<  Pagina index "Ce este nondualitatea"


Ce este nondualitatea (19)

Richard Sylvester esenţializează mii de ore de discuţii despre nondualitate în 3 minute. Videoclipul subtitrat în limba română este încorporat la sfârşitul textului

Fundamentele non-dualităţii în şapte propoziţii

În acest foarte scurt videoclip voi încerca să descriu fundamentele absolute ale non-dualităţii în şapte propoziţii distincte.

Numărul unu. Asta este deja totul. Asta este deja ceea ce căutăm.

Numărul doi. Ceea ce este, este şi ceea ce nu este, nu este. Ceea ce există, există şi ceea ce nu există, nu există.

Numărul trei. Nu există timp sau spaţiu. Nu există decât veşnica Asta, adică orice aparent se iveşte, orice aparent se întâmplă.

Numărul patru. În Asta, apare un vis despre timp şi spaţiu şi, de asemenea, un personaj care aparent locuieşte în acel timp şi spaţiu şi pare să trăiască în separare, separare de tot şi de toate.

Numărul cinci. Poate apărea convingerea că personajul din vis deţine nişte daruri preţioase, cunoscute sub numele de alegere liberă şi acţiune liberă, iar prin exercitarea acestor daruri preţioase, personajul poate crea ceva numit „viaţa mea”.

Numărul şase. Acest personaj visat care, aparent, s-a ivit nu are cum să nu se lase amăgit de vis, tocmai pentru că este un personaj în vis.

În sfârşit, numărul şapte. Şi totuşi, cu toate acestea, personajul din vis poate dispărea spontan şi atunci toate acestea se pot revela, pot fi percepute aşa cum sunt în realitate, dar de către nimeni. Uneori, acest fenomen este cunoscut sub numele de trezire.

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
25 august 2022

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=J5W5iEkc3Pw

Traducerea de mai sus provine din canalul YouTube al lui Richard Sylvester, videoclip publicat pe 27 iulie 2022.