< Înapoi la Pagina principalã cu aparitii spiritiste
27 martie 2020
Pe când se afla pe Muntele Măslinilor, Iisus le-a vorbit ucenicilor despre semnele venirii Sale și despre sfârșitul veacului: războaie, foamete, boli, cutremure, spunând „din pricina înmulțirii fărădelegilor, iubirea multora se va răci” (Matei, cap.24:12). (n.n. se referă la răcirea iubirii față de Dumnezeu). Adevărul este că toate aceste „fărădelegi” s-au înmulțit, așa cum prea bine a arătat d-l profesor emerit Florian Colceag (23.03.2020). Situația actuală este o pedeapsă de la Dumnezeu pentru fărădelegile noastre? Nu! Tatăl nu pedepsește, el doar ne arată că am greșit, așa cum am mai spus în postarea din 03.02.2020. Dacă ne schimbăm sau nu, depinde de noi.
Situația de acum îmi amintește Parabola bogatului nemilostiv și a săracului Lazăr (Luca, cap.16: 19-31). „Dacă nu ascultă de Moise și de profeți, nici dacă ar învia cineva din morți, tot nu vor crede”. Am fost mereu atenționați de modul în care ne comportăm cu natura, cu semenii, dar a crezut cineva? Nimeni! Atunci, firesc, a trebuit să vină o „corecție” mai dură, care a indus multă frică, stres, emoții negative. La a originea unei boli se află întotdeauna o scădere de vitalitate datorată unor cauze morale.
Prin rugăciune, ne-am obișnuit să cerem sănătate, adică să spălăm „partea din afară a paharului și a blidului” (Luca cap.11: 38-40), uitând de necurăția dinăuntrul nostru.
S. N. Lazarev spune foarte frumos în vol.9 „Îndrumar de supraviețuire” (pag.10-11), că pentru a ne adresa lui Dumnezeu trebuie să ne eliberăm de tot ceea ce este uman: frică, frământări, să uităm regretele, să ne eliberăm de atașamentul (n.n. atașamentul înseamnă a pune lumescul mai presus de Dumnezeu) față de cei apropiați, de atașamentul față de propria viață, sănătate și să rămânem în singurătate interioară completă. Abia atunci ne putem uni cu Dumnezeu. Ruga nu trebuie îndreptată spre tămăduirea trupului, ci a sufletului. Să ne rugăm ca să putem păstra iubirea de Dumnezeu atunci când viața, sănătatea și tot ceea ce este lumesc se prăbușesc.
Același lucru ne spune și Iisus „fiindcă tot cel ce va voi să-și scape viața, o va pierde; iar cel ce-și va pierde viața pentru Mine, acela o va mântui.” (Luca, cap.9:24-25). Așadar, înțelept este să urmăm îndemnul Fiului lui Dumnezeu „căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui, și toate acestea vi se vor adăuga” (Marcu, cap.6:31-33) (n.n. viața, sănătatea, bunurile materiale ni le va adăuga Dumnezeu)
Vremuri grele vor mai veni, dar Dumnezeu nu ne va da niciodată mai mult decât putem duce. Poate a fost necesară această dură atenționare. Curând vom trece peste asta, dar sunt convinsă că lumea nu va mai fi aceeași, își va schimba gândirea și comportamentul.
Minunate și pline de încredere și optimism sunt cuvintele Mirrei Alfassa (Mama, Yoga și sănătatea):
***
De data aceasta trimit 9 poze: P01 – într-o bibliotecă; P02 – în excursie; P03, P04 – joacă cu câinele. Din păcate, globul ciuruit din P03 se suprapune pe becurile din fundal, iar cel de pe zid din P04 apare destul de clar; P05, P06 – seară de ianuarie; P07 – seară de iunie cu ploaie; P08, P09 – la spectacol
P.S. Ați avut dreptate când mi-ați spus că vor urma postări interesante. Așa este! Și multe și interesante! Am remarcat "Dinamica planului astral", fragmentul "Spiritualitatea se înfundă în Nondualitate" din "Dezamăgirea spirituală naște agnostici", eseul "Tu și Tatăl sunteți una" scris așa cum nu m-am așteptat când am citit titlul, iar "Psihanalistul de spiritualitate" m-a îndemnat să fac o autoanaliză a preocupărilor mele din punct de vedere spiritual.
Pentru mine, izolarea aceasta la domiciliu este un bun prilej de a reevalua tot ceea ce știu și de a căuta mai departe. Un sprijin în această direcție îl găsesc și în site-ul dumneavoastră. Mi-ar fi plăcut să scriu câteva opinii personale la primele trei postări menționate, dar acum este de actualitate problema aceasta a virusului care, pe bună dreptate, i-a speriat pe mulți. Mass-media ne bombardează cu știri adevărate, dar și cu multe care creează panică. Aceasta m-a determinat să scriu cele de mai sus într-o notă optimistă. Avem mare nevoie!!! Nu trebuie să uităm că părinții și bunicii noștri au prins perioade mult mai grele: două războaie mondiale, gripa spaniolă din 1918, sărăcie și multe altele, dar le-au dus cu bine pe toate. Așa va fi și acum. Ne trebuie răbdare, înțelegere și... mult optimism, este ceea ce vă doresc din toată inima.
Elena
P01
P02
P03
P04
P07
P08
P09