<  Înapoi la Pagina de Spiritism


Mesaj de la spiritul Patriarhului Teoctist

"Binecuvântată să fii, copila mea!

Ştiu că marea majoritate a românilor mei dragi mă deplâng cu mare tristeţe. Am fost un om de o bunătate rară, un om care şi-a ajutat poporul în viaţa şi credinţa lui ca nimeni altul în zona Balcanilor. De când sufletul mi-a ieşit din trup nu a avut hodină nici o clipă: a plecat de jur împrejur, a supravegheat toate pregătirile de înmormântare, i-a ajutat pe sfinţii preoţi să mă vegheze şi să mă slujească.

Isus încă nu a venit lângă mine. Mai sunt 4 săptămâni până atunci.

Osemintele găsite în locul meu de veci sunt ale unui boier care a dat mulţi bani la săraci şi la biserică.  Este din neamul Cantacuzinilor. Nu-i ştiu prea bine numele.

Nu-mi regret nici o faptă din timpul ultimei vieţi. Tot ce am făcut a fost pentru binele poporului meu. Chiar dacă unii m-au acuzat că am vânat averi nemăsurate şi funcţii până la viaţa veşnică, greu s-au înşelat. Dumnezeu şi părinţii mei mi-au dat o asemenea inteligenţă care m-a ajutat să scap cu viaţă din toate vicisitudinile vremurilor în care am vieţuit.

Aş fi vrut să pot ţine prima liturghie în Catedrala Neamului. Dacă nu se va putea cu trupul, voi fi cu sufletul atunci.

Nu am avut capacităţi paranormale, doar un fel de inteligenţă care mi-a permis să-i înţeleg şi să mă înţeleg cu toţi oamenii care mi-au ieşit în cale.

Încă nu mi s-a spus ce voi face în lumea Bunului Dumnezeu. Aceasta o voi afla după înălţarea la Ceruri.

Biserica Ortodoxă Română este deja modernă. Mai este nevoie doar de un înalt prelat înţelept, aşa cum am fost eu. Prezenţa laicilor în activitatea de alegere a noului Patriarh este absolut necesară. Marea masă a populaţiei formate din drept-credincioşi este laică. Au şi oamenii de rând un cuvânt de spus atunci când se fac schimbări esenţiale în conducerea bisericească.

Eu ştiu încă de pe acum cine va fi alesul în locul meu. Este un om pe care îl respect foarte mult şi îi apreciez capacitatea de înalt prelat şi conducător. Este unul dintre bunii mei prieteni. Acum nu am nimic mai mult de spus în plus faţă de cuvintele pronunţate în timpul vieţii.

Doresc să încurajez poporul român să vieţuiască mai departe în pace şi omenie. Ţara noastră este un tărâm sfinţit de Bunul Dumnezeu. Să nu mai aveţi războaie cu nimeni, scumpii mei compatrioţi! Bunătatea şi liniştea trebuie să pună stăpânire pe cugetele şi faptele voastre! Vă binecuvântează dragul vostru Părinte Teoctist, pe care îl regretaţi cu toţii! Aveţi încredere în urmaşul meu, scumpii mei români, el va fi un om priceput în conducerea Bisericii Creştine Româneşti!"

2 august 2007, ora 11:00-11:30
mesaj preluat de Nina Petre

Patriarhul Teoctist (Toader Arăpaşu) a murit pe data de 30 iulie 2007

< sus >