<  Înapoi la Pagina principalã cu aparitii spiritiste


 Spirite trimise de ELENA, Timis (23)

12 mai 2015

De foarte multe ori m-am gândit să vă trimit câteva poze, dar de fiecare dată rămânea doar intenția; în momentul în care voiam să trec la fapte "nu mi se arăta" să o fac. În sfârșit, a venit și ziua în care intenția s-a materializat. Eu intru zilnic pe site să văd ce mai este nou și aproape de fiecare dată găsesc câte ceva interesant din punctul meu de vedere.

Îmi scriați în 10 august, ca răspuns la acel email în care v-am trimis poze cu globi luminoși, că poate strădania dumneavoastră de a face educație publicului în acest sens nu este degeaba. Asta este și părerea mea.

V-ați întrebat de ce nu ați mai primit de foarte mult timp nici un material în acest sens. Mi-am pus și eu aceeași întrebare. Spuneați că poate interesul s-a diminuat, din moment ce fenomenul a fost explicat, că oamenii au devenit mai pragmatici și, din cauza grijilor, nu mai sunt interesați de mistere. M-am gândit mult la cele scrise atunci și am încercat să găsesc și eu câteva cauze, din punctul meu de vedere.

Poze se fac și în prezent, chiar foarte multe, de când au apărut aparatele digitale și telefoanele mobile. Acestea sunt din ce în ce mai performante, în sensul că au în componența lor filtre care limitează imaginea doar la spectrul vizibil ochiului omenesc. În acest sens vin cu un argument. V-am trimis mai demult poze dintr-o sală de sport în timpul unei activități cu multă încărcătură emoțională. În fotografiile făcute de mine cu aparatul OLYMPUS au apărut globi luminoși, v-am trimis și poze. Am văzut fotografii făcute în același timp de alții, care aveau cu siguranță aparate mai performante: poze clare, culori intense, deci poze "curate". Poate că și tineretul de astăzi este "în plină viteză" și nu-l mai preocupă decât grijile de zi cu zi, care nu sunt puține, au aparate performante, iar cei mai în vârstă dau vina pe aparatul cel vechi care nu mai face "poze de calitate".

S-ar putea să fi intrat și puțin în banalitate, în sensul că fenomenul nu mai este nou, este deja explicat, au apărut cărți care tratează acest subiect, poze pe internet. Același lucru se poate spune despre tot ceea ce este legat de domeniul ezoterismului. Părerea mea este că fascinația pentru mister a fost, este și va rămâne.

De data aceasta vă trimit doar două fotografii făcute în aer liber a treia zi de Crăciun. Pe viitor, sper să mai trimit fotografii, am multe cu globuri în mișcare, la care am estimat și viteza de deplasare sau fotografii făcute în împrejurări mai... deosebite.

 

  >>> detaliu

>>> detaliu

< Pagina 22 | Pagina 24 >