<  Înapoi la Pagina Răzvan Petre


"Visul, călătoria, eternitatea şi Dumnezeu"

Răspunsuri canalizate de Sara Landon la întrebările lui Mike Dooley

traducere de Răzvan-Alexandru Petre

Selecţii din secţiunea 1 a cărţii "The Dream, the Journey, Eternity, and God" de medium Sara Landon, în care CONSILIUL (grup de spirite înalte) răspunde la întrebări despre channeling, înţelepciunea înaltă, reamintirea a cine suntem şi de ce ne asistă ei în acest moment important din evoluţia omenirii.

sara landon

Sara Landon - medium

 

Cine este Consiliul? Suntem chiar Noi

- Cine sunteţi şi din ce tărâm sau dimensiune veniţi? Mulţi dintre noi suntem familiarizaţi cu channeling-ul unor entităţi sau colective cunoscute sub numele de Seth (prin Jane Roberts), Ramtha (prin J.Z. Knight), Abraham (prin Esther Hicks) sau Edgar Cayce prin el însuşi. Sunteţi ca ei? Aţi avut vieţi anterioare aici, pe Pământ?

«Mai întâi de toate, voi trăiţi acum o experienţă umană în cea de-a treia dimensiune. Este o dimensiune a Conştiinţei caracterizată prin separare, în care simţiţi că aţi fi separaţi sau deconectaţi de tot restul lumii. O experienţă comună aici este că percepeţi totul în polarităţi – bine sau rău, corect sau greşit. De asemenea, v-aţi obişnuit să credeţi că sunteţi acest corp, iar orice altceva ar fi în afara voastră, separat de voi, nefăcând parte din voi.

Prin urmare, în întrebarea voastră creaţi o polaritate. Suntem aici sau suntem acolo? Şi dacă suntem acolo, unde? În ce dimensiune?

Dar pe măsură ce reveniţi la Fiinţa Totului-ce-există – ceea ce este posibil pentru fiecare dintre voi, pe măsură ce vă ridicaţi conştiinţa la starea naturală de iubire pură – vă veţi simţi într-o reală unitate cu toate lucrurile. Veţi ajunge la Unime, la conştiinţa lui Dumnezeu, şi nu vă veţi mai considera ca fiind separaţi de toate, inclusiv de Noi. Şi veţi vedea că nu aţi fost niciodată separaţi de niciunul dintre iubiţii voştri învăţători spirituali. Totul este una.

Existăm în dimensiuni fără formă ale Conştiinţei şi, prin urmare, pe o frecvenţă mai înaltă, care nu poate fi percepută cu simţurile umane limitate. Există multe dimensiuni, despre care vom mai vorbi. Ceea ce este important să ştiţi acum este că nu suntem separaţi de nimic. Noi nu suntem „aici, deci nu acolo” – şi nici voi.

Vibraţia şi nivelul de conştiinţă determină în orice moment dimensiunea pe care o experimentezi. De exemplu, cei încă aflaţi pe o vibraţie mai joasă nu se percep ca fiind iubirea pură, Unimea, unitatea, conştiinţa Divină, care au fost şi sunt dintotdeauna – totuşi, ei nu sunt separaţi de Noi. Şi nu există vreo ierarhie; nimeni nu este mai bun decât altul.»

- Puteţi explica ce este channeling-ul?

«Channeling-ul [canalizarea] este cuvântul pe care îl folosiţi pentru a descrie procesul foarte natural de a vă conecta la Inteligenţa infinită care vă este oricând disponibilă. Deşi toată lumea are acces la acest nivel de înţelepciune, conştiinţă şi perspectivă, foarte puţini vă conectaţi cu Sursa sau la fel de bine ca Sara, ale cărei cuvinte i le auziţi acum.

Channeling-ul este ceva foarte natural. Atunci când un sportiv se simte „în zonă”, s-a deschis către energia Sursei şi astfel capătă un acces mai mare la Inteligenţa lăuntrică, ce îi este întotdeauna disponibilă. Atunci când un muzician se aşază şi cântă o piesă frumoasă de muzică inspirată care, pur şi simplu, curge prin el, aceasta este o formă de canalizare. Atunci când un artist pictează o capodoperă, energia Sursei curge prin el şi prin pensula sa pe pânză; aceasta este tot o formă de canalizare. Atunci când stai de vorbă cu un prieten, într-o conversaţie frumoasă şi plină de iubire şi, dintr-o dată, cuvintele curg prin tine şi nu-ţi aminteşti ce ai spus, ci doar sentimentul de iubire, fiorii adevărului care s-a revărsat prin tine, aceasta este tot o canalizare.

Oricine dintre voi se poate conecta la Sursă – fie prin scriere automată, fie făcând lucruri care vă aduc bucurie şi vă permit să vă jucaţi şi să creaţi în moduri plăcute. Mulţi aleg să se conecteze la ghidul lor spiritual, la îngerul lor, la Consiliul lor sau la vreun alt colectiv similar de entităţi, care le este oricând disponibil. Niciunul dintre aceştia nu este separat de voi; puteţi alege pe oricare îl preferaţi.

Foarte puţini puteţi canaliza în mod intenţionat, din cauza nivelului de concentrare necesar pentru a vă ridica vibraţia până la acest nivel de Conştiinţă şi a vă deschide complet ca să-i permiteţi să curgă prin voi. Vă asigurăm, totuşi, că toţi aţi canalizat, în mod neintenţionat şi spontan, într-un fel sau altul cândva, în viaţă. Vă asigurăm, de asemenea, că puteţi învăţa să vă conectaţi în mod conştient şi intenţionat la această inteligenţă infinită şi să o canalizaţi pentru voi înşivă şi pentru ceilalţi.»

- În cazul de faţă, înţelepciunea pe care ne-o prezintă Sara vine de la voi, Consiliul, pe care l-aţi definit ca fiind un colectiv format din Sinele noastre superioare, spre deosebire, poate, de Sinele superior al unui individ, ca în exemplul cu sportivul sau artistul. Pentru a fi mai clar, când Beethoven îşi compunea muzica, exista vreun intermediar, cum ar fi Consiliul, sau era doar Sinele său superior? Isus dădea glas celei mai înalte versiuni a Sa sau unui colectiv?

«Totul este energia Sursei. Nu este nevoie să o delimităm, să o separăm sau să-i dăm un nume special. Sunteţi cu toţii extensiile a ceea ce unii dintre voi numesc Dumnezeu şi, totuşi, vă exprimaţi ca personalităţi distincte. Prin intenţia voastră despre ceea ce doriţi să se manifeste, chemaţi şi sursa respectivă.

Când începe să vă intereseze această dimensiune a Conştiinţei, în care aveţi de-a face cu indivizi şi personalităţi şi grupuri şi colective şi familii şi tot felul de entităţi, energia pe care o invocaţi se adaptează automat.

Este corect spus că colectivele se exprimă diferit prin channel-ul sau mediumul respectiv. O parte ţine de personalitatea colectivului de entităţi superioare, iar o parte ţine de personalitatea Sinelui superior al mediumului.

Când vă acordaţi la această vibraţie, ea capătă o expresie proprie, dar diferită de ceea ce majoritatea aţi recunoaşte ca o personalitate umană. Vi se pare mai expansivă, mai exaltată. Totuşi, etichetând-o într-un fel sau altul, vă îndepărtaţi de vibraţia ei şi cădeţi în mintea gânditoare [personală, egotică]. Înţelegem că o faceţi pentru a vă ajuta mintea să o înţeleagă şi să o clasifice, dar, etichetând-o, îi limitaţi expresia.

Chiar dacă înţelegem de ce este atât de important pentru minţile voastre logice să creeze nume şi asociaţii pentru a identifica diferitele energii, vă reamintim: deşi cuvintele noastre sunt importante, aceasta este, în primul rând, o experienţă vibraţională. Vibraţia este cea care provoacă transformarea.»

- Atunci, ce este personalitatea? Când vine vorba de oameni, nu-i oare aceeaşi energie divină sau Dumnezeu care curge prin vasele unice numite „eu” sau „tu”, adaptată la înţelegerea persoanei despre sine şi despre viaţă, filtrată prin credinţele şi ideile sale?

«Creierul mereu interpretează experienţa oferită de simţurile fizice, iar această interpretare este ceea ce numeşti realitate. Însă energia Sursei are o frecvenţă de vibraţie atât de înaltă, încât este dificil de perceput cu simţurile fizice. Ca atare, ai tendinţa naturală de a găsi o modalitate de a identifica această energie. O modalitate este de a-i crea o personalitate unică. Este o modalitate atractivă pentru oameni şi vă permite să vă apropiaţi intim de această Energie, Conştiinţă şi Înţelepciune, lăsând-o astfel să intre în voi pentru a vă expansiona, pentru plăcerea descoperirii Sinelui şi exprimării Sinelui. Sunteţi aici pentru a experimenta ce înseamnă să fii original. Sunteţi aici pentru a experimenta ce înseamnă să ai preferinţe. Sunteţi aici pentru a experimenta multele trăsături şi caracteristici alese de voi pe parcursul exprimării în formă fizică. Astfel, vă creaţi o personalitate.

Personalităţile voastre unice sunt creaţia voastră. V-aţi creat personalităţile ca o modalitate de a-L exprima în formă fizică pe Dumnezeul care sunteţi, şi acest lucru este perfect. Însă, cu cât vă ridicaţi mai mult conştiinţa şi vibraţia, cu cât vă aliniaţi mai mult la energia Sursei din interiorul vostru, cu atât veţi fi mai jucăuşi, mai plini de umor, mai fără griji şi mai inteligenţi, pentru că inteligenţa nu provine din memoria creierului, ci de la Inteligenţa infinită.

Deci, nivelurile superioare de Conştiinţă sunt exprimate de către unii într-un mod foarte calm şi liniştit, iar de către alţii într-un mod foarte amuzant şi jucăuş. Toate variantele sunt perfecte şi vă stau la alegere.»

- Ce ne puteţi spune despre scânteia divină care dă viaţă omului? Cine suntem şi de unde venim?

«Sunteţi un câmp de forţă al Conştiinţei care nu este limitat la o formă sau corp fizic. În trecut, v-a fost de folos să ştiţi că aveţi un spirit sau un suflet, ceea ce este corect. Unii îl numesc Sinele superior; şi este bine şi corect aşa. Aşa poate începe mintea să perceapă partea din voi aflată mai presus de simţurile fizice.

Acum sunteţi concentraţi pe un corp fizic şi, pentru că numai asta cunoaşteţi în cadrul celei de-a treia dimensiuni a Conştiinţei, este dificil să vă imaginaţi că sunteţi un câmp de forţă al Conştiinţei, cu atât mai puţin să vă identificaţi ca fiind Sursa sau lumină pură.

Şi totuşi, asta sunteţi. Sunteţi Conştiinţă. Sunteţi Sursa. Sunteţi lumină. Sunteţi ceea ce numiţi Dumnezeu. Şi din perspectiva de a fi una cu Sursa, ca acest câmp de forţă al Conştiinţei, alcătuit din particulele infinitei creaţii care îţi răspund întotdeauna ţie şi sufletului tău, aventura a început atunci când Te-ai concentrat asupra acestei experienţe umane, chemând astfel particulele infinitei creaţii să te genereze în formă fizică în acest moment precis.

În fiecare etapă a dezvoltării, ai atras de la mediul înconjurător tot ceea ce aveai nevoie. Înainte de naştere, ai atras tot ceea ce aveai nevoie din pântecul mamei tale pentru a-ţi creşte un corp fizic. Apoi o anume inteligenţă, o anume conştiinţă ţi-a permis să te dezvolţi şi să înfloreşti în manifestarea numită copil.

Ai venit din pura energie a Sursei şi încă eşti Ea şi acum. Ai venit din pura Conştiinţă şi încă eşti Ea şi acum. Ai venit din lumină pură şi încă eşti lumină pură. Ai venit din iubire pură şi încă eşti iubire pură. Şi, deşi poate păreai un bebeluş neajutorat, inteligenţa şi conştiinţa au atras la tine tot ceea ce aveai nevoie pentru a creşte şi a te dezvolta într-un copilaş, apoi într-un copil, apoi într-un tânăr adult şi apoi într-un om matur. Aceeaşi inteligenţă şi conştiinţă formează câmpul de forţă responsabil cu regenerarea şi întinerirea continuă a celulelor organismului, zi de zi.

Ceea ce mulţi dintre voi numesc Dumnezeu, Sursa, Creatorul Divin – este energia infinită a Sursei. De-a lungul unui număr incomensurabil de ani, aţi tot focalizat local energia Sursei care sunteţi şi aţi făcut-o să evolueze în nenumărate forme diferite. Totul este energia Sursei.

Unii sugerează că actul creator prin care v-aţi separat de Sursă şi v-aţi concentrat în diferite experienţe prin tot universul ar fi un fel de involuţie – adică aţi fi un fel de îngeri căzuţi în această experienţă terestră şi că aţi avea lecţii grele de învăţat sau o karmă teribilă de corectat. Dar nimic nu este mai departe de adevăr. Vă aflaţi aici, în această experienţă umană, absolut şi fără echivoc, din propria voastră alegere, pentru că acesta este cel mai bun lucru care se poate întâmpla. Aţi ales să fiţi aici, pe Pământ, în timpul celei mai mari transformări a conştiinţei umane care a avut loc vreodată.

Voi, fiind acest câmp de forţă al Conştiinţei, aţi venit din Sursă şi vă veţi întoarce la Sursă, pentru că Sursa este ceea ce sunteţi. Şi cât de magnific este faptul că vă aflaţi în această mare aventură, nu-i aşa?!

Îţi poţi imagina ce înseamnă să fii multidimensional astfel: Eşti o persoană cu o viaţă minunată. Ai o casă frumoasă, o familie superbă şi un serviciu plăcut. Te bucuri de viaţa ta. Apoi, într-o zi, îţi este stârnită curiozitatea în legătură cu ceva – să zicem că ar fi vorba de un alt loc frumos din lume – fie prin inspiraţie, fie prin cercetare sau pentru că cineva ţi-a vorbit despre acel loc. Începi să-ţi focalizezi câmpul de forţă al conştiinţei către acel alt loc frumos de pe planetă. Poate că doreşti să trăieşti în acea cultură, poate că doreşti să vezi ceva acolo sau poate că doreşti să cunoşti oamenii.

Deci începi să-ţi focalizezi conştiinţa într-o altă experienţă; dar încă eşti în această formă fizică, oriunde ai fi aici, pe Pământ. Şi totuşi, o parte din tine călătoreşte acum peste mări şi ţări spre locul pe care doreşti să-l explorezi. Este independentă de tine, şi totuşi, face parte din tine. Şi, foarte probabil, niciuna din ele nu este conştientă de cealaltă. Însă, ambele aspecte ale tale aparţin aceluiaşi câmp de forţă al conştiinţei. Eşti multidimensional: îţi poţi proiecta conştiinţa în diferite experienţe. Şi cu cât trăieşti noi experienţe, aduni informaţii care te conduc la o expansiune şi mai mare şi la tot mai multe posibilităţi.

Eşti tot aceeaşi energie a Sursei, eşti tot acelaşi Dumnezeu, eşti tot aceeaşi Divinitate, eşti tot aceeaşi lumină, indiferent dacă focalizezi acest câmp de forţă asupra vieţii cotidiene sau asupra unei aventuri pe care doreşti să o ai într-un alt loc şi timp.»

< Sus >

- Sunteţi mai mult decât cum vă prezentaţi nouă? Aveţi propria voastră existenţă, propriile căutări, aventuri, speranţe, propriile vise dincolo de înţelegerea noastră?

«Privind de la nivelul nostru de conştiinţă, noi suntem Visul. Existăm pe o vibraţie în care toate potenţialităţile şi posibilităţile există simultan. La acest nivel de conştiinţă, nu există nicio întârziere în manifestare. Dorinţa şi manifestarea sunt una şi aceeaşi. Cu toate acestea, rămâne un potenţial infinit de creaţie ulterioară. Pe de altă parte, voi trăiţi experienţa timpului şi spaţiului. Vă aflaţi la un nivel de densitate a Conştiinţei unde creaţi în formă fizică, căci vă experimentaţi pe voi înşivă într-o formă fizică.

Noi nu suntem limitaţi la forma fizică; putem percepe prin voi şi putem simţi forma fizică prin voi, dar noi nu avem nicio formă. Suntem non-fizici. Şi astfel, nu apare niciodată vreo întârziere, lipsă, limitare sau separare în experienţa noastră. Existenţa noastră este precum visul, adică orice ne imaginăm apare instantaneu. Nu există tânjire, nu există aşteptare.

Când vă gândiţi la arhangheli, la maeştrii ascensionaţi, la Dumnezeu, la Isus sau la fiinţele din „Rai”, nu vă trece prin cap că ar suferi vreo lipsă. De asemenea, nu vă gândiţi nici la vreo limitare, frică, luptă sau suferinţă. Acestea nu există la nivelurile superioare de conştiinţă şi o parte din voi înţelege acest lucru. În dimensiunile superioare există doar pace, bucurie, armonie, abundenţă, bunăstare şi libertate. Dar în dimensiunile inferioare, e posibil să creaţi experienţe de lipsă, limitare, frică, luptă şi suferinţă.

Pe măsură ce vă veţi eleva în mod intenţionat către niveluri mai înalte de conştiinţă şi veţi deveni conştienţi că vă puteţi focaliza pe orice experienţă doriţi, continuând să existaţi în forma fizică, atunci veţi crea aşa cum creăm şi noi. Veţi crea ca un maestru, care şi sunteţi.

Cum vei experimenta ca om aceste niveluri superioare de creaţie? Mai multă pace, mai multă bucurie, mai multă armonie, mai multă abundenţă, mai multă bunăstare şi mai multă libertate. Şi vei deveni din ce în ce mai conştient de noi potenţiale pentru tine, pentru umanitate şi pentru Pământ. Nu mai ai lipsuri şi dorinţe; tot ceea ce ai nevoie apare chiar înainte de a şti că ai nevoie. Trăieşti în flux, lăsând energia şi lumina să îţi ghideze drumul, încât totul vine la tine. Aceasta înseamnă alinierea supremă cu Adevărata Creaţie, sau creaţia impecabilă, pe care o definim ca fiind creaţia fără scopuri personale. În Creaţia Adevărată, oamenii, locurile şi circumstanţele care îţi susţin exprimarea cea mai înaltă ajung întotdeauna la timpul potrivit, iar tu doar le spui „Da!”.»

- În realitatea voastră, există o expansiune continuă, există ambiţie, se desfăşoară mereu o aventură? Poate că aceşti termeni se aplică doar la noi, în densitatea timpului, a spaţiului şi a materiei, dar există ceva similar?

«Extinderea voastră contribuie la extinderea noastră, iar extinderea noastră contribuie la a voastră. În acest fel, există o expansiune a universului la care noi toţi, în fiecare dimensiune a conştiinţei, contribuim, din ea facem parte şi de ea beneficiem.

Trăim mereu în splendoarea noastră, în strălucirea noastră, în entuziasmul nostru. Suntem întotdeauna într-o stare de inspiraţie, deoarece nu inventăm poveşti şi credinţe despre lipsuri şi nu ne considerăm limitaţi, nevrednici sau insuficient de buni.»

[...]

- Sunteţi fiinţe mult mai vaste decât vă credem noi?

«Întrebarea dacă suntem mult mai mult decât fiinţele pe care crezi că le-aţi invocat, este foarte liniară, pentru că tu te consideri o fiinţă individuală. Deşi ne manifestăm în această formă pentru a corespunde cu experienţele tale obişnuite, totuşi, suntem cu totul altceva.

Tu te identifici cu numele şi personalitatea ta. Crezi că acţiunile tale cotidiene sunt făcute de „tine”. Trăieşti realitatea prin intermediul simţurilor fizice – ce vezi, auzi, guşti, atingi şi miroşi – şi asta numeşti tu „realitate”. Simţurile fizice interpretează pentru tine ceea ce se întâmplă sau ceea ce faci sau lucrul la care eşti atent.

Noi nu trăim la acel nivel de conştiinţă. Suntem una cu întreaga creaţie în orice moment. Noi nu „acţionăm” forţat asupra realităţii, ci dansăm mereu împreună cu întreaga creaţie.

Dacă mai există şi altceva? Întotdeauna există mai mult. Întotdeauna mai este ceva.

Există multe niveluri de conştiinţă dincolo de al nostru; unele vibrează la o frecvenţă atât de înaltă, încât întrec lumina; sunt însăşi Sursa luminii. Dacă se ştie de la nivelul nostru de conştiinţă că există acest potenţial şi că face parte din cale? Desigur. Percepem noi de la acel nivel? Doar ştim că există; totuşi, nu percepem de acolo, fiindcă suntem focalizaţi pe starea noastră de conştiinţă.

Există diferite niveluri de conştiinţă. Majoritatea oamenilor experimentează cea de-a treia dimensiune, care este dimensiunea separării. Pe măsură ce vă ridicaţi vibraţia şi conştiinţa, intraţi în dimensiunea a patra, care este dimensiunea transformării, unde începeţi să înţelegeţi că vă puteţi schimba situaţiile şi condiţiile şi vă puteţi vindeca de trecut prin elevarea gândirii – astfel părăsind trecutul, părăsind vechiul, părăsind lupta şi efortul.

Mulţi dintre voi devin acum conştienţi de cea de-a cincea dimensiune, care este dimensiunea iubirii pure. Este ceea ce voi numiţi conştiinţa cristică, conştiinţa unităţii sau conştiinţa unimii. Vibraţia acestei dimensiuni este cea care creează Raiul pe Pământ, sau Noul Pământ. Iar a doua venire a lui Cristos înseamnă că vă amintiţi de acest nivel de conştiinţă; este intrarea voastră în starea de conştiinţă cristică, rămânând în acelaşi timp în formă fizică. Asta se petrece în aceste vremuri! Noi şi mulţi alţii subliniem potenţialul vostru senzaţional de a atinge această realizare, păstrându-vă forma fizică. În trecut, majoritatea fiinţelor iluminate care atingeau o astfel de stare, pur şi simplu, se înălţau şi părăseau corpul dens. Acum nu mai este nevoie, deoarece vă stă la dispoziţie calea realizării Sinelui în forma umană, rămânând ca deschizători de drumuri pentru întreaga umanitate, bucurându-vă, în acelaşi timp, de libertăţile la care aveţi dreptul prin naştere.

Mai există, de asemenea, dimensiunile a şasea, a şaptea şi a opta, care sunt realităţi fără formă. Noi locuim în aceste tărâmuri, de unde încă mai putem găsi o rezonanţă vibraţională pentru a ne conecta cu voi, mai ales cu cei care aveţi o vibraţie înaltă. Există multe alte dimensiuni ale Conştiinţei chiar şi dincolo de acestea. Dacă simţim uneori acele energii? Da. Însă vibrează la o frecvenţă atât de înaltă, încât nu pot fi înţelese decât din perspectiva noastră, care nu avem limitările minţii omeneşti.»

[...]

- Unde sau cum se încadrează Dumnezeu sau Sursa energiei în toată această ecuaţie a existenţei?

«Pe măsură ce veţi avansa în această călătorie terestră – prin nivelurile de conştiinţă ale experienţei umane – vă veţi aminti de Dumnezeul din voi şi din toţi ceilalţi şi din toate. Îţi vei aminti de Tine ca fiind Fiinţa a Tot-ceea-ce-există în toată creaţia. Asta înţelegem prin „realizare”. Atunci vei dansa şi te vei juca cu întreaga creaţie ca maestrul realizat care eşti.

La nivelul de conştiinţă corespunzător celei de-a cincea dimensiuni nu încerci să repari nimic sau să forţezi ceva să se întâmple şi nu crezi în lipsă, limitare, frică sau separare. În schimb, capeţi pe deplin puterea Demiurgului care eşti, creator în propria creaţie, amintindu-ţi cât de distractiv este să-ţi creezi realitatea în orice fel ai vrea să fie. Totul devine mult mai uşor şi mai plăcut. [...]

Următoarele niveluri superioare de conştiinţă nu sunt mai bune. Nimeni nu este mai bun pentru că se află la un nivel de conştiinţă mai înalt. Dar, oho, viaţa voastră va fi mult mai uşoară, mult mai distractivă şi mult mai fericită la nivelurile superioare de conştiinţă. De asemenea, va fi mult mai bogată şi plină de pace, bucurie, iubire, armonie, bunăstare şi libertate.»

- Aţi convenit cu noi înainte de naştere să ne întâlnim acum şi aici pentru a ne comunica adevărurile care ne lipsesc?

«Nici măcar nu a fost o convenţie; pur şi simplu, nu poate fi altfel. Când ajungeţi la nivelul nostru de conştiinţă, vă extindeţi perspectiva, vă ridicaţi nivelul de conştiinţă, ceea ce vă deschide lumi complet noi. Am fost aici tot timpul – chiar şi atunci când eraţi cuprinşi de frică, îndureraţi, când vă chinuiaţi, când sufereaţi. La densitatea dimensiunii în care vă aflaţi – şi nu o spunem ca o judecată sau fără respect – vibraţia voastră este înceată, grea. Iar în acele stări neplăcute, sunteţi foarte departe de adevărul despre voi şi noi. Folosind o analogie, voi sunteţi la baza scării, iar noi suntem în vârf. În acele stări, ne despărţeau multe trepte. Nu ne puteaţi auzi şi nici măcar simţi şi nici nu puteaţi intui adevărul despre ceea ce eraţi cu adevărat. Dar noi eram mereu prezenţi, alături de voi.

Din acest motiv, foarte mulţi oameni se simt singuri şi izolaţi, suferind adesea de cele mai dense emoţii umane: ruşinea şi lamentarea.

Ruşinea este o foarte densă emoţie umană – atunci când vă spuneţi poveşti despre ceva groaznic care s-a întâmplat când eraţi copii, sau despre o greşeală pe care aţi făcut-o, sau despre ceva ce aţi făcut cuiva sau care vi s-a făcut. Atunci când te agăţi de astfel de temeri, eşti cât se poate de departe de adevărul despre tine.

Mulţi dintre voi vă plângeţi mereu, din cauză că, pur şi simplu, aveţi o experienţa umană. Aţi fost influenţaţi de alţii şi de credinţele lor, inclusiv de credinţele religioase şi sociale. Poate credeţi că sunteţi nişte păcătoşi, sau că sunteţi aici pentru a corecta o teribilă datorie karmică, sau că sunteţi un fel de înger căzut aici pentru a suferi ori a fi pedepsit, sau pentru a îndrepta greşelile voastre, ale familiei ori ale omenirii.

Din cauza acestor influenţe, crezi că eşti aici pentru a te remedia pe tine şi această lume defectă. Crezi că te afli aici pentru a purta poveri pe umeri. Crezi că nu eşti destul de valoros – insuficient de bun. Nici nu-ţi dai seama cât de mult suferi. Iar aceste sentimente, aceste alegeri, continuă să te ţină captiv în experienţa separării.

Când îţi aminteşti adevărul despre cine eşti, de ce te afli aici şi care îţi erau intenţiile; când îţi aminteşti cât de magnific eşti şi cât de magnifică este menită să-ţi fie viaţa; când îţi aminteşti că eşti creatorul propriei realităţii, că există o perspectivă mai măreaţă şi că întotdeauna există un nivel şi mai înalt de conştiinţă care te aşteaptă; atunci te eliberezi. În momentul în care îţi aminteşti toate acestea, ai ajuns la realizare, iar trecutul este vindecat. Te simţi din nou întreg şi complet, deşi ai fost întotdeauna aşa.

Separarea este o iluzie. Nevrednicia este o iluzie. Chinul sufletesc este o iluzie. Ruşinea este o iluzie. Frica este o iluzie. Toate provin dintr-o poveste pe care ţi-o spui – din gândurile pe care le nutreşti. Prin felul în care te simţi îţi poţi da seama cât de apropiate sunt gândurile tale de adevărul despre Cine eşti.

Gândurile îţi afectează emoţiile. Emoţiile îţi afectează dispoziţia. Dispoziţia îţi afectează vibraţia şi nivelul de conştiinţă pe care eşti apt să-l atingi, ceea ce determină realitatea pe care ţi-o creezi. Este chiar atât de simplu: totul vine de la gândurile tale.

Tu, dragul nostru prieten, ştii foarte bine că gândurile devin lucruri. Acesta este fundamentul învăţăturilor pe care le cunoşti. Ştii, de asemenea, că îţi poţi schimba gândurile. Îţi poţi schimba poveştile. Dar fă asta din Fiinţă şi nu din minte. Puterea conştiinţei îţi permite acest lucru. Când cobori din cap în Inimă, simţi că eşti mai mult decât gândurile, mai mult decât poveştile. Începi să simţiţi conştiinţa lui Dumnezeu care eşti cu adevărat. La acest nivel de conştiinţă, vezi adevărul mai vast despre cine eşti şi ce se întâmplă aici; acest lucru este suficient ca să te scoată din starea de vinovăţie şi îndurerare. Apoi, pe măsură ce vei petrece mai mult timp la acest nivel de conştiinţă, vei începe să simţi libertatea, abundenţa, iubirea, bucuria şi armonia care eşti şi care au fost întotdeauna aici pentru tine.

Pur şi simplu, nu putem simţi suferinţa voastră; este prea departe de vibraţia noastră – şi totuşi, vă iubim atât de mult. Vă putem explica cum apare suferinţa şi de ce se întâmplă pe planeta voastră. Şi, aşa cum am spus, vă simţiţi groaznic în acele stări inferioare de conştiinţă, cu emoţii grele şi dense, din cauza gândurilor pe care le aveţi – care sunt cauzate de falsităţile pe care vi le spuneţi despre ceilalţi şi despre ceea ce se întâmplă în vieţile voastre sau în lume. Acesta este motivul pentru care vă simţiţi atât de deznădăjduiţi şi izolaţi în aceste stări. Suferinţa – ca şi nevrednicia, separarea, îndurerarea, ruşinea şi frica – este tot o iluzie. Unii spun că viaţa este numai suferinţă. Unii chiar cred că scopul lor aici este să sufere. Dar noi vă spunem că este total neadevărat.

Cu toate acestea, nu judecăm pe nimeni, niciodată. Este de la sine înţeles că aceste iluzii şi altele există în dimensiunile inferioare. Şi mai ştim că – fie acum, fie în momentul în care veţi trece dincolo – veţi reveni la Adevărul a ceea ce sunteţi şi veţi vedea totul dintr-o perspectivă mai amplă, pe deplin aliniată cu Adevărul şi cunoaşterea din voi.

Vă străduiţi din greu să credeţi în nevrednicia voastră şi din cauza asta, rămâneţi blocaţi în vibraţii mai joase. Totuşi, consumaţi multă energie ca să menţineţi aceste stări vibratorii inferioare, deoarece ele nu reprezintă adevărul despre voi. Imaginaţi-vă că încercaţi să ţineţi o minge sub apă; dar mingea vrea să iasă la suprafaţă. Aşa că lăsaţi-o liberă! Lăsaţi adevărata voastră natură să se ridice la suprafaţă!

Este simplu: închideţi ochii şi respiraţi adânc de trei ori; asta vă readuce în momentul prezent. Apoi, îndreptaţi-vă atenţia în zona inimii şi începeţi să deveniţi conştienţi de adevăratul vostru Sine; îi puteţi simţi spaţiozitatea, tendinţa de expansiune? În câteva secunde, puteţi fi deja într-o stare de conştiinţă superioară.» 

< Sus >

Răzvan A. Petre
 19 august 2023