<  Pagina Nondualitate radicală


Lisa Cairns: Echilibrarea personajului-fantomă

Iluminarea spirituală este un experiment divin, care se desfăşoară unic şi diferit în fiecare individ. Şi variază natural în timp, căutându-şi optimul organic. Iată ce ne dezvăluie Lisa Cairns din propria experienţă a iluminării. (videoclipul subtitrat este încorporat la sfârşitul textului).

«Uneori, când apar nişte treziri spirituale intense, nu mai există niciun impuls interior, iar omul poate sta la nesfârşit fără să facă nimic. Dar, până la urmă trebuie să apară un echilibru, în care să existe această libertate, dar să fie prezent şi personajul.

Mie mi-a luat ani de zile să le pot echilibra. La început, am avut o trezire atât de intensă şi totul era atât de gol, încât puteam să stau şi să mă uit în gol o veşnicie, fără să fac nimic. Dar asta e imposibil, dacă nu te duci să trăieşti într-o peşteră în mijlocul pustietăţii. Altfel, nu se poate să rămâi aşa.

Aşa că e necesar echilibrul, pentru că ai nevoie şi de personaj ca să simţi nişte impulsuri şi să interacţionezi în societate. Dacă nu ai avea impulsuri, atunci ai sfârşi prin a deveni sclavul celorlalţi sau ceva de genul ăsta. Adică ai urma doar impulsurile externe – ceea ce eu am şi făcut o vreme, până să-mi găsesc echilibrul.

Există atât de multe învăţături care afirmă că „nu există nimeni”. Dar apoi, după marile treziri, încă mai există un personaj şi, în cele din urmă, trebuie să te focalizezi pe subtilităţile acelui personaj şi să redevii mai uman. E ca şi cum ai trece de la o extremă la alta.

Şi nu-i uşor să navighezi printre toate astea, pentru că învăţăturile sunt foarte diferite, în funcţie de învăţător. De exemplu, dacă asculţi pe un învăţător care spune că „nu există nimeni, nu există nimeni”, poţi fi atât de focalizat pe expansivitatea care eşti, încât devii această expansivitate – ceea ce este posibil – dar nu mai poţi funcţiona în viaţa de zi cu zi.

Într-un fel, aproape că era obligatoriu să revină acest personaj, Lisa, pentru a putea funcţiona în lume. Mi s-a părut cam ciudat la început. Nu ştiam dacă..., îmi veneau gânduri de genul: „Oare mă reidentific?” sau „Reintru prea mult în persoana Lisa?”. Dar nu aveam niciun barometru sau pe cineva cu care să vorbesc despre asta. Şi trebuie să fie o fuziune blândă, altfel nu poţi funcţiona, dacă eşti doar nemărginire.

Prin urmare, trebuie să existe o formă a personajului. Dar senzaţia mea este că acest personaj se întoarce ca o fantomă.

Da. Deci revine, mai mult ca sigur, cu vechile sale dorinţe şi preferinţe şi caracteristici, dar uşor schimbate. În ultimii 10 ani, acest personaj-fantomă s-a întors – sau poate că a existat mereu aici, dar era foarte mic – dar e clar că s-a întors şi îl pot simţi. Şi de atunci, a avut loc o armonizare a acelui personaj. E ca şi cum ar fi devenit mai conştient de sine şi mai echilibrat, deşi pentru oamenii obişnuiţi poate părea mai nebunatic sau mai neastâmpărat. »

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
26 mai 2022

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=_bgKKOYAwvg

Traducerea de mai sus provine din canalul YouTube al Lisei Cairns, videoclip publicat pe 20 septembrie 2020. Selecţia de faţă a fost editată de Osborne, în videoclipul din 7 mai 2022.