<  Înapoi la Arhiva spiritistă


ROMÂNII ŞI SPIRITELE

Autor Nina Petre

SFERELE LUMINOASE DIN POZE

 

19 februarie 2012

INDEPENDENŢA SPIRITELOR

Există oameni care îşi bat joc de lumea spiritelor, considerând-o, nici mai mult, nici mai puţin decât o născocire a unor minţi bolnave. Doresc să ştiţi cu toţii că spiritele sunt elemente ale naturii înconjurătoare, fiinţe libere ale Universului Cosmic. Nu puteţi subordona spiritele voinţei voastre, aşa cum nu puteţi stăpâni razele Lunii sau ale Soarelui. Spiritele Înalte vă veghează şi vă luminează fiinţa cu energia lor binefăcătoare.

FANTOMA

Fantoma nu este o fiinţă, ci un efect energetic. Ea poate fi generată de un spirit sau de gândirea creativă a cuiva. Dacă un om afirmă că vede o fantomă, putem pune la îndoială existenţa reală a acesteia, considerând-o drept rodul imaginaţiei omului respectiv. Totuşi, dacă mai mulţi indivizi afirmă că văd o fantomă, aceasta ar putea fi reală, indiferent de sursa care a creat-o.

< Sus >


17 aprilie 2011

Cu ani în urmã, o duduie sclifositã mi-a spus cu jumãtate de gurã: "Spiritismul nu dã bine la români!". M-am mirat nevoie mare: "Da' proastã mai e asta!". Acum, dupã atâta vreme, i-as fi rãspuns: "Ai dreptate, spiritismul nu dã bine la români!" Pãcat cã a fugit peste hotare si nu cred cã o voi mai vedea vreodatã! Am tot explicat în site-ul acesta si în cartea mea cum stã treaba cu spiritele. Dar dacã oamenii citesc orice se gãseste pe piatã sau pe internet, ba mai vãd si filme cu fantome care le zgâltâie mintea, diferenta esentialã dintre om, spirit, fantomã si vietile anterioare tot nu este înteleasã corect. Mã voi referi aici doar la problema vietilor anterioare. Ei bine, acestea sunt prezente umane care au purtat în fiintele lor acelasi spirit ca si al omului de astãzi. Hai sã zicem cã pe dumnealui îl cheamã Gheorghe! Gheorghe îi crede foarte tare pe cei care i-au spus cã el a mai trãit si în alte epoci istorice. În mod firesc, omul nostru se necãjeste dacã un cãlãu din Evul Mediu a hãcuit niste nenorociti, crezând cã el a fost autorul crimelor de atunci. Gheorghe se supãrã la auzul vestii cã a fost cândva femeie, considerând femeile niste fiinte incapabile sã trãiascã asemenea bãrbatilor. Si tot asa, pot continua la nesfârsit cu astfel de exemple.

Amintind limbajul confuz de astãzi, când omul spune cã a avut mai multe vieti, mentionez, pentru a mia oarã, cã Dumnezeu ne-a dat viatã prin slujbasul sãu, care nu este altul decât scânteia de viatã din noi, adicã spiritul nostru. Dacã Dumnezeu este nemuritor, atunci si lucrãtorii sãi, spiritele, trebuie sã fie nemuritoare, fiindcã sunt pãrti din energia Sa eternã. Conform celor aflate prin valorosi mediumi ai omenirii, fiecare spirit are dreptul sã îmbrace mai multe forme umane sau animale. Asadar, Gheorghe al nostru este o fiintã omeneascã unicã. El nu a fost si nu va mai fi niciodatã cel de acum. Dar Gheorghe, unicatul, are o grãmadã de strãmosi. Pe lângã neamurile din partea mamei, a tatãlui, el mai are si strãmosi spirituali, care sunt, bineînteles, încarnãrile precedente ale spiritului sãu. Acestea se mai numesc "vietile anterioare ale spiritului" sau "predecesorii spirituali" sau "antecesorii spirituali". În concluzie, exprimându-mã corect, voi spune "vietile anterioare ale spiritului meu" în loc de "vietile mele anterioare". Unde esti Pruteanu, Mãria-Ta, sã ne mai dai niste lectii de limba românã?!

Acum, venind vorba despre clonare, bine fac unii cã interzic aparitia clonelor umane. Nu cã ar fi neapãrat vorba despre lipsã de bun simt, ci pentru cã omul si clona sa nu pot fi niste fiinte identice. De ce? Deoarece ar avea spirite diferite! Accceptând aceastã idee salvatoare, suntem îndreptãtiti sã afirmãm cã Gheorghe, pãmânteanul zilelor noastre, nu a avut si nu va avea niciodatã vreo clonã! Tristete mare! Ce-a avut si ce-a pierdut Gheorghe? O confuzie în exprimare si nimic mai mult!

< Sus >

23 ianuarie 2011

Am tot scris despre falsa părere a multor români în privinţa lumii spiritelor. Dacă sărmana lor cultură se bazează doar pe ceea ce văd la televizor şi pe "gura lumii", nu ne mai mirăm de sloganul vehiculat în soaptă sau chiar cu voce tare: "Spiritele înseamnă Necuratul!". Această idee aberantă este întreţinută cu multă hărnicie nu numai de slujitorii Bisericii Române, dar şi de pretinşii ezoterişti care se trezesc debitând enormităţi pe la diverse posturi TV. Ideea lor de bază sună cam aşa: spiritele agresează oamenii, ard instalaţia electrică, aruncă obiecte pe podea, mişcă mobila, fac vânt prin casă, sperie copiii, nu lasă morţii să putrezească liniştiţi în pământ, deranjează oamenii în timpul somnului etc. Pentru dezinformarea publicului telespectator şi pentru un dram în plus de audienţă, astfel de impostori, adeseori încurajaţi de moderatorii debusolaţi şi inculţi, citează "povestiri" din diverse cărţi şi descriu scene de coşmar văzute în filmele de paranormal "horror". Majoritatea românilor care cred cu naivitate că paranormalul este practicat numai de vrăjitori se încrâncenează la auzul cuvântului "spirit". De fapt, poporul român dovedeşte prea multă naivitate în mai multe privinţe, nu numai atunci când vine vorba despre spirite. Este un fapt remarcat cu tristeţe de către elita intelectualităţii româneşti din ţară şi de pretutindeni, care se declară adeseori neputincioasă în strădania sa de ridicare a nivelului cultural al acestui popor.

Revenind la problema existenţei lumii spiritelor, am explicat pe îndelete în cartea mea ce este această lume misterioasă, prezentă pretutindeni în Univers. Dar cum prea puţini români sunt preocupaţi de cumpărarea cărţilor, unii preferă să mă asalteze cu emailuri aberante, cerându-mi în mod insistent "să îi ajut". Relatările lor sunt construite pe aceeaşi schemă generală, preluată din filmele de groază şi din "gura lumii". Iată ce mi se tot povesteşte de vreo 15 ani încoace:

Dragi români, cine naiba vă tot bagă în cap obsesia spiritelor malefice? Mai sunt şi alţi nemernici în plus faţă de cei pe care i-am menţionat deja? Mă întreb cu îngrijorare, din ce în ce mai des: poporul acesta nu poate fi lăsat să trăiască liniştit, fără obsesia maleficului, fără teama de "lumea nevăzută", fără această demonizare obligatorie? Se poate recunoaşte, bineînţeles, influenţa nefastă a grupărilor masonice care vor să stăpânească "tot ce mişcă-n ţara asta". Dar preoţimea română de ce le ţine isonul, băgându-le oamenilor în cap că "Necuratul" îi pândeşte la fiece colţ de stradă? Aşa se conving oamenii să meargă mai des la Biserică? Păi, cu toate strădaniile preoţimii, românii merg tot mai rar la Biserică! Oare cine o fi de vină? Spiritele sau indivizii care manipulează mase întregi de oameni???

< Sus >

3 septembrie 2010

Cu toate că în oferta mea de colaborare prezentată în acest site am făcut un apel către vizitatorii site-ului să nu îmi mai solicite comunicări spiritiste, totuşi, cererile de spiritism sosesc în fiecare săptămână, fără să se oprească. Am 4 explicaţii pentru acest fenomen:

1) Există persoane care află despre activitatea mea spiritistă din vorbă în vorbă, fără să fi citit oferta mea de pe site şi îşi încearcă norocul, deşi nu cunosc prea bine deosebirea dintre spirite şi oamenii decedaţi.

2) Unii dintre vizitatorii acestui site au citit oferta mea, dar au impresia că eu mai fac şi alte "chestii" în plus faţă de ceea ce este scris în ea. Repet, pentru a nu ştiu câta oară, că în momentul de faţă folosesc spiritismul ca metodă de investigaţie în cazuri cu totul speciale şi, mai ales, pentru propria documentare.

3) Mulţi oameni confundă, cu sau fără intenţie, negaţiile cu afirmaţiile şi afirmaţiile cu negaţiile. De aici şi nebuloasa generală din mintea lor. La ce s-or fi gândind dumnealor: "Asta zice că nu mai face spiritism, dar precis că îl face pe rupte şi nu mai vrea s-o ştie nimeni!" În logica primitivă a acestor indivizi există multă confuzie, dar şi un dram de adevăr. Mă refer la faptul că toţi maeştrii autentici în domeniul ezoterismului, al paranormalului în general, îşi bazează activitatea pe colaborarea cu spiritele. Deocamdată, eu nu mă consider un maestru, dar poate că în viitor voi deveni şi aşa ceva.

4) La mulţimea tuturor celor menţionaţi mai sus aş adăuga încă una: tagma răuvoitorilor, a denigratorilor, a celor care vor să distrugă spiritualitatea autentică din această ţară. Ei nu cred în existenţa spiritelor, nici a lui Dumnezeu, nici a bunăvoinţei unor oameni ca mine, care se străduiesc să se alinieze la eforturile multor popoare de a descoperi unele din tainele universului, prin dialogul cu spiritele. Aceşti denigratori s-au ridicat cu mârlănie şi vehemenţă împotriva mea şi a altor spiritişti din ţara noastră. Unul dintre ei, cretinul de iordănescu, impostor notoriu în domeniul paranormalului, emanat al OTV-ului, îşi exercită înclinaţiile spre bârfă şi nesfârşite diversiuni, nestingherit, în incinta acestei televiziuni care se proclamă a fi "a întregului popor". Nenorocitul acesta, care dă din clampă ca capra de sărbători, se crede eminenţa cenuşie şi mentorul OTV-ului. Rezultatele influenţei lui nefaste asupra întregului colectiv de truditori ai OTV sunt din ce în ce mai dramatice. Păcat că începe să se confirme proverbul "Fiecare pasăre pe limba ei piere"... Ei bine, indivizi incapabili şi dubioşi ca iordănescu îmi trimit în fiecare săptămână cereri de spiritism! De ce oare? Pentru că vor să facă rău, să denigreze, să îşi bată joc de oricine le provoacă invidia. Degeaba încercaţi să spargeţi blocada, măi satanelor, că nu veţi reuşi!

< Sus >

5 iunie 2010

Timp de 16 ani am testat reacţia românilor la comunicarea cu lumea de dincolo. Voi face şi o statistică, pe regiuni, fiindcă atitudinea populaţiei este diferită de la o zona geografică la alta şi de la un an la altul. O mare influenţă o au televiziunile, care manipulează totul, la comanda patronilor. Majoritatea populaţiei crede tot ce vede la televizor. Mai ales bătrânii, a căror minte s-a întors în copilărie. Consider că m-am străduit destul preluând mii de mesaje telepatice de la spiritele unor oameni sau animale. Drept consecinţă, am decis următoarele: - Nu voi mai realiza comunicări spiritiste la cererea unor clienţi. Ca dovadă, în oferta mea de pe site lipseşte această formă de consultaţie. - Voi continua să comunic cu lumea spiritelor pentru propria documentare şi pentru elucidarea unor decese intens mediatizate în presă şi TV. În acest sens, făcând o paranteză, îmi exprim uimirea că nimeni nu mi-a cerut punctul de vedere în privinţa prăbuşirii avionului polonez. Cum, de obicei, clarific un caz în câteva vorbe, aici s-a dorit probabil păstrarea unei nebuloase, din cine ştie ce motive "superioare"...

< Sus >

 

SFERELE LUMINOASE DIN POZE

comentarii de Nina Petre
 

20 iunie 2012

PRAF PE CREIER

Din ianuarie 2011 nu am mai scris despre sferele luminoase care apar în tot mai multe fotografii, pe toate meridianele lumii. Le-am recomandat o carte de excepţie celor care cred şi nu cred în dorinţa spiritelor de a se face vizibile ochiului neputincios al omului: "Proiectul Sfera. Studiu asupra entităţilor spirituale sferice". Autorii acestei cărţi sunt doi oameni de ştiinţă din Occident: Miceal Ledwith, doctor în teologie şi drept; Klaus Heinemann, doctor în fizică. Cei doi temerari cercetători ai lumii nevăzute explică pe îndelete ce reprezintă petele luminoase din poze, care este originea lor, dar şi mesajul comunicat pământenilor. Din păcate, pot să le tot recomand conaţionalilor mei să citească şi să mediteze dacă numai unii dintre ei gândesc în mod normal şi studiază lucrări ştiinţifice!

Drama noastră, a românilor, este că avem prea mulţi analfabeţi, inculţi, bolnavi psihic, toxicomani, satanişti, infractori în raport cu numărul populaţiei adulte. Imbecilizarea românilor este în plină acţiune, prin filme de groază, emisiuni TV unde se face apologia prostituţiei şi a faptelor de mahala, controverse politice soldate cu atacuri dure la persoană şi, de ce nu, transformarea unor castele şi cetăţi medievale în centre de promovare a violenţei extreme. În aceste condiţii, mă mai mir că nişte persoane inculte şi rău-voitoare îmi scriu că sferele din poze nu sunt spirite, ci fire de praf???

Am un mesaj către toţi aceşti "sceptici" de talpa gâştei: dacă aveţi praf pe creier şi îl vedeţi peste tot, măcar păstraţi-vă boala cu decenţă, evitând să vă mai etalaţi prostia şi incultura pe internet! Găsiţi zeci de site-uri cu sfere luminoase, descoperite de oameni din întreaga lume! Doar nu sunt cu toţii nişte şmecheri, aşa cum îi credeţi voi! Am pus pe site şi videoclipuri cu globi luminoşi în mişcare, ceea ce elimină complet ipoteza că ar fi fost fire de praf... Renunţaţi la prostul nărav românesc de a face mişto atunci când nu pricepeţi nişte lucruri mai deosebite!

< Sus >

4 ianuarie 2011

Primim în fiecare lună sute de poze cu imagini luminoase, majoritatea de formă sferică, însoţite de aceleaşi întrebări obsesive: "Ce reprezintă sferele din poză? Sunt cumva fire de praf, particule de ceaţă, de fum, picături de apă, fulgi de zăpadă, defecţiuni ale obiectivului, ale diafragmei aparatului foto? Sunt entităţi negative sau benefice?" Am răspuns unor astfel de întrebări atât prin email, cât şi în site-ul acesta. Mai mult chiar, am dat explicaţii detaliate în cartea mea, pe care o poate cumpăra oricine la adresa menţionată în site-ul nostru www.spiritus.ro.  La ora actuală, atât eu, cât şi soţul meu suntem foarte ocupaţi cu redactarea viitoarelor noastre cărţi, dar şi cu corespondenţa solicitată de clienţii noştri care au diverse probleme de viaţă. În această situaţie, nu le vom mai răspunde prin email celor care ne vor adresa întrebări asemănătoare celor de mai sus. Pentru un plus de documentare, vă sugerez ideea de a cumpăra din librării o carte deosebit de interesantă, care vă va satisface curiozitatea cu privire la sferele (şi alte imagini luminoase) pe care le remarcaţi în fotografii. Cartea se numeşte "Proiectul Sfera. Studiu asupra entităţilor spirituale sferice" şi are drept autori doi oameni de ştiinţă din Occident: Miceal Ledwith, doctor în teologie şi drept; Klaus Heinemann, doctor în fizică. Vă urez tuturor lectură plăcută şi folositoare!

< Sus >

2 iunie 2010

Îi îndemn pe toţi grobienii care nu cred nici în ruptul capului că mă pricep să fotografiez spirite să facă şi ei poze pe întuneric folosind blitzul! După aceea, să explice singuri ce fel de "OZN-uri" le-au apărut în poze. Specialiştii "de baltă" îşi dau cu părerea cum că ar fi vorba despre fire de praf, de fum, reflexii luminoase, trucaje şi alte bazaconii de genul acesta. Îi întreb pe toţi aceşti nedumeriţi: cum reuşesc eu să fotografiez triunghiuri luminoase? sau sfere tăiate? sau sfere găurite, zdrenţuite, mutilate de-a binelea? Poate că specialiştii în OZN-uri s-ar încumeta să-mi dea nişte răspunsuri credibile. Clar ca bună-ziua: dacă nu sunt spirite, atunci sunt "OZN-uri"! Este logic şi hilar, nu-i aşa? O mică diferenţă de limbaj poate să împace capra cu varza.

< Sus >