<  Înapoi la Pagina de Terapie prin Spiritism


MESAJ DE LA SPIRITUL MARELUI VINDECĂTOR BRUNO GRÖNING

Unul din evenimentele remarcabile ale acestor ani este apariţia şi proliferarea unor aşa-zise "cercuri de vindecare spirituală Bruno Gröning". Bazându-se pe presupusa mărturie a unor vindecaţi de puterea misterioasă a portretului vestitului bioterapeut german (decedat în urmă cu câteva decenii), oficianţii acestor întruniri vând iluzii celor suferinzi, cautând clientelă şi pentru alte afaceri "spirituale", la modă astăzi.

Dorind a afla adevărul acestor vindecări miraculoase, am întrebat spiritul marelui Bruno Groning care este părerea sa despre pretinsele "minuni".

NINA PETRE


Bruno Groening (1906-1959)

„Forţele mi-au scăzut pe măsură ce au trecut anii de la moartea mea. Fotografiile mele sunt simbolice. Eu am fost un om simplu, fără studii înalte, dar suferinţele grele îndurate în mulţi ani de detenţie nedreaptă şi crâncenă m-au apropiat de Puterea vindecătoare a lui Dumnezeu.

Fotografiile mele, şi mai ales nenumăratele copii care s-au făcut după ele, nu mai au nici un rol terapeutic. S-au răcit cu totul, ele nu pot fi ceea ce am fost eu în viaţă. Dacă, în reuniunile vindecătoare care mă invocă, oamenii ar avea mai puţine pretenţii de a face opere miraculoase, poate că simbolul energetic ce îl reprezintă fotografiile mele ar avea un rol pozitiv în vieţile oamenilor.

Mă impresionează într-un mod plăcut felul în care îmi comemorează amintirea, dar acest lucru nu justifică publicitatea exagerată care mi se face. Aş prefera ca oamenii să citească scrierile despre viaţa mea în linişte, fiecare la el acasă. Unii, mai şmecheri, îşi fac mare publicitate cu aptitudinile lor de organizatori ai acestor cercuri. Cei bolnavi trebuie să-şi caute vindecarea la maeştrii vindecători aflaţi în viaţă, nu la opere fotografice, statui, icoane, moaşte, izvoare tămăduitoare etc. Oameni, nu vă mai lăsaţi păcăliţi de falsa publicitate, slujbaşii presei sunt înşelători !"

Anul 1997

< sus >


<  Înapoi la Pagina de Terapie prin Spiritism