<  Index "Spirite celebre vă vorbesc"

Spiritul lui John Lennon

Mesaj de la spiritul muzicianului John Lennon, din cartea "Great Minds Speak to You" ("Spirite celebre vă vorbesc"), dictată mediumului Tina Spalding. Celebrul cântăreţ şi compozitor John Lennon a fondat “Beatles”, formaţia care a avut un impact de neegalat asupra scenei muzicii pop-rock.

john lennon 
John Lennon (1940–1980)

Mesajul lui John Lennon

«Iată-mă. Sunt aici pentru a-mi împărtăşi povestea vieţii şi operei mele. Sunt un scriitor; sunt un cântăreţ; sunt un promotor de filozofie. Eu sunt John Lennon. Sunt acea fiinţă pe care o consideraţi unul dintre cei mai faimoşi cântăreţi din lume şi vă ajut la această lucrare pentru că sunt o persoană care atrage atenţia. Atrag atenţia asupra structurii filosofice a societăţii voastre. Asta am făcut pe când trăiam şi asta fac şi acum în experienţa mea non-fizică.

Deci iată-mă din nou în lumina reflectoarelor, de care nu am fost niciodată prea încântat. Am fost fericit că am scăpat de ele când am reuşit s-o fac. Devenise un monstru prea mare după gustul meu. Când eşti tânăr şi îţi începi aventurile creative, primeşti cu entuziasm toată această adoraţie. Te simţi grozav că eşti cerut şi căutat pentru concerte şi evenimente muzicale – genul acesta de lucruri. Dar, foarte curând, ajungi să nu mai poţi merge singur nici până la maşină. Foarte curând, nu mai poţi face nimic şi, bineînţeles, în experienţa noastră ca Beatles, am fost foarte repede inundaţi de hoarde şi gloate şi oceane de fiinţe care doreau să smulgă o bucăţică din noi.

La început, a fost distractiv. La început, a fost palpitant, dar era foarte greu să trăieşti în acea situaţie. Era foarte greu să trăieşti în acel stil de a călători şi a lucra. Cu timpul, am devenit din ce în ce mai izolaţi de realitate. Am devenit din ce în ce mai interesaţi de esoterism şi am călătorit în lumea interioară a spiritualităţii şi a drogurilor halucinogene, căutând altceva decât ceea ce aveam. În mod ironic, deşi aveam ceea ce toată lumea crede că aduce fericirea, pe noi nu ne-a făcut deloc fericiţi. Doar ne-a obligat să ne ascundem în spatele unor ziduri înalte şi ne-a făcut să ne luptăm între noi, pentru că eram nevoiţi să petrecem timp cu oameni care se aflau în acelaşi mod de operare ca şi noi. Ca grup, petreceam mult prea mult timp împreună, lucrând împreună şi încercând să producem muzica şi banii de care aveam nevoie pentru a trăi vieţile private pe care celebritatea ne forţa să le trăim. Deci a fost o călătorie interesantă. A fost o călătorie interesantă – asta-i cam tot ce pot spune. Majoritatea dintre voi ştiţi cum m-am simţit. Am ajuns să mă izolez.

Fusesem o persoană destul de nefericită de-a lungul întregii mele vieţii. Fără îndoială. Eram introvertit. Căutam altceva decât ceea ce făceam; eram mereu nemulţumit de mine. Eram foarte nemulţumit de lume şi trebuie să fiu sincer: Când a venit timpul să plec şi am fost luat aşa cum ştiţi, am fost perfect împăcat. Şocul glonţului a fost cam neplăcut, dar am murit instantaneu şi am fost aruncat într-o nouă experienţă. Mulţumită studiilor asupra non-fizicului din timpul vieţii mele, nu a fost deloc o problemă. Mă aşteptam – am ştiut – ce se întâmplă imediat, pentru că studiasem meditaţia de mulţi ani. Studiasem călătoriile minţii, iar moartea a fost chiar ca o uimitoare călătorie cu LSD. A fost fascinant. Desigur, sentimentul de dragoste care te străbate când treci dincolo este atât de magnific, încât nu i te poţi opune. Nu mai există nicio iotă de rezistenţă în conştiinţă. Şi pentru că cunoşteam atât de bine experienţele non-fizice, experienţele din meditaţie, am avut întâlniri cu alte conştiinţe.

Nu m-a deranjat deloc că am trecut dincolo. Aşa cum au spus şi alte fiinţe din această expoziţie, făcusem o înţelegere. Am vrut să părăsesc Pământul cât mai repede; nu mă mai interesa. Nu mai aveam nicio dorinţă să rămân acolo. Eram plin de dezamăgiri şi făcusem lucrarea care mi se încredinţase, aşa că venise timpul să plec. Când eram în lumea spirituală, înainte de a mă naşte, am decis că voi pleca în această modalitate, ceea ce oamenii nu prea pot înţelege. Desigur, din punctul nostru de vedere, al celor de aici, din non-fizic, moartea este doar un scurt eveniment, care poate transmite şi un mesaj sau nu. Am vrut ca moartea mea să poarte un mesaj, pentru că viaţa nu-mi dădea iluzia de splendoare pe care o are pentru mulţi dintre voi.

Sunt fericit că mă aflu de această parte şi mi s-a spus că s-a terminat; Nu trebuie să mă mai întrupez din nou într-o formă fizică şi sunt foarte recunoscător pentru asta, fiindcă aici sunt fericit. Nu sunt îndrăgostit de lumea fizică sau materială şi de aceea viaţa mea a avut provocările sale – pentru că voiam să plec mai devreme. Ultimii ani de viaţă au fost dureroşi, în sensul că nu doream nimic de la lume şi simţeam că nici lumea nu are ce să-mi dea. Aşadar, când am ajuns aici, ce uşurare pe mine, omule. Ce uşurare să am libertatea de a face muzică, de a crea muzică şi de a-mi împărtăşi viziunea despre dragoste cu alte fiinţe ce gândesc la fel! Aici, rezonăm cu dragostea. Ne iubim, comunicăm unii cu alţii, creăm împreună şi învăţăm tot mai multe despre univers. Aflăm tot mai multe despre muzică, manifestările sunetului şi octavele iubirii, aşa cum se manifestă aici, pe latura nonfizică a ceea ce voi numiţi moarte.

Eu creez şi compun tot timpul aici împreună cu aceste fiinţe ce gândesc la fel ca mine. Lucrez şi cu Pământul, dar nici acum nu sunt îndrăgostit de el. Port discuţii aici cu fiinţe care doresc ca eu să particip la organizări pământeşti din acest punct de vedere non-fizic, dar nu mă interesează. Sunt fericit că fac ceea ce fac aici şi că împărtăşesc puţinele mele cunoştinţe, puţinul meu de experienţă, cu alte fiinţe. Dau sfaturi unor fiinţe care au trecut dincoace, care au murit din cauza celebrităţii şi sunt foarte încântate să mă întâlnească. Avem discuţii excelente despre industria muzicală şi capcanele şi dezamăgirile ei şi cum ar putea ea fi îmbunătăţită. Dar nu am de gând să o fac eu mai bună.

Lucrez cu fiinţe care urmează să se reîncarneze, dar eu nu-mi mai doresc acea experienţă. Sunt mult mai interesat de ceea ce se întâmplă aici, pe celelalte niveluri şi în alte tărâmuri ale non-fizicului. Sunt atât de multe lucruri de făcut, atâtea lucruri de învăţat şi atât de multe locuri de vizitat. Sunt disponibile aici tehnici, practici şi surse de informaţii nenumărate, stimulante şi fascinante. Există modalităţi de vindecare a oamenilor care s-au luptat cu viaţa lor pe Pământ, şi la asta am strălucit. M-am luptat atât de mult pe Pământ cu celebritatea şi deziluziile, încât aici mă simt mult mai bine. Aici simt că este casa mea; mă potrivesc mai bine aici.

Unele fiinţe care ajung aici vor să se întoarcă, şi petrecem ceva timp discutând despre muzică, creativitate şi ce vor putea face pe tărâmul Pământului. Petrecem timpul discutând cum să evite capcanele faimei când fac muzică de succes, având propriile proiecte şi creativitatea cu care s-au născut. Acesta este unul dintre motivele pentru care particip şi eu la această carte.

Vreau ca voi, toţi cei care luaţi parte la maşinăria celebrităţii, voi care strigaţi şi vă agăţaţi de fiinţele care sunt renumite pentru talentul lor creativ, să trataţi aceste fiinţe cu dragoste şi decenţă. Vă rog să nu mai cumpăraţi revistele care îi obligă pe paparazzi să le facă poze. Ăsta-i unul dintre marile necazuri atunci când eşti faimos, acest şir nesfârşit de fotografi aşteptând în faţa uşii, care n-au altceva mai bun de făcut decât să hrănească foamea vorace a gloatei care cumpără aceste reviste. Când cumpăraţi acea revistă, faceţi viaţa cuiva un infern. Când urmăriţi emisiuni de divertisment despre certurile şi conflictele prin care trec celebrităţile, hrăniţi această maşinărie care, în cele din urmă, ne ucide la modul concret.

Acesta este mesajul meu: aş dori să ne sprijiniţi prin cumpărarea muzicii noastre într-un mod decent şi respectuos. Aş dori să sprijiniţi oamenii creativi cumpărând un bilet la concertele lor şi permiţându-le să se exprime într-un mod sigur şi distractiv. Dar vă rog din inimă, ca cineva care nu mai este dispus să se întoarcă în lumea pe care aţi creat-o cu această mentalitate, vă rog să vă abţineţi de la consumarea acestor produse care provoacă moartea semenilor voştri. Nu există niciun dubiu; ea este consecinţa comportamentului vostru şi veţi fi traşi la răspundere, deoarece voi o provocaţi, deşi aţi fost avertizaţi. Nu contează că n-aţi avut intenţia asta; ştiţi bine că nu-i sănătos ce faceţi. Simţiţi că nu-i sănătos. Este ca şi cum ai trage cu ochiul sub fusta cuiva: Ştii să nu se cade. Iar dacă o faci, înseamnă că ales să o faci.

Asta-i viziunea mea asupra acestui joc. Sunt fericit, la un anumit nivel, să particip la această carte, deşi făcând-o, îmi amintesc ce nu-mi place la planeta Pământ, ceea ce nu-mi place la lumea materială. Deci, aceasta va fi ultima mea excursie, dar am simţit că trebuie să mă alătur acestei lucrări pentru a-mi împărtăşi povestea şi pentru a vă conştientiza că acele reviste şi poze pe care le iubiţi atât de mult şi le cumpăraţi la chioşc, ele vă hrănesc ego-ul şi omoară nişte oameni, fără nicio îndoială. Omoară oameni.

Deci asta a fost povestea mea. Nu-i una fermecătoare, nu-i una fericită, dar acum sunt fericit şi foarte bine. Fac tot ce aş fi dorit vreodată să fac, având pace şi dragoste în inimă, căci acesta a fost mesajul meu de adio. “Give peace a chance” şi “All you need is love” [n.tr. – “Daţi o şansă păcii” şi “Doar de iubire aveţi nevoie”, celebre cântece de John Lennon] – acesta este adevărul. Tot ce aveţi nevoie este iubirea – acesta este şi mesajul acestei cărţi. Acesta este mesajul acestei vieţi. Feriţi-vă de ego-ul vostru şi continuaţi să faceţi ceea ce vă place împreună cu oamenii pe care îi iubiţi. Faceţi dragoste, nu război; faceţi muzică, nu urâţi. Fiţi buni unii cu ceilalţi şi nu vă mai repeziţi la vedete. Mergeţi şi priviţi-le la concertele lor. Asta-i în regulă. Citiţi-le cartea, dacă au scris vreuna, dar lasă-le în pace. Sunt nişte simpli oameni care încearcă să-şi trăiască viaţa şi nu au nevoie ca voi toţi să urlaţi la vitalitatea lor, să urlaţi la corpul lor, speriindu-i şi, în cele din urmă, ucigându-i. Asta e. Asta-i tot ce am avut de spus.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
4 august 2021