<  Înapoi la Pagina Răzvan Petre


SPIRITELE lui IOAN de la SIGHIŞOARA

Fotografii senzaţionale cu spirite realizate de IOAN ŞUTEU din Sighișoara

Evoluţia tot mai spectaculoasă a formelor surprinse în poze de domnul IOAN ŞUTEU din Sighişoara m-a făcut să le dedic o atenţie specială. Cu certitudine, domnul Ioan are "lipici" la spirite, care îi fac cadou nişte apariţii uimitoare (dumnealui este un gen de medium şi locuieşte într-un mediu nepoluat, propice fenomenelor energetice). Mi se pare că ele încearcă în prezent să comunice cu noi (oamenii în general şi pasionaţii de paranormal în special) prin limbajul formelor pe care le pictează cu propriile "trupuri" imateriale.

Dar, mai ales, aceste fotografii dovedesc - chiar şi celui mai aprig sceptic - că nu sunt doar nişte defecte optice, generate de fire de praf sau picături de apă. Este clar pentru orice om raţional că sunt fenomene stranii, mai corect spus, metafizice. Ştiinţa oficială nu poate oferi nici măcar speculaţii. Doar ipoteza spiritistă este singura în măsură să explice aceste apariţii din altă lume.

Am selectat mai jos, dintre sutele de poze extraordinare, câteva reprezentative, pentru a face oarecum o sinteză a formelor nou apărute în fotografiile realizate de domnul Ioan. Le-am dat şi nişte nume sugestive, ca să le putem clasifica mai uşor şi a le interpreta. Să admirăm etalarea posibilităţilor prin care aceste spirite îşi modifică structura vizibilă pentru a ne uimi şi a ne transmite unele mesaje!

Răzvan Petre

Din galeria Globi Luminoși (Orbs) 2016 – 2

Descrierea şi clasificarea formelor de spirite

Inspirat de personajul Pac-man din jocul video Arcade al anilor '80 (foto 1), am botezat cu acelaşi nume apariţiile similare din fotografiile cu spirite (foto 2). Opinie lingvistică: Nu le mai putem spune "globi" sau "orbs", fiindcă nu sunt deloc rotunzi/rotunde.

  Foto 1: Personajul video Pac-man (sau Pacman)

   Foto 2: Spirite cu formă de Pacman

Alte spirite ne apar fără miez, sau cu "inima goală", ca în foto 3

Foto 3: Spirite cu "inimă goală"

Unele spirite sunt de-a dreptul ciuruite, lipsindu-le nu doar miezul, ci având multe găuri interne în aură (foto 4). Vedem în această poză şi un spirit ca o cometă, având un nucleu luminos şi o trenă, un voal de energie care se întinde în urma sa. El poate fi încadrat în categoria mai largă a spiritelor "meduză" (vezi mai jos).

Foto 4: Spirite "ciuruite" şi spirit "meduză"

Iată, în foto 5 şi 6, o mare aglomeraţie de spirite "pacman", "inimă goală" şi "ciuruite". La multe dintre ele se repetă acelaşi tipar de formă, de parcă fac parte din acelaşi grup sau, poate, reproducând intenţionat acelaşi tipar, la comandă.

  Foto 5: Aglomeraţie de spirite cu goluri similare în aură

  Foto 6: Aglomeraţie de spirite "pacman" şi cu "inimă goală". Observaţi tiparul repetitiv.

În foto 7, petele din dreptul spiritului par a fi alte spirite mai mici, care stau în preajma aceluia precum puii în jurul cloştii. Să-i spunem spirit "pistruiat" sau "cloşcă".

Foto 7: Spirit "pistruiat" sau "cloşcă", înconjurat de alte spirite mai mici

În foto 8, priviţi tipul de spirite cu un nucleu luminos înconjurat de un voal de energie, de formă similară cu a unei meduze.

Foto 8: Spirite "meduză"

În foto 9 şi 10 avem spirite "pacman" extrem de decupate (incomplete), cu aura despicată aproape total. Observaţi chiar lângă ele un nucleu luminos din care ţâşneşte un voal de energie care generează forma aurei (seamănând cu spiritul "meduză").

  Foto 9: Spirite "pacman incomplete"

Foto 10: Spirite "pacman incomplete"

Unele spirite sunt atât de ciuruite, încât par a fi mâncate de pojar (foto 11)

Foto 11: Spirite "pojar"

Aglomeraţie de spirite "pojar" (foto 12 şi 13). Unele sunt complet mâncate pe interior, ciopârţite.

  Foto 12: Aglomeraţie de spirite "pojar"

  Foto 13: Spirite "pojar"

Formă rară (unică) de spirit sferic (foto 14). Observăm cum nucleul neobişnuit (sub formă de bară, în parte superioară) structurează materialul auric (particule energetice) sub formă sferică, ca la naşterea unui astru. Parcă ni s-ar arăta, didactic, cum ia naştere aura vizibilă a spiritelor din fotografii.

Foto 14: Spirit rar, un "astru în formare"

În foto 15, o aglomeraţie de spirite diferite, rotunde, ciuruite, pacman, voaluri de energie (în stânga sus) şi, pentru delectarea ochiului, câteva spirite colorate divers.

  Foto 15: Spirite colorate, printre diverse alte "specii"

 

Din galeria Globi Luminoşi (Orbs) 2016 - 3

MINI-GALERIE CU SPIRITE COLORATE

  Foto 16: Ies în evidenţă culorile spiritului mare din mijloc

    Foto 17-18: Globi divers coloraţi, distanţaţi

  Foto 19: Globi divers coloraţi, perfect SUPRAPUŞI

  Foto 20: Spirite "ciuruite" şi colorate

  Foto 21: Spirite "ciuruite" şi colorate, dominate de un spirit cu o imensă gaură.

 

MINI-GALERIE CU SPIRITE "PACMAN INCOMPLETE".
MOMENTUL GENERĂRII AUREI SPIRITULUI

În următorul grupaj de fotografii asistăm la un eveniment spiritist important. Vedem momentul transformării unui spirit "meduză" într-unul "pacman" sau "ciuruit" sau chiar glob complet. Mai corect spus, este surprinsă etapa intermediară de formare a aurei vizibile dintr-un jet de energie emis de spiritul propriu-zis, ce apare ca un punct luminos, lângă aură.

Dacă vom privi din nou, cu atenţie, foto 9 şi 10 de mai sus, numite "pacman incomplete", observăm că aurele nu sunt încă finisate, având alături nucleul energetic spiritual din care încă izvorăşte substanţa energetică de aport. Putem deci spune că, în realitate, nu există spirite sub forma de "pacman incomplet", ci vedem doar un stadiu intermediar în crearea aurei, surprins de aparatul foto. Aura finală, desigur, poate avea defecte clare - găuri, franjurări, sectoare lipsă -, dar va avea, totuşi, o limită relativ circulară.

  Foto 22: Observaţi cum se formează aura spiritului din energia radiată de nucleul situat alături.

    Foto 23-24: Detalii cu formarea aurei din nucleul energetic aflat în lateral

    Foto 25-26: Etape incipiente de formare a aurei spirituale

    Foto 27-28: Spiritele îşi croiesc aura după acelaşi tipar. Aici, şi unele colorate şi luminoase.

  Foto 29: Jocuri de lumini şi forme, ca într-o nebuloasă galactică, cu spirite având o aură încă neformată complet.

  Foto 30: "Inundaţie" de spirite care tocmai îşi formează aura vizibilă, unele colorate. Toate au forme de "pacman" (sectoare de disc).

MINI-GALERIE CU SPIRITE "MEDUZĂ"

Foto 30-31: Spirite "meduză" sunt, de fapt, "mantii" de energie acumulată din eter la comanda spiritului (nucleul luminos). Ele ar fi deci doar materia primă energetică atrasă de magnetismul spiritului, care va forma peste câteva clipe o aură vizibilă.

Putem spune iarăşi că, în realitate, nu există spirite sub forma de "meduză", ci vedem doar stadiul incipient în crearea aurei, surprins de aparatul foto.

    Foto 31-32: Spirite "meduză"

  Foto 33: Momentul intermediar al creării aurei spiritului "pacman" din energie nestructurată.

    Foto 34-35: Spirite "meduză"

  Foto 36: Iese în evidenţă ţesătura firelor energetice, ce abia încep să genereze aura vizibilă a spiritelor.

  Foto 37: Fotografie cu "de toate": spirite "pacman", "ciuruite" precum caşcavalul, "meduze" şi, ca desert, colorate... Poftă bună!

 

CONCLUZII

1. Deşi domnul Ioan Şuteu de la Sighişoara este un "veteran al vânătorii de globi luminoşi", chiar şi domnia sa este profund uimit de "recolta" ultimelor luni. Aceste apariţii au urmat o anumită evoluţie în timp, deci nu e vorba de schimbări întâmplătoare. Prin forma lor ciudată şi tot mai frecventă, ni se atrage atenţia că entităţile vor să ne comunice ceva. Înainte, credeam că ele sunt simple spirite în suferinţă, cu aura franjurată din cauza unor agresiuni externe sau greşeli proprii. Poate că aşa este, dar astăzi întrevăd şi explicaţii suplimentare.

2. Aceste noi poze reprezintă dovada evidentă pentru orice minte raţională că orbs sau globii luminoşi din poze NU sunt defecte optice generate de particule materiale obişnuite (praf, apă etc) şi nici artefacte (falsuri). Formele ciudate, imposibile, stranii, apărute în grupuri similare, ne conduc la ideea unor entităţi inteligente şi potente, pe care le numim spirite.

3. Observăm cu această ocazie că ceea ce apare în poze, aura spiritului, este generată de un nucleu separat, ce apare mai luminos aici. Prin urmare, lumina blitzului nu se reflectă într-un "obiect" permanent, ci aura spiritului este creată instantaneu şi la voinţă de către entitate. Mai mult, în toate pozele pare a fi vorba de o comandă centrală dată unui grup de spirite, care se fac vizibile simultan.

4. Pozele mai vechi prezentau doar spirite cu aura deja complet formată. În pozele recente ni se prezintă, didactic şi repetitiv, etapa intermediară de generare a aurei/globului luminos (vezi foto 22-30). Deducem că modelarea aurei este corelată perfect cu momentul declanşării butonului aparatului de fotografiat. Numai nişte fiinţe inteligente, care cunosc în detaliu toate condiţiile de fotografiere (inclusiv gesturile şi intenţiile operatorului uman) se pot sincroniza atât de perfect. Şi aceasta ne dă speranţa unei posibile comunicări cu ele cu ajutorul aparatului foto...

5. Oare aurele "defecte" (deviate de la forma normală de sferă compactă) sunt caracteristice numai spiritelor respective (aflate în suferinţă) sau, dimpotrivă, spiritele pot genera la voinţă orice formă de aură? Înclin spre prima variantă. Aurele franjurate, ciuruite, cu miezul lipsă ne indică, fără dubiu, o carenţă energetică a spiritului. Când el strânge materie aurică, o modelează după un tipar aflat la un nivel superior, invizibil, reflectând calitatea şi rangul acelui spirit.

Totuşi, ca ipoteză entuziastă, dacă admitem că unele spirite se pot specializa să creeze diverse forme de aură (de dragul fotografilor), atunci am avea şansa de a obţine un cod de comunicare vizuală cu spiritele, în viitor. Ele şi-ar putea modela aura ca o ideogramă, conferind oamenilor un mod de interacţiune inteligentă (după formă, culoare sau chiar structuri de grup). Ori, mai probabil, la comanda unui spirit superior, s-ar putea organiza pe grupuri de spirite cu forme diferite, combinându-se şi sincronizându-se ca să obţină un model specific...

P.S. Domnul Ioan afirmă că "încă de la început a încercat nişte teste directe, cerându-le entităţilor să apară sub forma unei litere mari de mână şi au apărut după cum se vede în poza de mai jos".

Răzvan Petre
3 octombrie 2016

Articol înrudit: Pro şi contra globilor luminoşi din poze


<  La pagina cu toate apariţiile spiritiste