi avea lecţiile începătorului, lucru greu de explicat. Unele aspecte sunt imature şi vor să aibă totul acum, iar alte aspecte sunt conştiente şi trezite, ascultând de stăpânul energiei Divine care se ocupă de întregul proces.

Nu avem o modalitate clară de a vă explica toată schema, deoarece 90 la sută din ceea ce trăim noi este dincolo de tărâmurile înţelegerii voastre. Este suficient să spunem că este mult mai complexă decât v-aţi imaginat vreodată. Adevărul este ca un roman complex şi bine scris; prin comparaţie, poveştile pe care le trăiţi voi sunt simple poveşti de copii, totuşi voi sunteţi căutătorii unei noi experienţe şi ai unei dezvoltări incredibile. Nu dorim să diminuăm în niciun fel importanţa muncii pe care o realizaţi aici, în planul Pământului.

Este o lume dificilă şi provocatoare. Munca voastră este importantă. Viitorul nu poate deveni un spaţiu creativ, dacă nu învăţaţi această lecţie simplă. Toate minţile geniale, gânditorii şi învăţătorii de pe planeta voastră au fost la un moment dat copii, străduindu-se să scrie o scrisoare simplă. Asta este, într-un fel, ceea ce faceţi pe Pământ. Pe măsură ce sufletul evoluează şi adună experienţele şi informaţiile de care are nevoie, el se mută în tărâmuri din ce în ce mai complexe, dar deseori, unele aspecte încă acţionează în tărâmurile inferioare, cum este Pământul. [...

< Sus >

Răzvan A. Petre
 5 decembrie 2020