<  Înapoi la Pagina de Spiritism


Mesaje transmise post-mortem de către membrii echipajului navetei „Columbia”

Spiritele celor 7 astronauţi au răspuns la următoarele întrebări :

 

      MICHAEL ANDERSON:

„Naveta a explodat din cauza unei defecţiuni grave, apărute pe neaşteptate la sistemul de frânare automată. Impactul cu nişte pietre de dimensiuni considerabile a produs o dereglare generală a aparaturii de menţinere a navei pe traiectoria de apropiere de scoarţa terestră. O căldură puternică a invadat cabina piloţilor şi apoi întreaga navetă. Explozia a fost iminentă.

Dragii mei, scumpii mei rămaşi în viaţă, din America şi de pretutindeni, vă rog din suflet să nu mă daţi uitării ca pe o legumă putrezită ! Nu sunt şi nu am fost un erou, pentru că nu mi-am îndeplinit întreaga misiune a vieţii mele : aceea de a contribui la progresul cercetărilor spaţiale din America. Iertaţi-mă, scumpii mei compatrioţi!”

< sus >

      DAVID BROWN :

„O defecţiune puternică la sistemul de frânare a perturbat echilibrul termic în interiorul navetei. Într-o fracţiune de secundă, nava s-a transformat într-o torţă aprinsă . Păcat că s-a întâmplat aşa !

Dragii mei supravieţuitori de pe întreaga Planetă Albastră, vă rog mult de tot să sprijiniţi poporul american în activităţile de cercetare a Spaţiului Cosmic ! Ar fi păcat să se oprească o muncă atât de grea, dar atât de interesantă şi utilă umanităţii ! Dragii mei, în Cosmos există viaţă ! Avem semeni pe multe alte planete, dar foarte depărtate de sistemul nostru solar ! Nu renunţaţi la muncă şi la lupta cu stihiile Spaţiului Cosmic ! Merită să duceţi această luptă în continuare, scumpii mei colegi ! Rămâneţi cu bine, iubiţii mei de acasă !”

< sus >

      ILAN RAMON

„S-a defectat sistemul de frânare automată, la intrarea în atmosfera Pământului. Explozia a devenit iminentă. Am fost loviţi de mai multe formaţiuni cosmice foarte dure şi lucrul acesta a contribuit, probabil, la defecţiunea intervenită pe neaşteptate. Poate că, dacă nu am fi fost loviţi atât de puternic, astăzi am fi fost deja lângă familiile, colegii şi prietenii noştri.

Iubiţii mei, mult-regretaţii mei, nepreţuiţii mei dragi, vă rog să nu mă mai plângeţi cu atâta disperare, căci sufletul meu arde ca o flacără a durerii şi neputinţei de a se apropia de voi! Vă iubesc, vă însoţesc pretutindeni şi vă voi fi aproape în veşnicie...”

< sus >

      KALPANA CHAWLA :

„Întrebarea este foarte complicată. O explozie a unei navete spaţiale nu se produce atât de uşor cum ar crede unii oameni neavizaţi. În cazul navetei „Columbia” situaţia este clară : s-au defectat simultan o serie de dispozitive electronice al căror rol era, în principal, asigurarea echilibrului termic în interiorul navei şi încadrarea navei pe traiectoria de aterizare. O mulţime de formaţiuni cosmice dure şi ascuţite a bombardat nava cu puţin timp înainte de înscrierea ei pe traiectoria intra-atmosferică. Nu ştiu exact de unde au apărut atâţia agresori cosmici, dar presupun că am intrat, din întâmplare, într-o grupare de meteoriţi sau, mai curând, în coada unei comete care se îndepărta de Terra.

Îi rog pe cei dragi de pe Terra să nu mă dea uitării, fiindcă eu încă îi iubesc pe toţi şi îi voi iubi întotdeauna...”

< sus >

      WILLIAM MCCOOL :

„Naveta noastră a fost implicată într-o luptă spaţială cu o grupare de meteoriţi de mărimi diferite, de la dimensiunile unor fire de praf, până la o bucată neagră şi lucioasă, foarte ascuţită şi dură, care a perforat peretele exterior al navetei. Această izbitură, deosebit de puternică, a produs instantaneu mai multe avarii, printre care una deosebit de gravă la sistemul de frânare. Restul s-a văzut de pe Pământ.

Scumpii mei, iubiţii mei rămaşi în viaţă, vă rog din sufletul meu disperat să nu mă daţi uitării, fiindcă nici eu nu mă voi îndepărta vreodată de sufletele voastre !”

< sus >

      LAUREL CLARK :

„Naveta „Columbia” a suferit o avarie deosebit de gravă la mai multe dispozitive, în mod simultan. Cauza principală a fost contactul dur cu mai multe pietre cosmice, foarte dese şi foarte dure, care au perforat peretele navei, iar pe noi ne-au zguduit până la leşin. Cauzele secundare au fost defecţiunile în lanţ, apărute ca urmare a impactului cu formaţiunile agresoare.

Dragii mei americani, dragii mei pământeni, vă iubesc nespus de mult, aşa cum am iubit viaţa şi munca mea nobilă ! Vă las cu bine, scumpii mei şi vă rog să nu mă uitaţi niciodată...”

< sus >

      RICK HUSBAND :

„Naveta noastră s-a avariat cu puţin timp înainte de intrarea în atmosfera terestră. Am fost supuşi unei agresiuni cosmice rapide şi dure, din partea unei grupări meteoritice apărute fulgerător în jurul nostru. Am rămas cu ideea absurdă că a fost un atac dirijat de cine ştie ce fiinţe răuvoitoare, care nu urmăresc altceva decât să le facă rău celor veniţi de pe Pământ. Dar este doar o supoziţie şi nu îi acord prea multă importanţă.

Îi rog mult de tot pe cei dragi rămaşi în viaţă să nu fie disperaţi din cauza morţii mele. Sufletul meu îi va însoţi pretutindeni...”

 

Mesaje preluate de medium NINA PETRE
9 Februarie 2003

< sus >

<  Înapoi la Pagina de Spiritism