<  Index "Spirite celebre vă vorbesc"

Spiritul lui Isus Cristos

Mesaj de la spiritul lui Isus Cristos, din cartea "Great Minds Speak to You" ("Spirite celebre vă vorbesc"), dictată mediumului Tina Spalding. Isus a stat la baza fondării creştinismul, una dintre cele mai influente religii din lume. Învăţăturile şi viaţa sa sunt consemnate în Noul Testament din Biblie şi urmate de creştinii din întreaga lume. A trăit între anii 1 – 33 e.n. (conform tradiţiei) sau între circa 4 î.e.n. – 30 e.n. (conform altor surse).

Comentariile Tinei

În ultimele zile, deoarece Ananda mi-au spus că se apropie sfârşitul cărţii, îmi tot vine un gând sâcâitor în adâncul minţii: Vă rog ca ultima persoană să nu fie Isus! Vă rog eu ca nu cumva ultimul spirit să fie al lui Isus! Nu vreau să port această povară. La urma urmei, în cultura noastră, ăsta ar fi ultimul cui bătut în sicriul nebuniei, nu-i aşa? Să vorbeşti cu Isus. Este ultimul bastion al sacrului, care nu trebuie abordat. Credeţi-mă, nu voiam să am de a face cu el. Speram că va veni Gandhi sau Elvis. Totuşi, acesta este mesajul acestei cărţi – nu-i aşa? – că non-fizicul este real, că depinde de noi să ne conectăm la el şi că moartea nu este ceea ce credem că ar fi.

Desigur, în această dimineaţă, cele mai grave temeri ale mele s-au împlinit. Dar, analizând experienţa de a-i da glas unei celebrităţi atât de faimoase, atât de venerate, oare chiar este ceva atât de diferit? În fond, mesajul acestei cărţi este că faima este ceva fabricat, că suntem cu toţii egali în ochii Spiritului – sau ai lui Dumnezeu, dacă vreţi să folosiţi acel cuvânt. Oare este acest ultim capitol atât de diferit sau doar poveştile despre acest personaj sunt mai vechi, mai bine stabilite şi, aşa cum a arătat istoria, mai periculos de modificat sau pus la îndoială?! Se pare că, odată ce se stabileşte o comunicare între lumea noastră fizică şi cea non-fizică, dispar regulile sau restricţiile – cel puţin aşa simt eu.

Ananda m-au avertizat să-mi ţin bine pălăria şi să mă pregătesc să ajung în bătaia reflectoarelor. Nu ştiu dacă se va întâmpla aşa sau nu. Mă voi mulţumi să vând nişte cărţi şi să ţin câteva prelegeri despre toate acestea. Până în prezent, Ananda au cam avut dreptate, aşa că le voi urma sfatul şi mă voi pregăti – doar puţin. Ei au spus că mesajul adevărului conţinut în această carte va fi preluat în mod automat, deoarece oamenii cumpără această carte pentru a afla ce au de spus Michael, Diana şi Marilyn. Personal, cred că este o excelentă strategie de marketing pentru adevăr şi sper să funcţioneze. Practicarea principiilor de iertare de sine şi a celorlalţi, personal, mi-a transformat existenţa şi sper că, dacă citiţi această carte - chiar dacă nu din alt motiv decât din simpla curiozitate legată de comunicările cu celebrităţi – veţi auzi şi mesajul mai profund conţinut în paginile sale.

Vă ofer aceste informaţii aşa cum mi-au parvenit, fără vreo elaborare din partea mea, şi nu pot să le dovedesc veridicitatea sau să le explic şi nici nu voi încerca. Tot ce ştiu este că inteligenţe şi personalităţi care nu-mi aparţin m-au vizitat în fiecare dimineaţă în ultimele patru săptămâni şi, pentru că mi-au fost introduse de Ananda, grupul de învăţători spirituali pe care am ajuns să-i iubesc şi în care am încredere din toată inima, le accept ca fiind cine spun ele că sunt. Personal, sunt dezamăgită că nu sunt reprezentate mai multe minorităţi, dar poate că această lipsă, pur şi simplu, reflectă dezechilibrul din istoria Americii de Nord şi lipsa de putere şi influenţă a acelor fiinţe. Nu ştiu. Dar presupun că această combinaţie de fiinţe este perfectă pentru scopul proiectat în non-fizic.

În momentul când scriu aceste cuvinte, Isus a început să predea şi să vorbească prin mine zilnic şi a spus că va face acest lucru în public – continuând să ne înveţe, aducându-ne încă o dată cuvântul său, astfel încât să ne putem ajuta pe noi înşine să ieşim din dificultăţile în care ne aflăm. Această slujbă nu am cerut-o eu şi nici nu mi-am dorit-o cu adevărat; pur şi simplu, aşa s-a întâmplat şi habar n-am cum va arăta sau ce va implica pe mai departe.

Isus îşi dictează Autobiografia în fiecare dimineaţă, care îi detaliază viaţa de la început până la sfârşit şi acoperă o mulţime de întâmplări din Biblie, dar şi mai interesant, mulţi ani despre care nu se cunosc informaţii: adolescenţa, tinereţea, relaţia cu Maria Magdalena, călătoria în India şi multe altele. Astăzi, în timp ce fac ultimele corecturi şi comentarii, Isus mi-a dat o temă pentru acasă. Trebuie să citesc Noul Testament. Se pare că asta îmi va oferi o bază în învăţăturile Bibliei, astfel încât să pot înţelege mai clar mentalitatea oamenilor care văd în ea numai adevăr, persoane cu care aş putea avea de a face pe acest drum. Este amuzant – în adolescenţă, am încercat odată să citesc Biblia, dar nu am trecut de capitolele de început. Este o lectură dificilă, dar Isus mă asigură că este necesară.

Mi s-a spus că am făcut această muncă în multe vieţi, potrivit lui Ananda şi lui Isus, dar nu-mi mai amintesc în mod conştient. Tot ce ştiu este că sunt dispusă, şi aparent capabilă, să traduc formele-gând din non-fizic într-o formă pe care s-o putem înţelege toţi şi, poate, dacă suntem sârguincioşi şi dispuşi, să le punem în practică în viaţa noastră.

pablo picasso 
Isus Cristos (1–33)

Mesajul lui Isus

«Sunt aici pentru a vă împărtăşi dragostea mea, fericirea mea, pacea mea şi oferta mea de înţelepciune. Sunt, într-adevăr, acea fiinţă pe care o numiţi Cristos – Isus Cristos. Eu sunt acea fiinţă care a umblat pe Pământ şi continuă să umble pe Pământ, ţinându-vă de mână prin toate încercările şi necazurile voastre. Niciunul dintre voi nu este singur în călătorie. Sunt cu voi şi, când îmi chemaţi numele, sunt lângă voi, ţinându-vă de mână. Am mulţi asistenţi, care vor veni şi ei când îmi rostiţi numele. Şi ei vă vor ajuta să creşteţi, să înţelegeţi, să vă dezvoltaţi.

Sunt aici pentru a spune adevărul despre această lume, anume că nu este casa voastră naturală. Nu este locul în care vă simţiţi împăcaţi; nu este locul în care simţiţi dragostea, bucuria şi măreţia acestui univers care are atât de multe de oferit, căci atât de multe energii benefice abia aşteaptă să curgă spre voi în fiecare minut din fiecare zi. Doar că minţile voastre împiedică această minunată comuniune şi legătură cu iubirea, cu măreţia universului în care vă aflaţi.

Există multe niveluri de dezvoltare în tărâmul conştiinţei. Există tărâmuri inferioare, în care mulţi dintre voi nu au fost niciodată. Acelea sunt locurile întunecate şi dificile destinate minţilor cu traume, ură şi frică profunde. Mulţi dintre cei care citiţi această carte nu aţi ajuns niciodată în acele locuri, deoarece v-aţi născut din lumină şi nu aţi vrut să coborâţi în tărâmurile mai întunecate. Dar există şi fiinţe care au făcut-o. Există fiinţe care au făcut alegeri negative după alegeri negative şi au coborât treptele spre ceea ce numiţi infern, fără să înţeleagă că singure şi-au făcut-o, că îşi creează propriul destin, aşa cum faceţi voi toţi prin gândurile voastre.

Fiecare gând pe care îl aveţi atrage un alt gând similar, şi acesta este mesajul pe care doresc să vi-l aduc. Am această viziune clară; am avut această conştientizare şi când am trăit pe Pământ. Am fost dăruit cu o înţelepciune de natură divină. A intrat în mine. Fusesem o fiinţă obişnuită, precum voi, un om obişnuit cu propriile sale greşeli, trăind o viaţă centrată în ego într-un corp fizic. Dar am primit o înţelepciune magnifică, o trezire completă, o cunoaştere completă.

Întâi, am văzut prin ochii şi simţurile fizice lumea aşa cum pare a fi, iar apoi am văzut-o aşa cum este cu adevărat, adică un amestec energetic de particule şi elemente care reacţionează la cel mai mic gând şi emoţie din partea voastră. Acesta e adevărul şi, pe măsură ce treceţi prin lumea şi viaţa voastră, afectaţi fiecare lucru pe care îl priviţi. Prin simpla sa observare, transformaţi fiecare lucru.

Acesta este motivul pentru care este atât de importantă în lumea voastră practica iertării şi iubirii. De aceea este atât de importantă practica limpezirii minţii, pentru că aţi fost învăţaţi multe lucruri neadevărate şi, din acele neadevăruri, se ivesc gânduri şi emoţii care distorsionează lumea într-un mod care nu este în beneficiul vostru şi vă provoacă multă suferinţă.

Toate suferinţele pe care le vedeţi în lume, toate suferinţele pe care le simţiţi în mintea voastră sunt create de voi, iar asta este o lecţie greu de ascultat. Este o lecţie greu de înţeles, la început, pentru aceia dintre voi care nu aţi auzit niciodată această poveste. Dar multe fiinţe v-au spus acelaşi lucru în această carte, şi doresc să înţelegeţi că acesta este mesajul ei. Acesta este mesajul pe care trebuie să îl înţelegeţi: Transformaţi-vă viaţa şi ridicaţi-vă spre tărâmurile iubirii, înţelepciunii şi creativităţii. Ridicaţi-vă spre tărâmuri spirituale angelice şi infuzate de lumină, care sunt casa voastră şi pe care ar trebui să le creaţi aici. În acele zone locuiesc acele fiinţe care au înţeles acest principiu, creând ceea ce doresc, experimentând ceea ce vor şi ajutând fiinţele care încă nu au ajuns acolo să crească şi să se dezvolte.

Trebuie să înţelegeţi că, atunci când observaţi ceva în lume, când interacţionaţi cu orice din lume, numai sentimentul de iubire care vă pătrunde în mintea şi inima deschise îl va transforma în ceea ce alegeţi să trăiţi. Când ai sentimente de dragoste, compasiune şi iertare, când înţelegi că această lume este propria ta creaţie, te vei translata în tărâmurile magice, în lumea miracolului şi îţi vei transporta corpul în lumea nemuritorilor. Acesta este adevărul, căci lumea fizică pe care o vedeţi şi vi s-a spus că este solidă, nu este deloc aşa. Este dinamică şi fluidă şi, de fiecare dată când o priviţi, o atingeţi, vă gândiţi la ea, indiferent de subiect, o transformaţi în altceva, conform vibraţiei gândului şi emoţiei voastre.

Cu acest mesaj închei această carte, pentru că priviţi la vedetele din lumea voastră cu atâta voracitate, încât le provocaţi o stare de rătăcire şi dezechilibru, care le face rău. Le împiedică să trăiască normal, să-şi înveţe lecţiile şi să-şi găsească calea spirituală. Vă rog să începeţi să vă concentraţi atenţia doar asupra a ceea ce iubiţi, lucrurile de care vă pasă. Şi pe măsură ce vă focalizaţi atenţia conştientă asupra creaţiilor propriei minţi, vă rog să vă extindeţi dragostea de la familie şi prietenii apropiaţi, care sunt uşor de iubit. Vă rog să începeţi să vă extindeţi gândurile şi prezenţa iubitoare şi către acele zone pe care încă nu le iubiţi.

Vă rog să începeţi să priviţi soldaţii din ţările inamice împotriva cărora ţara voastră duce război ca fiind nişte biete suflete care fac ceea ce au fost învăţate. Fac ceea ce profesorii, părinţii şi liderii lor politici le-au învăţat că trebuie să facă. Iertaţi-i. Vă rog să vă rugaţi pentru ei, să le trimiteţi dragoste, pentru că numai astfel se va schimba starea de asediu de pe planeta voastră.

Vă rog să cumpăraţi numai alimente sănătoase care să vă hrănească corpurile în care locuiţi temporar, pentru că acestea sunt vehiculele transformării, care vă oferă experienţele ce vă dezvoltă natura spirituală. În cele din urmă, nu veţi mai avea nevoie de aceste corpuri, dar deocamdată aveţi, aşa că vă rog să fiţi atenţi la ce puneţi în ele. Nu le otrăviţi cu droguri şi alcool, care nu servesc scopurilor superioare pe care vi le-aţi propus pentru această viaţă. Nu le umpleţi cu alimente afectate negativ de sistemele financiare şi de prelucrare a alimentelor de pe planeta voastră. Hrăniţi-le cu alimente sănătoase, care sunt acceptate de structura celulară. Beţi apă sănătoasă, care nutreşte fiecare atom şi element. Folosiţi legume şi fructe proaspete şi vii, necontaminate şi folosiţi această nutriţie minunată pentru a creşte şi a vă edifica spiritual.

Priviţi la fiinţele din jur care suferă şi, dacă nu le puteţi da ajutor material, atunci oferiţi-le iubirea, lumina, gândurile şi inima voastră, căci acestea le vor ridica cu adevărat din adâncul tristeţii. Dacă ai un prieten deprimat, ia-ţi un timp pentru a te ruga pentru el şi a-i trimite gânduri de dragoste şi lumină şi cere-mi ajutorul pentru vindecarea lui, căci voi veni la chemarea numelui meu. Trebuie să înţelegeţi asta: că non-fizicul este omniprezent prin însăşi natura sa. Auzim fiecare gând pe care îl aveţi. Auzim fiecare rugăciune pe care o trimiteţi şi să nu credeţi că nu vă ascultăm. Înţelegeţi acest principiu – că fiecare gând pe care îl aveţi, fiecare sentiment, fiecare emoţie, fiecare cuvânt pe care îl rostiţi şi fiecare acţiune pe care o întreprindeţi creează lumea pe care o vedeţi în afara corpului vostru, corp pe care îl simţiţi că aţi fi voi.

Acest corp nu sunteţi voi. Voi sunteţi întreaga lume. Întreaga planetă sunteţi voi, exprimându-vă. Fiecare dintre voi se exprimă, ceea ce are efecte în lume, astfel încât vă daţi seama că este mult de lucru. Fiecare dintre voi are capacitatea de a transforma lumea prin transformarea propriei minţi. Aveţi capacitatea de a vă conecta cu surse infinite de inspiraţie şi energie. Aveţi capacitatea de a accesa o infinită sănătate, dragoste, abundenţă şi o dulce legătură cu alte fiinţe, prin gândire. Veţi realiza această legătură prin convingerile şi ideile care vă trec prin minte.

Puteţi face multe în lume, dar dacă acţiunea voastră se bazează pe gânduri incorecte şi lipsite de iubire, nu veţi atinge obiectivele superioare pe care vi le-aţi stabilit în contractul dinaintea întrupării. Vreţi să obţineţi iluminarea. Vrei să vă treziţi Sinele total, care este o fiinţă magnifică. Auzind poveştile despre mine, credeţi că vouă v-ar fi imposibil – că eu aş fi o creaţie divină, separată de voi, diferită din toate punctele de vedere – dar nu acesta este adevărul.

Am fost un bărbat obişnuit. Am fost un om – cum sunteţi şi voi, trăind într-un corp fizic, ducând o viaţă obişnuită, şi am fost dăruit cu iluminare şi cunoaştere, cu conştientizarea modului în care funcţionează lucrurile în planul fizic şi am asimilat bine acea cunoaştere. Am pus-o la inimă şi am folosit-o în încarnarea mea în planul fizic şi, dezvoltându-mi această abilitate şi conexiune, mi-am continuat munca şi după trecerea mea dincoace. Am continuat să mi-o dezvolt şi să lucrez cu sferele superioare şi am devenit ceea ce voi numiţi o fiinţă de lumină, o fiinţă foarte translucidă, de extremă energie, o fiinţă cu o mare înţelepciune. Şi mi-am dedicat viaţa pentru a vă ajuta pe toţi în călătoria voastră.

Poveştile că divinitatea mea ar fi mai presus de a voastră nu sunt adevărate. Nu sunt mai divin decât voi. Fiecare aveţi capacitatea de a realiza ceea ce am realizat eu. Am fost binecuvântat cu botezul în adevăr, ca un dar al sferelor superioare. S-a realizat dintr-o dată, dar tot a mai trebuit să lucrez asupra condiţiei mele umane. A trebuit să-mi depăşesc limitele corpului fizic pentru a transmite mesajul. A fost denaturat şi schimbat de-a lungul secolelor, dar iată mesajul pe care doresc să vi-l dau şi doresc să îl înţelegeţi: Voi sunteţi Creatorul, manifestat fizic în această experienţă locală, această formă concentrată de înţelegere, care este mintea umană, şi sunteţi înzestraţi cu măreaţa abilitate a Creatorului de a genera experienţe, relaţii şi obiecte. Ele sunt fabricate în mintea voastră şi asta-i foarte important să înţelegeţi.

Nu doresc în niciun fel ca numele sau prestigiul meu să altereze acest text. Mediumul era destul de îngrijorată că voi spune anumite lucruri şi că voi adăuga un element de „irealitate” la această carte, dar adevărul este că suntem toţi la fel. Mergem cu toţii pe calea spre înalt; călătorim spre ceruri; călătorim spre realizarea de sine şi înţelegerea acestui univers, iar eu nu sunt diferit. Mă plasez şi eu printre fiinţele umane obişnuite, ca dovadă că nu sunt diferit de voi. Sunt doar cineva care a înţeles tehnologia universului, cum funcţionează creaţia şi vindecarea: prin conlucrarea minţii cu inima şi în acord cu adevărul. Iar adevărul este că totul este iubire.

Toate lucrurile din jurul vostru care nu provin din dragoste nu sunt create de cel pe care-l numiţi Dumnezeu. Ele sunt create în zona inferioară a minţii umane, pe care o numiţi ego, şi de acolo vă vine toată suferinţa. Sunteţi un amestec de lumină şi întuneric. Sunteţi un amestec de ego şi spirit şi, numai dacă vă veţi concentra mintea pe spirit, pe ceea ce vibrează la o frecvenţă superioară, vă veţi transforma viaţa într-un miracol, ce este posibil doar în tărâmul celor elevaţi, angelici, miraculoşi şi puternici.

Toţi doriţi asta. Cu toţii doriţi să experimentaţi acest lucru şi sunteţi cu toţii capabili, dar trebuie să vă întrerupeţi obiceiurile de gândire dăunătoare. Trebuie să încetaţi cu obiceiurile nesănătoase de a bea, a mânca şi a vă droga şi trebuie să vă concentraţi atenţia asupra iubirii. Trebuie să vă concentraţi atenţia asupra bunătăţii. Trebuie să vă concentraţi atenţia asupra iertării tuturor păcatelor care credeţi voi că au fost săvârşite împotriva voastră, deoarece nu au fost săvârşite împotriva voastră; erau creaţiile propriei voastre minţi care s-au manifestat în lume pentru a vă arăta unde anume aţi luat-o pe arătură, unde gândurile voastre sunt incorecte. Ura aruncată asupra voastră este expresia urii din mintea voastră – acesta este adevărul. Acesta este adevărul pe care doresc să vi-l comunic: că tot ceea ce vedeţi, tot ceea ce trăiţi în lumea voastră este propria voastră credinţă, tradusă în planul fizic ca să o înţelegeţi şi să o transformaţi.

Uită-te la viaţa ta. Uită-te la ce conţine viaţa ta – corpul tău, munca ta, prietenii şi familia, ţara de origine – şi priveşte în jur. Dacă vezi ceva care nu-ţi place, dă-ţi seama ce este. Este ură? Este judecată? Este îngustime de minte? Este slăbiciune? Orice s-ar manifesta în lumea din jur, caută în interiorul tău acel aspect prezent în convingerile şi gândurile tale şi începe să-l analizezi. Începe să-l vindeci, pentru că acolo va avea loc vindecarea şi, în această vindecare interioară şi prin această înţelegere pe care o împărtăşesc cu tine, vei transforma lumea în care trăieşti, la fel cum şi eu am transformat lumea în care trăiam.

Am înţeles procesul şi l-am aplicat în viaţa mea de zi cu zi. Asta trebuie să faci şi tu. Iată care este calea spre mântuire: Înţelegerea procesului de creaţie, înţelegerea faptului că eşti Creatorul manifestat într-un corp fizic, exprimându-se pe Sine, încercând să se înţeleagă pe Sine şi să se vindece pe Sine. Pe măsură ce îţi ridici vibraţia şi îţi transformi, la început, propria lume interioară, procesul se va manifesta apoi în ceea ce te înconjoară şi, în cele din urmă, vei începe să transformi întreaga lume. Dacă veţi face toţi acest lucru împreună, dacă o faceţi ca o declaraţie că doriţi să transformaţi lumea, atunci lumea chiar se va transforma. Nu va avea de ales, pentru că voi o creaţi. Voi sunteţi cei care creaţi binele, răul şi urâtul din această lume în care trăiţi.

Veţi călători în multe alte tărâmuri după ce veţi termina cu acesta, dar nu puteţi trece mai departe până când nu vă curăţaţi inima, sufletul şi mintea de neadevărurile din inima voastră, din sistemele voastre de credinţă şi din procesul de gândire. Trebuie să vă purificaţi – nu în sensul de judecată morală, ci înţelegând modul în care acest univers creează. Creează prin gândire, concentrare şi emoţie, şi vă stă în putere să creaţi lumea pe care v-o doriţi.

Deocamdată, atât am de spus. Sper ca adăugarea numelui meu la această listă a faimoşilor şi infamilor să nu diminueze impactul mesajului. Sper că va adăuga ceva la mesajul general. Sper că va crea un motiv de interes în plus pentru această carte, care va începe să transforme lumea. Cu toţii trebuie să vă focalizaţi asupra propriilor creaţii; cu toţii trebuie să iubiţi lumea înconjurătoare şi să schimbaţi ceea ce faceţi, căci lumea voastră suferă teribil şi voi suferiţi teribil, ceea ce nu este necesar. Din cauza propriilor voastre judecăţi greşite, a neiertării şi slăbiciunii suferiţi şi nu este deloc necesar. Asta se poate schimba.

Luaţi aminte la cuvintele din această carte. Ascultaţi cuvintele pe care le-am spus şi începeţi să lucraţi la propria vindecare şi transformare. Trebuie să începeţi lucrarea de vindecare şi transformare a acestei planete pe care trăiţi, pentru că are o mare nevoie de ajutorul vostru. Are mare nevoie să vă schimbaţi, pentru că practicile în care vă complaceţi acum o omoară, iar ea nu va rămâne pasivă şi nu va permite să se mai întâmple asta. Dacă nu vă schimbaţi voi modul de viaţă, va fi schimbat de către mediul natural în care trăiţi. Faceţi-o de bună voie, cu dragoste, din conştiinţă şi înţelegând că aceasta este dorinţa universului – să acţionaţi cu iubire faţă de toate fiinţele, inclusiv faţă de voi înşivă, inclusiv faţă de cei pe care-i urâţi şi inclusiv faţă de duşmanii ţării voastre. Dacă vă transformaţi mintea, din nou vă spun, veţi transforma lumea şi aceasta este şi dorinţa noastră. Asta vă dorim.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
5 august 2021