<  Înapoi la Pagina de Spiritism


INTERVIU CU SPIRITUL LUI ZAMOLXIS – ZEUL DACILOR

medium Nina Petre

- Prea-sfinte Zamolxis, în ce perioadă de viaţă a omenirii aţi trăit ?

- Scumpa mea, am trăit acum peste 2.500 ani, pe pământul actualei Românii. Am fost un înţelept, un pustnic retras în munţi într-o grotă rece şi umedă. Acolo mi-am chinuit trupul pentru a-mi dezvolta puterea de credinţă în Domnul Dumnezeu şi a răspunde chemărilor Sale. Am făcut aşa cum mi-a cerut Voinţa Divină. Am fost un mesager pe Pământ, coborât din înaltele straturi ale Ierarhiei Supreme.

- Ce rol aţi avut ?

- Am fost un prooroc, un înţelept, un bun conducător spiritual pentru populaţia din zona în care am trăit.

- În ce masiv muntos se afla peştera în care v-aţi izolat ?

- Peştera mea se afla în Munţii Retezat, aşa le spuneţi voi acum.

- Oare mai există grota aceasta acum ?

- Nu ştiu dacă mai există, sunt foarte mulţi ani de atunci şi nu m-am mai întors de mult prin acele locuri pentru a o căuta.

- Cum aţi reuşit să influenţaţi poporul dac ?

- Draga mea, am avut multe de făcut... Am încurajat oamenii să reziste vremurilor potrivnice. I-am învăţat să se respecte unii pe alţii, să se sprijine la nevoie şi mari supărări. I-am îndemnat să nu-şi părăsească ţinutul natal pentru nici un fel de ispite venite din afară.

I-am aşezat pe teritoriul lor, învăţându-i să şi-l ferească de trădare. I-am sfătuit, i-am încurajat să-şi ducă traiul curat, în mulţumire sufletească, orişiunde s-ar afla, chiar şi în focul luptelor cu duşmanii.

< sus >

- Este adevărat că dacii sacrificau oameni pentru binele poporului lor ?

- Credinţa străveche a dacilor cerea sacrificii umane. Jertfeau oameni păcătoşi, care oricum trebuiau omorâţi pentru a nu mai face rău semenilor. Aceste jertfe erau binevenite prin exemplul lor înfricoşător. Erau pilde pentru cei îndemnaţi de diavol la crime şi altfel de orori împotriva celor din jurul lor.

- Ce ştiţi despre "Sfinxul" din Munţii Bucegi ?

- Acolo este o minune a naturii. A existat un om înţelept, un pustnic, adăpostit şi el într-o grotă din Munţii Bucegi. Mi-a fost bun prieten înainte de a ne hotărâ să ne retragem în munţi, fiecare în alt loc. Adeseori veghea în mijlocul naturii, lângă o piatră deosebit de mare. Stătea nemişcat privind în zare. De multe ori, înainte de răsăritul soarelui, el se aşeza lângă acea piatră şi stătea ceasuri în şir, uitând chiar să mănânce, prinzându-l întunericul în acelaşi loc... După ani şi ani, piatra lângă care stătea a început să ia forma chipului său. Când piatra şi-a desăvârşit forma, putând fi recunoscută de la mare distanţă, pustnicul a plecat dintre cei vii, lăsându-şi chipul ca amintire vremurilor ce vor veni.

- În apropierea "Sfinxului" se află nişte stânci în formă de ciuperci, "Babele". Există o legendă şi în legătură cu ele ?

- Ciupercile acelea au fost făcute cu ajutorul unor înţelepţi veniţi din cer. Au fost atraşi de chipul cioplit în piatră de ploi şi ninsori şi au vrut să-i lase o amintire în apropiere. Au cioplit tulpinile ciupercilor, iar "pălăriile" le-au pus deasupra cu puterea minţii lor. După aceea, s-au urcat în maşina lor strălucitoare şi au plecat în alte lumi.

< sus >

- Erau dese vizitele extratereştrilor ?

- În acele vremuri au venit de mai multe ori maşini din cer. Noi ştiam că sunt mesagerii altor ţinuturi. I-am văzut şi îndeaproape. Erau blânzi, prietenoşi, foarte urâţi la chip, nu semănau cu noi decât foarte puţin, foarte mici de statură (pe lângă dacii, care erau înalţi cât brazii, musafirii le ajungeau până la genunchi). Aveau urechile foarte mari şi ascuţite, cu găuri mari în ele ; ochii foarte mari, aproape rotunzi, se roteau neîncetat, privind absolut tot ce li se arăta. Aveau gurile mici, fără dinţi şi, în loc de nas, câte o gaură.

Unii aveau chiar două găuri sub un nas foarte turtit. Nu aveau păr pe cap, dar purtau un fel de pălării strălucitoare şi ascuţite, terminate cu nişte vârfuri lucioase. La mâini aveau câte trei degete, dar la picioare nu ştiu câte, pentru că erau încălţaţi. Purtau haine strălucitoare verzi, roşii, albastre, care-i făceau să semene cu nişte peşti foarte coloraţi, de ne luau privirile. Nu înţelegeam limba lor, mai mult şuierau, dar ei înţelegeau fiecare vorbă, fiecare mişcare, fiecare gând al nostru. Erau mult mai deştepţi decât noi. Au venit adeseori la noi, în munţi, ne-au privit cu multă atenţie şi seriozitate. Au luat câte un bărbat, câte o femeie, şi au plecat cu ei. După aceea nu i-am mai văzut. Aceasta s-a întâmplat de câteva ori în cursul vieţii mele. Nu mâncau nimic de la noi şi nu stăteau prea mult timp în mijlocul nostru. Veneau şi plecau, iar noi rămâneam cu un vis ciudat în urma lor...

- Ce doriţi să le transmiteţi românilor de azi ?

- Românii voştri de astăzi să fie înţelepţi, curajoşi, să nu se lase înfrânţi de duşmani. Să nu permită nimănui dinafară să le cotropească ţara, să vegheze neîncetat la liniştea pământului pe care îl stăpânesc. Dorinţa de libertate şi tăria de a-şi apăra pământurile, să-i stăpânească zi şi noapte. Iubirea de glie şi de oameni este cel mai minunat har primit şi păstrat de la Bunul Dumnezeu !

Anul 1996

< sus >

Cine a fost Zalmoxis - Wikipedia