<  Index "Spirite celebre vă vorbesc"

Spiritul lui Amy Winehouse

Mesaj de la spiritul cântăreţei Amy Winehouse, din cartea "Great Minds Speak to You" ("Spirite celebre vă vorbesc"), dictată mediumului Tina Spalding. Amy Winehouse a câştigat cinci premii Grammy pentru albumul său din 2006, "Back to Black" şi este amintită prin piese precum „Rehab”, „Back to Black” şi „Valerie”.

amy winehouse 
Amy Winehouse (1983–2011)

Mesajul lui Amy Winehouse

«Iată-mă. Sunt aici de puţin timp – nu prea mult. Sunt o proaspătă aventurieră în non-fizic. Sunt scriitoare, cântăreaţă şi o persoană cu pregătire muzicală. Am avut o viaţă dificilă. Nu am fost fericită, nu am fost sănătoasă şi trebuie să vorbesc despre acest subiect.

Am fost destul de faimoasă ca şi cântăreaţă, scriitoare şi producătoare de muzică. Această tranziţie prin care am trecut a fost destul de dureroasă, deoarece eram cam rătăcită când am trecut dincoace. Eram cam rătăcită în sensul că nu ştiam mare lucru despre viaţa de după moarte. Nu am înţeles ce mi se întâmplase la sfârşitul vieţii. Suferisem destul de mult de angoasă mentală şi emoţională, iar drogurile şi alcoolul şi-au făcut şi ele loc în viaţa mea. Eram foarte tulburată, aşa că, atunci când am trecut pragul, eram buimăcită, deoarece mintea profund tulburată aduce aceste concepte cu ea în viaţa de apoi.

Există aici o perioadă de adaptare, când trebuie să renunţi la ideile, gândurile şi percepţiile pe care le-ai avut în timpul vieţii. Acest lucru nu este uşor de făcut, deoarece ai petrecut ani şi ani acumulând aceste sentimente şi credinţe. Ani şi ani ai tot vorbit despre ceea ce credeai că este adevărat. Aceasta este o experienţă destul de umilitoare într-un fel, dar te eliberezi de limitele minţii ego-ului. Îţi dai seama că erai scufundat în anumite obiceiuri de gândire, cu care te obişnuiseşi. Nu-i vorba că acum nu le mai crezi, şi este ca atunci când nu ai mai folosit un muşchi de ceva timp: când vrei să-l foloseşti, nu îl prea simţi ca făcând parte din tine oarecum şi poate fi chiar puţin dureros în sensul că nu se mişcă liber, nu este obişnuit cu acest gen de activitate.

Când am trecut dincoace, am avut o perioadă de confuzie în care păreau să existe multe fiinţe în jurul meu pe care nu le recunoşteam. Multe fiinţe în jurul meu păreau că mă ignoră. Treceam prin nişte stadii ce pot fi considerate de întuneric, dar ele erau specifice stării mele interioare. Aşa cum viaţa ta este o manifestare a convingerilor tale, tot aşa tranziţia în viaţa de după exprimă starea ta interioară. Confuziile, fricile, nefericirea, ura de sine – toate acestea îţi apar în imagini şi idei când treci dincoace.

Acest lucru nu se prea întâmplă dacă ai fost fericit şi mulţumit de viaţa ta, dar dacă ai fost profund cufundat în depresie, dependenţă, gânduri înfricoşătoare, fobii şi astfel de lucruri, există o mică perioadă de confuzie iniţială. Dar îţi sunt trimise anumite fiinţe pentru a te ajuta în călătoria ta. Îţi sunt trimise anumite fiinţe pentru a-şi transmite ideile, ideile adevărului, în mintea ta. Iar pentru că sunt atât de iubitoare, pentru că sunt atât de influente, pot să aprindă o lumină în întunericul minţii tale şi să te atragă spre ele. Începi să fii atras către lumina care este adevărul a ceea ce eşti.

Asta mi s-a întâmplat. Asta mi s-a întâmplat când am trecut dincoace. Am fost confuză ceva timp, dar încet am devenit conştientă de aceste fiinţe angelice care fuseseră trimise să mă ajute în tranziţie. Treptat, au căpătat acces la tot mai multe idei şi gânduri ale mele şi, în cele din urmă, au reuşit să discute cu mine şi să-mi explice ce s-a întâmplat – că trecusem pragul, că totul era bine şi că există această viaţă după moarte. Există această viaţă de compasiune şi totală iertare. Există această viaţă de blândeţe, sprijin şi bunătate iubitoare.

Aceasta a fost experienţa mea când am ajuns să mă recunosc. Mi-am dat seama că minciunile pe care le credeam pe Pământ nu mai erau adevărate. Privind înapoi la căile şi greşelile mele, mi s-a arătat cum să mă iert, şi chiar acesta este mesajul meu pentru cei care citesc acest material.

Trebuie să vă iertaţi pe voi înşivă şi trebuie să-i iertaţi pe ceilalţi pentru toate greşelile pe care credeţi că le-au făcut împotriva voastră, pentru că nimic din toate acestea nu contează atunci când treceţi pragul; contează doar bucuriile, dragostea şi legăturile sufleteşti. Doar experienţele creative pozitive pe care le-aţi avut sunt cele care vă împing înainte. Vremurile de întuneric şi disperare, gândurile de ură, auto-anihilare şi auto-judecată chiar nu există de această parte; ele apar doar ca nişte segmente goale de timp. Când priveşti înapoi la viaţa ta, nu eşti judecat pentru acestea. Îţi dai seama că nu au fost creatoare, că nu ţi-au amplificat înţelegerea şi, prin urmare, din acest punct de vedere, au fost ca o paralizie.

Ţi se alocă un anumit timp în care să experimentezi şi să atingi obiectivele stabilite înainte de a te naşte, aşa că orice întuneric, orice ură şi orice inconştienţă prin dependenţă sunt considerate o parte pustie a acestei călătorii. Vei privi în urmă şi îţi vei da seama că ţi-ai pierdut poate 50 la sută din timp în inconştienţă sau inexistenţă, în aceste gânduri lipsite de iubire şi un comportament fără iubire. Că nu ai ajuns să trăieşti toate lucrurile pe care ai fi dorit să le experimentezi. Nu ai ajuns să fii cine ai planificat să fii.

Acesta este singurul regret, cu adevărat; aceasta este singura tristeţe pe care o simţi – că nu ai avut informaţiile corecte. Nu ţi s-a spus că iertarea este calea spre pace, iar calea spre pace este calea spre a te înţelege. Doar când eşti pe pace poţi reflecta asupra propriei fiinţe şi doar atunci poţi atinge adevărul. Adevărul nu poate ajunge la tine când eşti furios sau îi judeci pe alţii. Adevărul nu poate ajunge la tine când eşti înfricoşat. Abia când ajungi la o stare de pace, iubire de sine şi conştientizare de sine, atunci informaţiile pot intra în tine aşa cum trebuie, căci aceste informaţii curg mereu spre tine, vin la tine de la spirit.

Acesta este esenţa acestor poveşti. Aceasta este tema pe care mulţi dintre noi v-o explică foarte clar – că informaţiile spirituale, iubirea spirituală, conştientizarea spirituală şi cunoaşterea curg mereu, mereu către voi. Dar este blocată de fricile voastre. Este blocată de prejudecăţile voastre. Este blocată de nesiguranţa şi ura voastră şi este blocată de consumul de droguri şi alcool, care menţine mintea într-o stare inferioară şi împiedică aceste fiinţe cu vibraţii ridicate, care sunt în jurul meu în acest moment, să vă trimită iubirea lor. Le împiedică să vă trimită în minte gândurile lor vindecătoare şi concepţiile lor iubitoare şi corectoare.

De la exterior, viaţa mea părea destul de fascinantă, dar sfârşitul nu a fost o privelişte frumoasă. A fost dur şi au existat multe ocazii de tristeţe şi ură cu astfel de imagini surprinse de camere. Mi-a fost greu să privesc în urmă. A fost greu, deoarece experienţa mea din culise a fost una de tristeţe, de disperare, şi totuşi articolele din presă despre partea nevăzută a vieţii mele au fost foarte dure şi nefavorabile.

Acesta este un alt mesaj pe care aş dori să vi-l transmit: Să nu uitaţi că noi toţi cei care suntem în vizorul publicului, toţi cei care dăm spectacole pentru că avem un talent sau un har creator care vă încântă, suntem oameni obişnuiţi. Avem propriile noastre încercări şi necazuri şi mulţi dintre noi nu suntem pregătiţi pentru faima pe care o dobândim încă de la vârste fragede. Mulţi dintre noi nu suntem pregătiţi să ne descurcăm cu bani, droguri, alcool, profitorii din jur, programe de producţie – genul acesta de lucruri. Este foarte dificil pentru noi să facem faţă acestei avalanşe de faimă cultivate din cultura voastră.

Acesta este motivul pentru care se face această carte, pe baza opiniei unor oameni celebri despre experienţa lor în viaţă, în moarte şi în viaţa de apoi – ca să vă fie clar că aceste fiinţe, precum sunt eu, precum fiinţă pe care o numiţi Amy Winehouse, nu sunt diferite de voi. Nu suntem pregătiţi să primim acest val de bani, faimă, droguri şi oameni care ne doresc. Este foarte dificil să faci faţă acestor lucruri. Cei dintre voi care încurajaţi idea de celebritate, că am fi un fel de zei, chiar că nu ne ajută deloc. Simţim toată energia pe care o concentraţi asupra noastră. Asta vreau cu adevărat să ştiţi.

Din punct de vedere spiritual, atunci când eşti o celebritate, observi că toţi acei oameni care se leagă mental de tine sau care te judecă sau care citesc despre tine, îţi afectează nivelul de energie. Preiei acele informaţii – de adoraţie, ură, judecată, curiozitate – care îţi perturbă sistemul energetic, pentru că eşti ţinta atâtor oameni. Acest lucru nu se petrece într-un sens fizic, ci mai degrabă energetic. Este absolut necesar ca vedetele să aibă capacitatea de a se ascunde şi a trăi liniştite. Aşadar, vă rog pe toţi cei care urmăriţi televiziunile, care urmăriţi vedete, care le adoraţi atâta, să înţelegeţi asta: Ceea ce faceţi este dăunător pentru noi. Dacă nu ne sprijiniţi în expresiile noastre artistice, dacă nu ne ajutaţi în călătoria noastră, este chiar un lucru groaznic pentru noi.

Observaţiile permanente ne determină să ne închidem. Menţionarea neîncetată a oricărei greşeli pe care o facem ne face paranoici şi temători. Este foarte greu să trăieşti în felul ăsta. Este foarte greu să fii creativ, după cum vă puteţi imagina! Ne este aproape imposibil să ducem o viaţă liniştită.

Nu mai puteam suporta. Nu mai puteam trăi aşa. Eram sortită să manifest o expresie creativă deosebită, dar nu mai puteam. Când am ajuns aici – când am murit – am văzut ce trebuia să fac. Trebuia să duc o viaţă lungă, exprimându-mi talentele creative, scriind, cântând şi interpretând, aducând multă bucurie lumii. Dar am luat nişte decizii greşite şi m-am umplut cu nişte substanţe chimice care nu mi-au ajutat creierul să funcţioneze. Am devenit incapabilă să mai iau decizii şi m-am rătăcit.

Vă spun doar atât: ca public al celebrităţilor, ca admiratori ai acestor fiinţe, trebuie să vă înţelegeţi rolul. Trimiteţi-le doar dragoste şi sprijin. Nu cumpăraţi revistele care le atacă şi nu urmăriţi emisiunile care le atacă. Sprijiniţi artiştii cumpărând operele lor. Susţineţi artiştii prin rugăciune şi trimiţându-le vibraţii de iubire. Le simţim. Mai presus de toate, gândiţi-vă la consecinţele acţiunilor voastre: trăiţi o viaţă în imaginaţie prin intermediul altcuiva. Aceasta este lecţia pe care vreau să o împărtăşesc în această carte, despre care vreau să vă vorbesc.

Există ideea că trebuie să îţi trăieşti propria viaţă într-un mod creator. Într-adevăr, este minunat să cumpăraţi opera cuiva şi este minunat să susţineţi artiştii, astfel încât aceştia să-şi poată pună în practică visele creative, dar atrăgând energie din spectacolele altcuiva când nu vă trăiţi propria viaţă creativă, sunteţi ca un vampir, sugând energia din fiinţa pe care o adoraţi în acest fel, prin intermediul căreia trăiţi, pentru că toate fiinţele sunt conectate. Când nu sunteţi în legătură cu propria creativitate, cu propria spiritualitate, este ca şi cum aţi fi goliţi pe interior. Este ca şi cum aţi avea o groapă care trebuie umplută, iar această adoraţie a celebrităţilor, această nesfârşită nevoie de a afla despre alte fiinţe – ce fac, ce poartă, ce spun, relaţiile lor, tot acest gen de lucruri – asta ne apasă şi este ca şi cum ni le-aţi răpi. Aceasta este o parte a consecinţelor a ceea ce simţim noi ca artişti în lumina reflectoarelor acestei societăţi în care trăiţi acum.

Conexiunile mentale pe care le avem cu toţii, unicitatea pe care o împărtăşim cu toţii, a fost distorsionată în această cultură printr-un vacarm de mâini îndreptate către fiinţa aflată în lumina reflectoarelor. Vreau să ştiţi că trebuie să fiţi mai blânzi unii cu ceilalţi. Trebuie să fii mai iubitori, mai amabili şi să înţelegeţi legătura pe care o avem cu toţii şi să aflaţi că judecăţile şi urmărirea necruţătoare a tinerilor interpreţi sunt foarte dăunătoare bunăstării lor spirituale şi emoţionale.

S-ar putea să spuneţi că aceste fiinţe le merită, pentru că sunt în centrul atenţiei, dar trebuie să înţelegeţi că suntem fiinţe creatoare care dorim să ne exprimăm prin cântare, dans, actorie şi acest gen de lucruri. Este dreptul nostru – de a ne exprima în acest fel – dar pentru că nu înţelegeţi cum funcţionează conexiunile mentale, manifestaţi acest comportament dăunător. Pentru că nu înţelegeţi cât de importantă este propria voastră creativitate. Iată de ce apare cultul celebrităţii – pentru că nu sunteţi împliniţi în propria voastră viaţă. Nu sunteţi starul propriei voastre vieţi. Mulţi dintre voi nu aţi luat contact cu creativitatea voastră, iar această carte tot repetă această lecţie, că hrana sufletului vostru este creativitatea. Este chiar modul în care spiritul vă vorbeşte – prin această exprimare a ideilor care vă vin de la spirit.

Inspiraţia pe care o simt artiştii nu este, într-un fel, realizarea lor. Aceste informaţii le parvin, ei sunt doar un canal pentru ele. Înţeleg asta acum. Când mă uit la un interpret, văd multe fiinţe spirituale în jurul lui sau a ei, fiinţe legate de Pământ care au mai făcut această lucrare şi iubesc acest tip de exprimare artistică.

Să spunem că un cântăreţ cântă. Veţi găsi în jurul său spirite cântătoare, spirite angelice care iubesc muzica, care ajută la transmiterea inspiraţiei de la non-fizic la fizic. Într-un fel, cântăreţul nu are de ales. Există acest flux de creativitate, această canalizare a informaţiilor şi vreau să înţelegeţi cum funcţionează, ca să înţelegeţi că asta ar trebui să faceţi şi voi. Asta ar trebui să simţiţi în viaţă: că aveţi muzica voastră, scrierile, pictura, dansul şi orice fel de creativitate – că aveţi o conexiune profundă cu ea şi că nu aveţi nevoie să o luaţi de la alţii. De fapt, poţi să priveşti un interpret şi să-l admiri, fiindcă îi înţelegi munca, pentru că şi tu ai trecut prin asta şi înţelegi procesul creativ, pentru că te-ai implicat în propriul tău proces creativ. Această nevoie vampirească de celebritate va trece şi vă veţi cufunda în propria existenţă, ca vedetă a propriei vieţi şi făcând ceea ce doriţi să faceţi prin energiile creatoare care curg prin univers către fiecare fiinţă.

Asta nu-i o lecţie dramatică. Asta nu-i o idee şocantă; este, pur şi simplu, experienţa mea. Mă simţeam singură. Mă simţeam complet copleşită de ceea ce mi se întâmpla şi cred că aici este locul pentru a o spune: Nu adoraţi alte fiinţe. Ele sunt oameni obişnuiţi, supuşi greşelii, tineri şi fără experienţă, încercând să-şi folosească forţele creative într-un mod benefic. Lumea voastră este structurată într-un mod foarte nesănătos acum şi, dacă puneţi umărul la această maladie, să ştiţi că afectează viaţa altor persoane. Ne afectează foarte tare pe aceia dintre noi care nu suntem pregătiţi. Dacă aţi trimite numai dragoste, dacă doar aţi aprecia muzica şi interpretarea noastră, atunci aţi transmite o cu totul altă energie. Dar în cultura voastră nu este o energie sănătoasă şi vă spun că, dacă participaţi la acea energie nesănătoasă, v-aş propune să vă întoarceţi către propria creativitate şi să faceţi efortul de a învăţa să cântaţi, să învăţaţi să dansaţi, să învăţaţi să pictaţi sau să învăţaţi să faceţi bine orice vă atrage. Astfel, vă veţi aduce contribuţia cu o forţă creatoare pozitivă în loc să ne secaţi de energie ca un vampir înfometat, care atârnă ca plumbul de picioarele noastre. Cei care suntem în centrul atenţiei în această societate nu ne simţim bine. Nu vieţuim bine din cauza acestei scurgeri energetice, a acestui atac energetic asupra noastră.

Nu v-a spus nimeni că se întâmplă asta. Nu aţiu fost învăţaţi că sunteţi conectaţi cu noi, dar sunteţi, iar acea focalizare, acea fixare intensă cu privirea, ne afectează fiinţa la nivel energetic. Sunt atât de fericită că mă aflu acum într-un loc în care sunt liberă să fiu eu, unde sunt liberă să cânt împreună cu alte fiinţe cărora le place să cânte. Nu există nicio presiune; există doar exprimare cu bucurie şi trebuie să spun că nu mă grăbesc deloc să mă întorc în lumea voastră. Va trebui să mă întorc, pentru că nu m-am descurcat prea bine cu lucrurile, iar noi trebuie să înţelegem cum funcţionează lucrurile şi să integrăm lecţiile într-o înţelegere reală prin experienţă. Dar încă mă odihnesc. Încă mă adaptez aici. Voi rămâne şi voi cânta în corurile de aici şi voi cânta alături de fiinţele care au trecut pragul cărora le place să cânte, şi mă voi odihni.

Viaţa mea a fost o călătorie istovitoare. A fost o experienţă obositoare şi am fost destul de speriată de multe ori. Am fost luată pe nepregătite de multe ori. Am preluat un proiect cu care nu m-am putut descurca, aşa că analizez asta aici. Învăţ cum funcţionează lucrurile şi cum să fac faţă mai bine acestor lucruri. Mă voi întoarce într-un alt timp ca şi cântăreaţă şi voi încerca să o fac bine, dar deocamdată până şi idee mă sperie şi vreau doar să rămân aici în acest loc drăguţ, calm şi blând, căruia îi spuneţi viaţa după moarte. Dar, din punctul meu de vedere, este invers: viaţa pe Pământ a fost o moarte pentru mine; a fost opusul a ce credeţi voi. Abia acum trăiesc aşa cum ar trebui – liberă şi expresivă, iubită şi apreciată, împărtăşind experienţe creatoare cu alte fiinţe care sunt creative. Experienţa Pământului este una întunecată pentru unii oameni, iar eu nu m-am descurcat bine.

Voiam doar să ştiţi că şi voi puneţi umărul la aceste dezastre umane pe care le urmăriţi la televizor şi ar fi mai bine să nu le mai vizionaţi. Este mai bine să vă vedeţi de propria voastră viaţă. Fiţi amabili şi iubitori cu oricare artist, căci dacă vă manifestaţi propria creativitate, veţi înţelege câtă muncă se cere. Veţi înţelege curajul necesar pentru a urca pe acele scene şi le veţi transmite dragoste şi admiraţie, iar ei le vor simţi. Acesta este mesajul meu.

Tot ce înseamnă energie este conectat şi, dacă nu apreciaţi creativitatea, fiinţele care încearcă să o exprime nu vor putea supravieţui. Nu pot trăi în acel mediu şi devine foarte dificil să se exprime şi să îşi continue misiunea vieţii. Asta a fost povestea mea. Acesta a fost sfârşitul meu trist, să zicem, deşi acum nu sunt tristă. Acum sunt fericită. Să ştiţi că aveţi o responsabilitate numai faţă de propria voastră creativitate. Apreciaţi-i pe ceilalţi creatori, dar nu îi veneraţi. Ei nu sunt zei, iar venerarea lor ca şi cum ar fi nu îi va ajuta în călătoria lor prin viaţă. De fapt, le va face rău şi nu se vor descurca prea bine. Nu vor înflori. Pur şi simplu, cumpăraţi-le discurile şi fiţi prezenţi la concerte. Nu alimentaţi maşina celebrităţii. Nu ne ajută în niciun fel, ba chiar dăunează multora dintre noi.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
18 iulie 2021