<  Index "Spirite celebre vă vorbesc"

Spiritul lui Margaret Thatcher

Mesaj de la spiritul politicienei Margaret Thatcher, din cartea "Great Minds Speak to You" ("Spirite celebre vă vorbesc"), dictată mediumului Tina Spalding. Prima femeie prim-ministru al Marii Britanii, Margaret Thatcher a fost un personaj controversat al ideologiei conservatoare în timpul perioadei sale în funcţie.

margaret thatcher 
Margaret Thatcher (1925–2013)

Mesajul lui Margaret Thatcher

«Suntem aici pentru a vă vorbi despre vieţile noastre, despre moartea noastră şi despre experienţele noastre în tranziţia de la viaţă la moarte. Suntem foarte încântaţi să participăm la această carte, această poveste, ca să zicem aşa. Suntem foarte bucuroşi să ne spunem poveştile despre viaţa noastră şi tranziţiile noastre în viaţa de apoi.

Am fost o fiinţă foarte faimoasă pe planetă şi de multe ori nu am fost agreată pentru teoriile şi opiniile mele politice. Într-un anumit sens, a fost o viaţă dificilă. Am fost foarte limitată de educaţia mea, de opiniile mele politice. Tranziţia prin care am trecut recent este una foarte iluminatoare. Am văzut că multe dintre lucrurile pe care le-am realizat în viaţa mea nu au fost deloc succese, ci mari pierderi pentru umanitate, aşa că a fost o experienţă foarte umilitoare să ajung aici, de această parte a morţii, să privesc înapoi la experienţele mele lumeşti şi văd că nu am avut succesul pe care mi l-am imaginat.

Am avut un mare succes mondial, în sensul că am fost o figură politică, că am fost aleasă conducător de ţară şi că am fost responsabilă cu armata şi de multe miliarde de dolari – genul acesta de lucruri. Dar, privind înapoi dintr-o perspectivă spirituală, am cam dat rateuri. Am fost indusă în eroare de învăţăturile culturii mele. Am fost indusă în eroare de învăţăturile sistemului în care am fost educată. În anumite privinţe, acest lucru este foarte tulburător, deşi, aici, când îţi analizezi viaţa şi vezi ce ai realizat nu-ţi aduce niciun fel de pedeapsă sau ură. Se face într-un sens educativ şi are această conotaţie. Are un rost educativ. Nu simţi deloc că ai fi vreun mocofan sau păcătos; ci înţelegi că viziunea ta nu era clară, din cauza a ceea ce ai fost învăţat în copilărie. Sistemele voastre educaţionale au un sistem de valori total incorect. Fiindcă am trecut pragul recent, am învăţat multe lucruri într-un timp foarte, foarte scurt. Mi-am schimbat mult percepţiile într-un timp foarte, foarte scurt.

Nu sunt mulţumită de ceea ce am realizat. În anumite privinţe, desigur, într-un sens lumesc, am avut mare un succes şi nu-l putem trece cu vederea. Trebuie să te uiţi la ceea ce ai putut realiza între parametrii cunoaşterii pe care o aveai la momentul respectiv. În acest sens, am avut mare succes. Am fost un lider al bărbaţilor, al comunităţii, al politicienilor internaţionali; totuşi, ca fiinţă umană, ca fiinţă spirituală – ceea ce, desigur, suntem cu toţii – realizările mele nu au fost atât de minunate. Am blocat împărţirea averilor de la bogaţi la săraci. Am blocat educaţia unei anumite clase de fiinţe pe care nu le-am apreciat aşa cum ar fi trebuit. Am semnat acorduri financiare de care au beneficiat cei care aveau deja multă bogăţie şi putere, iar acum, privind înapoi, se pare că au fost nişte propuneri greşite şi am lucrat pe baza unor principii greşite.

Lucrurile sunt apreciate într-un mod foarte diferit din această parte a experienţei morţii. În lumea spiritelor, în lumea non-fizică, există nişte principii care sunt exact opusul celor din lumea fizică, aşa că intru în acest dialog cu o oarecare ezitare. Este cu adevărat o experienţă umilitoare să îmi dau seama că multe dintre principiile pe care le îndrăgeau erau, de fapt, neadevărate sau greşite, şi simt o mare ezitare... oarecum... dar mă simt obligată să spun adevărul în mod onest şi deschis, că regret mult stilul de viaţă şi eforturile pe care le-am făcut în activitatea mea politică în timpul vieţii.

Aceasta este diferenţa dintre experienţa spirituală pe care o ai după moarte şi experienţa de viaţă. Eşti condiţionat, iar mintea – creierul tău – este plină de dezinformări pe care le crezi adevărate. Aceasta este o mare revelaţie când treci în acest alt tărâm, căci vezi că mintea ta era plină de neadevăruri pe care le-ai crezut. Acţiunile tale s-au bazat pe lucruri pe care le credeai adevărate, deci nu ai fost rău sau nu ai intenţionat să faci rău nimănui, dar când îţi bazezi acţiunile pe lucrurile acestei lumi – ale lumii fizice – şi nu pe principii spirituale, te bazezi pe ideile mărunte ale minţii ego-ului, ideile mărunte ale individului care doreşte să obţină putere şi abundenţă financiară.

Privesc înapoi la multe acte legislative pe care le-am adoptat, la multe acţiuni pe care le-am întreprins şi îmi dau seama că s-au bazat pe informaţii incorecte. S-au bazat pe informaţii arhaice, pe informaţii pe care le-aţi numi inexactităţi sau minciuni flagrante. Desigur, de când am venit aici, mi-am văzut greşelile. Am văzut că multe decizii pe care le-am dat au fost dificile pentru fiinţele asupra cărora mi-am folosit influenţa. Văd că unele acţiuni pe care le-am întreprins în lume au generat multe consecinţe negative.

Mi s-a spus că viaţa mea nu a fost un eşec, deoarece am experimentat unele lucruri şi mi-a crescut enorm puterea de a influenţa. Dar mi s-a mai spus că va trebui să mă întorc din nou pe tărâmul fizic pentru a simţi pe propria piele unele consecinţe ale deciziilor pe care le-am luat. Aceasta pare a fi o pedeapsă, dar mi s-a spus că nu este cazul – că o parte foarte importantă a evoluţiei noastre spirituale este să suportăm unele consecinţe ale deciziilor pe care le-am luat, astfel încât să învăţăm cu adevărat, şi nu doar într-un mod intelectual sau superficial. Atunci vom învăţa cu adevărat că am înţeles greşit adevărul existenţei, că am înţeles greşit ce înseamnă să fii om.

Este important să vă transmit că, deşi experienţa pe care o am chiar acum ar putea părea o pedeapsă, nu o percep în acest fel. Când treci dincolo, ţi se oferă viziunea generală a spiritului, care îţi arată toate consecinţele a tot ceea ce ai făcut – toate influenţele pe care le-ai generat, toate persoanele pe care le-ai ajutat sau pe care le-ai rănit. Ţi se oferă această viziune asupra amplorii efectelor deciziilor tale şi, bineînţeles, ce înţelegeri greşite ţi-au grăbit deciziile proaste care cauzează multe suferinţe. În această situaţie mă aflu.

Aţi spune că sună ca dracu, dar aceste înţelegeri pe care le primeşti odată ce treci pragul, îţi sunt transmise prin energia iubirii absolute şi necondiţionate. Ţi se oferă cu atâta bunătate profundă şi iubire, ca să poţi înţelege principiile şi experienţele de care ai nevoie pentru a-ţi transforma mintea şi a le alinia cu adevărul. Magnitudinea şi dragostea acestei forţe organizatoare pe care o numim Dumnezeu – care nu este o fiinţă, ci o forţă ordonatoare care ne împinge blând spre iubire – ne împinge uşurel spre înţelegerea tuturor adevărurilor, şi numai prin experienţă directă ajungem la această înţelegere. Acestea sunt motivele pentru care ne întrupăm în corpurile fizice, de ce uităm care-i adevărul şi de ce trebuie să manifestăm sistemele de credinţă ale minţilor noastre greşit informate şi culturilor noastre greşit informate: ca să le vedem consecinţele şi pentru că numai prin trăirea consecinţelor lor negative putem înţelege cu adevărat principiile iubirii şi ale adevărului.

În calitate de Margaret Thatcher, această fiinţă atât venerată, cât şi criticată, ştiu că am fost urâtă de mulţi şi că am fost iubită de puţini. Am fost respectată de mulţi, din prudenţă intelectuală, dar nu am avut parte de o adevărată iubire. Nu asta am trăit. Abia odată cu trecerea mea dincoace, am văzut adevărul vieţii mele – anume că multe lucruri pe care le credeam adevărate, de fapt, nu erau.

Cer iertare acelor oameni pe care i-am afectat negativ. Cer iertare acelor fiinţe pe care le-am atacat pe baza ideilor greşite a celui care deţine supremaţia în lumea fizică. Aceste idei nu mai fac parte din experienţa mea de acum, din această viaţă de apoi unde trăiesc, în acest mediu iubitor şi plin de compasiune, în care toate greşelile sunt observate, înţelese şi împărtăşite cu inima deschisă, astfel încât să putem învăţa unii de la alţii – şi astfel să putem învăţa cum să fim mai buni, cum să fim mai aliniaţi cu adevărul fiinţei noastre, care este o totală şi necondiţionată iubire şi iertare.

În această stare sufletească, închei acest dialog cu voi. Îmi pare rău pentru rănile pe care le-am provocat. Îmi pare rău pentru toate durerile pe care vi le-am provocat şi mă simt cu adevărat smerită de informaţiile care m-au inundat de când am trecut pragul. Nu mai pot schimba lumea pe care am creat-o, dar vă promit din toată inima că data viitoare când mă voi încarna, data viitoare când voi avea ocazia să-mi folosesc puterea de înţelegere intelectuală, ambiţie şi voinţă politică, le voi aplica într-un mod diferit. Le voi aplica într-un mod care să sprijine creşterea, educaţia, vindecarea celor săraci şi reconcilierea paşnică dintre ţările acestei planete. Acesta este scopul meu acum.

Încă nu sunt pregătită să mă întorc pe tărâmul fizic. Mă aflu în faza de consiliere, în care sunt ajutată să înţeleg consecinţele şi repercusiunile vieţii mele, deciziilor mele, eşecurile şi succesele mele. Aşa că va mai dura ceva timp, pentru că sunt nou-venită, după cum se vede de aici. Dar deja mă pregătesc pentru noua misiune care mi se va pune în spinare, pentru noua încarnare de om. Aceste informaţii pe care le-am învăţat prin experienţă şi prin propriile greşeli vor fi deja implantate în mintea care se va naşte în lumea fizică. Mă vor determina să activez pentru cei săraci, pentru justiţie socială şi educaţională şi pentru obiectivele superioare ale cunoaşterii spirituale.

Acesta este mesajul meu de aici: Nu este cazul să vă temeţi de trecerea voastră dincolo – indiferent de crimele comise, indiferent de greşelile voastre. Aici, când treceţi pe această parte, există numai înţelegere şi puteţi vedea ce anume aţi provocat sau nu în viaţa voastră pe Pământ. Preocupaţi-vă să vă ajutaţi reciproc. Concentraţi-vă minţile pe vindecarea reciprocă. Focalizaţi-vă pe dezvoltarea bunătăţii dintre voi şi nu vă lăsaţi seduşi de putere şi preamărire de sine. Nu vă exercitaţi puterea pentru expansiunea propriei ţări. Ţara voastră nu este un lucru real; reale sunt fiinţele de pe această planetă, reale sunt emoţiile şi existenţa lor de zi cu zi, iar sarcina voastră este să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a le ridica din întunericul şi mocirla fricii şi sărăciei spre tărâmurile înalte ale luminii şi iubirii.

Nu aveţi obligaţia să vă sacrificaţi, dar ar fi recomandabil – din punctul meu de vedere, din experienţele vieţii mele – să fiţi iubitori şi buni şi să oferiţi o mână de ajutor când şi unde puteţi. Dacă sunteţi o persoană politică ambiţioasă, dacă doriţi să atingeţi culmile gloriei şi bogăţiei în sferele politice şi de putere ale lumii fizice, focalizaţi-vă pe ajutorarea tuturor fiinţelor. Concentraţi-vă pe revelarea adevărului şi pe bunătatea vindecătoare, căci este o experienţă dificilă, prin care tocmai am trecut, să afli că ţi-ai greşit viaţa într-un fel. Ascultaţi acest mesaj, vă rog, dacă sunteţi pe drumul rapid către politică. Nu vă lăsaţi seduşi de bani. Nu vă lăsaţi seduşi de putere. Iar dacă vă aflaţi în poziţii de putere, folosiţi-o cu înţelepciune şi cu bunătate şi veţi fi fericiţi atunci când vă veţi revedea viaţa. Eu n-aş putea spune că sunt cu adevărat fericită cu ceea ce văd acum. Văd că am fost într-o mare eroare. Totuşi, nu mai pot îndrepta nimic acum, decât să vă împărtăşesc acest mesaj şi să iau asupra mea în următoarea mea încarnare sarcina de a corija unele dintre erorile pe care mi le asum.

Vă las cu umilinţă, cu capul plecat, nu ca o fiinţă pedepsită, ci ca o fiinţă bine educată şi vă rog să-mi ascultaţi cuvintele. Dacă deţineţi vreo putere în viaţă, folosiţi-o cu înţelepciune şi nu irosiţi ocazia.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
19 iulie 2021