<  Înapoi la Pagina de EDUCAŢIE PRIN PARANORMAL


CUGETĂRI 2016

Autor: NINA PETRE

  BLESTEMUL ELODIEI

Batjocorirea amintirii Elodiei şi persecutarea nefericitului soţ au consecinţe grave şi după aproape un deceniu de la dispariţia ei, neelucidată nici până în ziua de astăzi.

Unii dintre aventurierii puşi pe glume proaste, complici la amenajarea "expoziţiilor" cu probe false din casa femeii şi din râpa de la marginea Braşovului au avut şi încă mai au tot felul de necazuri. Care şi-a luat vorbele înapoi, recunoscând că ar fi greşit considerându-l pe soţul Elodiei drept ucigaşul propriei soţii, şi-a mai spălat din păcate. Dar uite că spiritele au o memorie vastă şi nemuritoare, fiindcă nici ele nu mor niciodată. Habar nu avem cât de bine îşi amintesc spiritele de prostiile făcute de oamenii, nenorociţii nedându-şi seama de urmările ignoranţei lor! Orice om poate să sufere ani întregi din cauza unei greşeli de câteva secunde.

Tot câteva secunde s-a gândit şi ghicitoarea Harra de peste ocean, afirmând că fostul poliţist Cioacă şi-ar fi ucis nevasta. Doamna Harra încă mai bântuie prin România ca să-şi vândă siropoasele cărţi şi să-şi recupereze apartamentul vândut de escroci imobiliari. Tot judecându-se cu vinovaţii, s-a lăudat cu bunăvoinţa ilustrei prietene, Hillary Clinton, despre care făcuse predicţia că va ajunge Preşedintele Statelor Unite ale Americii. Dar Dumnezeu şi zeul banilor vrură altceva! Tocmai când mă resemnasem să o cred măcar o dată pe Harra, fiindcă o admir sincer pe Hillary Clinton, hop că se trezi Preşedinte papa Trump, omul cu peruca pe o parte, mai furioasă decât el! Dacă va fi prieten la cataramă cu papaşa Putin, zău că vom ajunge la o con(dis)cordie mondială!

Şi uite aşa, draga de Harra, nu avu dreptate nici cu moartea Elodiei şi nici cu bunicuţa Hillary! Grea lovitură la o casă aşa de importantă, cu două femei celebre şi nemăritate! Să vedem dacă până la Crăciun îşi va mărita fata, că aşa prevestise astă-vară. E tare grea meseria asta de "vizionar" la secundă! Zice omul ce-i trece prin cap şi cu asta-basta!

9 noiembrie 2016

< Sus >


   CIUDATUL

Cel mai parapsiholog dintre psihologi, moşneagul mereu supărat, încă se mai arată prin televiziuni să se laude cum vorbeşte cu spiritele. Abia trece o săptămână, că iar ne spune ce-a mai discutat cu coana Mărioara, cu nefericita Mădălina şi cu alte preferate de-ale lui. Le-o fi consiliat sau nu pe când trăiau, chiar şi pe alţii, dar bilanţul este dezastruos: Mărioara Zăvoranu a murit fără rinichi, Mădălina Manole s-a sinucis, Dan Diaconescu zace în puşcărie, OTV-ul s-a spulberat ca nisipul pe o plajă prea încinsă. Se băgase moşneagul şi prin KanalD, dar uite că pe turci nu a reuşit să-i falimenteze. Cu otomanii nu te joci! Două lucruri îmi plac la moşul ăsta: că scoate limba când vorbeşte şi poartă ochelari de cal.

   PROGRESE

Televiziunile româneşti fac progrese la fiecare cincinal. În '90, pe toţi ne dădeau drept democraţi fericiţi şi bogaţi. Prin '95, ţigăncile vrăjitoare ne învăţau cum să ciordim din averea altora. Anul 2000 a deschis pleiada clarvăzătorilor, unul mai hoţ ca altul. În 2005, bandiţii erau vedete, iar oamenii cinstiţi, fraierii ţării. Năstruşnicul 2010 ne-a amintit că mai fuseseră crize economice pe Pământ, de-au ajuns oamenii la sapă de lemn. Recentul 2015 ne-a întors cu lopata: politica, războaiele şi sărăcia, ăsta-i viitorul omenirii! Toate se derulează în faţa ochilor noştri pe micul ecran.

24 octombrie 2016

< Sus >


   Onoarea nu se curăţă cu bani. Este nevoie de suferinţă şi smerenie.

   România va deveni o ţară eminamente agricolă, ca pe vremea Regatului. Atâta doar că, în loc de cereale şi cartofi, grădinile vor fi pline cu "ierburi" bune de afumat drogaţii.

   Apar piţipoance prin televiziuni care strigă sus şi tare: Am fumat "iarbă" în Amsterdam!

   Am o nepoată care, după o facultate şi un Master în România, s-a mutat în Amsterdam ca să vândă cartofi prăjiţi într-un fast-food. Iată că şi-a găsit împlinirea profesională! Sau poate că-i place "iarba"?!

   Moda cu pantalonii scurţi până la buci şi la crăpătura grasă dintre picioare diminuează personalitatea femeilor. Măi, fetelor, dacă aţi fi musulmance, vai de fundul vostru ce v-ar face părinţii!

   Traficanţii de droguri fac găuri în podele, ca să audă ce discută vecinii despre ei.

   Nişte proaste care se cred clarvăzătoare se tot vaită că le zguduie cutremurele, că vin OZN-uri peste ele noaptea şi că ne invadează ruşii! Pentru "predicţiile" de 2 lei, cine le cere socoteală?

   O moderatoare TV a afirmat că în paranormal se poate spune orice, că nimeni nu îşi asumă nicio răspundere. Păi, dacă e aşa, cum să nu-i folosească unii pe paranormali cu scopul de manipulare în masă?!

   Limbaj de rumeguş sintetic prin televiziunile româneşti: halucinant, ştire-bombă, atmosferă incendiară, şocant, dezastru, manipulare, devastator, terifiant, cutremurător etc. Vă dau un exemplu: BREAKING NEWS: Avem o ştire-bombă care ne şochează prin terifianta manipulare a unui caz cutremurător. Atmosfera incendiară creată reprezintă un dezastru devastator pentru dumneavoastră (sic!).

   Se tot vorbeşte că intră ruşii peste noi. I-am spus lui Răzvan: "Părinţii m-au botezat Nina, mama a trecut Prutul de frica ruşilor, bunicul a fost polonez, aşa ca am ceva şanse să nu fiu deportată în Siberia. O să-ţi pun şi ţie o pilă, să nu te trimită în Gulag!"

   Drogaţii se afumă cu hărnicie. Le place "iarba" şi vor să ajungă erbivore comestibile. Chiar şi mumii, ca exemplu pentru generaţiile viitoare.

   Cineva spunea: Javrele astea se droghează pe banii poporului! S-a găsit unul să-i răspundă: Las-o baltă, că căţeaua zace în coteţ!

   Locuim lângă o biserică. Dimineaţa, înainte de opt, îşi sloboade afurisitele de clopote, că ne zăngăne geamurile ca la cutremur. Într-o duminică, m-am trezit speriată şi l-am întrebat pe Răzvan: "Ce e, au ajuns ruşii la Dunăre şi se trag clopotele?"

22 octombrie 2016

< Sus >


   O metodă sigură de manipulare a maselor: horoscoapele. Prin ele ni se transmit "directive" despre ce avem voie sa facem si ce nu.

   Milioane de femei fac prostituţie crezând ca au "suflete-pereche" cu proxeneţii lor.

   Relaţiile sexuale multiple agravează karma, nu o "ard", cum cred adepţii unor practici ezoterice.

   Internetul poate să provoace sfârşitul omenirii, aşa cum cristalele i-au "pârlit" pe atlanţi.

   Hotarele ţărilor europene au stat cuminţi vreo şaptezeci de ani. De la o vreme încoace, cad scândurile de pe garduri.

   Omenirea visează la un viitor ca în Rai. Dar unde este Raiul, în mintea unora? Că sub Pământ e cazanul cu smoală, deasupra Pământului - infernul cu bolovani, iar pe Pământ - păcătoşenia lumii. Cum s-ar zice, iadul e peste tot, sub ochii noştri.

   Practicile ezoterice nu se învaţă de pe internet. Sunt necesari mulţi ani dedicaţi unor cursuri de instruire şi de aplicare a celor învăţate, prin eforturi repetate până la obţinerea rezultatelor dorite. Din păcate, puţini sunt cei aleşi de soartă pentru a crea ceva deosebit în această lume!

21 octombrie 2016

< Sus >


   Cine a spus că în România valorile sunt inversate, a grăit un mare adevăr.

   Istoria omenirii se ondulează ca şarpele; când se încolăceşte, izbucnesc războaie şi molime.

   După două-trei milenii, popoarele migratoare năvălesc din nou în Europa.

   Dictaturile nu vor dispărea niciodată. Şi acum există şefi de trib, sultani, emiri, ţari, tovarăşi preşedinţi, regi, împăraţi, chiar dacă unii dintre ei se numesc un pic altfel.

   Europa se metisează cu popoare migratoare, ca să nu se mai ardă nimeni la plajă.

   Unii îşi bat joc de religiile altora. Războaiele religioase nu dau semne de potolire.

   Homosexualitatea există dintotdeauna. De câţiva ani încoace, pofteşte şi la căsătorie.

   România se vrea o ţară "curăţică". Alţii o vor murdară ca târfele. Ce să mai creadă bieţii români?

   Se spune că războinicii fundamentalişti omoară vrăjitorii. Nici nu îşi dau seama cât au de lucru cu ei!

   După Imperiul Rus, se reface şi Imperiul Otoman? De ce nu, că doar sunt cadâne peste tot...

18 octombrie 2016

< Sus >


Pagina index Nina Petre