<  Înapoi la Pagina Răzvan Petre


VIITORUL ÎNCEPE ÎN TRECUT

 

CUM POATE FI LIMPEZITĂ KARMA ?

Despre libertate şi predestinare

Aflându-mă în preajma unei persoane înzestrate de Dumnezeu cu puteri paranormale de cunoaştere, am încercat să înţeleg mai bine ce este soarta. Poate fi ea aflată ? Se pot evita nenorocirile prescrise ? Câtă libertate are omul?

Ştiam ce este "KARMA", pedeapsa ori răsplata pentru faptele spiritului dintr-o viaţă de om precedentă, dar îmi părea doar o teorie. Din fericire, această fiinţă cu har divin, medium de excepţie, mi-a dezvăluit o parte din înţelepciunea sa, dobândită prin truda cercetării a mii de cazuri concrete de viaţă. Vă împărtăşesc unele dintre concluziile pe care le-am desprins din dialogurile cu ea. Oamenii care îi cer sfatul află lucruri neobişnuite despre ei înşişi. Din trecutul spiritual îndepărtat li se depistează cauzele karmice ale suferinţei lor actuale, dezvăluindu-li-se timpul, locul şi împrejurările în care spiritul a greşit într-o încarnare anterioară. Aceste revelaţii îl ajută pe om să înţeleagă, să-şi accepte şi, mai ales, să-şi îndrepte soarta. Dar, necazurile mai au şi alte explicaţii. Se întâmplă adeseori să-i găsească nefericitului fie un blestem pe linie strămoşească, perpetuat generaţii la rând, fie un blestem, vrajă, aruncată asupra sa, ori trimisă părinţilor şi trasă pe el.

Aflând aceste variante m-am întrebat care din ele este adevărata şi singura explicaţie. Am înţeles că viaţa noastră este urmarea combinării a nenumărate cauze, după nişte reguli misterioase. Nu există cauze simple, ci înlănţuiri complexe de cauze. Este cert că, peste inevitabila karmă, se pot suprapune tocmai acele blesteme sau farmece care contribuie la îndeplinirea unor obligaţii sau pedepse destinice.

De pildă, dacă unei femei îi sunt predestinate două cununii, este posibil ca cineva invidios să-i dezlege prin vrăji căsătoria cu primul bărbat, vor divorţa, iar femeia îşi va întâlni ulterior cel de-al doilea soţ predestinat, cu care va trăi fericită. Acesta este un exemplu, dar nu şi o regulă imbatabilă. În unele cazuri, influenţele malefice nu au nici o legătură cu karma persoanei, ci sunt doar răutăţi gratuite, revărsări de ură fără noimă.

Prin urmare, viaţa omului nu este scrisă în amănunt dinainte. Există, desigur, o predestinare, adică un program de viaţă pe care şi l-a propus spiritul, există nişte înclinaţii personale şi probabilităţi ale unor evenimente. Dar, mai apar şi accidente, coincidenţe… Viitorul este ca un arbore, cu ramuri şi rămurele. Dacă într-un moment nodal iei o decizie, viaţa ta va avea un curs previzibil. Sau, poţi alege în mod nechibzuit o altă variantă, cu urmări complet diferite. În plus, mai apar şi primejdii imprevizibile împotriva cărora trebuie să lupţi cu îndrăzneală. Să nu dăm vina doar pe soartă ! Observăm, mai acută ca oricând, lupta necruţătoare dintre bine şi rău, dintre îngeri şi demoni ! Doar un specialist al paranormalului (preot cu har, parapsiholog practician) ne poate depista cauzele oculte ale ghinioanelor şi ne poate sfătui de bine. Un profesionist veritabil ne va îndemna să nu ne lăsăm învinşi de soartă, ci să sperăm într-un viitor mai bun. Nu-i credeţi pe cei care văd viitorul ca pe ceva fix şi implacabil !

Admit că, profitând de o intuiţie deosebită şi de bunăvoinţa spiritelor păzitoare, este posibil să avem o viziune a celei mai probabile desfăşurări a viitorului apropiat. Însă, trebuie să ştim că, în lumea cauzelor fundamentale, totul este în mişcare, în vibraţie, totul se modifică în permanenţă în funcţie de noile date ale prezentului ! O prognoză paranormală ţine cont şi de elemente inaccesibile minţii omeneşti. Dacă am putea lua în calcul reziduurile karmice, menirea spirituală, întâlnirile necesare, influenţele spiritelor înconjurătoare sau ale gândirii colective, atunci am putea transforma orice computer într-un ghicitor personal. Chiar şi aşa, oricând omul are libertatea de a modifica evoluţia probabilă a evenimentelor.

Ca să argumentez spusele de mai sus, vă dau exemplul celebrei prezicătoare Jeane Dixon, care l-a avertizat pe preşedintele american J.F.Kennedy că va fi ucis. Însă, aceeaşi vestită ghicitoare a lansat ideea cutremurătoare că în 1959 China va declanşa un război mondial, profeţie nevalidată de realitate. Ce să mai spunem de gafa memorabilă a creatorului de modă Paco Rabanne, care a profeţit cu mare tam-tam că Parisul va dispare în flăcări în ziua eclipsei de soare din 1999 !

Unii dintre clienţii parapsihologului de excepţie amintit la început, revenind după un timp, confirmă unele prognoze pe care le-a făcut. Aceasta îi întăreşte prestigiul în faţa incredulilor. Însă, de fiecare dată li se atrage atenţia să nu devină fatalişti sau dependenţi de "ghicit" ! Dimpotrivă, să-şi întărească voinţa, libertatea de gândire şi încrederea în sine ! Acestea sunt daruri divine inestimabile.

În concluzie, dacă acţionăm înţelept, prezicerile bune se vor împlini, iar cele rele vor fi evitate !

 

Cercetând liniile directoare ale existenţei umane, descoperim că există anumite predestinări importante. În programul spiritual cu care se naşte omul figurează :

Dar, pe lângă aceşti factori spirituali, intervin şi ereditatea, mediul familial, educaţia, traumele, anturajul, contextul istoric şi geografic… şi, mai ales, liberul arbitru.

 De exemplu, soţul are în destin doi copii, iar soţia, numai unul. În acest caz, este posibil ca femeia să nu-şi ducă una din sarcini până la sfârşit.

Alt exemplu, soţia are două cununii predestinate, iar soţul, numai una. Vor apare neînţelegeri între ei, femeia dorind divorţul, dar soţul respingând vehement această idee. Dacă se vor despărţi, este posibil ca soţul să nu se recăsătorească niciodată, sau să aibă mari necazuri cu o viitoare concubină.

Cineva poate să-şi "depăşească planul", sau să nu-l îndeplinească, atât la numărul de cununii, cât şi la numărul de copii. Asemenea abateri au ca urmare unele dificultăţi şi necazuri care nu erau prevăzute de soarta omului.

Merită să acordăm o atenţie deosebită profesiunii predestinate, cu o influenţă covârşitoare asupra întregii vieţi. A nu activa în domeniul pentru care eşti potrivit prin naştere se traduce printr-o nemulţumire profesională. Ţi se pare că nu eşti apreciat la justa ta valoare (şi poate chiar aşa este), simţi că în tine zace un imens potenţial nefolosit, de care nimeni nu are nevoie. Cu alte cuvinte, eşti omul nepotrivit la locul nepotrivit. Vei simţi o mare uşurare schimbându-ţi preocupările (fie şi numai în timpul liber), apropiindu-te de domeniul unde ai talent şi inspiraţie. Din punct de vedere spiritual, ceea ce contează este ca, prin ceea ce munceşti, să fii de folos semenilor. Oare, cum ai putea fi mai de folos decât lucrând cu talent şi inspiraţie ? Prin urmare, să nu le invidiem altora harurile, ci să ne descoperim propriile noastre haruri !

În practica parapsihologică, când apar neconcordanţe între predestinare şi realitate, se interoghează spiritul omului pentru a oferi soluţiile optime. Cunoscându-i mai bine ca oricine talentele, personalitatea, obligaţiile karmice, spiritul îi dă omului cel mai bun sfat, sugerându-i eventual o readaptare "din mers" la o altă ocupaţie potrivită din mai multe puncte de vedere.

În încheiere mi se pare instructiv să cunoaştem principalele tipuri de reacţii ale clienţilor ce consultă un clarvăzător, ghicitor autentic, cu har. Vom vedea că urmările unei astfel de consultaţii esoterice pot fi total diferite.

  1. Sunt unii care nu fac nimic, aşteptând comozi să li se întâmple prevestirile ghicitorului. Este atitudinea PASIVĂ.
  2. Alţii acţionează exagerat în sensul predestinării, cu încrederea oarbă că, în orice mod necugetat ar acţiona, vor fi ocrotiţi de providenţă. Este atitudinea de SUPRALICITARE.
  3. Mai sunt cei care acţionează exact invers decât au fost sfătuiţi, de parcă ceva din adâncul lor s-ar opune acelui sfat binevoitor sau celui care li l-a dat. Este atitudinea DEMONIACĂ.
  4. Există, desigur, unii care nu cred în predestinare şi nici nu iau aminte la părerile simple şi logice. Egoul lor nu poate accepta că cineva îi poate "citi" ca prin sticlă. Este atitudinea de BLOCARE.
  5. În sfârşit, sunt acei fericiţi ce urmează sfaturile, înţeleg mecanismele complexe ale destinului şi luptă inteligent să ajungă unde le este locul. Este atitudinea ÎNŢELEAPTĂ.

 

Problema liberei voinţe nu este numai o dilemă filosofică, ci un test de înţelepciune practică. De modul cum promovăm acest test permanent depinde dezvoltarea personală şi evoluţia noastră spirituală. Folosind o metaforă, viaţa poate fi comparată cu o barcă, vâslele sunt liberul arbitru, iar valurile, predestinarea. Depinde în mare măsură de voinţa şi puterea noastră încotro se va îndrepta barca, ce se va alege de viaţa noastră…

RĂZVAN PETRE

2002

 

Consiliere parapsihologică în probleme de viaţă

Clarvăzător NINA PETRE


Înregistrări video cu doamna prof. Nina Petre