<  Înapoi la Pagina de CERCETĂRI ÎN PARANORMAL


POLTERGEIST - spirite agitate

autor: NINA PETRE

 

SPIRITUL CAPTIV

Într-o frumoasă zi de vară mă aflam în vizită la familia unui medic vestit. Discutând de una, de alta, soţia medicului mi-a mărturisit îngrijorată că în casa lor mai locuieşte cineva : o fiinţă nevăzută, care îşi face simţită prezenţa noaptea, fâlfâind prin aer, mişcând uşor uşile, bagând astfel groaza mai ales în fiica lor cea mare. De când s-au mutat în casă, în urmă cu trei ani, vizitatorul nocturn i-a trezit din somn cu insistenţă. S-au străduit cu toţii să îl suporte pe cel inoportun. De fiecare dată când i-a simtit prezenţa, doamna l-a implorat în gând şi în soaptă să nu le facă vreun rău copilelor sale. Corect atât cât se putea, "vizitatorul" nu a devenit violent. Mezina familiei, o micuţă de doi ani, nu s-a arătat impresionată de el, dormind liniştită noapte de noapte. Dar, sora ei mai mare, o adolescentă uimitor de sensibilă si talentată, pictoriţă în devenire, a început să încredinţeze pânzei imagini bizare, venite parcă din neant. Mama lor s-a îmbolnăvit de nervi...

Nedorind să îşi schimbe locuinţa, cei doi soţi s-au înţeles în taină să nu mai dea atenţie fenomenelor nocturne, intrate cu forţa în viaţa lor. 

Chemată la faţa locului, am bănuit că era vorba de un spirit rătăcit şi disperat. Contactându-l telepatic, mi-a relatat în câteva clipe chinurile prin care a trecut dupa moartea fostului stapân al casei, al cărui trup l-a adăpostit o viaţă întreagă. Bătrânul a zăcut câteva luni pe o canapea din camera cea mai mică. Regretându-şi amarnic sfârşitul vieţii pline de insatisfacţii, sărmanul şi-a dat duhul privind peretele de lânga el, care îl despărţea de grădina casei. Din nefericire, moartea i-a fost doar pe jumătate : trupul i-a putrezit în ţărâna cimitirului, dar sufletul său nu a ajuns în "lumea celor drepţi". Spiritul său, scânteia de viaţă care i-a părăsit creierul în clipa în care şi-a dat duhul, a rămas legat printr-un fir energetic de peretele îndelung privit de muribund. Încercand, de-a lungul timpului, să se elibereze, a reuşit doar să străbată casa în lung şi în lat. Călăuzele trimise din Cer pentru a-i înlesni drumul spre veşnicie nu au reuşit să îl smulgă din "ventuza" care îl ţinea captiv. Până la urmă l-au abandonat. M-au impresionat strigătele sale de ajutor. Era secătuit de vlagă şi însetat de libertate.

I-am transmis energie cu ambele mâini până când a reuşit să îşi rupă "cordonul de argint". L-am auzit strigând entuziasmat : "Sărut mâinile, doamna scumpă, m-am desprins şi trec prin perete ! Am plecat !!!". Întorcand capul către uşă, i-am zărit pe cei doi soţi, palizi, nemişcaţi, privindu-mă cu nedumerire şi speranţă... 

Septembrie 2000

< sus >


 

POLTERGEIST

A.E. (Târgovişte) : "Soţul meu, alcoolic fiind, s-a sinucis. Cu toate că mi-aţi făcut cunoscută viaţa mea anterioară şi m-aţi sfătuit să nu mă avânt într-o nouă căsătorie, singurătatea şi traiul greu de fiecare zi m-au făcut să mă recăsătoresc. Actualul meu soţ este văduv, fosta lui soţie murind anul trecut de ciroză din cauza băuturii. În apartamentul nostru se petrec lucruri de coşmar. Mobila trosneşte, noaptea se aud izbituri în uşi, în pereţi se aude un ţăcănit de ceas care se transformă în scârţâit de uşă. Zgomotul se mută din perete în perete. Într-o noapte soţul meu a sărit din pat, a aprins lumina şi mi-a spus că cineva l-a plesnit peste obraz. Avea faţa roşie şi se lupta cu cineva să-i ţină mâna ca să nu mai dea. Îi merge tare rău în ultima vreme. Deşi este un bun meseriaş, abia mai găseşte de lucru. Parcă fuge norocul din calea lui, a noastră."

Răspunsul parapsihologului NINA PETRE :

"Dragă A. E. , faptul că v-aţi recăsătorit cu un om cumsecade este îmbucurător. Aţi reuşit să vă învingeţi ghinionul ce vă este predestinat în privinţa bărbaţilor. Aveţi totuşi probleme îngrijorătoare cu sufletul fostei soţii a actualului soţ, suflet transformat în strigoi, care vă bântuie casa, îl plesneşte din răutate şi gelozie, face zgomote pentru a vă distruge liniştea şi nervii. Pentru a scăpa de vizitele lui neplăcute vă dau următoarele sfaturi :

Februarie 2000

< sus >