<  Index "Spirite celebre vă vorbesc"

Spiritul lui George Bernard Shaw

Mesaj de la spiritul lui George Bernard Shaw, din cartea "Great Minds Speak to You" ("Spirite celebre vă vorbesc"), dictată mediumului Tina Spalding. Dramaturgul irlandez George Bernard Shaw a scris peste şaizeci de piese şi a primit atât Premiul Nobel pentru literatură, cât şi Premiul Academiei pentru opera sa.

goerge bernard shaw 
George Bernard Shaw (1856–1950)

Mesajul lui George Bernard Shaw

«Iată-mă. Sunt George Bernard Shaw, scriitorul şi producătorul a numeroase piese de teatru, cărţi, romane, eseuri – genul acesta de chestiuni. Am fost un autor celebru la vremea mea şi am contribuit mult la peisajul literar din circa ultima sută de ani. Piesele mele de teatru sunt celebre, cărţile mele sunt bine cunoscute şi oamenii încă îşi mai amintesc de imaginea mea, deşi acum începe să se cam estompeze, când epoca modernă accelerează viaţa şi noile tehnologii preiau controlul.

Aş dori să vă vorbesc despre subiectul scrisului de mână. Este un subiect foarte interesant, acum când treceţi prin acest proces de modernizare, prin evoluţii tehnologice şi o captivantă cultură audio-vizuală. Ca scriitor şi ca fiinţă care cunoaşte acest proces atât din partea fizică, cât şi din partea non-fizică, vă spun că este foarte important să ştiţi că prin mintea, prin corpul şi mâna scriitorului care scrie cu un stilou, un creion sau ceva similar, se creează o conexiune care nu se realizează atât de uşor prin dispozitivele tehnice. Prin concentrarea minţii şi a corpului în acelaşi timp, se facilitează focalizarea atenţiei asupra unui anumit subiect. Mintea este ajutată să se limpezească, să clasifice, să organizeze şi să integreze totul într-un mod care nu se petrece prin alte procese. Despre asta aş vrea să vă vorbesc.

Dacă vi se pare că vorbeşte un moşulică ce promovează lucruri demodate, să ştiţi că nu este cazul. Vă vorbeşte o fiinţă din non-fizic, care vede acest proces din mai multe perspective. Desigur, acum scriu în felul meu, în forma mea astrală, iar procesul este cam la fel. Ideile îmi apar în conştiinţă şi le manifest prin corpul meu astral, dar ne ocupăm şi de transmiterea informaţiilor către alte fiinţe, într-un mod diferit de experienţa acestui medium.

În timp ce vorbesc, ea (mediumul) se întreabă cum să fie un canal foarte curat pentru aceste informaţii. Da, a muncit mult cu ea însăşi în privinţa iertării şi clarificării mentale, lucru pe care oamenii obişnuiţi nu prea îl fac. Sperăm că unele dintre materialele scrise aici vor fi de ajutor în acest proces de clarificare şi înţelegerea importanţei lui. Cei care vă consideraţi fiinţe obişnuite, care nu sunteţi mediumi, să ştiţi că putem să vă influenţăm destul de mult atunci când scrieţi de mână. De aceea aş dori să vorbesc despre acest subiect, deoarece sunteţi tot mai puţini aceia care mai folosiţi această formă de auto-exprimare şi auto-analiză. Tastaţi texte, trimiteţi SMS-uri, vorbiţi prin computere, faceţi videoclipuri şi multe alte lucruri. Toate aceste forme minunate de comunicare îşi au rostul lor, dar din punct de vedere spiritual, când vă aşezaţi la masă, ţinând în mână un pix sau un creion şi contemplând în linişte un subiect – gândindu-vă la el, examinându-l, investigându-l în minte – ne este cel mai uşor să vă ajutăm prin această formă de exprimare.

Dacă vă frământă o întrebare, dacă vă confruntaţi cu un conflict sau dacă aveţi o problemă nerezolvată şi doriţi să o rezolvaţi, vă sugerăm să scrieţi pe hârtie soluţiile posibile. Aşa cum am spus, acesta este unul dintre modurile în care putem comunica cu voi în lumea modernă. Mulţi oameni au fost inspiraţi în acest fel de-a lungul anilor. Multe dintre marile romane – ca şi multe dintre scrierile mele – au fost inspirate prin legătura cu ghizii şi muzele spirituale, aş spune, şi am înţeles acest lucru abia aici. Când scriam, nu înţelegeam ce proces are loc, deşi îmi dădeam seama că, în multe ocazii, eram infuzat cu nişte idei complet închegate, pe care doar le transcriam sub formă de povestiri, eseuri, poezii şi alte scrieri.

Eu credeam că ideile vin de la mine, dar, desigur, de când am ajuns aici, sunt foarte conştient de fiinţele care au luat parte la procesul creativ alături de mine, care mi-au oferit inspiraţia scrisului. Acesta este un lucru important să-l înţelegeţi, ca fiinţe obişnuite care aţi pus mâna pe această carte, probabil, din cauza numelor de vedete de pe copertă – fiindcă aţi recunoscut nişte celebrităţi. Sunteţi curioşi ce au de spus acum, după ce viaţa lor s-a încheiat. Poate că eu nu sunt un nume important din acest grup, dar sunt scriitor şi, în calitate de scriitor şi fiinţă non-fizică, văd că acesta este cea mai uşoară metodă prin care fiinţele spirituale pot lua legătura cu voi.

Aceasta este contribuţia mea la acest dialog. Nu aduc ceva revoluţionar; nu este o epifanie de mare importanţă. Cu toate acestea, dacă aţi putea înţelege potenţialul extraordinar, dacă aţi putea înţelege scopul vieţii voastre, dacă aţi putea înţelege că o bogăţie de informaţii vă sunt trimise mereu în speranţa să ajungă la voi... Dar în lumea voastră modernă, vă îndepărtaţi tot mai mult de procesele care facilitează acest lucru. Deoarece mintea voastră este ocupată cu aceste fluxuri nesfârşite de informaţii, cu aceste dispozitive care vă stau mereu la îndemână, distrăgându-vă atenţia şi concentrarea, pierdeţi conexiunea cu ghizii voştri spirituali. Pierdeţi legătura cu sursa voastră spirituală de informaţii şi ajutor.

Viaţa voastră va deveni tot mai fracturată. Viaţa voastră va deveni mai puţin coerentă şi mai exasperantă. Veţi deveni mai agitaţi. Aşadar, vă recomandăm, ca parte a practicii voastre spirituale, să transpuneţi pe hârtie informaţii, zilnic şi regulat, în scopul întăririi conexiunii spirituale.

Nu vrem să credeţi că noi, ca spirite, vă vom poseda în vreun fel. Majoritatea minţilor voastre occidentale au temeri în jurul acestui subiect. Este motivul pentru care împărtăşim aceste informaţii în acest mod ciudat şi neobişnuit – pentru că dorim să ieşiţi din epoca întunecată a terorii spirituale, la care este supusă lumea voastră de multe secole. Este ridicol să acceptaţi astfel de idei legate de posedare, că spiritele rele ar sta la pândă, gata să vă înhaţe. Trebuie să înţelegeţi că există o mulţime de fiinţe cu vibraţii ridicate, fiinţe care au avut experienţe minunate şi doresc să le împărtăşească cu voi, care au avut vieţi mistice de înaltă vibraţie spirituală, care au adevăruri mari să vă împărtăşească. Ele cunosc scopul vieţii voastre şi experienţele de viaţă care vi se apropie şi vă pot ajuta să vă limpeziţi scopul vieţii şi legătura creativă cu fiinţele spirituale.

Ştim că mulţi care aţi luat această carte sunteţi curioşi despre viaţa spirituală şi cum vă afectează viaţa pe care o trăiţi în fizic. Ei bine, o să vă spunem: Privind din această parte, la început, când ne întoarcem din experienţa fizică în corpul uman, suntem adesea şocaţi de câte ocazii am ratat pentru că am avut concepţii eronate, teamă sau ignoranţă cu privire la procesul de comunicare spirituală. Numărul mare de fiinţe care doresc să se conecteze cu voi, imensa cantitate de informaţii care aşteaptă să se scurgă în mintea voastră fizică… dacă [aţi ridica] aceste bariere de frică ce împiedică această comunicare spirituală.

Dacă vreţi o viaţă mai simplă şi mai uşor de înţeles, dacă vreţi să vă aflaţi scopul vieţii, dacă vreţi să fiţi incluşi într-un dialog cu non-fizicul, primind informaţii foarte pertinente pentru dezvoltarea spirituală, sănătatea fizică şi scopul vostru în acest plan, atunci începeţi să scrieţi. Începeţi un jurnal. Dar, totodată, aşteptaţi inspiraţia cu răbdare. Petreceţi câteva zile ţinând un stilou în mână şi având o pagină goală în faţă. Cereţi un subiect despre care puteţi scrie, iar ideile vor începe să curgă. Nu vă temeţi. Nu credeţi că se va întâmpla ceva nepotrivit, dar fiţi atenţi ca vibraţia voastră să fie la o frecvenţă de curiozitate elevată, fericită, calmă şi veselă. Nu ar trebui să fiţi într-o stare de disperare, întunecare şi deprimare, deoarece nu-i o vibraţie pe care s-o păstraţi. Aceea nu este o zonă vibratorie cu care aţi dori să vă conectaţi.

Trebuie să înţelegeţi că aici nu-i vorba de nicio chestiune de tip malefic contra divin, demoni contra îngeri. Este doar o transmisie vibraţională. Asiguraţi-vă că vă aflaţi pe frecvenţa de recepţie vibraţională corectă şi veţi primi tipul de informaţii pe care le doriţi. Dacă aveţi o problemă, nu veniţi la masa de scris cu această problemă în minte. Gândiţi-vă la problemă, puneţi o întrebare înainte de a veni la masa de scris şi, după ce v-aţi asigurat că întrebarea a fost emisă în eter, atunci staţi în meditaţie câteva minute. Intraţi relaxaţi într-o dispoziţie fericită. Trimiteţi problema în univers, către tărâmurile superioare şi abia atunci deschideţi-vă jurnalul. Intraţi în procesul de scriere creativă într-o stare liniştită şi calmă, în care veţi recepţiona uşor energiile pe care le vom dirija către voi.

Acesta este un proces minunat şi interesant la care puteţi lua parte şi sperăm că cei care aţi pus mâna pe această carte din simpla curiozitate legată de vedete, veţi fi dispuşi să vă aventuraţi în acest mic experiment, pentru că vieţile oamenilor devin prea rupte de acest proces de comunicare. Mulţi dintre noi am atins cea mai înaltă expresie creativă mulţumită acestui proces, în care am stat şi am scris, am compus muzică sau alt fel de artă, dar voi pierdeţi acum această conexiune inspiraţională, această formă inspiraţională prin care vă puteţi exprima, o exprimare venită de la spirit. Vă reamintim să vă alocaţi ceva timp în fiecare zi pentru a o face. Staţi în fiecare zi ţinând în faţă un pix şi hârtie, calmaţi-vă mintea şi cereţi celor non-fizici să comunice cu voi într-un mod elevat şi plin de iubire. Veţi fi foarte surprinşi de rezultate. Nu aţi fost învăţat s-o faceţi; nu v-a învăţat nimeni că există această legătură. Sau dacă aţi fost învăţaţi că există, mulţi aţi fost îndoctrinaţi să vă temeţi de această legătură.

Este timpul pentru o nouă revoluţie în conştiinţă. Este timpul ca fiinţa voastră interioară să se exprime într-un fel nou şi la asta sperăm că va ajuta această carte: la îndepărtarea fricii de conexiunea cu spiritele, la înţelegerea mai profundă a ceea ce facem noi pe partea non-fizică şi la dorinţa de a intra în dialog cu acele fiinţe care vă preţuiesc, vă iubesc şi vor să vă ajute în călătoria voastră. Asta-i tot ce am vrut să spun – scurt şi plăcut şi la obiect, aşa cum am fost mereu în timpul vieţii. Sper că v-a plăcut această mică contribuţie a mea la acest minunat buchet de informaţii spirituale, care vă va ajuta foarte mult la propria exprimare de sine şi la conexiunea cu spiritul.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
2 august 2021