<  Index "Spirite celebre vă vorbesc"

Spiritul lui Pablo Picasso

Mesaj de la spiritul lui Pablo Picasso, din cartea "Great Minds Speak to You" ("Spirite celebre vă vorbesc"), dictată mediumului Tina Spalding. Expatul spaniol Pablo Picasso a fost unul dintre cei mai mari şi mai influenţi artişti ai secolului al XX-lea, precum şi co-creatorul cubismului.

pablo picasso 
Pablo Picasso (1881–1973)

Mesajul lui Pablo Picasso

«Iată-ne. Da, suntem aici. Suntem aici pentru a ne împărtăşi povestea despre creativitate, pictură, despre creaţia veselă şi exuberantă în această lume. Numele meu este Picasso. Sunt artistul de mare renume, arogant pe măsură şi cu o creaţie foarte prolifică, dar nu aceasta este povestea vieţii mele – deşi vom discuta puţin despre ea aici.

Viaţa mea a fost destul de interesantă, după cum ştiţi din datele istorice. Puteţi vedea poze cu mine; vedeţi imagini cu mine în timp ce cream, definind un secol de artă modernă. Acesta a fost rostul meu în lumea materială – să aduc o nouă viziune expresiei creative din domeniul artei. Şi numai datorită calităţilor mele caustice am reuşit să-mi păstrez ferm poziţia şi să realizez această muncă. Trebuie să înţelegeţi asta. Există multe judecăţi legate de personalitatea şi comportamentul meu, dar adevărul este că era doar ceva de bravadă. A fost un spectacol necesar a-mi oferi încrederea şi puterea de a continua munca pe care trebuia să o fac. Aveam aceste idei năstruşnice despre cum ar putea arăta lucrurile în mod alternativ. Evident că am fost un artist talentat; aş fi putut urma o cale convenţională, dar nu mi-am dorit asta. Am vrut să scutur colivia. Am vrut să o zdruncin şi să creez o nouă viziune asupra lumii, ceea ce am şi făcut.

Acesta a fost darul meu în acea viaţă – să deschid un nou orizont al artei pentru alte fiinţe, să devină libere să exprime orice au în interior, fără regulile şi limitele convenţiilor ridicole ale artei. După cum ştiţi, am fost ridiculizat. Am fost batjocorit, dar lucrările mele au devenit cele mai valoroase. Acest lucru este foarte important: Artişti care citiţi acest material, nu intraţi în cutia convenţiilor, deoarece nu aşa veţi onora forţa creatoare care curge prin voi! Forţa creatoare care curge prin voi este mintea divină a lui Dumnezeu care se exprimă pe Sine, aşa că nu lăsaţi parametrii mărunţi ai minţii umane să vă restrângă creativitatea. Manifestaţi orice vine prin voi, pentru că arta este acum un câmp deschis, mulţumită acelor fiinţe, ca mine, care au doborât barierele, care au dărâmat zidurile auto-exprimării prin această formă specială de artă.

Acum lucrez la proiecte în non-fizic, ceea ce vă poate părea ciudat. S-ar putea să credeţi că nu ne continuăm munca de creaţie după ce am trecut dincoace – că stăm pe norişori pufoşi cântând la harpă sau ceva de genul acesta. Nu este cazul. Suntem profund adânciţi în creativitate. Aici putem crea. Putem picta, exprimându-ne într-o formă foarte asemănătoare, iar experienţa pe care o avem aici nu este atât de diferită – în afară de faptul că manifestările apar foarte, foarte repede, instantaneu, şi poţi să-ţi schimbi mediul foarte, foarte repede. Este chiar o surpriză când ajungi aici, unde gândurile ţi se manifestă imediat şi fiinţele apar imediat ce te gândeşti la ele. Odată ce ai ajuns aici, sentimentul de fiinţă măruntă sau cel de negativitate dispar complet. Este ca atunci când crapă coaja oului de unde iese puiul de păsărică; baţi din aripi şi simţi că vei zbura, căci nu mai eşti încarcerat în mintea condiţionată, obişnuită.

Când am ajuns aici, mi-am dat seama că am fost foarte crud cu unii oameni din viaţa mea. Am fost ceea ce voi numiţi un egomaniac. Controlam femeile, în special, deşi eram destul de dur cu mulţi din jur. Eram arogant şi egocentric. Faţada pe care mi-am creat-o pentru a mă proteja de criticile comunităţii artistice devenise la exterior o persoană cruntă, fără milă, care rănea fiinţe ce nu o meritau. Iată ce am înţeles după ce am murit: că mi-am creat o mască în care am ajuns să cred. Am ajuns să fiu crud cu oamenii pe care ar fi trebuit să îi iubesc. Am ajuns să fiu lipsit de respect faţă de fiinţele care meritau respect, dacă nu pentru alt motiv, măcar pentru faptul că sunt aceste minunate fiinţe spirituale care experimentează exprimarea de sine.

Când veniţi de această parte, înţelegeţi că toate fiinţele au valoare. Toţi au egală importanţă pentru colectarea experienţelor forţei creatoare, care este Dumnezeu exprimându-se prin corpul fizic al tuturor oamenilor de pe planetă. Nu există niciun om – niciun copilaş, niciun bătrân, niciun muncitor necalificat – care să nu fie la fel de valoros ca oricine altcineva. Chiar prin ceea ce am spus în propoziţia de mai sus răzbat nişte prejudecăţi. Dar adevărul este că vi se oferă aceste vieţi diferite pentru a trăi experienţe diferite, iar experienţa pe care o aveţi ca personaj celebru este foarte diferită de experienţa pe care o aveţi ca măturător. Trebuie să experimentaţi dihotomia acestor lucruri opuse pentru a înţelege condiţia umană, şi astfel să căpătaţi o profundă înţelegere a egalităţii tuturor.

Şi iată un aspect foarte interesant al experienţei faimei, deoarece faima e conţinută în titlul acestei cărţi. Celebritatea nu te imunizează faţă de nimic. Ba chiar, dacă aduce ceva în plus, te confrunţi cu situaţii mai dificile. Trebuie să faci faţă nu doar vieţii private, ci şi unei vieţi publice. Cei dintre voi care nu sunteţi celebri, să nu consideraţi că aveţi o viaţă neimportantă pentru că nu sunteţi faimoşi. Fiţi recunoscători că trebuie să vă ocupaţi doar de o singură viaţă. Este mult mai uşor să ai de-a face cu o singură viaţă, decât să ai de-a face cu două care se suprapun şi se lovesc una de alta şi deseori sunt în contradicţie. Este foarte dificil să ai relaţii umane sănătoase atunci când eşti faimos. Mulţi oameni trag de timpul, corpul, atenţia ta şi este aproape imposibil să duci o viaţă domestică sănătoasă şi fericită.

Asta a fost experienţa mea. Mi-aş fi putut echilibra mult mai mult viaţa domestică. Dar eram atât de prins în maşinăria faimei, în rolul de artist celebru, încât am neglijat alte aspecte ale mele şi am petrecut mult timp în lumina reflectoarelor, atrăgând atenţia asupra mea. În retrospectivă, am nişte regrete în ceea ce priveşte cruzimea mea faţă de oameni, dar trebuie să recunosc că mi-a plăcut această viaţă plină de creativitate. M-am bucurat de această viaţă de celebritate, totuşi a existat un aspect din mine care nu a fost atât de iubitor sau de bun pe cât ar fi putut fi.

Cam acesta ar fi mesajul meu: Nu vă conformaţi la aşteptările societăţii cu privire la creativitatea voastră. Dacă doriţi să vă vopsiţi bucătăria în roz, deoarece simţiţi că asta ar trebui să faceţi, atunci asta să faceţi. Nu ştiţi unde vă vor conduce aceste forme de creativitate sau cum veţi începe să vă exprimaţi în continuare. Numai deschizând complet uşile veţi permite fluxul nestingherit de informaţii din non-fizic.

Suntem mulţi aici, sus, care susţinem oamenii care se exprimă creativ şi, dacă doriţi o intervenţie divină în picturile sau sculpturile pe care le creaţi, să nu puneţi bariere, pentru că nu putem trece de ele. Odată ce sunteţi deschişi, odată ce aţi cerut asistenţă divină într-o stare de vibraţie ridicată, într-o stare potrivită inspiraţiei şi nu depresiei... Nu ne contactaţi dacă sunteţi deprimaţi, pentru că nu putem ajunge la voi. Atunci sunteţi cufundaţi în propriile gânduri, care sunt ca o armură: Nu ne puteţi recepţiona. Deci, daţi armura la o parte, ridicaţi-vă în picioare şi faceţi-vă fericiţi. Faceţi ceea ce aveţi nevoie pentru a vă simţi mai bine. În această stare, începeţi să creaţi şi vom putea să ne conectăm cu voi. Deschideţi-vă mintea, daţi-vă drumul la expresivitatea artistică şi nu vă faceţi griji ce vor spune oamenii, căci altfel, veţi crea doar lucruri convenţionale, care nu vă vor aduce nimic. De asemenea, veţi pune restricţii asupra acelor idei creative care pot veni din non-fizic, pentru că noi vi le transmitem de aici, dorind să participăm la creativitatea voastră prin idei inspirate.

Nu vă băgăm ideile cu forţa în niciun fel, dar vă inspirăm prin imagini. Vă inspirăm prin simţire. Aducem în lumea voastră entuziasmul nostru pentru creaţie şi veţi simţi un mare influx pozitiv de energie, care suntem noi, creând împreună cu voi şi plini de încântare.

Celălalt mesaj pe care îl am, desigur, este să vă folosiţi celebritatea cu înţelepciune. Folosiţi-o în scopuri pline de iubire. Folosiţi-o pentru îmbogăţirea şi însufleţirea planetei. Nu o folosiţi pentru auto-satisfacţie şi nici pentru activităţi egocentrice. Împărtăşiţi-vă bogăţia, împărtăşiţi-vă cunoştinţele şi împărtăşiţi-vă faima în moduri pozitive, astfel încât să puteţi influenţa benefic acele fiinţe care au nevoie de ajutorul vostru. Celebritatea aduce multă putere şi există multe moduri în care o puteţi folosi. Puteţi folosi în multe feluri recompensele financiare oferite artistului celebru.

Dacă eşti artist şi doreşti să devii celebru, intră într-o stare de vibraţii ridicate în care ne putem conecta cu tine şi vom sta lângă tine, făcând opere care să inspire alte fiinţe atunci când le vor vedea, pentru că vor fi însufleţite cu o expresivitate divină. Multe fiinţe – nu doar eu – vor participa la această călătorie. Uneori, ne vom prezenta ca un grup, discutând între noi ce anume face o pictură mai bună sau ce am putea face pentru a te ajuta. Să nu crezi că eşti singur atunci când creezi, fiindcă nu eşti. Fii într-o stare spirituală înaltă, o stare cu vibraţii ridicate, fără substanţe ce te intoxică şi fără gânduri negative, şi astfel, vei deschide un canal către non-fizic, de unde te putem ajuta în acest sens.

Creativitatea este o conexiune minunată cu Spiritul şi este una dintre modalităţile de deschidere incipientă a canalului dintre voi şi non-fizic. Este o ocazie minunată pentru ca iubirea şi inspiraţia divină să curgă în lumea voastră, în mintea voastră şi în corpul vostru. Veţi simţi cum vă înalţă; veţi simţi entuziasm.

Ca această fiinţă pe care o numiţi Picasso, şi eu mă transform. Devin mai iubitor; mai bun; şi împărtăşesc mai mult din mine, munca mea şi inima mea. Acesta este mesajul meu: acum sunt atât de bun pe cât ar fi trebuit să fiu când trăiam, mi-am învăţat lecţia. Asta trebuie să vă amintiţi când priviţi oamenii din jur care nu sunt atât de buni sau perfecţi; viaţa le va înfăţişa ce nu trebuie să facă şi cum să nu fie, iar când vor privi înapoi acea experienţă, vor înţelege că au învăţat o lecţie. Chiar aşa, ei învaţă o lecţie, deşi ar putea părea cruzi şi de succes, sau nechibzuiţi şi egocentrici. Când îşi vor privi viaţa retrospectiv, se vor vedea într-o altă lumină şi îşi vor vedea greşelile. Aşa se învaţă!

Deci, nu vă judecaţi vecinii de călătorie. Nu-i judecaţi pe cei care-şi folosesc în mod greşit puterea, ci doar folosiţi-vă voi puterea, atunci când o primiţi, într-un mod benefic umanităţii şi vieţii creative. Vi s-a dat pentru a o trăi. O aveţi pentru a o exprima. Nu o ascundeţi. Nu vă fie teamă să o exprimaţi. Nu fiţi timizi. Nu lăsaţi frica să vă împiedice să creaţi ceea ce este în voi, ceea ce doreşte să curgă prin voi. Acesta este mesajul meu: Fiţi curajoşi, fiţi buni şi înţelegeţi că aceia dintre noi care au încălcat regulile a trebuit să fim puţin mai duri pentru a reuşi. Iertaţi-ne stilul cam dur, pentru că ajunsesem să credem în propriul marketing şi în propriile poveşti. Iertaţi-ne pentru asta, pentru că nu ştiam ce facem, cu adevărat. Eram doar nişte fiinţe inconştiente care credeam în rolurile pe care decisesem să le jucăm, dar acum, privind înapoi, vedem adevărul – că am fi putut fi mai buni. Dar am făcut tot ce am putut, iar voi, la rândul vostru, veţi face tot ce puteţi.

Luaţi informaţiile din această carte şi folosiţi-le în viaţă. Fiţi conştienţi că, dacă sunteţi puternici, atunci trebuie să vă folosiţi puterea cu înţelepciune, căci dacă nu, vă veţi întoarce într-o altă viaţă pentru a trăi pe propria piele ceea ce aţi provocat altora. Asta nu-i o pedeapsă, ci pentru ca să simţiţi direct şi să învăţaţi să nu mai faceţi aşa ceva. Acesta este sfatul meu, pentru că, într-adevăr, voi fi trimis înapoi la un moment dat – când voi fi pregătit – şi mi se va oferi ocazia să fiu supus aceluiaşi tratament pe care l-am aplicat altora. Aceasta va fi o provocare, fără îndoială, dar acum înţeleg marele proiect de la baza tuturor acestor lucruri şi le înţeleg scopul. Dar voi, citind acum această carte, aveţi ocazia să înţelegeţi proiectul şi marele scop înainte de sfârşitul vieţii, astfel încât să vă puteţi manifesta într-un mod amabil, iubitor, creativ, magnific şi auto-expresiv. Acesta este mesajul meu. Mergeţi înainte, cu bunătate. Mergeţi înainte, cu exuberanţă. Mergeţi înainte, cu mult curaj şi entuziasm!»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
3 august 2021